Įkraunama...
Įkraunama...

Policistinių kiaušidžių sindromas

labą ryt 4u.gif
aš paskaičiavau šiandien, gi 17 dienų iki Kalėdų wub.gif tik, kad sniego nėra, o taip norėtųsi user posted image
Atsakyti
QUOTE(elij`a @ 2006 12 07, 10:46)
labą ryt 4u.gif 
aš paskaičiavau šiandien, gi 17 dienų iki Kalėdų wub.gif tik, kad sniego nėra, o taip norėtųsi  user posted image

wub.gif kaip greit laikas bega....as irgi labai laukiu sniego....noreciau kad kai ateis metas gimdyti, ziureciau pro langa kaip tyliai krenta snaiges wub.gif bet vargu ar taip bus unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pasimetusi: 07 gruodžio 2006 - 11:05
QUOTE(Pasimetusi @ 2006 12 07, 12:01)
wub.gif kaip greit laikas bega....as irgi labai laukiu sniego....noreciau kad kai ateis metas gimdyti, ziureciau pro langa kaip tyliai krenta snaiges wub.gif  bet vargu ar taip bus unsure.gif

na dar klausimas ar ramiai žiūrėsi lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif ar nereiks šokti su leliu kartu žiūrint į snaiges lotuliukas.gif
Atsakyti
4u.gif mergytes ziuriu su tuo Duh visoms skirtingai.... g.gif pvz. man gine V taip sake: jei ilgai neturi isgeri 5dienas po 2tab ir savaites begyje turi atsirasti, o tada nuo 16cd iki 26cd po 1tab. per diena. Tai iseina 10tab. ir tada man po keliu dienu buna mmm, ir toks mano ciklas buna vienodas ir stabilus 28d. O jei as noriu mmm atideti keliom dienom ar pagreitinti radedu anksciau/veliau gerti Duh. Bet jus gal neeksperementuokite, o paskambinkite ginem?
Atsakyti
Sveikos moterytes! Man nustate policistines kiausides,pas mane labai nereguliarios menesines,bet kai pasiskaiciau kitus simptomus,tai neturiu ansvorio,nera pas mane ir labai didelio plaukuotumo. Ejau pas ginekologe,del mestruaciju ir pasake,kad pas mane butent policistines kiausides. Kadangi nelabai supratau sita diagnoze tai pasiskaiciau internete.Gydytoja ir gydymo jokio neskyre,tik sake,jei labai noriu galiu i ateiti harmonus issitirti,arba kontraceptines gerti,kuriu as labai nenoriu. Sake,kad labai sunku pastoti moterim su tokiom kiausidem,bet as sito nepatyriau,nors su vyru neplanavom,bet pastojau netiketai. Visas nestumas buvo labai lengvas. Tai va suzinojau,kad turiu tokia beda jau turedama lelyte smile.gif Bet kyla daugybe klausimu,reiks eit pas gydytoja issiaiskint daugiau,nes nieko nenusimanau. Ar gali taip buti,kad prades man augti svoris,padides plaukuotumas? Ar reikia gydytis? Ar gali nuo to vargint plauku slinkimas? blush2.gif Bukit geros,paaiskinkit jei galit,man neismanelei. Aciu! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(agnixa @ 2006 12 07, 18:45)
Sveikos moterytes! Man nustate policistines kiausides,pas mane labai nereguliarios menesines,bet kai pasiskaiciau kitus simptomus,tai neturiu ansvorio,nera pas mane ir labai didelio plaukuotumo. Ejau pas ginekologe,del mestruaciju ir pasake,kad pas mane butent policistines kiausides. Kadangi nelabai supratau sita diagnoze tai pasiskaiciau internete.Gydytoja ir gydymo jokio neskyre,tik sake,jei labai noriu galiu  i ateiti harmonus issitirti,arba kontraceptines gerti,kuriu as labai nenoriu. Sake,kad labai sunku pastoti moterim su tokiom kiausidem,bet as sito nepatyriau,nors su vyru neplanavom,bet pastojau netiketai. Visas nestumas buvo labai lengvas. Tai va suzinojau,kad turiu tokia beda jau turedama lelyte  smile.gif Bet kyla daugybe klausimu,reiks eit pas gydytoja issiaiskint daugiau,nes nieko nenusimanau. Ar gali taip buti,kad prades man augti svoris,padides plaukuotumas? Ar reikia gydytis? Ar gali nuo to vargint plauku slinkimas?  blush2.gif  Bukit geros,paaiskinkit jei galit,man neismanelei. Aciu!  4u.gif

