Įkraunama...
Įkraunama...

Socialinis (savivaldybės) būstas

QUOTE(sanli @ 2009 09 23, 22:49)
mirties neplanuoju biggrin.gif  bet tapus vieniša tai kažkur reiks žiūrėtis kur gyventi

Jūs galite tapti vieniša moterimi. Bet netapsite vieniša mama, kol vaiko tėvas gyvas.
Atsakyti
QUOTE(azen @ 2009 09 23, 22:37)
jei ne paslaptis kiek ta nuoma klaipdoj?
pvz kaune mes uz 61 kvadrato buta 3kamb. mokam 158lt gyvenam 20m senumoname.

32 m. senumo namas, 64 kv., 3 kambariai, nuoma 232 Lt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ELIZZ @ 2009 09 01, 22:43)
Taip jau yra mūsų mieste.Galiu pasigirti atstovėjau apie 15 metu ,jau nesitikejau gauti,pagaliau gavau.Truputį yra nuomos mokestis,bet palyginus su šiaip esančiom nuomos kainom tai centai. biggrin.gif




Sveikinu thumbup.gif

Jei nesunku mestelkit kokią nuorodą, kur ten tie sąrašai, nes nerandu 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,

sakykit jei butas pastatytas 1992 metais, tai koks jo nusidėvėjimo procentas? Namas blokinis. Kaip apskaiciuoti tuos 60 proc.nusidevejima, jei nezinau kiek metu turi tarnauti tas namas?

Skaiciau sia tema ir supratau, kad kaip ir galima privarizuoti buta, jei buvo duotas leidimas privatizavimui iki 1998 metu. Ir butas nusidevejes 60 proc. Bet ar butinas teismo leidimas?

Ar kas nors is sio forumo yra privatizave buta neseniai ? Butu idomu su jumis padiskutuoti..

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amelita: 11 spalio 2009 - 14:14
Mes mokejom po 1.70 uz kvadrata, o dabar beveik 3lt mokam.. nuo praejusio menesio ..
Atsakyti
о gal kas zino, kur galima suzinoti kokiu dokumentu reikia kad stot i socialinio busto eile?
Atsakyti
QUOTE(sulikand @ 2009 10 29, 01:24)
о gal kas zino, kur galima suzinoti kokiu dokumentu reikia kad stot i socialinio busto eile?



Savo miesto savivaldybes puslapyje, ten yra viskas viskas parašyta smile.gif

to SULIKAND :

Socialinio būsto nuomai sudaromi sąrašai:
1. Jaunų šeimų.
2. Šeimų, auginančių tris ar daugiau vaikų (įvaikių).
3. Buvusių našlaičių ar be tėvų globos likusių asmenų.
4. Neįgaliųjų asmenų ir šeimų, kuriose yra neįgalūs asmenys.
5. Bendrasis.
6. Socialinio būsto nuomininkų, turinčių teisę į būsto sąlygų pagerinimą.

Asmenys pateikia:
1. Rašytinį prašymą įrašyti į sąrašą.

2. Rašytinį prašymą kokius butus siūlyti (nurodomas kambarių skaičius, komunaliniai patarnavimai ir kt.)

3. Užpildytą asmens (šeimos) metinių pajamų ir turto deklaracijos formą teisei į valstybės paramą būstui įsigyti, savivaldybės socialiniam būstui išsinuomoti ar jo sąlygoms pagerinti pagal Lietuvos Respublikos valstybės paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti bei daugiabučiams namams modernizuoti įstatymą nustatyti. Forma užpildoma vadovaujantis Asmens (šeimos) metinių pajamų ir turto apskaičiavimo teikiant valstybės paramą būstui įsigyti, savivaldybės socialiniam būstui išsinuomoti ar jo sąlygoms pagerinti tvarkos aprašu.

Kartu su užpildytais prašymais ir deklaracijos forma pateikiami dokumentai, pažymos:

1. Asmens dokumentai ir jų kopijos (pasai ar asmens tapatybės kortelės, nepilnamečių vaikų gimimo liudijimai, santuokos, ištuokos, mirties liudijimai).

2. Pažyma (pažymos) iš Savivaldybės apie asmens (šeimos atveju - visų šeimos narių) deklaruotą gyvenamąją vietą . Gali būti šios (šių) pažymos (pažymų) kopijos.

