o po kiek Fliquiti gerdavai dexametazono. Nes jei ne daugiau vienos tabletės, tai tokia dozė man atrodo per maža kad numuštų imunitetą
Man po pusantrų metų jo vartojimo nebuvo tokių požymių, TEST gerai man sumažindavo.
Tiesa, netyčiukas pasitaikė
gėriau po pusę tabletės... bet tikrai, jei susergu, tai minimum mėnesiui, nieks nepadeda. jei ranką įsidreskiu ar batai nutrina, vėlgi mėnesį negyja. plius dar mane apšvietė, kad nuo jo ir nutrina taip staigiai, nes atseit oda kažkaip jautresnė pasidaro...
bet va, nutraukiau gėrimą - grįžo senosios problemos
QUOTE(Fliquiti @ 2006 11 24, 22:08)
gėriau po pusę tabletės... bet tikrai, jei susergu, tai minimum mėnesiui, nieks nepadeda. jei ranką įsidreskiu ar batai nutrina, vėlgi mėnesį negyja. plius dar mane apšvietė, kad nuo jo ir nutrina taip staigiai, nes atseit oda kažkaip jautresnė pasidaro...
man tikriausia tokio vaisto nereikia, nes užtenka nusičiaudėti žmogui sloguojančiam viename kambaryje ir viskas aš jau labai dažnai sergu
QUOTE(*gidryte* @ 2006 11 24, 21:40)
sveikos merginos
os manes ten kazaks auskciau ziauriai pasisaipe geriau as tas provera tabletes ir laukiau savo mmm, nusibodo laukti ir vkar nuejau pas gydytoja, ji man padare testa nestumo, kuris parode neryskia antra juostele, bet ji kazako abejodama, liepe siandien ryte pasidaryti testa, ir ka visa nakti nemiegojau pasidariau as testa ryte ir sudas neraliuotas neigimas, jau neatsimenu, kada taio zliumbus buvau, jau spejau per vakar vkara uzsisvaigti, kad as tai siandien tik nuejau i darba ir atejo tos kiaules mmm nu taip liudna man, nors ir vakar su vyru snekejau, kad gali buti kartais, kad pries pat mmm, kraujyje atsiranda hormono nestumo ir gali atsirasti antra juostele teste, ale vis tiek kazkao tikejausi liudna labai siandien man
os manes ten kazaks auskciau ziauriai pasisaipe geriau as tas provera tabletes ir laukiau savo mmm, nusibodo laukti ir vkar nuejau pas gydytoja, ji man padare testa nestumo, kuris parode neryskia antra juostele, bet ji kazako abejodama, liepe siandien ryte pasidaryti testa, ir ka visa nakti nemiegojau pasidariau as testa ryte ir sudas neraliuotas neigimas, jau neatsimenu, kada taio zliumbus buvau, jau spejau per vakar vkara uzsisvaigti, kad as tai siandien tik nuejau i darba ir atejo tos kiaules mmm nu taip liudna man, nors ir vakar su vyru snekejau, kad gali buti kartais, kad pries pat mmm, kraujyje atsiranda hormono nestumo ir gali atsirasti antra juostele teste, ale vis tiek kazkao tikejausi liudna labai siandien man
Oi gidryte, labai liūdna, sunku net žodžių rasti > Laikykis stipriai, juk turi kažkada pasisekti ir nemeluoti testas. Kelios dienelės praeis ir gal palengvės, galėsit vėl pradėti savo kovą dėl , kurią privalot laimėti
Papildyta:
O kodėl jis Fliquiti, tau tą dexamethasoną paskyrė
QUOTE(*gidryte* @ 2006 11 24, 21:40)
sveikos merginos
šaunuolė tu gi, neprarask vilties
QUOTE(Fliquiti @ 2006 11 24, 21:08)
nesidraskyk ir batus didesnius nusipirk
aš gerdavau visą tabletę
nu žinok drįstu abejoti, kad čia dexamethasonas kaltas, imunitetas juk silpsta ir dėl kitų dalykų.
tai pas tave irgi policistinės?
O thybon skiria net jei su skydliauke viskas gerai? Atseit per aplinkui veikia?
QUOTE(nainen @ 2006 11 24, 22:17)
O kodėl jis Fliquiti, tau tą dexamethasoną paskyrė
jis slopina kažkokių tai vyriškų hormonų gamybą, tiksliai nepamenu
QUOTE(Mia @ 2006 11 24, 22:56)
nesidraskyk ir batus didesnius nusipirk
aš gerdavau visą tabletę
nu žinok drįstu abejoti, kad čia dexamethasonas kaltas, imunitetas juk silpsta ir dėl kitų dalykų.
aš gerdavau visą tabletę
batus aš ir taip numeriu per didelius perku kitokių nemėgstu
o dėl dexametasono jau daug kas man sakė, kad garantuotai jo kaltė. šiaip sveikata niekad nesiskundžiau.. VK gydytoja sakė nebegert jo. o šiaip mano skydliaukė tvarkoj, ale thyboną geriu...
