Įkraunama...
Įkraunama...

Košių receptai

QUOTE(Orinta1 @ 2010 11 24, 17:14)
na man tai cia ziauru 10 men vaikui tomatas su majonezu  doh.gif  pykit, nepykit  schmoll.gif

na pritariu, negalima dar tokiu produktu duoti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Aronia @ 2010 11 21, 16:16)
Ponia, taigi jusu vyresni vaikai po 11-12 metu jau gali ir maziuka priziureti, ir kazka paduoti, ir kazka atnesti. O jei vaikas vienas ir be mamos jo nera kam ne sekundei palikti. O jei jis dar toks judrus ir landus, ir maitinimo keduteje nesedi, vaikstyneje irgi nebuna. Mano vaikas butent toks. Todel tikrai vos speju viska viena.
Darzovienes su mesa verdu kelioms dienoms ir darau tai vakarais, kai vyras namuose. O kai reikia valgyti, tik pasildau darzoviene. Na, koses, aisku visada svieziai virtas gauna.
Karta, kol kose viriau, spejo nuzliauzti iki vonios kambario ir skalbimo milteliu pakeli grauzti pradejo  doh.gif  As pilnai suprantu ta mama, kuri nieko nespeja. Bet nepergyvenkit, priprasit, ismoksit  4u.gif

Bet nepamirskit, kad ir tie vaikai buvo kazkada mazi. mirksiukas.gif
Beveik visi maziai yra judrus, guvus ir siaubingai smalsus, cia ne naujiena. mirksiukas.gif
Kai dabar auginu pati tris ir prisimenu, kai auginau tik viena, tai nera ir ka lyginti, kaip diena ir naktis, vienas juokas vienturteli auginti. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tekantisaule @ 2010 12 07, 12:57)
Bet nepamirskit, kad ir tie vaikai buvo kazkada mazi.  mirksiukas.gif
Beveik visi maziai yra judrus, guvus ir siaubingai smalsus, cia ne naujiena.  mirksiukas.gif
Kai dabar auginu pati tris ir prisimenu, kai auginau tik viena, tai nera ir ka lyginti, kaip diena ir naktis, vienas juokas vienturteli augintibiggrin.gif

manau sis pasakymas atejo 3 vaikus uzauginus, ir labai abejoju kai auginot pirmaji taip galvojot... g.gif
Atsakyti
QUOTE(raiva @ 2010 12 07, 18:02)
manau sis pasakymas atejo 3 vaikus uzauginus, ir labai abejoju kai auginot pirmaji taip galvojot...  g.gif

Tikrai nebuvo sunku, nesiskundziu, tuo labiau, kad neturejau jokios pagalbos is sono. Jei butu dar taip daznai nesirges ir vis buciau maniusi, kad didziausia pasaka vaikus auginti.
O dabar, kai vaiko auginimo atostogos netgi 2 metai, o ne 1-eri, kaip kazkada auginau vyresneli, tai tik dziaugtis ir nesibedavoti, kad tokia laime gauna mamos.
Ir man tikrai keista, kai augindamos po viena vaikuti, nieko nespejama... g.gif
Papildyta:
Man butu idomu suzinoti, kokias kosytes verdat pusryciams? Mes jau ko gero daugeli isbandem, norisi kazko naujo... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tekantisaule: 07 gruodžio 2010 - 18:59
QUOTE(Tekantisaule @ 2010 12 07, 19:04)

Man butu idomu suzinoti, kokias kosytes verdat pusryciams? Mes jau ko gero daugeli isbandem, norisi kazko naujo...  ax.gif

oj, del pusryciu labai nesuku galvos, verdam visada nordic aviziniu dribsniu kose, tik kartais paskaninu uogiene, jogurtu... juk ir patys dazniausiai pusryciams valgom ta pati smile.gif
o as vis suku galva ka pavakariams duoti, kai pietums visada mesa su ivairom darzovem...
Atsakyti
QUOTE(raiva @ 2010 12 07, 19:09)
oj, del pusryciu labai nesuku galvos, verdam visada nordic aviziniu dribsniu kose, tik kartais paskaninu uogiene, jogurtu... juk ir patys dazniausiai pusryciams valgom ta pati smile.gif
o as vis suku galva ka pavakariams duoti, kai pietums visada mesa su ivairom darzovem...

