Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų odontologai Kaune

QUOTE(echmėja @ 2014 03 10, 14:58)
mes savo sunu jau uzrasem i eile gydyt dantis su narkoze, pirmiausia apsilankem pas odontologijos studentes toj vaiku klinikoj, tai galiu tik pagirti, nors maniskis taip ir nesutiko issizioti tiek, kad galetu grezti dantis.

Ąsotėli, kaip suprantu esat irgi studente, gal galesit atsakyti. vyras kai rase vaika i eile nepaklause, ka daryt jei tie dantukai pradetu skaudet? ar galima iskart kreiptis i vaiku klinika? nes eiles bet kur norint patekti pas vaiku odontologa labai ilgos plius jis neprisileidzia..

Na taip, esu studentė, bet studentauti liko tik 3 mėnesiai 4u.gif Kiek man yra žinoma, jeigu norite registruotis pas Vaikų odontologijos klinikoje dirbančius vyresnius gydytojus, reikia siuntimo iš savo poliklinikos odontologo, jeigu vaikučiui labai skaudėtų, tuomet skaitytųsi kaip pirmoji pagalba ir tuomet manau priimtų be eilės ir iškart turėtų padėti. Jeigu neramu galiu pasidomėti dėl tvarkos tiksliau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Puma84 @ 2014 03 10, 18:31)
Na bet vistiek jei jau kanalus reikia tvarkyti, tai gal as kazko nezinau, bet manyciau vienintelis variantas vaistuku dejimas, o vaistukai bent savaitele turi pabuti uzdeti, tai vadinasi po tos savaites plombavimas dar laukia...

na as jums rasau, jei nėra didelių problemų kanalas tvarkomas is karto. Mano abiem vaikam tvarkyti kanalai tad zinau ka sakau. O kokia ten tvarkymo eiga ir indikacijos tikriausiai gali papasakoti gydytojai.
Atsakyti
QUOTE(ąsotėlis @ 2014 03 10, 20:51)
Na taip, esu studentė, bet studentauti liko tik 3 mėnesiai 4u.gif  Kiek man yra žinoma, jeigu norite registruotis pas Vaikų odontologijos klinikoje dirbančius vyresnius gydytojus, reikia siuntimo iš savo poliklinikos odontologo, jeigu vaikučiui labai skaudėtų, tuomet skaitytųsi kaip pirmoji pagalba ir tuomet manau priimtų be eilės ir iškart turėtų padėti. Jeigu neramu galiu pasidomėti dėl tvarkos tiksliau smile.gif

nieko blogo nenorejau pasakyt del to kad dar studijuojat, juolabiau, kad pati vaika vedziau pas jusu kolegas ir neturiu jokiu priekaistu wink.gif klausiau tik del to kad bunat klinikose ir maniau kad gal daugiau kazka zinosit apie ten esancias tvarkas smile.gif jei nesunku buciau dekinga ir man jokio skirtumo kas tokiu atveju priimtu vyresnis gydytojas ar studentas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ąsotėlis @ 2014 03 10, 22:51)
Na taip, esu studentė, bet studentauti liko tik 3 mėnesiai 4u.gif  Kiek man yra žinoma, jeigu norite registruotis pas Vaikų odontologijos klinikoje dirbančius vyresnius gydytojus, reikia siuntimo iš savo poliklinikos odontologo, jeigu vaikučiui labai skaudėtų, tuomet skaitytųsi kaip pirmoji pagalba ir tuomet manau priimtų be eilės ir iškart turėtų padėti. Jeigu neramu galiu pasidomėti dėl tvarkos tiksliau smile.gif

O man paaiskinoVaiku odontologijos klinikoje telefonu, kad jeigu isiskaudes, tai turetu pirmaja pagalba musu odontologas suteikti, o kadangi jis pareiskes kad priekiniai netvarkomi ir jei prades skaudeti reik tiesiog klinikose issirauti, tai gaunasi uzburtas ratas - musu odontologe stumia ant kliniku, klinikos ant musu odontologes doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Forgete @ 2014 03 10, 23:13)
na as jums rasau, jei nėra didelių problemų kanalas tvarkomas is karto. Mano abiem vaikam tvarkyti kanalai tad zinau ka sakau. O kokia ten tvarkymo eiga ir indikacijos tikriausiai gali papasakoti gydytojai.

