O mums jau metai bet koses su aliejum niekad nevalgem. visos koses tik su sviestu arba su trintom šaldytom uogom
QUOTE(Alpu @ 2011 03 20, 18:58)
O mums jau metai bet koses su aliejum niekad nevalgem. visos koses tik su sviestu arba su trintom šaldytom uogom
aš virdama daržovienę truputį įvarvinu alyvuogių aliejaus
QUOTE(Beštuliukas @ 2011 03 20, 22:21)
aš virdama daržovienę truputį įvarvinu alyvuogių aliejaus
Jeigu naudojat alyvuogiu alieju as jums patarciau ivarvinti i darzoviene jau isvirta ir ismaisyti o ne virti.Verdant alieju prarandama daug vitaminu.Virti galima skystesni alieju -saulegrazu ,kukuruzu ir t.t.
Cia as is patirties ,nes pas mus to alyv. aliejaus bidonais namie,nors vaikui perku biol.svaru.
QUOTE(Alpu @ 2011 03 20, 19:58)
na, šaldytos uogos riebalų manau nepakeičia, nes rašote ,,arba"..... aš kažkaip įpratau į grūdines pilti alyv. aliejų, o į daržovienę dedu lydytą sviestuką...
o , kad aliejaus pilti verdant negalima, o tik išvirus tai nežinojau , bet juk gi logiška o dar kartais pergyvenu , kad pamirštu įpilti - tai vadinasi nėra ko pergyventi, o pilti reikia kaip tik į išvirtą košelę
čia panašiai, kaip kad ir su prieskoninėm daržovėm, taip pat reikia jas dėti prieš baigiant virti, kad neprarastų ilgai bevirdamos savo gerųjų savybių ir vitaminų
oii mamkos, na jus ir seimininkes..... nors mums dar tik 8 men bet skaitausi i prieki nes tuojau iseisiu dirbti ytemptai i darba tai oiiiiiiii nzn kaip spesiu kada seimynai valgyti pagaminti, mat vyras negamina o vaikuciui aukle nevirs-virsiu pati as-taip sutarem. oiiiiiii kiek jus cia daug visko priraset, bandysiu ir as savo maziui kazko naujo nes jau pabodo tos darzovienes.
pvz sausainiai+bananas turetu buti labai skanu manau
pvz sausainiai+bananas turetu buti labai skanu manau
QUOTE(Tekantisaule @ 2010 12 07, 20:04)
Tikrai nebuvo sunku, nesiskundziu, tuo labiau, kad neturejau jokios pagalbos is sono. Jei butu dar taip daznai nesirges ir vis buciau maniusi, kad didziausia pasaka vaikus auginti.
Ir man tikrai keista, kai augindamos po viena vaikuti, nieko nespejama...
ne, nu mane tokios mamos uzmusa, tiesiogine ta zodzio prasme
tai kad jum buvo lengva auginti , tai nereiskai , kad kitos mamos yra tingines nevekslos ir nieko nespeja. juk kiekvienos vaiko asmenybe yra kita, taip pogi ir mamytes, viena letesne, kita greitai perprantanti savo darbus ir pan....
na o ypac ,,tai ka tu darai, kad nespeji ?".... siaubas kazkoks ! jei jusu vaikai faini ir geri jus ir gi tokios fainos ir geros, tai susikiskit savo nuomone kurnos toliau! mes kiekvienas esam asmenybe
Atsiprasau, jei per grubiai savo nuomone pareiskiau, bet jau nesusivaldziau
beje radau zurnale visai nebloga receptuka
reikes:
60g liezuvio;
vienos bulves;
puse morkos;
dvieju saukstu grikiu;
Liezuvi verdame dvi valandas. kai iki virimo pabaigos lieka 20 min., sudedame bulves, morka ir grikius. isverdame. suplakame iki reikiamo tirstumo.
reikes:
60g liezuvio;
vienos bulves;
puse morkos;
dvieju saukstu grikiu;
Liezuvi verdame dvi valandas. kai iki virimo pabaigos lieka 20 min., sudedame bulves, morka ir grikius. isverdame. suplakame iki reikiamo tirstumo.
QUOTE(zibba @ 2011 03 25, 14:54)
tai kad jum buvo lengva auginti , tai nereiskai , kad kitos mamos yra tingines nevekslos ir nieko nespeja. juk kiekvienos vaiko asmenybe yra kita, taip pogi ir mamytes, viena letesne, kita greitai perprantanti savo darbus ir pan....
na o ypac ,,tai ka tu darai, kad nespeji ?".... siaubas kazkoks ! jei jusu vaikai faini ir geri jus ir gi tokios fainos ir geros, tai susikiskit savo nuomone kurnos toliau! mes kiekvienas esam asmenybe
cia tai pritariu, tiek mamu tiek vaiku temperamentai skirtingi, vienas vaikas, gali lovytej su vienu ar keliais zaislais prazaisti, o kitam reikia judetoi, ropoti, tik spek paskui begti ir ziuret, o trecias gal is vis nuo ranku nenulipa ir pan.
QUOTE(Tekantisaule @ 2010 12 07, 19:04)
Tikrai nebuvo sunku, nesiskundziu, tuo labiau, kad neturejau jokios pagalbos is sono. Jei butu dar taip daznai nesirges ir vis buciau maniusi, kad didziausia pasaka vaikus auginti.
