Įkraunama...
Įkraunama...

Košių receptai

Sveikos mamos 4u.gif .
Skaitau ir žiūriu , kad tas maistas daug maž vienodas visų musų vaikiukų biggrin.gif .Mes tai valgom jau nuo 8 mėn. visas košes.Daržovienę verdu kaip ir visos , tik kažko daugiau ar mažiau dedu, mėgsta abu nerealiai.Galėtų valgyti tris kartus per dieną thumbup.gif .Kruopas visas verdu nemaldama , paverdu gal kiek ilgėliau bet nemalu ir labai puikiai išmoko kramtyti .Nors turim tik po vieną dantį , bet gromuluoja po burnyte puikiai.Nieko nespjauna , nebent valgyti nebenori lotuliukas.gif .Nesenai pradėjau dėti šaldytas daržves , bet iš jūsų supratau , kad nelabai sveika doh.gif .Bet ne sezonas , tai dabar suku galvą ir kur šviežių paimti g.gif .
Kada mes lankėmės pas logopedą , mums rekomendavo maitinti labai nesutrynus , nes vystosi burnytės raumenys ir vaikai mokosi kramtyti biggrin.gif .Sako daro mamos klaidą kurios mala iki metų visas košės , atseit turi problemū vėliau g.gif .Nors ką čia gali žinoti , svarbiausia kad pas vaiką apetitas butų , o vėliau ar ankščiau vietiek išmoks thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(vai2 @ 2006 10 20, 11:32)
Mūsų mylimiausia košė tai bulvė+morka+kiaušinio trynys. Įdedu nedaug sviestuko. essen.gif  jokių kopūstų nevalgom verysad.gif

Sveika. Mūsų džiaugsmeliui dar tik 5 mėn :ax:valgom tik košytes iš bulvės bei morkos. Tu čia rašai apie kiaušinį, nuo kelinto mėn galima mažiukui duot paragauti kiašinio essen.gif Dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lauralin @ 2007 01 12, 01:22)
Sveikos! Mums 9 men. Ryte geriam MP, apie 12 - 13 val kruopu kose ( aviziniai dribsniai,grikiu dribsniai,ryziu dribsniai),po keturiu valandu darzoves (bulve,morka,kopustas,cukinija,moliugas it t.t.) dar po keturiu kruopu kose su oboliu.Tarpuose atsigeria MP.Mesos neduodu,cia mano isitikinimai,kad iki metu ji vaikui nereikalinga.

O kaip mamyte pas jusu vaikuti su gelezimi organizme reikalai??? Jusu reikalas duoti ar neduoti mesytes, bet ziurekit nepridarykit bedu su sveikata savo maziukui , kad neissivystytu mazakraujyste veliau... g.gif
Atsakyti
QUOTE(kristal @ 2007 01 29, 00:05)
O kaip mamyte pas jusu vaikuti su gelezimi organizme reikalai??? Jusu reikalas duoti ar neduoti mesytes, bet ziurekit nepridarykit bedu su sveikata savo maziukui , kad neissivystytu mazakraujyste veliau...  g.gif

Kas tris menesius darom kraujo tyrima,kai buvo keturiu men gelezies siek tiek truko,nes as per nestuma sirgau mazakraujyste,bet panaudojom lasiukus gelezies ir viskas susitvarke,kai darem paskutini karta buvo viskas ok,ryt vel einam daryt kraujo tyrima,bet pagal vaika matau kad viskas gerai biggrin.gif
Atsakyti
Gerai, jei viskas tvarkoje smile.gif Bet. mano manymu, jau geriau duoti vaikuciui mesytes, nei girdyti vaistukus nuo mazakraujystes... 4u.gif

Mes turejom nedidele mazakraujyste, bet dabar jau viskas tvarkoje - maze labai noriai valgo virta versiuko liezuvi (is eko ukio), o ten labai daug gelezies thumbup.gif
Atsakyti
Pas mus irgi buvo tos tarpas, kai labai nenoriai košes, tik va vaisinės tai greitai būdavo sudorojamos  Tai aš į daržovienę ar "mėsienę" pradėjau įtarkuot obuoliuko  Tai valgė labai noriai, tada obuoliuką po truputį mažinau, mažinau..... ir valgom vėl normliai  Pabandyk, gal pavyks savo zuikį taip apgaut