Na su narkoze gal kazkas kitaip, nes siaip tai jei jau gedimas iki nervo daejes, tai uzdejus iskart plomba isiskaudetu gi nerealiai, jei pries tai vaistais nebutu numarintas g.gif
Atsakyti
QUOTE(echmėja @ 2014 03 10, 21:53)
nieko blogo nenorejau pasakyt del to kad dar studijuojat, juolabiau, kad pati vaika vedziau pas jusu kolegas ir neturiu jokiu priekaistu  wink.gif klausiau tik del to kad bunat klinikose ir maniau kad gal daugiau kazka zinosit apie ten esancias tvarkas smile.gif jei nesunku buciau dekinga ir man jokio skirtumo kas tokiu atveju priimtu vyresnis gydytojas ar studentas smile.gif

Viskas gerai 4u.gif penktadienį parašysiu detaliau dėl tvarkos, nes dirbu penktadienį, bet bet kuris gydytojas PRIVALO suteikti pirmąją pagalbą. O jei uždėti vaitukai prieš kanalų gydymą, tai gydytojas tiesiog pakeistų juos naujais. Iš tiesų, nemanau, kad vaikiukui galėtų taip įsiskaudėti. Paprastai visi pieniniai dantys labai greitai sugenda "iki nervo" bet vaikai nejaučia tokio skausmo kaip suaugusieji, nes dantų kanalai platūs, šaknys plačios, todėl uždegimo eksudatas neužsilaiko ir nėra to "spaudimo dantyje", kurį jaučia žmonės su jau susiformavusiais nuolatiniais dantimis smile.gif manau, kad viskas bus gerai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Puma84 @ 2014 03 10, 22:00)
Na su narkoze gal kazkas kitaip, nes siaip tai jei jau gedimas iki nervo daejes, tai uzdejus iskart plomba isiskaudetu gi nerealiai, jei pries tai vaistais nebutu numarintas g.gif

niekas jokiu nervu nemarina, pasalina pati nerva ir tiek. Nelyginkit pininio danties su nuolatiniu. kaip sakiau mano vaikam nervai buvo pasalinti be jokiu marinimu. netgi vyresniam , kuriam gyde su nuskausminimu, nervus isvale pasiekus kanala ir dejo kazkokius vaistus kanalo gydymui (bet ne nervo marinimui). cia gal tarybiniais laikais arsena dedavo, kad numarint.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forgete: 11 kovo 2014 - 21:00
QUOTE(Forgete @ 2014 03 11, 22:54)
niekas jokiu nervu nemarina, pasalina ir tiek. Nelyginkit pininio danties su nuolatiniu. kaip sakiau mano vaikam nervai buvo pasalinti be jokiu marinimu. netgi vyresniam , kuriam gyde su nuskausminimu, nervus isvale pasiekus kanala ir dejo kazkokius vaistus kanalo gydymui (bet ne nervo marinimui). cia gal tarybiniais laikais arsena dedavo, kad numarint.

Na kalbu is savo paskutines patirties tiesiog - buvo isgrezta, uzdeta vaistuku, tada sekanti karta dar dagrezta ir vel uzdeta jau kitokiu vaistu, ir tik is trecio karto deta plomba... Nors skylute kaip ir negili buvo... Gal ir tarybiniai cia metodai, nezinau biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Puma84 @ 2014 03 11, 21:13)
Na kalbu is savo paskutines patirties tiesiog - buvo isgrezta, uzdeta vaistuku, tada sekanti karta dar dagrezta ir vel uzdeta jau kitokiu vaistu, ir tik is trecio karto deta plomba... Nors skylute kaip ir negili buvo... Gal ir tarybiniai cia metodai, nezinau biggrin.gif

