Įkraunama...
Įkraunama...

Košių receptai

Mamytės, gydytoja liepė pradėt valgyt neriebią žuvį, tačiau mes su vyru nelabai ją mėgstam, tai ir nevalgom blush2.gif Kokia čia būtų ta neriebi žuvis? Ir kaip ją paruošt?
Ir dar norėčiau duot virto liežuvio, bet nežinau kiek laiko jį reik virt 4u.gif Ačiū
Atsakyti
QUOTE(Loora @ 2007 11 19, 17:59)
Mamytės, gydytoja liepė pradėt valgyt neriebią žuvį, tačiau mes su vyru nelabai ją mėgstam, tai ir nevalgom  blush2.gif  Kokia čia būtų ta neriebi žuvis? Ir kaip ją paruošt?
Ir dar norėčiau duot virto liežuvio, bet nežinau kiek laiko jį reik virt  4u.gif Ačiū

mano dukrytė žuvies yra valgiusi na gal kokius tik 4 kartus blush2.gif mes nelabai ją mėgstam ir ruošiam, tai ir jai netenka, nors šiaip visai skaniai valgė, kai daviau, reiks pasitaisyt smile.gif Liežuvį aš verdu gal apie valandą, na kol lengvai įsismeigia šakutė, bet dukrytė jo nevalgo
Atsakyti
QUOTE(Loora @ 2007 11 19, 17:59)
Mamytės, gydytoja liepė pradėt valgyt neriebią žuvį, tačiau mes su vyru nelabai ją mėgstam, tai ir nevalgom  blush2.gif  Kokia čia būtų ta neriebi žuvis? Ir kaip ją paruošt?
Ir dar norėčiau duot virto liežuvio, bet nežinau kiek laiko jį reik virt  4u.gif Ačiū

Liezuvi verdame gana dažnai, geriausia zinoma butu jautienos, tai ji reikia virti apie 2val., tada po saltu vandeniu ir iskar balta oda nuo jo nulupti reikia, nes po to sunkiai lupasi, prilimpa prie mesos, kiaulienos liezuvis verda apie pusantros valandos. As savo leliui liezuvi supjaustau gabaliukais, duodu i rankyte, viena rankyte jis valgo, o tuo metu as is pasalies dar po minkstesni gabaliuka duodu. Neriebi zuvis juros lydeka, sau tai kepu, bet vaikui i garpuodi 15-20 min. ir galima leliui valgyti. Jei neturi garu puodo, galima atskirai kiaurasamti nusipirkti svarbu, kad nors ant vieno turimo puodo tiktu uzdeti ir uzdengti. Labai skani zuvis gaunasi, o ir pacioms jei svori metat ar reguliuojates nepakartojamas patiekalas. Dar esu zuvi darius taip i nepridegancia keptuve vietoj aliejaus truputis vandens, uzdengiu ir garinu apie 15-20 min., jei vanduo isgaruoja vis truputi ipilu, manau vaikui tinka.
Atsakyti
aš išverdu ryžius, įdedu šaldytų uogų (pvz. braškių, juod. serbentų, aviečių..), sutrinu su blenderiu ir gaunasi thumbup.gif košė, tokia glitni ir l. skani. Taip pat verdu avižų dribsnių košę arba 5 grūdų dribsnių košę, kurias t.p. sumalu su blenderiu ir paskaninu uogomis (dažniausiai aš vartoju šaldytas) ar kartais su sviestuku, tai tuomet nesaldau. Košės, mano manymu, kiekvienos mamos fantazija. O kai mums pabosta virtos košės, racioną paįvairinu pirktinėmis. Pvz maniškė nemėgsta namuose virtos grikių košės doh.gif , tuomet perku tuteli pienišką grikių košę. Na, o pietums visuomet valgome daržovienę. Mums 8 mėn.
Atsakyti
Mano mazei jau 10men, tai as vis stengiuos maziau blenderiuot ir daugiau gabaliuku palikt. Atradau labai skania kose su makaronais (labai smulkus): triusiena(mesa pasirinktinai)+morka+sparagines pupeles+makaronai. Mesa, morka ir pupeles su blenderiu tryniau, o makaronus teip sudejau. Valge apsilaizydama thumbup.gif
O siandien kepiau vakarienei taip vadinamus "bado" blynus. Tokioj specialioj keptuvej, kur buna formos padarytos (nzn ar kas suprato blush2.gif )Tai jie tokie neriebus buna. Taigi mazei ta blyna suplesiau mazais gabaliukais ir vaisine tyrele uzpyliau. Valge ir labai biggrin.gif
Atsakyti
na ir as parasysiu pora receptuku:
viena kosyte labai paprasta, bet mazo mazius valgo labai skaniai, ir dazniausiai buna toks graziai zaliai aspibuzojes blink.gif
bulve, morkyte ir spinatu pora gabaliuku (saldytu), jei verdate vienam kartui tada vienas gabaliukas, nes jei per daug, visko nesuvirskina, nes ismatos labai zalios. spinatus virti atskirai, kadangi jie smulkus, ir nukosti sieteliu. aisku viska sumaisyti blenderiu ir dar ipilti slakeli gero alyvuogiu aliejaus. vaizdelis labai geras,nes kose gaunasi zalia tokia ax.gif
kita kosyte rimtesne tokia:
Reikia jautienos (ar kokios kitos mesytes), kietai virto kiausinio trynio (jei dar jo nedavete nei karto, tai dekite labai maza gabaliuka, gal koki sestadali trynio, ir paziurekite ar vaiko neisbere, nes gali buti alergiskas), dideles bulves,morkos, saujytes zaliu zirneliu ir zalio kopusto truputi. viska isverdame, sumaisome blenderiu ir ipilame slakeli aliejaus.
vat taip. skanaus 4u.gif
Atsakyti
iki 9men kruopu koses maliau,darzoviu blenderiavau,dabar kruopu nemalu,darzoves sutrinu su sakute.verdu ivairiai.pvz grikiai+morka+kalakutiena(mesyte atskirai su blenderiu sumalu ir sumaisau su kose),dar verdu moliugas+morka+bulve,kruopas dazniausiai skaninu su vaisinem tyrelem,jau bandziau duot ryzius su zemuogem,
Atsakyti
kokia šauni tema 4u.gif tik tie komentarai ne velnio nereikalingi jų pilnas SM forumas. Kiekviena maitina pagal save 4u.gif Mūsų košyčių topas: Bulvė+ morkytė+ kopūstukas+ triušienos gabaliukas 4u.gif valgo, o kartais per mažai išverdu ir dar trūksta lotuliukas.gif

