Įkraunama...
Įkraunama...

Košių receptai

Mums 9 mėn. Pavakariams labai mėgstam tyreles, kurias darau pati iš savo šaldytų uogų. Labiausiai mėgiama: sublenderiuota kartu obuolys+ bananas+mėlynių saujelė. Dar dariau bananas+obuolys+avokadas+spanguolių saujelė (arba aviečių). Bananą dedu, nes kitaip gaunasi rūgštoka. Dar dariau tokią: pakepintas obuolys+nuplikintos verdančiu vandeniu džiovintos slyvos ir truputis razinų sublenderiuojama.
Atsakyti
QUOTE(Amlivija @ 2010 12 17, 00:39)
Mums 9 mėn. Pavakariams labai mėgstam tyreles, kurias darau pati iš savo šaldytų uogų. Labiausiai mėgiama:  sublenderiuota kartu obuolys+ bananas+mėlynių saujelė. Dar dariau bananas+obuolys+avokadas+spanguolių saujelė (arba aviečių). Bananą dedu, nes kitaip gaunasi rūgštoka. Dar dariau tokią:  pakepintas obuolys+nuplikintos verdančiu vandeniu džiovintos slyvos ir truputis razinų sublenderiuojama.

tai cia sitos tyreles ir svieziu uogu gaunasi ax.gif gal zinai tyreliu ir virtu vaisiu?na mums dar 7 men tai manau kad viskas 'zalia'viduriuku nepagadintu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tekantisaule @ 2010 12 07, 20:04)
Tikrai nebuvo sunku, nesiskundziu, tuo labiau, kad neturejau jokios pagalbos is sono. Jei butu dar taip daznai nesirges ir vis buciau maniusi, kad didziausia pasaka vaikus auginti.
O dabar, kai vaiko auginimo atostogos netgi 2 metai, o ne 1-eri, kaip kazkada auginau vyresneli, tai tik dziaugtis ir nesibedavoti, kad tokia laime gauna mamos.
Ir man tikrai keista, kai augindamos po viena vaikuti, nieko nespejama...  g.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Pritariu visu 100% Nes man susidaro ispudis, kad LT mamos labai pamego skustis viskuo (o gal tik tos mamos, kurios tiesiog nelaiku susilauke vaikucio ir dar reikejo pasirupinti TIK savo poreikiais g.gif ) Na, bet atleiskit, nenoriu nieko izesti, cia tik mano asmenine nuomone.
Su vyru vieni be aplinkiniu jokios pagalbos auginam vaikucius ir tik dziaugiames, kad juos turiu. wub.gif
Juokingiausia buna klausyti tu, kurios pasoneje turi mama, teta ar kokia mociute ir vis tiek pastoviai skundziasi, kad nieko nespeja ir pavargsta (turiu ne viena tokia pazistama) doh.gif
O dabar i tema: smile.gif
Mano mazosios mestamiausia kosele - trusiena, bulve, moliugas, brokolis ir pabaigoje dar obuoliuka truputi kartu apverdu bei viska susmulkinu. Niam niam smile.gif

O siaip daug laiko neuzima padaryti vaikui bet kokia tyrele, juk verdant nereikia stoveti prie puodo, o nulupti viena bulvyte ar morkyte daug laiko irgi nereikalauja. O sublenderiuoti viska uzima lygiai 5 sekundes tongue.gif

Beje mano nei vyresnele, nei mazoji nemegsta ir galima sakyti visai nevalge/o pirktiniu tyreliu (jokiu, nei saldziu, nei mesisku).
Atsakyti
QUOTE(augustautve @ 2010 11 21, 20:43)
taip mano vaikai jau nemazi, bet nemanykit, kad labai nori buti, o be to as kazkaip ir nelabai pasitikiu dar tokiais, na aisku maniskis nesliauzioja , tai gal dar ir ramesnis siuo atzvilgiu  tongue.gif

o manosios vyresnės mane net porai valandų iš namų išleidžia, pabūna su mažium. nelabai nori, bet kai jau palieku, tikrai jomis pasitikiu, jos tai žino ir manęs nenuvilia, o mažiui žiūriu sesės dažnai labiau patinka nei aš, turiu galvoje pramogoms smile.gif
Atsakyti
QUOTE(odris @ 2010 11 15, 12:14)
Sveikos, supermamos smile.gif. Gal truputi ne i tema paklausiu, bet noreciau patarimo - kada Jus spejat tas darzoviu koses isvirti? Kaip suprantu, duodamos svieziai isvirtu darzoviu koses? Mano kukuliui 9 men, bet diena praktiskai nemiega, arba miega 2 kartus po 0,5val, vienas buti ir zaisti kategoriskai nenori... vaikstyneje tiek laiko, kiek prireikia kosei paruosti neisbuna-pradeda zirzti...  Tai man ir kilo klausimas- ar cia as tokia netikus seimininke, ar cia mano kukulis toks...smile.gif

Na,as taip pat nesuprantu,kaip galima nespeti vaikui koses isvirti.As apskritai daug nuveikiu su viena ranka,o kitoje vaika laikydama ir mano mazius kiekviena diena valgo sviezia kosele.Juk mesa imeti i puodeli ir verdi,prie jos stoveti ir ziureti nereikia,o bulvei ir morkai nuskusti prireikia vos poros minuciu.Siom darzovem pavirus imetu saldyto moliugo arba cukinijos,siek tiek aviziniu arba ryziu dribsniu,dar kelios minutes ir vsio,kose baigta.Vaika sodinu i kedute,paduodu saukstu,bliudu,kol viska ismeto ant grindu, as sublenderiuoju.Viskas.Sedam ir valgom.Cia gal daugiau prie kruopiniu kosiu stoveti reikia,nes jas vis pamaisyti reikia,bet ir tai issiverdu su vaiku ant ranku.
Atsakyti
QUOTE(Judela @ 2011 01 12, 17:24)
Cia gal daugiau prie kruopiniu kosiu stoveti reikia,nes jas vis pamaisyti reikia,bet ir tai issiverdu su vaiku ant ranku.

