labux..ir mane kamuoja nugaros skausmas, jei galima buciau dekinga uz pratimukus
vilmine.k@gmail.com
Sveikos... kurį laiką jau vargina nugaros skausmas apačioje, taip ties pusiauju ir tuo "uodegikauliu". Viskas prasidėjo nuo to, kai su MB taip... "stirpiai" ant žemės pasimylėjom, bet kurį laiką tik pamausdavo ir tiek. Sunkiau ėmė darytis, ko gero, dėl to, kad per parą turiu daug sėdėti... Be to, mano stuburas iškrypęs (skoliozė).
Tai dabar ir nežinau, ką su tuo skausmu daryti, patepu šildančiu tepalu, bet tam kartui tepadeda... Galvoju, gal nervui gali kas būti?
Turiu dar tu neišnaudotus mankštos seansus ligoninėje, bet nė nežinau, ar blogiau nebūtų... Visai pasimečiau, o skausmas toks net "saldus"...

Sveikutes, regis teks prisijungti prie besigaluojanciuju nugaros skausmais.
Pries keleta metu porasyk buvo uzejes juosmens skausmas. Fastum geliu per keleta dienu isgydydavau, ne pas gydytojus nejau. Po to viskas uzsimirso.
O pries 4 menesius gime lelyte. Netrukus vel pasikartojo juosmens skausmas. Echidnas toks, is lovos 15 min keldavausi, o lelytes nuo lovos neatkeldavau
Gerai, kad MB tevystes atostogas turejo, atai as nes iki masinos kad pas gydytoja patekt negalejau neuit.
Telapiukais per 2 menesius atsitryniau. Skausmo ramybes busenoj nebudavo, tik kai pajudedavau.
Netrukus po to pradejo skaudeti desines kojos pakinkli, o per menesi skausmas isplito i desini uzpakali ir desine peda.
Poliklinikoje neurologas pagusciojo peciais ir pasiule B grupes vitaminus, o jei labai skaudes - gerti ibuprofena. Daugiau jokiu tyrimu, jokiu proceduru - nieko.
Taigi jau 4 menesiai po gimdymo kankinausi su neaiskiais skausmais, o kai jioe tapo tokie nepakeliami, kad net ibuprofenas neleisdavo uzmigti, perpykus privaciai nuejau pas neurologa. Padare kompiuterine tomografija. Nustate dvi stuburo isvarzas (3 ir 4 slankstelio, ar 4 ir 5).
Esme ta, kad leliuka dar zindau. Jokiu rimtesniu vaistu negaliu gerti. O jei ir galeciau butu beda, nes leliukas istisai verktu ir ji tektu nesioti dar daugiau, nei dabar. Bet nesioti taigi negalima
Nei mamu, nei seneliu, nei broliu ar seseru, nieko neturiu, kas padetu vaikeli auginti, taigi, nei operacinio, nei rimto medikamentinio gydymo negaleciau sau leisti.
Internete susiradau visa imanoma informacija. Susidariau ispudi, kad niekas geriau stuburo problemu negydo, nei raumenu stiprinimas.
Bandysiu eiti cia, taciau neisivaizduoju, pas kuri gydytoja kreiptis. Pas neurologa jau kitur buvau. Vadinasi pas kineziterapeuta? reabilotologa? traumatologa?
Pries keleta metu porasyk buvo uzejes juosmens skausmas. Fastum geliu per keleta dienu isgydydavau, ne pas gydytojus nejau. Po to viskas uzsimirso.
O pries 4 menesius gime lelyte. Netrukus vel pasikartojo juosmens skausmas. Echidnas toks, is lovos 15 min keldavausi, o lelytes nuo lovos neatkeldavau