Visai pamirsau apie uogiene. doh.gif Turim namines uogienes, reikes butinai paskaninti maziaus kose. smile.gif
Mano mazius pavakariams valgo jogurta, arba varske, paivairinimui-tarkuota lietuviska obuoli. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tekantisaule: 07 gruodžio 2010 - 21:09
QUOTE(Tekantisaule @ 2010 12 07, 13:57)
Bet nepamirskit, kad ir tie vaikai buvo kazkada mazi.  mirksiukas.gif
Beveik visi maziai yra judrus, guvus ir siaubingai smalsus, cia ne naujiena.  mirksiukas.gif
Kai dabar auginu pati tris ir prisimenu, kai auginau tik viena, tai nera ir ka lyginti, kaip diena ir naktis, vienas juokas vienturteli auginti.  biggrin.gif

pritariu tau thumbup.gif nes tiem didzkiam kita karta daugiau prieziuros reikia ir nervu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kaktuselis @ 2010 11 22, 12:42)
Papildyta:
Kai nusiperku mesos supjaustau ja mazais gabaliukais, kiek reikia pietums vaikui. Tada visus gabaliukus suvinioju i plevele po viena ir dedu i saldikli. Kai verdu pietus- istraukiu ta gabaliuka ir vsio, nieko apipjaustyti ar nupjaustyti nereikia. Labai patogu.
Na as vaikui kol kas verdu atskirai, ne bendrai su visa seima.

drinks_cheers.gif Ir as ax.gif mazdaug 100 g. gabaliukais,atsisildau ta diena kai verdu ir gaminu tik tam kartui,nei saldau,nei sildau thumbup.gif
Atsakyti
O mes labai megstam tokia kosyte: i jautienos varsa dedam truputi labai smulkiai pjaustyto svoguno ir 1 putpeles kiausinuka, formuojam mazus kukuliukus ir isverdam. Verdant mesyte as visada dedu lauro lapeliu, krapu ar kitokiu zalumynu. Druskos nenaudoju. Isvirusius kukuliukus sutrinu sakute ir uzpilu tokiu padaziuku: ant puses saukciuko sviesto pakepinu siek tiek miltu ir ipilu darzoviu sultinuko (vandenuko kuriame vire darzoves). Atskirai isverdu ivairiu darzoviu ir jas taip pat sutrinu sakute. Sumaisom darzoves su mesyte ir skanaus 4u.gif Labai super patiekaliukas gaunasi ir greitai pagaminamas. 4u.gif
Jeigu vaikutis alergiskas kiausiniui jo galima i farsa ir nedeti.
Atsakyti

As taip pat kokiai savaitei i prieki uzsisaldau mesyte mazais gabaliukais. Teoriskai reiketu vaikui duoti nesaldyta, o sviezia mesyte, bet nzn man pardaug sudetingai atrodo kas antra diena perkaliotis po 100g mesiukus. O kosytes verdu kasdien sviezias, niekad nesildau.....
Papildyta:
dar norejau paklausti o kur perkate spinatus? Pasiziurejau i tuos maximoj, bet galvoju gal bus neekologiski smile.gif taip ir nenusipirkau....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gitagita: 09 gruodžio 2010 - 22:04
QUOTE(odris @ 2010 11 15, 13:14)
Sveikos, supermamos smile.gif. Gal truputi ne i tema paklausiu, bet noreciau patarimo - kada Jus spejat tas darzoviu koses isvirti? Kaip suprantu, duodamos svieziai isvirtu darzoviu koses? Mano kukuliui 9 men, bet diena praktiskai nemiega, arba miega 2 kartus po 0,5val, vienas buti ir zaisti kategoriskai nenori... vaikstyneje tiek laiko, kiek prireikia kosei paruosti neisbuna-pradeda zirzti...  Tai man ir kilo klausimas- ar cia as tokia netikus seimininke, ar cia mano kukulis toks...smile.gif

kol as valgyt darau manoji zaidzia su bliudukais is saukstais arba krausto spinteles lotuliukas.gif o siaip juk daug laiko neuziima kol sudedi viska i puoda ax.gif
QUOTE(kaktuselis @ 2010 11 22, 14:42)
Kai nusiperku mesos supjaustau ja mazais gabaliukais, kiek reikia pietums vaikui. Tada visus gabaliukus suvinioju i plevele po viena ir dedu i saldikli. Kai verdu pietus- istraukiu ta gabaliuka ir vsio, nieko apipjaustyti ar nupjaustyti nereikia. Labai patogu.
Na as vaikui kol kas verdu atskirai, ne bendrai su visa seima.

drinks_cheers.gif as ir taip pat darau
Atsakyti
QUOTE(renaxxx @ 2010 12 15, 06:54)
kol as valgyt darau manoji zaidzia su bliudukais is saukstais arba krausto spinteles lotuliukas.gif o siaip juk daug laiko neuziima kol sudedi viska i puoda ax.gif

Vaikui irgi tik akimirkos tereikia
pargriuti,
ant ko nors uzlipti ir nukristi,
ka nors atkrapstyti ir praryti.
Pamastykit apie tai.

Buvo metas, kai savo mazylio ne sekundei negalejau is ranku paleisti - stojasi, kabindamasis i badus, pasileidzia ir griuna (tada buvo gal 7 menesiu amziaus). Nesiojausi ant ranku visur, net i tualeta kartu eidavome.

Tiesa, kad vaikai yra skirtingi. Vieni būna ramūs, ir mamytės po pusmečio-metukų jau apie kitą vaikelį svajot pradeda.
O kiti būna tokie judrūs velniukščiai, inkštukai, kad antram vaikeliui daugiau ir nepasiryžtama.
Atsakyti