Įkraunama...
Įkraunama...

Nugaros skausmai

Ziuriu isisiubavo diskusijos forume thumbup.gif Ir visai super teigiama kryptimi, tai yra einama prie sveikatinimo, o ne vaistu drinks_cheers.gif 4u.gif
Parasysiu trumpai savo istorija, kuri matyt niekuom ypac nesiskiria nuo kitu.
Sportavau. Vaiksciojau i aerobika, kol per viena treniruote nepajutau kad kazkas atsitiko nugaroj. Paskui savaite negalejau net pajudet nei paeit, nuo kiekvieno prisilietimo staugdavau. Tada prasidejo tradicinis gydymosi kelias - poliklinika, rentgenograma, neurologe, mkr, vel neurologe, pratimeliu lapas, kuri visiems duoda poliklinikoj, masazas, kinezeterapeute, virves ir Linas, kazkokie pratimai salej, sanatorija, pakartotinis mkr, isvarzos padidejimas ir naujos atsiradimas.
Cia sustojau ir nusprendziau rimtai uzsiimti nugaros stiprinimu ir raumenuku auginimu. Ikalinau save beveik metams treniruokliu salej ir baseine. Kadangi pries tai tiesiog nepakenciau sales, tai reikejo save labai perlauzti. Cia padejo ir trenere, kuri mane siek tiek priziurejo, sudare pirmine programa. Vis daugiau skaiciau literaturos, pati ieskojausi saugiu pratimu, perknisau matyt visa interneta ir po truputi, po truputi dirbant salej, plaukiojant baseine, sedint pirtelese ir gulint ant masazo stalo susistiprinau. Susistiprinau visus raumenukus tiek, kad jau pusantru metu vel sau leidziu vaikscioti i aerobika, tiesa tik pas viena trenere, kurios pratimai man atrodo nerealiai saugus ir kur as manau, kad nesusizalosiu vel saves. Karta per savaite einu i sale kur padarau pratimus nugarai ir net grieztai uzdrausta mirties trauka su 20 kg stanga bigsmile.gif Vienintelis pratimas kuri atliekant vis dar jauciu nugaros skausmus - hiperekstenzija, nesvarbu ar ant treniruoklio, ar ant kamuolio. Tai jo stengiuosi ir nedaryt
Isvada. Tiesiog manau, kad problemos su nugara pagydomos tik darbo su savim ir su savo kunu budu. Jokie vaistai, jokios klinikos nepades.

Lengvos mums visiems nugaros 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(linute23 @ 2010 10 16, 14:44)
Isvada. Tiesiog manau, kad problemos su nugara pagydomos tik darbo su savim ir su savo kunu budu. Jokie vaistai, jokios klinikos nepades.

Lengvos mums visiems nugaros  4u.gif

Ir aš taip manau, bet kadangi turiu įgimtą širdies ydą, tenka lėčiau, neskubant, netinka man jokios aerobikos ir kitokie masiniai sportavimai...Po truputį, po truputį ir jaučiu, kaip tiesiuosi...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2010 10 16, 15:54)
Ir aš taip manau, bet kadangi turiu įgimtą širdies ydą, tenka lėčiau, neskubant, netinka man jokios aerobikos ir kitokie masiniai sportavimai...Po truputį, po truputį ir jaučiu, kaip tiesiuosi...

Aerobikos ir kiti masiniai uzsiemimai TIKRAI netinka gydymuisi 4u.gif Turi buti grieztai individualus darbas.
Tiesiog as dziaugiuosi, kad galiu tuom uzsiimti dabar, po ilgo gydymosi vienumoje 4u.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(linute23 @ 2010 10 16, 15:44)
Ziuriu isisiubavo diskusijos forume  thumbup.gif  Ir visai super teigiama kryptimi, tai yra einama prie sveikatinimo, o ne vaistu  drinks_cheers.gif  4u.gif
Parasysiu trumpai savo istorija, kuri matyt niekuom ypac nesiskiria nuo kitu.

Linute, ir Tu vaiksciojai pas Liną bigsmile.gif Ir dar veliau nauja isvaza atsirado unsure.gif
As po 6 uzsiemimu ant virviu pas ji nebepakilau is lovos pusmeti doh.gif
Kokiame Tu mieste? Vilniuje? Gal tuomet galetu parekomenduoti trenere ax.gif Jei ne viesai, tai bent i AZ 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(charite @ 2010 10 16, 19:54)
Linute, ir Tu vaiksciojai pas Liną  bigsmile.gif Ir dar veliau nauja isvaza atsirado  unsure.gif
As po 6 uzsiemimu ant virviu  pas ji nebepakilau is lovos pusmeti  doh.gif
Kokiame Tu mieste? Vilniuje? Gal tuomet galetu parekomenduoti trenere  ax.gif Jei ne viesai, tai bent i AZ  4u.gif

