Įkraunama...
Įkraunama...

Košių receptai

Laba diena,
QUOTE(eglieska @ 2010 11 15, 17:14)
as tai darau taip: kai mazius atsikelia iskart issitraukiu is kameros 150 g gabaliuka mesytes ir imetu ja i karsta vandeni, kad greiciau atitirptu.  po 5min jau supjaustau mesa ir uzdedu virti.tuo metu pasodinu  maziuka i maitinimo kedute ir ten jis zaidzia ( mes vaikstynes nenaudojam) .

Atleiskite, kad pasakysiu savo nuomonę ir ne tik savo, o žmonių dirbančių su maistu. Norint, kad mėsoje išliktų kiek nors vertingų medžiagų, šaldytą mėsą atšildyti yra geriausia per naktį šaldytuve. Jokiu būdu jos negalima dėti į karštą vandenį. Šiaip rekomenduojama mėsą virti dideliame gabale, nesusmulkinus ir išvirus apipjaustyt gabalą ir vaikui duoti mėsytę iš vidurio.
Atsakyti
QUOTE(odris @ 2010 11 16, 12:17)
Na supratau...vadinasi as letapede ir nemoku kelis darbus is karto daryti... verysad.gif Ir vien pagalvojus apie toki dienos tempa darosi silpna  lotuliukas.gif . O pagalvojus apie tokius metus...tyliu... doh.gif  lotuliukas.gif

nemokejau ir as, bet gyvenimo tempas priverte ismokti ax.gif
Papildyta:
QUOTE(klastune @ 2010 11 16, 15:23)
Laba diena,

Atleiskite, kad pasakysiu savo nuomonę ir ne tik savo, o žmonių dirbančių su maistu. Norint, kad mėsoje išliktų kiek nors vertingų medžiagų, šaldytą mėsą atšildyti yra geriausia per naktį šaldytuve. Jokiu būdu jos negalima dėti į karštą vandenį. Šiaip rekomenduojama mėsą virti dideliame gabale, nesusmulkinus ir išvirus apipjaustyt gabalą ir vaikui duoti mėsytę iš vidurio.

o, geras blink.gif nezinojau blush2.gif na tada labai aciu jums uz vertinga informacija 4u.gif pasitaisysiu ax.gif o kiek laiko galima tokia mesyte isvirus gabale ir ispjauscius is vidurio naudoti laikant saldytuve? suprantu, kad svieziai virta visada bus geriausia, bet as kosyte verdu dviem dienoms, kas diena virti neturiu galimybes verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(odris @ 2010 11 16, 12:17)
Na supratau...vadinasi as letapede ir nemoku kelis darbus is karto daryti... verysad.gif Ir vien pagalvojus apie toki dienos tempa darosi silpna  lotuliukas.gif . O pagalvojus apie tokius metus...tyliu... doh.gif  lotuliukas.gif

netikiu,kad esi jau tokia letapede mirksiukas.gif priprasi prie to ritmo ir nepastebesi kaip tie metai praeis mirksiukas.gif . gal tiesiog vaikelis neramesnis negu kiti 4u.gif
Atsakyti
o tai kaip jJūs suspėjat padaryti šeimai pietus?
aš kartais sriubos puodą kaičiu per tris kartus, kol galutinai išverdu, bet iki MB grįžta vis ką nos pagaminu smile.gif jau išsiskalbt, ar išlygint, kad ir nespėju, bet pirmiausiai mažei valgis, paskui šeimai, o paskui jau kiap laiko lieka... o dar juk ir SM reikia skirti valandžiukę kitą ax.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidrulka: 19 lapkričio 2010 - 17:05
QUOTE(sidrulka @ 2010 11 19, 18:02)
o tai kaip jJūs suspėjat padaryti šeimai pietus?
aš kartais sriubos puodą kaičiu per tris kartus, kol galutinai išverdu, bet iki MB grįžta vis ką nos pagaminu smile.gif jau išsiskalbt, ar išlygint, kad ir nespėju, bet pirmiausiai mažei valgis, paskui šeimai, o paskui jau kiap laiko lieka... o dar juk  ir SM reikia skirti valandžiukę  kitą ax.gif  lotuliukas.gif

as tai nesuprantu kaip galima nespeti g.gif pas mane trys vaikai ir speju kazkaip viska ir namus tvarkyti ir issilyginti ir valgyt pagaminti , didzkiam normalus maistas, o maziui tris kart per diena kosytes, ir dar koki deserta speju issikepti ir va dar atrandu laiko pri kompiuterio truputeli pasedeti. na ir namuose visada ideali tvarka, nes megstu tvarka ir svara. Ir atleiskit jau uz tai, kad nesuprantu ka tada jus veikiat, jeigu net buna sunku isvirti pietus, nebent visa diena vaika ant ranku nesiojat schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(augustautve @ 2010 11 21, 12:16)
as tai nesuprantu kaip galima nespeti  g.gif  pas mane trys vaikai ir speju kazkaip viska ir namus tvarkyti ir issilyginti ir valgyt pagaminti , didzkiam normalus maistas, o maziui tris kart per diena kosytes, ir dar koki deserta speju issikepti ir va dar atrandu laiko pri kompiuterio truputeli pasedeti. na ir namuose visada ideali tvarka, nes megstu tvarka ir svara. Ir atleiskit jau uz tai, kad nesuprantu ka tada jus veikiat, jeigu net buna sunku isvirti pietus, nebent visa diena vaika ant ranku nesiojat  schmoll.gif

