Sveikos merginos! Nutariau ir as savo patirtim pasidalyti.
Man nugara pradejo "jaustis" jau nuo nėštumo, tai tada nuskausmindavau tepalu "Bom-benge". Jis pigus, naudoju ir dabar, po gimdymo. Ryte, kol dar vyras namie lendu į vonia ir po dušu šildau nugarą - padeda. Po to tik nelabai įkaitusią odą patepu šiuo tepalu. Dieną pakabu 10-15 sekundžių ant skersinio. Daugiau neišeina - rankas tempia. Dar man patarė masažuotoja iš lėto sukiojantis pasitrinti į atvirų durų šoninę staktą - savotiškas masažas gaunasi. Beje, nesenai įsigijau "Gemedos" 5 zonų ortopedinį čiužinį - geriau miegu, nors nugara vis dar jaučiasi, bet mažiau. 7-niais pradėjau lankyti baseiną. Įsigijau slingą, bet svoris vis tiek nugarai tenka.
Sekmės Jums ir kantrybės!!
Šaunuolė ligita525
Tavo pratimukai labai paprasti ir greiti. Labai patiko tas ,,pasikasymas" į atvirų durų šoninę staktą
Vyras bandė
O apie skersinio naudą, tai ir lady ket rašė
Mes jau konstruojam:valio
O mano vyras dar nusipirko kilimėlį su adatelėm
Tai pagulim ant jo.
Išpradžių skauda visur, o paskui toks karštis visa kūną užlieja, gali ir užmigti.Bet smagu pagalėti

O mano vyras dar nusipirko kilimėlį su adatelėm

Išpradžių skauda visur, o paskui toks karštis visa kūną užlieja, gali ir užmigti.Bet smagu pagalėti

QUOTE(evelidu @ 2005 11 27, 18:11)
Labas Pakalnutė, na žinok šiandien vos pajudėjau
Jau taip skaudėjo
Tai patepiau Fastum gel tepaliuku ir užsidėjau dirža kurį po gimdymo nešiojau, tai tik į vakarą sumažėjo skausmas
Turbūt reiks pas gydytoją kreiptis

jei maitini, tai negalima naudoti jokių fastum gel'ių, ketoprofen'ų,ketonal'ių ar panašių dalykų, nes juose ketoprofenum'o, kurio negalima vartoti nėščioms ir maitinančioms
QUOTE(jkrista @ 2005 12 04, 20:01)
jei maitini, tai negalima naudoti jokių fastum gel'ių, ketoprofen'ų,ketonal'ių ar panašių dalykų, nes juose ketoprofenum'o, kurio negalima vartoti nėščioms ir maitinančioms
Tai kad nemaitinu jau

Po gimdymo kamavo nugaros skausmai kelis mėnesius,bet man padėjo ne tepaliukai,o stebuklingoji masažistė,vadinu ją taip,nes po jos seansų man nustojo skaudėti nugarą.Be to ji masažavo mano vaiką ir padėjo jam pradėti apsiversti,sėdėti,šliaužti ir net gi vaikščioti.O dabar ji padeda mano mažiui pribaigti kosulį
Aš ją dievinu ir kai tik turiu problemų kreipiuosi į ją

man stebuklingai pagelbejo spiritas. gerai itrini juo skaudama nugaros dali ir palaikai siltai

Man labai skaudedavo nugara, lenkiantis su lelium ant ranku, pavyzdziui guldant i lovyte. Atradau, kad skauda maziau, kai lenkiuosi is klubu, o nugara lieka kuo tiesesne. Atsikeldama nuo sofos is sedimos padeties, pasiremiu viena ranka ir taip pat stengiuosi kuo tiesesne laikyti nugara. Stengiuosi kuo maziau buti susilenkus. Ir po truputi, nors mazius vis sunkeja (dabar jis jau 9 kg), bet nugaros skausmas beveik isnyko.
QUOTE(mamuliux @ 2005 12 06, 23:47)
Man labai skaudedavo nugara, lenkiantis su lelium ant ranku, pavyzdziui guldant i lovyte. Atradau, kad skauda maziau, kai lenkiuosi is klubu, o nugara lieka kuo tiesesne. Atsikeldama nuo sofos is sedimos padeties, pasiremiu viena ranka ir taip pat stengiuosi kuo tiesesne laikyti nugara. Stengiuosi kuo maziau buti susilenkus. Ir po truputi, nors mazius vis sunkeja (dabar jis jau 9 kg), bet nugaros skausmas beveik isnyko.
Tokie dalykai tai turi būti kaip kasdieninė duona, kad neapkrauti nugaros

mane pradėjo kamuoti nugaros skausmai
Noriu kovoti su tuo, nes neįsivaizduoju gyvenimo su nuolat skaudančia nugara.
Gal galite parekomenduoti gerus masažistus, privačius gydytojus Vilniuje?
Kur būtų galima pasidaryti tonogramą stuburo?