As vaikstau sportuoti i asanaviciutes Impulsa. Tuo metu treniruokliu salej dirbo trenere Laura Sidaraite. Pagal specialybe ji kineziuke ir daug metu siaip fitnesu uzsieme. Tai ji man sudare pirmine tokia programa sportuoti ir priziuredavo. Ismete visus nesaugius pratimus, daug ka atlikinejau ant zemes ar kamuolio. Paskui ir pati pradejau dometis bei ieskoti informacijos. Taip bendrom pastangom ir pasiekem manau puikaus rezultato thumbup.gif drinks_cheers.gif
Pas Lina as turejau 10 pakabejimu ant virviu. Jis dar tuo metu ne dabartinej klinikoj dirbo, o turejo maza kabinetuka vaiku darzely Justiniskese. Manau, kad gal butu buve viskas ir gerai, bet kai as pas ji lankiausi, jis man leido daryti ka noriu, t.y. sokti stepa, vaikscioti i aerobika ir t.t. Sake, kad man tai nepakenks. (dabar kai pagalvoju apie tai, tai net nupurto) Nu ir kai atejo laikas kartoti mkr, rezultatai taip truput priglumino. Senoji isvarza L5S1 dar padidejo, logiskai atsirado nauja virs senos L4L5.
Skausmai jau tada buvo ne pastovus, o tokiom bangom. kai kurie paumejimai buvo baisus ir be vaistu leidimo i raumenukus negaledavau istverti.
Tada ir nusprendziau pakeisti viska radikaliai ir pati tvarkytis. Su Lauros ir masazisto Algio pagalba per metus atsikraciau beveik visiskai skausmo. Paskutinis paumejimas buvo gal gruodzio menesi, nuo to laiko jokiu skausmu.
Tikiuosi, kad taip bus ir veliau, nes stengiuosi viska daryti saugiai, nebenoriu kartoti viso kelio is pradziu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2010 10 15, 09:22)
Tai pasisekė, o man mokykloje žvakę tekdavo daryti pastoviai, tai ir dabar ją per akimirką padarau. O mano vaikai bandė ir nė vienam neišėjo. Išsijuokiau iš visų, pensininkais išvadinau. Apskritai vaikai dabar silpnučiai. Visom prasmėm- ir fizine, ir dvasine.

Dariau aš žvakę kartais mokykloje, sunkumų ji man nesukeldavo, bet kai dabar pasižiūriu, kaip bandoma daryti per bendrus užsiėmimus, o supratimas apie sportą jau kiek kitas - šiurpokas vaizdas.
O kalbant apie vaikus ir jaunimą, taip silpnesni, dvasine prasme - bala žino, fizine -atrodo, kasmet doh.gif . Toks jausmas, kad visiems tik į spec. grupę galima unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2010 10 15, 12:34)
Na, presą esu įdarbinus jau dveji metai kasdien. Malonu jausti pilvo raumenukus, o dabar tvirtėja ir nugara. Kadangi labai daug vaikštau, kojų raumenys irgi gerai atrodo.
Vis sau žadu, kad dukros nebenešiosiu, bet taip jau yra, kad kiekvieną rytą savo pirmokę tenka iškelti iš lovos ir nunešti į tualetą...

