Įkraunama...
Įkraunama...

Nugaros skausmai

QUOTE(Dianulis @ 2010 09 06, 14:01)
Šaunuole, charite, kad nugalėjai save  4u.gif Man tos mankštos irgi kiek buvo atsibodusios, biški bus petraukėle dabar, po to vėl kibsiu  smile.gif Gaila, kad mankštas gausiu daryti grįžus iš darbo  verysad.gif  Niu ką darysi, bandysiu  smile.gif

Magnifique, o tu su rezonanso nuotrauka buvai nuėjus pas kokį spec.? Man irgi rašė tik protruzija yra, o neurologas pažvelgęs atdižiau į nuotrauką, dar visokių negerumų rado

Į rezonanso nuotraukas ir rentgenologai ir neurologai ir neurochirurgai žiūrėjo ir nieks nieko daugiau lyg ir nematė (ar bant jau nesakė,kad matė).Ruošiuos ketvirtadienį padaryt tokį įdomų dalyką.Nueisiu pas reumatologę ir pirmiausiai jai į rankas įbruksiu CD su nuotraukom.Pažiūrėsiu ar ji ką pamatys.Ir tik tada duosiu paskaityt aprašą rentgeno nuotraukos. g.gif nežinau ar tame yra kokia esmė,bet pamatysiuar čia tikrai nieko nemato,ar lievi gydytojai buvo prieš tai
Atsakyti
Sėkmės, tau Magnifique. Susirasti gerą gydytoją irgi didelė laimė. Dabar kaip lankausi tame Palangos Line, vaiką palieku daržely kelioms valandytėms, tai visada prieš tempimą nueinu ten į kavinukę atsigert kavytės. Ir taip vieną rytą sėdi "gerieji" neurologai ir gurkšona kavytę taip pat. Gerb. K suskambo telefonas ir jis tokiu tonu: AŠ NETURIU DABAR LAIKO. AŠ UŽIMTAS. Padėjo tą telefoną ir girdžiu ką jis sako kitam gydytojui: skambina čia visokie su tais stuburais, negaliu nei kavos ramiai atsigert, kiek galima taip, padėk vienam padėk kitam. Man iš vis jis tauip krito akyse, noes kai kurios forumitės jį labai gyrė kaip gerą manualistą.
Atsakyti
Labučiukas,

Šiandien buvau po 9 stuburo tempimų pas gydytoją, tai jis man rekomendavo vairuojant (tada labiausiai skauda) ir po procedūrų naudoti ortopedinį diržą, ar jūs, mergytės, bandėt? Nuėjau i "Pirmą žingsnį", kaina 120-130 Lt. net nėra pažiūrėti ko, o plėšia nežmoniškai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dianulis @ 2010 09 10, 18:28)
Labučiukas,

Šiandien buvau po 9 stuburo tempimų pas gydytoją, tai jis man rekomendavo vairuojant (tada labiausiai skauda) ir po procedūrų naudoti ortopedinį diržą, ar jūs, mergytės,  bandėt? Nuėjau i "Pirmą žingsnį", kaina 120-130 Lt. net nėra pažiūrėti ko, o plėšia nežmoniškai  doh.gif

Turiu aš tą diržą.Gal ir visai nieko,bet,kad būtų tinkama atrama stuburui,jį reik labai užveržt,o tada labai spaudžia pilvą ir po mentim susidaro odo klostė tokia doh.gif doh.gif Žodžiu,gal trumpam nešiojimui ir nieko,bet man liepdavo nuolat jį nešiot (dabar nešioju retkarčiais),tai iš tikrųjų turbūt pasikeisdavo kažkas,nes skaudėdavo lyg ir mažiau.Bet kad su juo būtų patogu sėdėt-reik sėdėt visiškai vertikaliai nugarą laikyt,ta prasme,kad tarp šlaunies ir pilvo būtų 90 laipsnių kampas ir nugara būtų tiesi tiesi,o man taip sėdėt net pilnu statumu pasidarius automobilyje nepatogu.O nesiremiant į atlošą,padidėja įtemptis stuburo.Pas mane diržas toks: http://www.idemus.lt...korsetas-lt-280
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2010 09 10, 21:41)
Turiu aš tą diržą.Gal ir visai nieko,bet,kad būtų tinkama atrama stuburui,jį reik labai užveržt,o tada labai spaudžia pilvą ir po mentim susidaro odo klostė tokia  doh.gif  doh.gif  Žodžiu,gal trumpam nešiojimui ir nieko,bet man liepdavo nuolat jį nešiot (dabar nešioju retkarčiais),tai iš tikrųjų turbūt pasikeisdavo kažkas,nes skaudėdavo lyg ir mažiau.Bet kad su juo būtų patogu sėdėt-reik sėdėt visiškai vertikaliai nugarą laikyt,ta prasme,kad tarp šlaunies ir pilvo būtų 90 laipsnių kampas ir nugara būtų tiesi tiesi,o man taip sėdėt net pilnu statumu pasidarius automobilyje nepatogu.O nesiremiant į atlošą,padidėja įtemptis stuburo.Pas mane diržas toks: http://www.idemus.lt...korsetas-lt-280