Labai aciu uz patarima smile.gif

Bet zinot, regis ivyko stebuklas - paskaiciusi, kad savo vaikiukams i koses dedate poro, pabandziau ir as. Ir jam patiko. Jau dvi dienas koses sveiciam su malonumu thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos,

temoje isties yra geru idejau, taciau del kai kuriu dalyku nesu tikra, o gal net ir skeptiska.
Maniskiui tuoj 8 men. primaitinti pradejau nuo 6 men. tad patirteis nedaug ax.gif , bet stengiuosi kuo daugiau dometis mityba.
Skaiciau, kad produktu miksas nera gerai, nerekomenduojama i tyreles, koseles deti daugiau nei 3 pagrindiniu ingridientu, prieskoniai petrazole, krapai nesiskaito. O druskos, cukraus, sviesto (geriau aliejus) geriau isvis vengti.
Net ir suaugusiam, jei teko girdeti yra tokios produktu sudreinamu lenteles, pagal kurias rekomenduojama maitintis ir nemoksuoti, bet ko.
Na aisku yra iviairu nuomoniu, juolab, kad as pati negaliu iklabeti vaiko valgyti tokio sveikuolisko maisto, nes jis neskanus, mastau kuo cia pagardinti.
O kur dar seimos mitybos yprociai, negali vaikui visada duoti a le sveikuoliska maista, o pats kirsti cepelinus, bulvytes free su kecupu.
Mikobangeje sildyti nerekomenduojama del neigiamo bangu poveikio kai kurioms medziagoms, nors tokia pagunda man kyla smile.gif .
Spresti kiekvienai mamai, tiesiog geras skonis (kuri taip norisi isgauti, kad tik vaikas valgytu) nevisada yra sveikas. Turbut reikia taikyti i skonio ir sveikumo viduriuka biggrin.gif
Atsakyti
Kažkur radau (tik nepamenu kur blush2.gif ) tokį įdomesnį receptuką:

išvirti ryžius sumaišyti su trintu obuoliu ir jogurtu ax.gif (obuolį galima keisti kitu vaisiumi ar uogomis)
Atsakyti
QUOTE(Alna @ 2007 11 12, 13:09)
Mikobangeje sildyti nerekomenduojama del neigiamo bangu poveikio kai kurioms medziagoms

Iš pradžių ir aš vengiau šildyti, bet kai pamačiau, kad mikrobangėje maistelį šildo VAIKŲ LIGONINĖJE, tai dabar kartais pašildau blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(v_rasa @ 2007 01 25, 13:50)
Mano manymu, vaikams iki metų reikėtų parinkti ekologiškus produktus, tame tarpe ir žuvytę, kuri užaugusi natūraliai, o ne užauginta ant chemijos.

O iš kur jos gauti? Nors aš lašišos ir neduodu, perku kokią menkę (tipo šviežią). Kad ir jūroje sugauta, žuvytė vis tiek nėra sveika - juk tiek bjaurasties į jūrą dažnai pripilama. O kur dar visokios chemijos, kad žuvytė ilgiau išliktų "šviežia"...

Geriausia, ko gero, būtų pačiam augintis. Kas nuosavame name gyvena, tai sode tvenkiny, o kas bute - tai akvariume lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laumiux: 15 lapkričio 2007 - 20:10
O iš kur jos gauti? Nors aš lašišos ir neduodu, perku kokią menkę (tipo šviežią). Kad ir jūroje sugauta, žuvytė vis tiek nėra sveika - juk tiek bjaurasties į jūrą dažnai pripilama. O kur dar visokios chemijos, kad žuvytė ilgiau išliktų "šviežia"...