Preso raumenys - nugaros raumenų antagonistai, arba, atsiprašau už terminus, o tai vėl skūron gausiu biggrin.gif , netreniruosim pilvo preso - vieni nugaros raumenys stuburo neatlaikys smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bezdžionė: 18 spalio 2010 - 09:36
Vaikai silpnuciai, ligos "jauneja". Va ir islenda musu ir musu jau net tevu valgytas bala zino koks maistas, kvepuotas bala zino koks oras ir gyventa bala zino prie kokiu bombu ar lokatoriu. O dabar vel akiu dumimas. Kad ir tie patys mobiliu telefonu bokstai. Zmones pradeda samoninget tik kai gauna spyri minkston vieton. O iki tol argi galima butu buve pagalvot, kad jei jau maisto prekiu parduotuvej nusiperki maisto produkta - tai gali but visai nemaistas. g.gif Pamenu, kai vaikystej pradejau baisingais tempais augti, o stuburas negalejo atlaikyt tokio svorio ir pradejo raitytis, gydytoja mamos uzklause, ar tik ne daugiausia mes vistiena valgom. Tai reiskia, kad jau anais "gerais" laikais buvo naudojami visokie augimo stimuliatoriai ir hormonai. Uztai ir auginom siemet kaime vistas. Nes B medziotojas, mesos beveik neperkam, tik vistiena. Tai dabar ir sitos meso turim. 50 vistu per vasara uzsiauginom. Darzoviu irgi daug patys uzauginam. Stengiuosi, kad vaikams butu geriau nei man. Nors vyresnelis oi kaip i kupra metasi. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(trakstbrakst @ 2010 10 18, 14:02)
Vaikai silpnuciai, ligos "jauneja". Va ir islenda musu ir musu jau net tevu valgytas bala zino koks maistas, kvepuotas bala zino koks oras ir gyventa bala zino prie kokiu bombu ar lokatoriu. O dabar vel akiu dumimas. Kad ir tie patys mobiliu telefonu bokstai. Zmones pradeda samoninget tik kai gauna spyri minkston vieton. O iki tol argi galima butu buve pagalvot, kad jei jau maisto prekiu parduotuvej nusiperki maisto produkta - tai gali but visai nemaistas.  g.gif  Pamenu, kai vaikystej  pradejau baisingais tempais augti, o stuburas negalejo atlaikyt tokio svorio ir pradejo raitytis, gydytoja mamos uzklause, ar tik ne daugiausia mes vistiena valgom. Tai reiskia, kad jau anais "gerais" laikais buvo naudojami visokie augimo stimuliatoriai ir hormonai. Uztai ir auginom siemet kaime vistas. Nes B medziotojas, mesos beveik neperkam, tik vistiena. Tai dabar ir sitos meso turim. 50 vistu per vasara uzsiauginom. Darzoviu irgi daug patys uzauginam. Stengiuosi, kad vaikams butu geriau nei man. Nors vyresnelis oi kaip i kupra metasi.  unsure.gif

As nuo mazumes turejau iskrypusi stubura - greitas tysimas, matomai gimnastika/pramoginiai sokiai/baseinas/aerobika nepadejo sutvirtinti reikiamu raumenu. Preitas n masazu kursas, specialios mankstos... O ir zvake mama versdavo daryt kasdien. lotuliukas.gif
Bebaigiant augti stuburas issitiesino, jokiu bedu bent 20 metu neturejau. Kol mediku reikalavimu nepagimdziau ant kairio sono trecio vaiko wub.gif Vadinasi, nebuvo pakankamai tvirti nugaros raumenys? Abejoju, ar ir tvirciausi atlaikytu milziniska dirbtine plesimo-stumimo jega nesimetriskoje padetyje unsure.gif

Mano dickis savo iniciatyva megsta pajudeti. O va mazius ne, nebent kai megdzioja dicki. Sedi mazasis susikuprines, verciu daryti pilvo presui ir nugarai mankstas, bet rezultatas mizernas.

Manau, daug kas priklauso nuo gyvenimo budo. Mano tevai niekada nesportavo, nedare jokiu mankstu. Gal ne tik vsitiena cia butu kalta, nes mesos nuo mazumes nemegau, jei mama padarydavo - katinui sumaitindavau arba ,,isskraidindavau" pro langa (nepasmerkit blush2.gif mama buvo griezta, butu stovejusi kol nesuvalgysiu tos mesos) biggrin.gif Be to, zmones gajus, prisitaiko prie visokiu nuodu. Jei teko ziureti specialias laidas - ir netgi prie milzinisku radiacijos doziu mirksiukas.gif
Atsakyti
charite man tai nieks nepadejo ir stuburas kaip susikreivino, taip ir liko kreivas. Per abu nestumus vargau del nugaros skausmu. Kaip minejau pirmas radikulitas - dvyliktoj klasej. Po to vis budavo yvairus skausmai. O pries 5 metus slaugiau B po avarijos. Ligoninej apmoke, kaip reikia kelti, bet gi ligoninj lova kitam aukstyje. Tik grizom namo - pasitampiau ir va turiu ka turiu.