sveika, na nesam mes čia tokios baisios manau lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif kažko žiauriai juokauju, bet nepergyvenk. mano svoris atitinka normos ribas (na man kaip moteriai norėtųsi mažiau) hihihi.gif bet pasižiūrėjusi pasakė, jog pas mane viskas thumbup.gif ir net nesvėrė. Toliau plaukuotumo tokio jau uch, tai ir neturiu, tik kojos labiau veši lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif juokauju, šiandien prisijuokausiu aš doh.gif lotuliukas.gif o jei rimtai tai plaukuotumas pas mane nedaug padidėjės, plaukai stori ilgi ir daug, niekas nei viena snesiruošia slinkt mirksiukas.gif Tai kad tū požymių pas mane ne per daugiausia, tačiau hormonai streikuoja labai doh.gif čia esminis PK požymis. kaip gali neskirti tyrimo? g.gif ar aš čia klystu?
Atsakyti
kai man nustate tas prakeiktas policistines tai irgi stebejausi, sveriau tik 50 kg, ir nesu visai kazkokia apzelus lotuliukas.gif gal tik truputi jis padidejes. lotuliukas.gif Bet gydytoja pavaro, ka reiskia jei labai nori? Tai visu pirma turi padaryt hormonu visus tyrimus. Kai as pradejau ieskot savo bedu kodel mmm dingsta, tai man viena tik paziurejus pasake kad jei nori mmmm gerk kontraceptikus, o vaiku tai ne nelaukt. Tikra pinda, blioviau net kelio nemaciau doh.gif
Atsakyti
na va dabar aš sėdžiu ir pykstu ant viso pasaulio, tuoi ateis mm...gaila, kad taip nepavyko iškart. Na aš kažkodėl šiandien 100%jaučiu,kad nieko nėra, bet nieko, vis vien nestuke.gif kada nors. Ir tampiausi šiandien sunkiai ir šiaip. Iš pradžių bijojau, sakau gal, bet po to supratau, jog taip "nusisvaigti" neverta man verysad.gif
na nieko, toliau gyvenam biggrin.gif tik mane taip paveikė, jog didžiausia tikimybė pirmą mėn. tai tuomet mano vargšiukės visai užmigo
Atsakyti
Šiaip ir aš plona, bet žinoma norečiau bent dviem kg mažiau sverti. Bet mama pyksta, kad ir taip nieko iš manęs nėr. Na, čia kaip kam. O plaukuotumas gal šiek tiek, bet nedaug padidėjęs. Esu tamsiaplaukė, tai ir atrodo, kad jų daugiau, nes labiau matosi lotuliukas.gif O hormonus tai gal reiktų išsitirti.
Papildyta:
QUOTE(elij`a @ 2006 12 07, 23:18)
na va dabar aš sėdžiu ir pykstu ant viso pasaulio, tuoi ateis mm...gaila, kad taip nepavyko iškart. Na aš kažkodėl šiandien 100%jaučiu,kad nieko nėra, bet nieko, vis vien nestuke.gif kada nors. Ir tampiausi šiandien sunkiai ir šiaip. Iš pradžių bijojau, sakau gal, bet po to supratau, jog taip "nusisvaigti" neverta man verysad.gif
na nieko, toliau gyvenam biggrin.gif tik mane taip paveikė, jog didžiausia tikimybė pirmą mėn. tai tuomet mano vargšiukės visai užmigo

O tai tau jau prasidėjo, ar dar ne?
Nepergyvenk taip elij'a, pavyks, tikrai pavyks būti nestuke.gif .Aš čia su savo erezijom, bet vis tiek užklausiu. Ar tau jau niekaip niekaip nepavyksta nujausti galimos ovuliacijos? Pas mane tai pavyzdžiui labai ryškiai su gleivėmis būna. Čia jau tikrai apsirinkti neįmanoma. Tai dabar lauksiu vėl, gal pasirodys. Tikiuosi sulaukti, o kaip bus nežinau.
Aš šiandien skambinau savo daktarei, tai pasakė jokios pertraukos daryti nereikia.
Atsakyti
QUOTE(Lin4ia @ 2006 12 06, 13:23)
Sveikos merginos,

Noreciau paklausti kas yra daroma turint PKS diagnoze bet neplanuojant kolkas pastoti? Nes mane neseniai stimuliavo Clostilbegyt'u (nesekmingai) ir as noreciau padaryti pertrauka bent jau iki pavasario. Kontraceptiku gerti nenoreciau. O ka tada daryti kad atsirastu mmm? Gerti Duphastona?

sakyčiau atsakymas vienareikšmiškas - eiti ir tartis su gydytoju. jokios saviveiklos.

QUOTE(sivana @ 2006 12 06, 16:00)
Labas  4u.gif
, nutariau ir aš prisijungti. ax.gif prieš 4 mėn. nustatė PKS  verysad.gif nes nereguliarios mmm būdavo ir nepavykdavo pastoti. Dabar jau 3-čią ciklą bandysiu vartoti Utrogestą, matuoju BT, bet jei dabar nepavyks pastoti, po naujų metų manęs laukia laparaskopija. Tik labai man keista kodėl mano ginė nerekomenduoja skatinančius bandyti  g.gif