Papildyta:
Papildyta:
pritariu atleiskit,bet as ta paty manau
Papildyta:
QUOTE(zibba @ 2011 03 25, 13:54)
gal cia ir neta tema kur reiktu apie tai diskutuoti bet...butent tingines ir nieko nespeja
Papildyta:
maniskei labai megsta pieniska darzoviu sriubyte,-bulve morka kopustas,baigent virti ypilu pienuko,dar verdu sriubyte su mesos kukuliukais,-bulve,morka,kalafioras,zirneliai,sparagines pupeles,(daugumoj naudoju saldytas darzoves,)prieskoniai,ir mesos kukuliai,viska sutrinu ir skanaus!
Papildyta:
su kavamale sumalu grikiu dribsnius,isverdu kotletuka,viska tarpusavy sumaisau,ir pietaujam
Papildyta:
desertui obuoliuka patarkuoju,arba banana valgo,darau tyrele -obuolys,bananas ,melynes ir sausainukas pamirkytas piene,arba be sausainuko dar pietums isverdu bulve ir sutrinu su kefyru,ir dar su saukstu duodu uzsigerti,jiems labai patinka
QUOTE(nepamenuu @ 2011 03 26, 18:41)
cia tai pritariu, tiek mamu tiek vaiku temperamentai skirtingi, vienas vaikas, gali lovytej su vienu ar keliais zaislais prazaisti, o kitam reikia judetoi, ropoti, tik spek paskui begti ir ziuret, o trecias gal is vis nuo ranku nenulipa ir pan.
cia truputi ne i tema bet negaliu ir as nepasisakyti, nes esu viena is tu ''tinginiu'' nepykstu as del to zodelio ka jau cia...
galiu ranka deti prie sirdies ir pasakyti kad vaikuciai labai skirtingi:
turiu dvi drauges kuriu vienam leliukui 1m, o kitam 7men, tai matau kaip uzauga jie ir manasis.
visu pirma manasis gime 2men per anksti, trumpai drutai buvo daug panikos kas nualino mane + vyra o juolab artimuju cia neturime. buvome vieni su pirmu lialium. antra dar labiau nukamavo 5men pilvo skausmai trecia-vyras visada dirbo 50val per savaite net gimdymo metu atleke tiesiai is darbo. as i darba pakaitomis su vyru gryzau jau nuo 7men. delto dabar norisi ne begti prie puodu o tiesiog atsiseti ir pakimarinti beziurint kazka megstamo, suvalgyti kazka skanaus ir nieko neveikti kai matome kad lialius ramiai zaidzia.
kitas reikalas lialiai tikrai skirtingi: atvaziuoja musu bendraamzis jis sokliuke isbuvo 45 min laimingas sokinedamas be demesio. manasis neisbuna nei 10min gal delto kad nuo supimo priprates prie ranku..... kitas vyresnelis atvaziaves i svecius ramiai sau ropoja po kampus net uzsimirsta kad jis trioboj.... zodziu. tokiais atvejais man belieka tik pavydeti ir myleti savo lialiuka toliau kaip mylejau, gi nepaliksiu supynej ji po tu 10min verkti imsiu ir nesiosiu...
Iš anksto atsiprašau už
Na, įsikišiu ir aš biški ne į temą. Aš irgi nieko nespėdavau (na košytę visgi visada išsivirdavau, bet kas liečia kitus dalykus, tai be šansų) iki to momento, kai vaikas pats pradėjo žvalgytis ir žaisti. Bet iki to laiko... . .......
Omg, mane supras tik tos moterys, kurios augina neramuolius ir naktį keliasi n kartų, migdymo ritualai po 2 valandas, ant delnų mazoliai nuo vežimuko ar lovytės supimo, kai pečių sanarius skauda nuo nešiojimo, klyksmai ir staugimai poliklinikoje kai visas koridorius žmonių žiūri su užuojauta, kai taip ir nesupranti kada gi tam vaikui pradėjo dantys dygti, nes jis visada toks irzlus ir t.t. ir t.t. Bet aš džiaugiuosi, kad visgi tas ramybės laikas mums atėjo, nes yra tokių, kam neatėjo. Ir tai ne vien tik berniukams.
Stiprybės mamoms, auginančioms neramuolius
Ir nesipykime, mamos, juk pas kiekvieną mūsų tie mažiukai skirtingi.
Na, įsikišiu ir aš biški ne į temą. Aš irgi nieko nespėdavau (na košytę visgi visada išsivirdavau, bet kas liečia kitus dalykus, tai be šansų) iki to momento, kai vaikas pats pradėjo žvalgytis ir žaisti. Bet iki to laiko... . .......
Omg, mane supras tik tos moterys, kurios augina neramuolius ir naktį keliasi n kartų, migdymo ritualai po 2 valandas, ant delnų mazoliai nuo vežimuko ar lovytės supimo, kai pečių sanarius skauda nuo nešiojimo, klyksmai ir staugimai poliklinikoje kai visas koridorius žmonių žiūri su užuojauta, kai taip ir nesupranti kada gi tam vaikui pradėjo dantys dygti, nes jis visada toks irzlus ir t.t. ir t.t. Bet aš džiaugiuosi, kad visgi tas ramybės laikas mums atėjo, nes yra tokių, kam neatėjo. Ir tai ne vien tik berniukams.
Stiprybės mamoms, auginančioms neramuolius
Ir nesipykime, mamos, juk pas kiekvieną mūsų tie mažiukai skirtingi.
su kavamale sumalu grikiu dribsnius,isverdu kotletuka,viska tarpusavy sumaisau,ir pietaujam
Atleiskit, nelabai supratau . Kotlietukas - virtas, o grikių dribsniai tik sumalti ? Jie nevirti ? Tiesiog sutrinat išvirtą kotlietuką ir sumaišote su sumaltais "žaliais" grikių dribsniais ?