Kruopines koses gerai dribsniai, penkios minutes ir gatava thumbup.gif
Atsakyti
Labas. Aš mėsą užsišaldžiusi mažais gabaliukais. Ryte išsėmu kiek man reikia iki pietų atšyla. Košes daržovių darau iš trijų daržovių ir mėsytės ar žuvies. Dvi dienas per savaitę tik daržovės, dvi dienas - žuvis, likusias - kalakutiena, kiauliena (naminė), veršiena ir t.t. Ką turiu tą duodu. Daržovės pačios įvairiausios, dauguma irgi iš močiutės gautos, kaime augintos smile.gif Kitas perku turguj.
Aš verdu dabar keturis kartus per dieną košes. Taigi likusius tris kartus verdu kruopų košes. Ir verdu iš grūdų, nes visi miltai, dribsniai yra smulkinti ir išvalyti, taip juose nelieka gerųjų medžiagų. Tokiu atveju geriau sumalti grūdelius kavamale prieš verdant, o dar geriau - išvirus sublenderiuoti. Kol kas tai ir darau nes turim tik 1 dantuką ir kitaip nelabai nori valgyti vaikas. Po truputį palieku didesnius gabalėlius.
Iš vaisių dažiausiai vlgom tik obuolius, nes irgi iš kaimo, todėl nenoriu pirkti jokių bananų iš nežinia kur. jei neturiu - tyrelė. Dar duodu graužti eko duoniukus ir džiūvėsius. Vakar ragavom jogurto, visai patiko. Taigi stebėsiu ir jei nealergiška, vieną košę pakeisime pieno produktų valgymu (jogurtas, varškė ar kefyras ir koks vaisius ar tyrelė).
Dar į košeles dedu truputį sviestuko (ne riebalų mišinio) arba alyvuogių aliejaus. Dar turėjau šviežiai spaustų linų sėmenų aliejais, tai naudojau. Jis labai kvepia, tai mažė net pasičepsėdama valgė smile.gif
Gal nelabai į temą, bet gal niekas nesupyks... blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Judela @ 2011 01 12, 18:24)
Na,as taip pat nesuprantu,kaip galima nespeti vaikui koses isvirti

drinks_cheers.gif Aš tai saviškę ir ant grindų paleidžiu, ji ropoja sau kur jai reikia, aš viena akim žiūriu, juk nereikia ten valandos, 5min ir viskas. Arba irgi maitinimo kėdutėj pasėdi. Na jei ir pazys tai nieko gi neatsitiks, turi pratintis nors trumpam vieni pabūti leliai ax.gif
O jei ko nepadarau, tai dažniausiai būna ne dėl to kad vaikas trukdo, o dėl to kad nenoriu daryti ir viskas, vaikas jau nebetrukdo, tik gal ilgiau užtrunka viską apsikuopti nei be vaiko smile.gif
Atsakyti
Mamytes,kuom skaninate kruopu kosytes?

Kazkaip nesinori deti kokios grietines ar sviesto(o gal jau butu ir galima),nes iki metu kaip ir nerekomenduojama ax.gif bet musiskis paprstai isvirtas sublenderiuotas su aliejumi nevalgo ax.gif

Pirktines uzpilamas koses valgom,bet norisi baigti ta reikala,visgi nenaturalu ir itriam,kad ir pilvui ne kas. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(1-oji mama @ 2011 02 03, 13:25)

Kazkaip nesinori deti kokios grietines ar sviesto(o gal jau butu ir galima),nes iki metu kaip ir nerekomenduojama ax.gif bet musiskis paprstai isvirtas sublenderiuotas su aliejumi nevalgo ax.gif

Pirktines uzpilamas koses valgom,bet norisi baigti ta reikala,visgi nenaturalu ir itriam,kad ir pilvui ne kas. ax.gif

Pienas nuo metu. O sviestas juk riebalai, tikrai galima. Juo labiau, kad jusiskiam jau 9 menesiai.
Grudines koses skaninu dziovintais vaisiais (kartu koseje verdu ir kartu blendiruoju), vaisiu tyrelemis, kad ir tarkuotas obuoliukas labai tinka tiek su avizine kose, tiek su grikiais.
Atsakyti
QUOTE(1-oji mama @ 2011 02 03, 14:25)

aš dedu sviestuko (dbr kaip tik nusispirkau lydyto, bet iki šiol dėjau paprasto) arba alyvuogių ar sėmenų aliejaus. o šiaip skaninu atšildytomis (šaldytom) uogytėm, bet mūsų panikei nelabai su guogytėm, tai dažniausiai taip ir valgom ,,gryną" košytę... o galima įdėti ir banano ir obuoliuko- ko tuo metu turit thumbup.gif
Atsakyti
Dekui uz pasidalinimus 4u.gif
Na reikes kazkaip skanintis.Siaip del tu vaisiu kosytese g.gif ,kazkaip norisi kad vaikas jau pratintusi prie musu seimos maisto,nes mes visas grudines koses,isskyrus manu,valgome pasudytas. smile.gif Kita vertus -svarbu,kad tik valgytu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 1-oji mama: 03 vasario 2011 - 20:24
Mano mazylis kosytes valgo tik su sviestuku,viena karta bandziau paskaninti uogytemis, tai spjove ir nevalge....
Atsakyti