Kartais galima išvalyti iškarto, kartais būtina stabdyti kraujavimą iš šaknies kanalo, todėl dedami vaistai. Tiesa, pastų su arsenu nebenaudoja smile.gif Tenka dėti kelis kartus, nes įsivaizduokite, juk vaistus dedate tik ant paviršiaus, gilesni audiniai nepasiekiami, tada sekantį kartą gydytojas išvalo iki kraujavimo arba iki kol ima skaudėti ir vėl deda vaistų. Taip išvengiama nuskausminimo, kas visgi tai nėra saldainiukas vaiko širdies ir kraujagyslių sistemai bei kepenims... Taigi, ankstesnis komentaras, kad niekas vaistų nebededa, yra ne visai tiesa. Viskas priklauso nuo situacijos g.gif
Atsakyti
QUOTE(ąsotėlis @ 2014 03 11, 22:06)
Kartais galima išvalyti iškarto, kartais būtina stabdyti kraujavimą iš šaknies kanalo, todėl dedami vaistai. Tiesa, pastų su arsenu nebenaudoja smile.gif Tenka dėti kelis kartus, nes įsivaizduokite, juk vaistus dedate tik ant paviršiaus, gilesni audiniai nepasiekiami, tada sekantį kartą gydytojas išvalo iki kraujavimo arba iki kol ima skaudėti ir vėl deda vaistų. Taip išvengiama nuskausminimo, kas visgi tai nėra saldainiukas vaiko širdies ir kraujagyslių sistemai bei kepenims... Taigi, ankstesnis komentaras, kad niekas vaistų nebededa, yra ne visai tiesa. Viskas priklauso nuo situacijos  g.gif

as turejau uomeny kad narkozes metu nededa vaistu, ar ne taip? Juk nedarys narkozes kas savaite. Taip pat ir sedacijos metu nelabai deda, nes sedacija rekomenduojama nedazniau nei karta per menesi.
Atsakyti
Nu ka, buvom siandien dar pas viena stomatologe - irgi mato tik viena iseiti- sedacija arba narkoze verysad.gif Sake klinikose eiles tai kosmines sitiems dalykams, o laukt nebera kada, nes turim viena didele skyle, jau praktiskai iki nervo daejusia ir du priekinius dantukus nutrupejusius verysad.gif galvojam apie Baltijos Amerikos kliniką. Gal kas galit jau pasidalint patirtimi kaip ten?
Atsakyti
QUOTE(Puma84 @ 2014 03 12, 16:21)
Nu ka, buvom siandien dar pas viena stomatologe - irgi mato tik viena iseiti- sedacija arba narkoze verysad.gif  Sake klinikose eiles tai kosmines sitiems dalykams, o laukt nebera kada, nes turim viena didele skyle, jau praktiskai iki nervo daejusia ir du priekinius dantukus nutrupejusius verysad.gif  galvojam apie Baltijos Amerikos kliniką. Gal kas galit jau pasidalint patirtimi kaip ten?

ar BAK turi sutartis su ligoniu kasom? ar reikes moketi ir uz taisyma ir uz narkoze?

Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2014 03 12, 18:23)
ar BAK turi sutartis su ligoniu kasom? ar reikes moketi ir uz taisyma ir uz narkoze?

Net nezinau is tikruju... Su gydytoja kiek kalbejom, tai lyg minejo kad tik klinikose kompensuojama, bet nesu tuo tikra... Zodziu net ir tuo atveju jei reikes moket uz pacia narkoze, manyciau kito pasirinkimo dabar nebeturim... nesiduoda nu nei per kur doh.gif ta viena dantuka kur sutaise, tai sita stomatologe sake gerokai nedagreztas, bele kaip uzlipdytas, tai kokia nauda is tokio taisymo, kai normaliai nesileidzia...
Atsakyti