O del to ka valgyt. Zinoma ne vistiena kalta, bet visa visuma, tikriausiai. Juk dauguma tu nuodu, kuriuos mes suvartojam su maist kaupiasi organizme ir ju poveikis pasireiskia ne iskarto. Kai kurios medziagos gali tureti padriniu ne mums, o musu vaikams ar anukams. As labai kreipiu demesi i maista. Kazkada nupirkau vaikams vitaminu. Tai B ir sako " darzoviu trasom netresi, tai kodel tais chemikalais vaikus maitini?" Bet istikruju tai jis teisus. unsure.gif Gyvenam tokioj aplinkoj, kad net ir atsirinkti jau reikia labai sugebet, kas gerai, o kas ne.
Atsakyti
Na, maistas maistu, bet yra toks dalykas kaip judėjimas smile.gif Kiek mergiočių kieme po sporto aikštyną duodasi? Galų gale, ar dažnai tas aikštynas yra? Kiek berniokų spirga kad tik kamuolį pagainioti kieme, o ne kažką komp‘e? Na, ir tėveliai ne ką atsilieka, atžalas ugdydami – su mašina prie mokyklos durų, iki popamokinės veiklos... Kuria kryptim dirbam – tą turim smile.gif Žmogus kaip gyvis nesutvertas nejudriam gyvenimo būdui, bet gali prisitaikyti, tik reikia šiek tiek primokėti savo sveikata smile.gif Tėvų ir senelių karta, man rodos, daugiau judėjo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bezdžionė @ 2010 10 18, 16:33)
Žmogus kaip gyvis nesutvertas nejudriam gyvenimo būdui, bet gali prisitaikyti, tik reikia šiek tiek primokėti savo sveikata smile.gif Tėvų ir senelių karta, man rodos, daugiau judėjo smile.gif
drinks_cheers.gif Dar sukursim sistema, kai vienu pirsto paspaudimu bus uzsakomos ir pristatomos uz ACIU prekes is parduotuves, i dare masina nuvez/parveza, maitinames pusfabrikaciais. O likusi laisva laika sedim, gulim wub.gif O kartais pakeliam uzpakali, kad pademonstruotume savo jega. Tik bekeliant ji kazkodel atsiranda radikulitas g.gif biggrin.gif

Manjo bernai per puse miesto patys vaziuoja i/is mokyklos, patys skaiciuodami minutes skuodzia i burelius, kieme yra kasio lankas, salia miskas, kuriame duodasi su dviraciais. Nerealu, akd bernai dviese. Jie zaidzia vienas su kitu. O paklausti, kodel nepasikviecia kaimynu vaiku i lauka, atsauna, kad anie negali, nes ziuri TV, sedi prie kompo cool.gif B kasvakar vesdamas suni nuzvelgia daugiabucio langus, kur pro neuzdengtus langus matosi susikuprine vaikai wub.gif

Papildyta:
QUOTE(trakstbrakst @ 2010 10 18, 14:39)
charite man tai nieks nepadejo ir stuburas kaip susikreivino, taip ir liko kreivas.
Butent TAI ir yra priezastis, kodel privalai rimtai susiimti tvarkytis nugara ir atrasti ,,savo" mankstas. 4u.gif
Atsakyti
Na del judejimo, tai pamenu vaikystej lauke ir lauke budavom. Lakstydavom kalnais, miskais vasara, ziema rogutes, sniego karas. Aisku dazniausiai pamoku saskaita tas laukas budavo. Juk dar reikedavo ir i burelius suspet. O dabar saviskius per prievarta laukan isgrudu, nes "lauke ner ka veikt, ten gi vaiku nera". biggrin.gif Na ir multikus pas mus rodydavo tik vakarais 8 val per Rusijos TV, o puse 9 "labanakt vaikuciai". Dabar vaiku pagrindinis "lygio" rodiklis apsprendziamas taip: "koki dabar zaidima zaidi? Kuriam lygyje esi? Ar turi skaipa?" Bet pas mus irgi kitaip nei pas daugeli. Mes turim kaima, kur galim pakrutet. Mes su vaikais ten gyvenam per vasara, o kitu metu vazinejam kas savaitgali. Ten vaikai visa diena buna lauke. Turi bunkeri pasistate, lekioja su dviraciais. B turnika padare, tai bando pristraukt, bet nelabai dar pavyksta. biggrin.gif Nubega puskilometri pas bobute pieno, nusiskina murzina agurka is lysves, i kelnnes pasivalo ir grauzia. Iki isnaktu maudosi, pusnuogiai laksto ryta per rasota zole nu ir niekuo ten nesuserga. Bet va tik Vilniun parvaziuojam ir prasideda. doh.gif Anksciau budavo didysis tik ivaziavus i miesta koset imdavo ( pas ji astma).

Nu ir as dar prie vistu sugrisiu. biggrin.gif Vistik labai didele itaka turi maistas. Taigi visi tie augimo stimuliatoriai ir hormonai, visokie ten genetiskai modifikuoti dalykai turi tiesiogine itaka musu sveikatai. Vista paukstyne uzauga iki normalaus valgomo broilerio per menesi. Mano vistos per du su puse menesio pasieke tokia mase lesdamos tik kviecius, darzoves ir zole. Sulyginti parduotuviniu ir mano vistu kaulus, tai skirtumas labai didels. Pas mano vistas kaulai kieti ir dideli, parduotuvines vistos kaulai minksti ir zymiai mazesni. Isvada jos gauna maista, kuris itakoja greita ju kuno mases augima. Bet toki pat mases augima sitie preparatai turi ir zmogui. Uztat ir augam mes taip sparciai. Krepsininku tauta. biggrin.gif O jau kai i ugi neina augt, tai i ploti pradedam. doh.gif
Atsakyti