Įkraunama...
Įkraunama...

Socialinis (savivaldybės) būstas

QUOTE(mondze @ 2008 07 08, 13:19)
na pirma karta girdziu kad iskrausto is buto jei po kiek tai metu po gavimo seimos biudzetas padidejo.mano mama gavo dvieju kambariu buta pries 7-8metus,kaip issiskyrusi ir auginanti dvi nepilnametes dukras,dabar mes nei vienaa is dukru ten nebegyvenam o mama istekejo jos pajamos gerokai isaugo ir gerokai virsija  numatytas del busto gavimo ir niekas nevaro,jokiu popieriu nepraso pristatyti apie pajamas g.gif
dar turi viena pavyzdi,musu name gyvena seima svivaldybes skirtame bute vyras+zmona+vaikas alhasai paskutiniai,gere kekviena diena,triuksmauja,koliojsi,liftas pastoviai primistas to vyro,karaujo pritasko laiptinese nes pastoviai sumustas grista,vaiko negirdziu ir nematau kad kur i lauka isvestu esu viena vieninteli karta macius speju jam ar jei 1 metukai doh.gif Musu namo kaimynai rase kiek visokiu skundu,rinko parasus bet kaip neiskrausto taip neiskrausto,o galetu gyventi tvarkinga kad ir studentu dabar seimu dauk neturinciu busto verysad.gif

reikia atkreipt dėmesį kada ir kokiomis sąlygomis sudaryta sutartis dėl soc buto. Mano mama irgi gyvena savivaldybės bute, bet jau daug metų, tad jei negalioja, tas naujai įvestas pajamų patikrinimas. Tačiau tiksliai nežinau nuo kada pradėjo tikrinti pajamas.
Atsakyti
jo naujas istatymas galioja tik kas busta isigyjo nuo 2000m liktais ar biski seniau nebeatsimenu.o jei as dar istekejusi stoviu eillej o kol gausiu buta busiu issiskyrusi.ar nereiks is naujo stot i eile?
Atsakyti
QUOTE(pandutė @ 2008 07 08, 18:17)
jo naujas istatymas galioja tik kas busta isigyjo  nuo 2000m liktais ar biski seniau nebeatsimenu.o jei as dar istekejusi stoviu eillej o kol gausiu buta busiu issiskyrusi.ar nereiks is naujo stot i eile?

manau, kad ne, juk vaikutį vistiek auginsi mirksiukas.gif nebent perkels į kito tipo eilę g.gif
Atsakyti
QUOTE(Užsispyrėlė @ 2008 07 08, 19:04)
manau, kad ne, juk vaikutį vistiek auginsi  mirksiukas.gif nebent perkels į kito tipo eilę  g.gif

ir vel simta metu laukt eilej is naujo?
Atsakyti
Per radiją girdėjau, kad ketinama kasmet pradeti tikrinti pajamas tų, kurie gyvena soc. būste. atseit daug soc. būste gyvena tų, kuriems pajamos leistų ir įsigyti buta
Atsakyti
Kiek zinau pajamas turi nuolat rodyti tie kuriu terminuota sutartis nuomos.O del to,kad netenki teises i soc.busta,nes ju manymu per daug pajamu,tai aplamai tyliu schmoll.gif Bent jau siuo metu per dideles pajamos vadinasi,jeigu triju asmenu seima per metus gauna daugiau negu 20.000 litu blink.gif Ju manymu su tokiom pajamom gali busta nuomotis pas zmones arba pirkt
Atsakyti
Teisę į socialinį būstą turi asmenys (šeimos), jeigu neturi Lietuvos Respublikos teritorijoje nuosavybės teise priklausančio būsto arba turimo būsto naudingasis plotas, tenkantis vienam šeimos nariui, yra mažesnis kaip 10 kv. m ( 14 kv. m, kai šeimoje yra asmuo su negalia ir butas neprivatizuotas) ir jeigu metinės pajamos ir turtas prieš paramos suteikimo metus neviršija:
1) asmeniui (be šeimos) pajamos 12000 Lt ir turtas 25000Lt;
2) 2–3 asmenų šeimos pajamos – 24000 Lt ir turtas 45000Lt;
3) 4 asmenų šeimos pajamos – 28000 Lt ir turtas 80000 Lt.
4u.gif
Atsakyti
KL: tam kad gautume buta is savivaldybes esame prisiregsitrave pas uosviene, bet realiai ten negyvename, kazkaip pritaupydami issinuomavom buta, bet uz tas pajamas kur gaunam pirkti buto neiseitu, bankas neduoda.Zodziu dabar mokam ir pas save ir pas uosviene uz komunalinius nes ten registruoti.O ar galima prisiregistruoti savivaldybeje ir neprarasti vietos eileje?Kokiu budu apskritai galima prie savivaldybes prisiregistruoti?Kiek savivaldybej beeinu ir duris bevarstau tiek vis kur kitur nukreipia, o man su auganciu pilvu ir mazu vaiku ner lengva vaikscioti jiems tinkamu laiku.
Atsakyti
QUOTE(Ievosius @ 2008 07 11, 19:25)
KL: tam kad gautume buta is savivaldybes esame prisiregsitrave pas uosviene, bet realiai ten negyvename, kazkaip pritaupydami issinuomavom buta, bet uz tas pajamas kur gaunam pirkti buto neiseitu, bankas neduoda.Zodziu dabar mokam ir pas save ir pas uosviene uz komunalinius nes ten registruoti.O ar galima prisiregistruoti savivaldybeje ir neprarasti vietos eileje?Kokiu budu apskritai galima prie savivaldybes prisiregistruoti?Kiek savivaldybej beeinu ir duris bevarstau tiek vis kur kitur nukreipia, o man su auganciu pilvu ir mazu vaiku ner lengva vaikscioti  jiems tinkamu laiku.