Telapiukais per 2 menesius atsitryniau. Skausmo ramybes busenoj nebudavo, tik kai pajudedavau.
Netrukus po to pradejo skaudeti desines kojos pakinkli, o per menesi skausmas isplito i desini uzpakali ir desine peda.
Poliklinikoje neurologas pagusciojo peciais ir pasiule B grupes vitaminus, o jei labai skaudes - gerti ibuprofena. Daugiau jokiu tyrimu, jokiu proceduru - nieko.
Taigi jau 4 menesiai po gimdymo kankinausi su neaiskiais skausmais, o kai jioe tapo tokie nepakeliami, kad net ibuprofenas neleisdavo uzmigti, perpykus privaciai nuejau pas neurologa. Padare kompiuterine tomografija. Nustate dvi stuburo isvarzas (3 ir 4 slankstelio, ar 4 ir 5).
Esme ta, kad leliuka dar zindau. Jokiu rimtesniu vaistu negaliu gerti. O jei ir galeciau butu beda, nes leliukas istisai verktu ir ji tektu nesioti dar daugiau, nei dabar. Bet nesioti taigi negalima

Internete susiradau visa imanoma informacija. Susidariau ispudi, kad niekas geriau stuburo problemu negydo, nei raumenu stiprinimas.
Bandysiu eiti cia, taciau neisivaizduoju, pas kuri gydytoja kreiptis. Pas neurologa jau kitur buvau. Vadinasi pas kineziterapeuta? reabilotologa? traumatologa?

QUOTE(claudija @ 2009 10 08, 22:45)
susidariau ispudi, kad niekas geriau stuburo problemu negydo, nei raumenu stiprinimas.

Sakyčiau pirmiau pas neurologę, o jis jau nukreips kur.
QUOTE(argus @ 2009 10 09, 18:13)
Sakyčiau pirmiau pas neurologę, o jis jau nukreips kur.
Taip ir padariau.
Vakar aplankiau kruva gydytoju. Rezultatai tokie:
1 NEUROLOGAS. Tik orpeacija// jei atsisakai - tik ir tik vaistai// sildymas ir karstis kenkia // masazai // jokiu mankstu ar tempimo, kol nepraeis uzdegimas// reabilitacija - tik isgydzius uzdegima
2 SEIMOS GYDYTOJAS. Tik vaistai, leidzaiamas vit. B // sildymas, karstis // jokiu masazu - pakenks.
3 NEUROLOGAS. Jokios operacijos // tik vaistai // jokiu mankstu, jokiu vertikaliu voniu, jokio stuburo tempimo - liksiu invalide.
4 REABILITOLOGAS. Jokios operacijos, jokiu vaistu // kineziterapija, vertikalios vonios ir elektroimpulsai.
Kaip gydytojas, taip kitokia nuomone. Itariu, kad dar vienas neurologas, pas kuri jau nebeturejau jegu eiti (ejau kaip klipata persikreipus ir griezdama dantimis is skausmo), butu dar ir visai kitokia nuomone pasakes

Taigi, grizau namo. Skausmas zveriskas, o ka daryt?????
-------------------
Nusprendziau, kad neturiu galimybes gerti vaistus (juk zindau kudiki), negaleciau ir operuotis (neturiu kam kudikio palikti). Vadinasi lieka bandyti visa kita. Jei jau nebevaldysiu kojos, visada spesiu siu krastutinumu imtis.
Sukandus dantis nuropojau i individualu kineziterapini uzsiemima Gemmoje (zinoma, po pokalbio su reabilitologe). Jis truko valanda.
Rezultatas jau vakare skausmas eme mazeti, o siandien ryte atsikelus jis buvo mazesnis perpus.

Proceduros suplanuotos dviem savaitem i prieki kasdien (isskyrus savaitgalius). Itariu, kad tai pades ne tik sustiprinti raumenis ir išgydyti uzdegima be vaistu, bet ir pastatys mane ant koju idiegiant kitokius gyvenimo principus likusiam laikui