blink.gif blink.gif Utrogestas? čia tas pats progesterono prieparatas, tik na liaudiškai tariant stipresnis už duphstoną. kažkaip neįprasta buvo jį naudoti ne po stimuliacijų... gal kažkas keičiasi... bet ar tavo pasirinkta gydytoja specializuojasi nevaisingumo gydyme? ar padaryti visi hormonų tyrimai. nenoriu nieko prieš ją sakyti nepažinodama ir nežinodama, tiesiog mano patirtis su tiesiog gerais ginekologais, kai jie ima kištis į vaisingumo sritis yra liūdnoka. tiesa BT matavimas jau nelaikoma rimtu metodu. galų gale ar tik pats progesteronas jos nekelia? ir laporaskopija tipiniu policistinių kiaušidžių gydymo keliu rekomanduojama išbandžius stimuliacijas, anksčiau tiesa iškart buvo rekomenduojama... žinok iš tiek informacijos, kiek pateikiai viskas labai keista, kažkoks miksas pasenusių ir per mandrų metodų... gal pasikonsultuok su kitu gydytoju. laparoskopija vienok operacija. kokiu tikslu ji daroma - diagnostinė ar kiaušidžių driligas ar kaip ten vadinasi - kai jos mažinamos, šlifuojamos kažkaip...

o kad neskiria skatinančių vaistų gal ir gerai, nes tada reik labai stebėti kaip viskas vyksta, nes policistinės kiaušidės gali labai audrinai sureaguoti į skatinimą, būtina stebėti echoskopiškai kelis kartus per ciklą.

QUOTE(Lin4ia @ 2006 12 06, 21:23)
As nenoriu KT, nes labai daug ju ir taip sugeriau per pastaruosius metus ir manau kad nuo ju tik blogiau kiausydem pasidaro - visai pamirsta kam sukurti.
Jei nieko negersiu tai mmm taip ir nebus, paskutini karta net 9 men nebuvo. Neseniai po stimuliaciju sugeriau Duphastona, jis ir issauke mmm.

Siaip as lankausi pas Klima (dabar kolkas pertrauka) - bet is pat pradziu mano tikslas buvo  nestuke.gif o dabar pagalvojau kad dar noriiu biski patempti guma, kol siaip apsitvarkys sveikata (ziema as labai daznai sergu, ir be to teks eiti pas endokrinologa nes Klimas itaria skydliaukes hipofunkcija). Tai va dar jam nesakiau del pasikeitusiu planu, kolkas nezinau kaip sureaguos, nes jis padeda tapti  nestuke.gif  o ne atvirksciai.

būtinai nueik pas endokrinologą. yra tok Kazanavičius. jo metodas kiek alternatyvus. žada jis daug. nežinau kiek tiesos jo gydyme policistinių kiaušidžių, bet kaip šiaip endokrinologas jis yra vertinamas. šiaip jis iš kauno, bet savaitgaliais dirba vilniuje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wilmog: 07 gruodžio 2006 - 22:38
Dar man truputi patarkit, g.gif pas ka man geriau dabar eiti, pas ginekologa ar geriau butu pas endikrinologa? Juk vistiek kakzka daryt reikia,nors ir neplanuoju leliuko siuo metu.
Atsakyti
QUOTE(agnixa @ 2006 12 07, 17:45)
Sveikos moterytes! Man nustate policistines kiausides,pas mane labai nereguliarios menesines,bet kai pasiskaiciau kitus simptomus,tai neturiu ansvorio,nera pas mane ir labai didelio plaukuotumo. Ejau pas ginekologe,del mestruaciju ir pasake,kad pas mane butent policistines kiausides. Kadangi nelabai supratau sita diagnoze tai pasiskaiciau internete.Gydytoja ir gydymo jokio neskyre,tik sake,jei labai noriu galiu  i ateiti harmonus issitirti,arba kontraceptines gerti,kuriu as labai nenoriu. Sake,kad labai sunku pastoti moterim su tokiom kiausidem,bet as sito nepatyriau,nors su vyru neplanavom,bet pastojau netiketai. Visas nestumas buvo labai lengvas. Tai va suzinojau,kad turiu tokia beda jau turedama lelyte  smile.gif Bet kyla daugybe klausimu,reiks eit pas gydytoja issiaiskint daugiau,nes nieko nenusimanau. Ar gali taip buti,kad prades man augti svoris,padides plaukuotumas? Ar reikia gydytis? Ar gali nuo to vargint plauku slinkimas?  blush2.gif  Bukit geros,paaiskinkit jei galit,man neismanelei. Aciu!  4u.gif

sveikutė, sveikinu, kad turi vaikiuką, kad nėštumas buvo lengvas - esi tikrai netipinis policistinių atvejis thumbup.gif

kaip elgtis? na žiūrint kiek tau metų ir kiek dar vaikiukų norėtum turėti. Amžius svarbu, su policistinėmis rekomenduojama kuo anksčiau susitvarkyti su vaikiukų klausimais. tiksliau atsakyti galėtų tik gydytojas, priklausomai nuo to kokie tavo norai ir kokie tyrimai ir ttt. tiesą sakant nežinau kaip elgiamasi poto, kai jau turimas norimas vaikų skaičius... žinau, kad iki to rekomanduojama gerti KT, kad kiaušidės miegotų ir nedidėtų.
kaip jau rašiau yra tas Kazanavičiaus metodas, apie kurį jis kalba kaip apie panacėją, bet va forume nei vienos laimingos jos pacientės...
Atsakyti