parašyk užklausą internetu ir gausi atsakymą į rūpimus klausimus.
P.S. kodėl mokat komunalinius pas uošvienę, juk dabar niekas nepriklauso nuo žmonių skaičiaus, nes skaičiuoja pagal kvadratūrą g.gif
Atsakyti
QUOTE(Užsispyrėlė @ 2008 07 13, 12:37)
parašyk užklausą internetu ir gausi atsakymą į rūpimus klausimus.
P.S. kodėl mokat komunalinius pas uošvienę, juk dabar niekas nepriklauso nuo žmonių skaičiaus, nes skaičiuoja pagal kvadratūrą  g.gif

buk protinga neissiregistruok is uosvienes buto .bet uosviene tai tikrai be sazines .kam tuos mokescius ima is jusu uz ta buta ?taigi inai mociute jusu vaiku pamink ant sirdies jai truputi.kaip tyli taip ir darosi gyvenime
Atsakyti
Prašau pagalbos.

Kai buvau dar nepilnametis, išsivežė mane tėvai į užsienį. Neseniai sužinojau, kad musų valdiškas butas Lietuvoje buvo "užpliombuotas" savivaltybės, kadangi mes ten jau negyvenam 10 metų.



Butas nebuvo pilnai privatizuotas, nors mes prašyma privatizącijai buvom pateikia 1989 metais. Dėl kvadratūros problemos, bandant padalinti bendrą virtuvę ir koridorių, viskas užsitesė, nes giminaičiai viską skundė teismams.

Kiek supratau, šiais metais, gal balandį, savivaldybė atėjo ir užrakino butą. Manau, kad mane išregistravo iš ten. Neesu deklaravęs savo gyvenamosios vietos čia JAV. Kai pasą gavau, buto adresas buvo įrašytas kaip mano adresas, tai kiek suprantu tai tolygu mano gyvemosios vietos registracijai/deklaracijai, nors tai buvo 1998.


Dabar skubiai bandau grįšti į Lietuvą, ir bandyti užtikrinti, kad butas nebūtų visiškai atimtas ir atgauti butą.

Butas priklausė mano tėvelio mamai. 1981-ais metais, orderis buvo perrašytas, ir butas buvo atiduotas mano tėvui. 1989 metais davėme prašymą privatizuoti butą, bet galutinio sprendimo iki šios dienos negavome.

Mano tėveliui mirus 2000, butas (orderis) buvo perrašytas man ir mano mamai.

Ar būtų galima atgautį šį butą, jeigu mus išbraukė dėl uždelsto vizito užsienyje. Valdžia buvo informuota, kad aš išvažiavęs laikinai, bandant užbaigti mokslus - turiu įrodymus, kad čia baigiau universitetą.

Dar karta pakartosiu, kad butas yra valdiškas, ir 2001-ais metais buvo perrašytas man ir mano mamai po tėvelio mirties. Kadangi mes ten negyvenome, tėvo motina tęsė savo skundus norėdama atsiimti šį butą, kuris jai kadaise priklausė, nors jos pačios valios buvo pervestas mano tėveliuj. Nuo tos dienos kai aš gimiau, prasidėjo kivirčai ir skundai dėl to ,kad mes "blokuojam" jų dalį virtuvės ir koridoriaus.


Butą sudaro vienas kambariukas, nors buvo bendra virtuvė ir koridorius, dabar viską skundus rašantys giminės užimė.

Situacija komplikuoja tas, kad mes pasistatę priestatą. Mūsų priestatą, bandė nuversti kaip nelegaliai statytą, bet aukščiausias teismas nusprendė, kad pastatas nėra savavališkas, ir paliko ramybei.
Valdiško buto siena jungiasi su priestatu, o dalis antro aukšto yra pastatyta ant valdiško buto.

Tame priestate gyvena nuomininkai, nors valdiškam kambaryje, niekas negyva.


Nesuprantu kodėl gražiuoju nebuvo galima išpręsti visko. Esu įskaudintas kaip turtas ir pinigai gali suskaldyti šeimas...

Prašau patarti ką daryt.

Dekui,
Dominykas
Atsakyti
Siūlau kreiptis į savivaldybę, nes kaip supratau, jūs tiksliai net nežinot ar jus išregistravo? g.gif
beje, ar mokėjot mokesčius, jei tokie buvo (nuomos mok ir pan), nes būna, kad išmeta dėl skolų..
šiaip, pagal įstatymą, jei buto privatizacija buvo pradėta, tai ją galima atnaujinti ir privatizuot butą lengvatinėm sąlygom.
Tačiau kiekvienu atveju skirtingai, tad vykit į savivaldybę ir išsiaiškinkit kas ir kodėl..
Atsakyti