Gal galite parekomenduoti gerus masažistus, privačius gydytojus Vilniuje?
Kur būtų galima pasidaryti tonogramą stuburo?

Sveikutes, man irgi įdomu kur galima būtų padaryti stuburo nuotrauką ir kiek kainuotų.
Gal kas nors buvote sanatorijoje Druskininkuose ar Birštone ir gydėtės stuburą. Būtų įdomu sužinoti, nes skaičiau Druskininku ir Birštoni temas "Kelionese" tai ten apie poilsi ir romantika rašoma, o butų įdomu apie nugaros gydymą.
Gal kas nors buvote sanatorijoje Druskininkuose ar Birštone ir gydėtės stuburą. Būtų įdomu sužinoti, nes skaičiau Druskininku ir Birštoni temas "Kelionese" tai ten apie poilsi ir romantika rašoma, o butų įdomu apie nugaros gydymą.
QUOTE(saulyte525 @ 2006 02 11, 09:34)
Sveikutes, man irgi įdomu kur galima būtų padaryti stuburo nuotrauką ir kiek kainuotų.
Stuburo rentgenograma kainuoja apie 25 lt, jei su siuntimu - nieko, bet jeigu norėsi ją pasiimti, teks apie 6lt sumokėti.
Man pačiai nugarą laaabai skaudėjo. Šiaip ne taip susiveikiau siuntimą pas ortopedą, pasidariau suburo nuotrauką. Man nustatė osteochondrozę, neseniai susidariusias ataugas. Padarė specialų kosetą, su kuriuo vaikštau namie, po porą valandų per dieną, geriu specialius maisto papildus ir nors nuo gydymo pradžio praėjo 3 mėnesiai, skausmas atsiranda tik visą dieną prasėdėjus prie kompo. Dar paskyrė masažus, bet neturėjau kada nueiti, ir svaribiausia - stiprinti nugaros ir pilvo raumenis.
Reikėtų visų pirma eiti pas gydytojus, kad išsiaiškintų skausmo priežastį, o ne gydytis pačioms.
Aš šiandien buvaus "Masažo namuose" Vilniuje pas jų vadovą Borisą. Tai apžiūrėjo mano nugarą, palankstė ir pasakė kurioj vietoj jam nepatinka, patarė pasidaryti nuotrauką pas jo pažįstamą Lazdynuose: rentgeną arba tomogramą. Sakė bus pigiau.
Na o tam kartui padarė masažą apykaklės srityje, nes daugiau laiko neturėjau. Likau patenkinta, nes viskas kainavo 20 Lt, o konsultacija atskirai - nieko. Taip kad manau, kad sutaupiau. Dar už 8 Lt įsigijau ten pat (www.masazonamai.lt) plastikinę Masažo taurę - namie su vyro pagalbą arba pati masažuosiuos. Davė jis ir savo vizitinę.
Papildyta:
Beje dar patarė kuo daugiau lankstyti nugarą ir kaklą, o liemenėlę mano "pieno kombinatui" nešioti tokiom petnešėlėm, kad speneliai "žiūrėtų" į priekį, o ne žemyn. Tai tiek
Na o tam kartui padarė masažą apykaklės srityje, nes daugiau laiko neturėjau. Likau patenkinta, nes viskas kainavo 20 Lt, o konsultacija atskirai - nieko. Taip kad manau, kad sutaupiau. Dar už 8 Lt įsigijau ten pat (www.masazonamai.lt) plastikinę Masažo taurę - namie su vyro pagalbą arba pati masažuosiuos. Davė jis ir savo vizitinę.
Papildyta:
Beje dar patarė kuo daugiau lankstyti nugarą ir kaklą, o liemenėlę mano "pieno kombinatui" nešioti tokiom petnešėlėm, kad speneliai "žiūrėtų" į priekį, o ne žemyn. Tai tiek