Et ir as turiu sia problema !!!!!!!!!!!!!!!!!!Nusibodo gerti tas kontraceptines du metus!!!!!!!!!!!!!!!Pries geriant puse metu nebuvo menstruaciju. Kad issaukti jas, reikejo gerti kazkokiu tableciu. Dabar jau nebegeriu kontraceptiniu tableciu, tfui kaip kazkokie nuodai man jos! Darau dabar puses metu pertrauka. Jau du menesius negeriu tableciu, tai ir nera tu menesiniu :-(
Turiu drauge, kuri turejo ta pacia problema (policistiniu kiausidziu vaizda). Ji nesisaugojo, nes mane kad negali pastoti. Juk menstruaciju tai nebudavo jai.Ot eme ir pastojo! Katik gime sveika dukryte! Nors ir nenorejo vaiku, dabar yra laiminga!
Mes kalbejomes, ir pasirodo, kad paauglysteje jai buvo padidejusi skydliauke. Man paauglysteje seimos gydytoja irgi buvo pastebejusi skydliaukes padidejima. Nuejau tada berods pas endokrinologa ir israse kazkokiu jodo tableciu. Pageriau ir daugiau nebesirupinau.
Taigi, dabar ruosiuos eiti pas gydytoja tirtis skydliaukes. Kadangi man susidare toks ispudis, kad gydytojai neismano kaip kitaip gydyti si sutrikima tik kontr. tabletemis "gydo" pacias kiausides arba hirurgiskai. Hirurginis tai man kraupiai isvis atrodo! Manau kad reikia gydyti ne liga, o pacia priezasti. Juk skydliauke reguliuoja hormonu veikla, o kiausidese daug folikulu ir susidaro del to, kad hormonu truksta ar ju ten perdaug kazkokiu. Del to ir geriamos kontraceptines.
Galiausiai paneliu ir moteru , turinciu policistines kiausides, noriu paklausti, ar jums kada gydytojai buvo nustate skydliaukes sutrikimus?
Turiu drauge, kuri turejo ta pacia problema (policistiniu kiausidziu vaizda). Ji nesisaugojo, nes mane kad negali pastoti. Juk menstruaciju tai nebudavo jai.Ot eme ir pastojo! Katik gime sveika dukryte! Nors ir nenorejo vaiku, dabar yra laiminga!
Mes kalbejomes, ir pasirodo, kad paauglysteje jai buvo padidejusi skydliauke. Man paauglysteje seimos gydytoja irgi buvo pastebejusi skydliaukes padidejima. Nuejau tada berods pas endokrinologa ir israse kazkokiu jodo tableciu. Pageriau ir daugiau nebesirupinau.
Taigi, dabar ruosiuos eiti pas gydytoja tirtis skydliaukes. Kadangi man susidare toks ispudis, kad gydytojai neismano kaip kitaip gydyti si sutrikima tik kontr. tabletemis "gydo" pacias kiausides arba hirurgiskai. Hirurginis tai man kraupiai isvis atrodo! Manau kad reikia gydyti ne liga, o pacia priezasti. Juk skydliauke reguliuoja hormonu veikla, o kiausidese daug folikulu ir susidaro del to, kad hormonu truksta ar ju ten perdaug kazkokiu. Del to ir geriamos kontraceptines.
Galiausiai paneliu ir moteru , turinciu policistines kiausides, noriu paklausti, ar jums kada gydytojai buvo nustate skydliaukes sutrikimus?
Mano skydliaukė vekia idealiai.
o mano kiek padidejusi, nors hormonai normoj. man mistika tos policistines... neserga menesimen, o pastoja, serga, bet nepastoja... aisku nepriciom tos menesines, svarbiausia ovuliacija...
tik kaip cia nera nei vienos geros patirties su kazanavicium, o tokiu profu dedasi... nors mano atveju tyrimai visada paneigia jo pirmines prielaidas...
tik kaip cia nera nei vienos geros patirties su kazanavicium, o tokiu profu dedasi... nors mano atveju tyrimai visada paneigia jo pirmines prielaidas...
QUOTE(bonee @ 2006 11 27, 12:32)
mano skydliauke buvo istirta -ir echo, ir skydliaukes hormonu tyrimai -viskas idealu
visus tuos hormonus, kur policistukem buna nenorma, kontroliuoja hipofizis (berods)
man skydliaukė veikia gerai, man tik testosterono kiekis per didelis ir rišančio baltymo (kažkokio) per mažai. Tai va o, bonee, tai aš gėriau jas 4 metus ir gyva. na KT tai yra tarsi būdas "užmigdyti" kiaušides, iki kol norėsi pastoti. na man taip aiškino. Ir galimas dalykas, jog baigus gerti KT, visi hromonai ten staigiai susitvarko, įvyksta ovuliacija ir greičiausiai pirmą mėn.po KT dėl to galima pastoti nu, paaiškinau taip "moksliškai"