Prisijungiu ir aš prie vargstančiųjų su nugara.
Tyrimai man kaip ir atlikti - pamiršau pavadinimą, bet turiu tai, kas yra antras žingsnėlis išvaržos link. Turėjau tokių bėdų, kad nuo nugaros skausmai persimetė į vieną koją, po to į kitą, ir galiausiai, kai pavasarį turėjau daug stresinių situacijų, susiruošiau išvesti šunį, pasilenkiau ir nebeatsitiesiau. Žiaurūs skausmai buvo. Išrašė vaistų, pati stengiausi daugiau judėti ir praėjo.
Buvo labai gera nejausti tų bjaurių skausmų.
Ir ką, pradėjau prieš mėnesį dirbti naujame darbe, kur patiriu kasdien neįtikėtiną stresą ir kiekviena diena kainuoja begalę nervų. Taigi vėl pradėjau jaust tuos skausmus per juosmenį, besimetančius į šonus ir užplūstančius nuo kiekvieno judesio. Vakar darbo vietoje, pasilenkus vos nesusuko.
Pradėjo imti toks beviltiškumas, nes negi tik šiek tiek pasinervinus atsiranda bjauri nugaros susukimo galimybė?
Iš karto griebiausi milgamo ir geriamų B grupės vitaminų. Bet reikės ir tų rimtesnių, gydytojos prašyt.
Tai žiauriai vargina ir jaučiuos labai sukaustyta...
Tyrimai man kaip ir atlikti - pamiršau pavadinimą, bet turiu tai, kas yra antras žingsnėlis išvaržos link. Turėjau tokių bėdų, kad nuo nugaros skausmai persimetė į vieną koją, po to į kitą, ir galiausiai, kai pavasarį turėjau daug stresinių situacijų, susiruošiau išvesti šunį, pasilenkiau ir nebeatsitiesiau. Žiaurūs skausmai buvo. Išrašė vaistų, pati stengiausi daugiau judėti ir praėjo.
Buvo labai gera nejausti tų bjaurių skausmų.
Ir ką, pradėjau prieš mėnesį dirbti naujame darbe, kur patiriu kasdien neįtikėtiną stresą ir kiekviena diena kainuoja begalę nervų. Taigi vėl pradėjau jaust tuos skausmus per juosmenį, besimetančius į šonus ir užplūstančius nuo kiekvieno judesio. Vakar darbo vietoje, pasilenkus vos nesusuko.
Pradėjo imti toks beviltiškumas, nes negi tik šiek tiek pasinervinus atsiranda bjauri nugaros susukimo galimybė?
Iš karto griebiausi milgamo ir geriamų B grupės vitaminų. Bet reikės ir tų rimtesnių, gydytojos prašyt.
Tai žiauriai vargina ir jaučiuos labai sukaustyta...

Man tai diena nugaros neskauda,bet is po nakties jau gal gera pusmeti atsibundu visa surakinta,skauda visa nugara,vos pajegiu pasiversti,siaip ne taip issikrapstau is lovos,na ir kai prasivaikstau po keliolikos minuciu mazdaug praeina.ir taip kiekviena karta kai ilgiau paguliu,po dienos miego irgi panasiai buna
Gydytoja sake kad cia del itempto darbo,bet anksciau man tokiu cirku nebudavo

QUOTE(denaxa @ 2009 10 31, 11:14)
Man tai diena nugaros neskauda,bet is po nakties jau gal gera pusmeti atsibundu visa surakinta,skauda visa nugara
Tai ir man tas pats,buvau pas neurologą,reabilitologą,tik mankštą siūlo,nes yra 5-to juosmens slankstelio išvarža.Nieko nekelti,jokių nugaros tempimų,viską daryt atsiklaupus,lenktis negalima.Bet mankštą reikia daryt kasdien,visą gyvenimą...Mane irgi tokia neviltis užplūsta,juk gyvenimas dar tik įsibėgėja,o aš ,kaip neįgali

Realiai tai taip ir yra,nuo situ ligu tik vienas vaistas ir yra-manksta.Man liepe i sporto kluba ir baseina vaikscioti,bet kad atrandu tam laiko geriausiu atveju karta per dvi svaites,tai tiek tos ir naudos...tam kartui tik atsipalaiduoti...Darbe jei turiu trumpa keliu minuciu pertraukele tai stengiuosi pavaikscioti,pasikabinti kur nors,nugara patempti,pasirazyti...
Man ir vis bedos su nugara uzeidavo. Kartais del ginekologiniu bedu budavo. O va pries gera pusmeti sviete galva ir rado ostechondroze. Ir gydytojas pasake, kad turetu ir aglva paskaudet ir nugara..

Man yra osteochondrozė. Mankšta yra privalomas dalykas. Kai tik nedarau ilgesį laiką - pradeda skaudėti, tirpti ir pn. O geriausia yra tempimo, jogos, kvėpavimo pratimai.