Kaip įdomiai kad liepė tą diržą naudoti nuolat, man gydytojas sakė per dieną maximum 2 val. su juo galiu būti, nes kitaip atrofuojas raumenys.
Ką tau reimatologė pasakė?
Atsakyti
QUOTE(Dianulis @ 2010 09 12, 10:37)
Kaip įdomiai kad liepė tą diržą naudoti nuolat, man gydytojas sakė per dieną maximum 2 val. su juo galiu būti, nes kitaip atrofuojas raumenys.
Ką tau reimatologė pasakė?

Reumatologė?Kol kas nieko.Nes pasirodo ėjau dabar pas ją tik dėl kraujo tyrimų.Išsiaiškinsiu viską Spalio 14d.Bet kaip supratau,su spina bifida nieko padaryt neįmanoma.Rezonanso nuotraukas irgi tada pažiūrės.Ryt einu darytis ENMG (elektroneuromiografijos),nes nejaučiu šlaunies dalies jau beveik 2mėn.Tai pasakys ar čia vietiniai nervai pažeisti ar iš stuburo (labiau tikėtina,kad iš stuburo).Tada neįsivaizduoju,kaip tirpdys druskas stubure.Nes turės turbūt panaikint tą subchondrinę sklerozę,kad vėl jutimai grįžtų. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dianulis @ 2010 09 06, 20:33)
Sėkmės, tau Magnifique. Susirasti gerą gydytoją irgi didelė laimė. Dabar kaip lankausi tame Palangos Line, vaiką palieku daržely kelioms valandytėms, tai visada prieš tempimą nueinu ten į kavinukę atsigert kavytės. Ir taip vieną rytą sėdi "gerieji" neurologai ir gurkšona kavytę taip pat. Gerb. K suskambo telefonas ir jis tokiu tonu: AŠ NETURIU DABAR LAIKO. AŠ UŽIMTAS. Padėjo tą telefoną ir girdžiu ką jis sako kitam gydytojui: skambina čia visokie su tais stuburais, negaliu nei kavos ramiai atsigert, kiek galima taip, padėk vienam padėk kitam. Man iš vis jis tauip krito akyse, noes kai kurios forumitės jį labai gyrė kaip gerą manualistą.

O taip! Bet nėra ko pykti- mes patys tuos daktarėlius cool.gif tokiais padarėm, kol mes sirgsim- jie turės darbo ir jausis labai svarbios personos. Padarys kartais masažiuką, kokį krūtą smile.gif, parekomenduos mankštelę, bet nepasakys svarbiausio-kodėl tie stuburiukai staiga tapo kaip senučių? Baisu skaityti diagnozes!
O jūs mergaitės esat girdėję posakį-vaikai mamos dantis suvalgo! Tai va, vaikai kol mes juos išnešiojam viską iš mūsų kauliukų ištraukia, ko jiems reikia. O jei dar maitinat po gimdymo, dar dietos prisilaikot, tai stuburo diskai ir pavirsta į kisielių, kryptelit ir išlenda į tarpą- tai ir išvaržėlė. Ir slanksteliai ir kiti sąnariai, raumenys vargsta nuo mineralų bei mikroelementų trūkumo. Jūsų jungiamojo audinio ląstelės BADAUJA! Mūsų maiste kuo toliau, tuo labiau trūksta šių medžiagų- bet gydytojai jums to nepasakys-jiems jūsų reikia kaip pacienčių, kitaip jie neteks darbo ir pajamų, o farmacijos industrija patirs vienus nuostolius. Tai va, kur šuo pakastas! smile.gif

Atsakyti
Ogo, kurkuma 4u.gif O ką tada pasiūlytum vartoti, kai taip jau atsitiko (kaip būtų liuks kad galėtumėm tuos kisielius į normalius diskus atstatyt)? Taip aš maitinau savo mažutę virš metų, bliamba kad būčiau numačius, kas gali atsitikt su mano stuburu doh.gif
Atsakyti
Girdėjau, kad labai želatina visiems sąnariams sveika ir naudinga, ne prasčiau nei tie gliukozaminai padeda palaikyti sąnarių funkcijas g.gif Manau, kad daug sveikiau indelį žėlės ar kokios šaltienos suvalgyti nei saujomis tablėtes ryti ... Gal kas turi patirties ar informacijos ? 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(charite @ 2010 09 05, 16:14)
Uztat dabar lakioju kaip stirna ir jau pamazu imu dometis smulkiuju raumenu mankstomis. Toji raumenu tempimo manksta, kuria darau namuose kasdien, o daznai ir dukart dienoje, siek tiek atsibodo  biggrin.gif