3. Pažyma iš Sodros apie asmens (jo šeimos narių) valstybinio socialinio draudimo laikotarpius per praėjusius kalendorinius metus (nuo sausio 1 d. iki gruodžio 31 d.)

4. Pažymos apie asmens (jo visų šeimos narių) turtą ir visas gautas pajamas per praėjusius kalendorinius metus (nuo sausio 1 d. iki gruodžio 31 d.).


5. Valstybės įmonės Registrų centro pažyma (pažymos) apie asmens, šeimos atveju - visų šeimos narių (ir nepilnamečių vaikų) nuosavybės teise Lietuvos Respublikoje turimus/turėtus visus nekilnojamuosius daiktus 5 metų laikotarpyje.
Vidutinę rinkos vertę nekilnojamiesiems daiktams nustato Registrų centras. Jeigu turimo nekilnojamojo daikto nuosavybės dokumente vidutinė rinkos vertė nenurodyta arba apskaičiuota daugiau kap prieš 5 metus, asmuo (šeima) kreipiasi į Registrų centrą dėl vidutinės rinkos vertės apskaičiavimo ar jos patikslinimo.

6. Jei nekilnojamasis daiktas perleistas kitiems asmenims, būtina turėti pirkimo-pardavimo, dovanojimo ar kitas sutartis (jų kopijas).

7. Jei reikia, pateikiami neįgalumą patvirtinantys dokumentai.

8. Jei reikia, pateikiami našlaičių ar be tėvų globos likusių asmenų statusą patvirtinantys dokumentai (teismo dėl globos ar rūpybos skyrimo sprendimo kopija, Savivaldybės institucijos sprendimo, potvarkio kopija, asmens gimimo, tėvų mirties liudijimų kopijos, globos įstaigų pažymos).

8. Nuomos sutarties kopija, jei asmuo nuomoja Savivaldybės būstą.

9. Pažyma iš kitos savivaldybės, kad šeimos narys neįrašytas į sąrašą, nenuomoja socialinio būsto kitoje Savivaldybėje, jei pareiškėjo šeimos narys yra deklaravęs gyvenamąją vietą kitoje vietovėje.
Atsakyti
aciu labai!!!!!
Atsakyti
Sveikutes visos laukiancios soc. busto, besiruosiancios stoti i eile ir tik besidominancios sia tema 4u.gif Su seima (mama, brolis ir as) stovime jau keleta metu eileje, esame beveik 800-ieji neigaliuju sarase (mama turi neigaluma). Siaip domina toks dalykas, nesenai isgirdau tokia nuomone, kad tam kad gauti soc. buta, reikia ponui Kazkam duoti kysi, tokiu budu vieta eileje laukianciuju "nueina" arciau tos svajones gauti buta, arba apskritai gauni nuomotis soc. buta. Noreciau isgirsti Jusu nuomones, ka Jus apie tai manote, ar yra dalis tiesos siame teiginyje? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Piccola @ 2009 11 07, 09:41)
Sveikutes visos laukiancios soc. busto, besiruosiancios stoti i eile ir tik besidominancios sia tema  4u.gif Su seima (mama, brolis ir as) stovime jau keleta metu eileje, esame beveik 800-ieji neigaliuju sarase (mama turi neigaluma). Siaip domina toks dalykas, nesenai isgirdau tokia nuomone, kad tam kad gauti soc. buta, reikia ponui Kazkam duoti kysi, tokiu budu vieta eileje laukianciuju "nueina" arciau tos svajones gauti buta, arba apskritai gauni nuomotis soc. buta. Noreciau isgirsti Jusu nuomones, ka Jus apie tai manote,  ar yra dalis tiesos siame teiginyje?  4u.gif

sveiki
ziurint kokia suma bus.o jei rimtai tai nelabai tikiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vadovė @ 2009 12 18, 14:56)
sveiki
ziurint kokia suma bus.o jei rimtai tai nelabai tikiu 4u.gif

Oho, pagaliau atgaivinta tema 4u.gif O "ziurint kokia suma bus", tai turint uomeny buto kaina? Gal teko girdet apie tokia galimybe, jei kalbate apie suma? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laisveja @ 2009 09 24, 14:27)
32 m. senumo namas, 64 kv., 3 kambariai, nuoma 232 Lt  4u.gif

blink.gif doh.gif
Atsakyti