Mamytės patarkit kokią skanią košytę (lengvai virškinamą) galėčiau duoti po rytinio miegelio? nuo ryžių vimčioja, bandžiau keletą receptukų bet schmoll.gif net nežinau ką čia jai pasiūlius g.gif MP jei priimtiniausia bet juk reikia jau daugiau valgyt pradėt g.gif po pietų jau duodu mėsinę košytę thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikusedo: 14 rugsėjo 2009 - 23:45
Mes pusryciams valgom pieneli,o jau grudine kosyte gaunasi kazkur 12-13 val.Tai verdam manu,makaronu,grikiu,arba aviziniu dribsniu koseles+sviestuko gabaliukas,Jei jau labai nevalgo,tai duodu banano paskaninimui,bet dabar paskaiciau,kad saldytu uogu dedat,tai bandysiu ,nes kaip kartas jai nupirkau maisa saldytu,tai reiks eksperimentuot bigsmile.gif
O pietums,kurie buna 15-16val.duodu ivairiu darzoviu+kalakutiena,ar jautiena+alyvuogiu aliejaus saukstas
Atsakyti
Ar jau 9 mėn leliukams duodat košių su makaronais? blush2.gif
Mėgstam tokią košytę: mėsytė (kalakutiena, kiauliena, triušiena ar kt.), bulvytė, morkytė, žirniukai, šlakelis alyvuogių aliejaus, ir aišku su blenderiu trinu.
Įsigijau garpuodį blush2.gif Ar verdat leliukams garų puode? Aš bijau, kad ten per žalias maistas gali likt, pvz, žuvis pas mane, jei uždėjai automatinį paruošimą, tai tik 15 min turi garintis, man kažkaip mažoka atrodo blush2.gif Mėsytė- 30 min. Aš verdu ilgiau, mažiausiai valandą ar pusantros blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vikusedo @ 2009 09 14, 23:43)
kokia šauni tema  4u.gif  tik tie komentarai ne velnio nereikalingi jų pilnas SM forumas. Kiekviena maitina pagal save  4u.gif  Mūsų košyčių topas: Bulvė+ morkytė+ kopūstukas+ triušienos gabaliukas  4u.gif  valgo, o kartais per mažai išverdu ir dar trūksta  lotuliukas.gif 

Mamytės patarkit kokią skanią košytę (lengvai virškinamą) galėčiau duoti po rytinio miegelio? nuo ryžių vimčioja, bandžiau keletą receptukų bet  schmoll.gif  net nežinau ką čia jai pasiūlius  g.gif MP jei priimtiniausia bet juk reikia jau daugiau valgyt pradėt g.gif  po pietų jau duodu mėsinę košytę  thumbup.gif

as verdu ivairius dribsnius, truputi balinu karves pienuku ir dedu truputi druskytes. Maze labiausiai megsta avizinius dribsnius 4u.gif Kad nevimciotu tai siulau daryti skystesne kose 4u.gif
Atsakyti
Del to kad nevimdytu vaikucio is tiesu gal reiketu skystesne virti

Musu siandienos sublenderiuota kose, drauge patare: bulve morka kopustas ryziai mesyte ir dziovinta slyva smile.gif Viduriukai is karto atsikimso biggrin.gif
Atsakyti