Paskaičiau apie smulkiųjų raumenų mankštą ir prisiminiau apie fiziologinę avalynę maždaug tokią ... gal kas bandetė , ar padeda jį skaudant nugarai ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bielvesta09: 20 rugsėjo 2010 - 10:02
Apie zelatina nieko nezinau.
O stai MBT batus turiu. Nerealiai patinka vaiksciot. Isties nugara issitiesia, einu kaip styga, raumenukai dirba thumbup.gif O ar padeda esant nugaros skausmams g.gif Ziurint kokia problema, del kurios skausmas kyla. Kaip bebutu, tokie batai ir visi kiti dalykai skirti profilaktikai, o ne gydymui smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Dianulis @ 2010 09 12, 10:37)
Raumenys nesiatrofuos, bet nuolat su dirzu bunant tie raumenys tiesiog nusilps ir tiek. Na, panasiai kaip kelias dienas pagulejus lovoje, sunkoka vaikscioti, nes raumenys nusilpsta smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Magnifique @ 2010 09 12, 13:43)
neįsivaizduoju,kaip tirpdys druskas stubure.Nes turės turbūt panaikint tą subchondrinę sklerozę,kad vėl jutimai grįžtų. g.gif

Man kumscio dydzio drusku guzas ant ciupros buvo. Galvojau, kad kupra, o pasirodo, kad tiek drusku buvo susikaupe blink.gif .Daktarelis per pusmeti be jokiu vaistu istirpde, nors apie ju ,,naikinima" man ne neuzsimine niekada bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(charite @ 2010 09 20, 11:00)
Apie zelatina nieko nezinau.
O stai MBT batus turiu. Nerealiai patinka vaiksciot. Isties nugara issitiesia, einu kaip styga, raumenukai dirba  thumbup.gif O ar padeda esant nugaros skausmams 

ir kiek tokie batai kainuoja kažin g.gif
Atsakyti
QUOTE(kurkuma @ 2010 09 17, 00:03)
O taip! Bet nėra ko pykti- mes patys tuos daktarėlius  cool.gif tokiais padarėm, kol mes sirgsim- jie turės darbo ir jausis labai svarbios personos. Padarys kartais masažiuką, kokį krūtą smile.gif, parekomenduos mankštelę, bet nepasakys svarbiausio-kodėl tie stuburiukai staiga tapo kaip senučių? Baisu skaityti diagnozes!
O jūs mergaitės esat girdėję posakį-vaikai mamos dantis suvalgo!  Tai va, vaikai kol mes juos išnešiojam viską iš mūsų kauliukų ištraukia, ko jiems reikia. O jei dar maitinat po gimdymo, dar dietos prisilaikot, tai stuburo diskai ir pavirsta į kisielių, kryptelit ir išlenda į tarpą- tai ir išvaržėlė. Ir slanksteliai ir kiti sąnariai, raumenys vargsta nuo mineralų bei mikroelementų trūkumo. Jūsų jungiamojo audinio ląstelės BADAUJA! Mūsų maiste kuo toliau, tuo labiau  trūksta šių medžiagų- bet gydytojai jums to nepasakys-jiems jūsų reikia kaip pacienčių, kitaip jie neteks darbo ir pajamų, o farmacijos industrija patirs vienus nuostolius. Tai va, kur šuo pakastas! smile.gif

Na kad ne visai ten tas šuo pakastas, šiek tiek toliau smile.gif Kol mes tingime judėti, atrofuojasi raumenys, ypaš gilieji (t.y. laikysenos) raumenys, ir tada jokio skirtumo - kisielius, kaulas ar kremzlė - atrofavęsi raumenys nieko nelaikys. Ir tas nuostabiąsias mdžiagas tada galime valgyti saujomis, galime kibirais - deja, nepadės. Ir neverskim bėdos ant vaikų, kuriuos pasigimdėm - jų stuburiukai tokie patys, nes paprastai dauguma sėdi prie PC prikepę ir nugarytės tokios pačios kaip senukų - pakumpę, mentės atsikišę. Taip kad galima rinktis - arba judėjimas (mankšta vandenyje, tempimo pratimai, pilates, etc.) arba nugaros skausmai
Papildyta:
QUOTE(charite @ 2010 09 20, 12:00)
Raumenys nesiatrofuos, bet nuolat su dirzu bunant tie raumenys tiesiog nusilps ir tiek. Na, panasiai kaip kelias dienas pagulejus lovoje, sunkoka vaikscioti, nes raumenys nusilpsta  smile.gif

Nusilpimas ir atrofija - tas pats
Atsakyti