Geriausia, ko gero, būtų pačiam augintis. Kas nuosavame name gyvena, tai sode tvenkiny, o kas bute - tai akvariume lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
[/quote]

Del tos ekologiskos tai nezinau g.gif , tikrai problema ja gauti, o be to juk nesusiveiksi visu ekologisku produktu gyvenimo eigoje, reikia pratintis ir prie tu, kuriuos galime gauti parduotuveje. As turiu galimybe gauti ekologisku darzoviu ir mesytes (susisaldzius aisku), obuoliu, taciau bananus, kivius galiu gauti tik pirktinius prekybos centruose, na ir duodu vaikui nesgrauziu. Tad su tais ekologiskai produktais man kartais atrodod yra kiek perlienkiama kaip ir su vaikiskomis prekemis, naudojamasi teveliu jautrumu, uzkeliama kaina, sukuriamas poreikis, tipo labai kruta ir butina thumbup.gif
Atsakyti
na pavyzdžiui aš negaliu pakęsti moliūgo. Jo nei valgau nei noriu... Bet mano mažoji jį dievina... tai ką man nebeduoti jai moliūgo? Aš nugalėjau save. Perku- ruošiu (nors kartais pačiai net priklu) vaiko norai ir poreikiai man svarbiau už maniškius kvailus įsitikinimus, kad moliūgas- šlykštu... nevalgomas...

Dabar dar: pomidoras: daviau paragauti čia prisiskaičiusi- sugadinau košę, vaikas nevalgė.
Dėl užšaldymo- šaldau tik ką nupirktą mėsą. Savo darytų produktų nešaldau- dingsta dalis naudingų medžiagų, vitaminų...
Dėl šildymų: šildau tik tą dieną gamintą maistą- 1 kartą duodu ką tik pagamintą- su mėsa, antrą kartą jau pašildau daržoves, tada sumalu ir duodu (ir tai širdelę sopa, bet studijuoju, lankau kursus, dar vyrui pietus paruošt reikia, namus sutvarkyt... nespėju kitaip, košę dar ryte išverdu, pietūs ir švieži, bet vat vakarienė nukenčia verysad.gif )

poro dar nedaviau- bet jei galima duosiu duosiu.
Kiaušinio trynį dabar- alergijos amžiuje pataria duoti tik nuo 1 metų.
Kepenėles daviau paragauti- tačiau tik 1 kartą nors ir patiko- bet nustojau- pagalvojau, kad daug sunkiųjų metalų...

Kaip aš darau košes? Kaip ir visi:
Grikiai, morkos, žalioji cukinija. Viskas išvirta, pagardinta truputuką sviestuko (bet dažniausiai jei tik nevalgo) jei sudedu lygiomis dalimis- valgo- jei pagrindas grikiai- ne. Maniškė nemėgsta kruopų. verysad.gif
Ryžiai moliūgas bulvė. Šią valgo bet kokiomis proporcijomis- jei prasčiau valgo vėlgi truputuką sviestuko (kaimiško) ir viskas thumbup.gif
mėsiškos pietų košės:
Jautiena(kiaulienos išpjova, vištienos, kalakutienos file)- bulvė, morka, o tada jau interpretacijos skoniui suteikti lotuliukas.gif arba truputukas žaliosios cukinijos, ar kalafijoro, ar (žiedinis kopūstas) ar briuselio kopūsto, ar paprasto kopūsto žirniais ar be nieko. Čia nededu nei sviesto nei kito riebalo... manau kad sultinyje vis tiek yra kažkiek riebaliuko...

Visokios greito paruošimo košelės mano princesei iš viso nepatinka... retais atvejais suvalgo pora šaukštelių. ir 1 kartą yra suvalgius gal net 50ml.bet aš bent į savaitę kartą duodu paragauti (dėl įvairovės) wub.gif

i 
Pašalinta off-topic žinutės dalis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo HappyAngel: 01 gruodžio 2009 - 18:06
QUOTE(leliux @ 2007 01 23, 12:25)
nu mamkos, kam cia klausimai kyla del mikrobangines  doh.gif nepatartina kad vaikas virtuvej butu kai ji ijungta, o jus svarstot apie sildoma maista joje vaikui  doh.gif

Is dalies su tavim sutinku, bet tik is dalies dar tik buvo prasideje masinis mikrobangiu pirkimas tada labai daug tokiu legendu ir spekiojimu buvo girdet, bet viskas nutilo tada kai pasirode mokslininku isvados jog mikrobangu krosneleje gamintas maistas nera blogas sie spinduliai kenkia salia stovint.
Atsakyti