Siaip ir as esu nei leta nei ka, bet namuose jei esu viena su vaiku, nieko pasidaryti nespeju.. Tik jam kosytes isvirti ir viskas!! Maniskis labai judrus ir ypatingai daug demesio reikalaujantis vaikas. Bet as tikrai nesiskundziu, o ir MB mane kuo puikiausiai supranta thumbup.gif
Na nezinau, gal viskas ateina su patirtim, gal kai auginsiu antra vaika viskas bus paprasciau, bet siuo metu yra kaip yra lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(avvka @ 2010 11 21, 13:26)
Siaip ir as esu nei leta nei ka, bet namuose jei esu viena su vaiku, nieko pasidaryti nespeju.. Tik jam kosytes isvirti ir viskas!! Maniskis labai judrus ir ypatingai daug demesio reikalaujantis vaikas. Bet as tikrai nesiskundziu, o ir MB mane kuo puikiausiai supranta thumbup.gif
Na nezinau, gal viskas ateina su patirtim, gal kai auginsiu antra vaika viskas bus paprasciau, bet siuo metu yra kaip yra lotuliukas.gif

mano maziukas irgi yra labai judrus, greit atsibosta ir zaisliukai ir vaikstyne, vis reikia naujos veiklos sugalvoti, bet gal dar ir as megstu viska labai greit daryt ir atlikti, gal todel ir speju, nors gal ir tiesa, kad patirtis ateinasu laiku smile.gif mano patirtis jau nemaza lotuliukas.gif nieko ismoksit ir jus kai turesit tris ar daugiau vaikuciu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(augustautve @ 2010 11 21, 12:16)
as tai nesuprantu kaip galima nespeti  g.gif  pas mane trys vaikai ir speju kazkaip viska ir namus tvarkyti ir issilyginti ir valgyt pagaminti , didzkiam normalus maistas, o maziui tris kart per diena kosytes, ir dar koki deserta speju issikepti ir va dar atrandu laiko pri kompiuterio truputeli pasedeti. na ir namuose visada ideali tvarka, nes megstu tvarka ir svara. Ir atleiskit jau uz tai, kad nesuprantu ka tada jus veikiat, jeigu net buna sunku isvirti pietus, nebent visa diena vaika ant ranku nesiojat  schmoll.gif

Ponia, taigi jusu vyresni vaikai po 11-12 metu jau gali ir maziuka priziureti, ir kazka paduoti, ir kazka atnesti. O jei vaikas vienas ir be mamos jo nera kam ne sekundei palikti. O jei jis dar toks judrus ir landus, ir maitinimo keduteje nesedi, vaikstyneje irgi nebuna. Mano vaikas butent toks. Todel tikrai vos speju viska viena.
Darzovienes su mesa verdu kelioms dienoms ir darau tai vakarais, kai vyras namuose. O kai reikia valgyti, tik pasildau darzoviene. Na, koses, aisku visada svieziai virtas gauna.
Karta, kol kose viriau, spejo nuzliauzti iki vonios kambario ir skalbimo milteliu pakeli grauzti pradejo doh.gif As pilnai suprantu ta mama, kuri nieko nespeja. Bet nepergyvenkit, priprasit, ismoksit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aronia @ 2010 11 21, 17:16)
Ponia, taigi jusu vyresni vaikai po 11-12 metu jau gali ir maziuka priziureti, ir kazka paduoti, ir kazka atnesti. O jei vaikas vienas ir be mamos jo nera kam ne sekundei palikti. O jei jis dar toks judrus ir landus, ir maitinimo keduteje nesedi, vaikstyneje irgi nebuna. Mano vaikas butent toks. Todel tikrai vos speju viska viena.
Darzovienes su mesa verdu kelioms dienoms ir darau tai vakarais, kai vyras namuose. O kai reikia valgyti, tik pasildau darzoviene. Na, koses, aisku visada svieziai virtas gauna.
Karta, kol kose viriau, spejo nuzliauzti iki vonios kambario ir skalbimo milteliu pakeli grauzti pradejo  doh.gif  As pilnai suprantu ta mama, kuri nieko nespeja. Bet nepergyvenkit, priprasit, ismoksit  4u.gif

taip mano vaikai jau nemazi, bet nemanykit, kad labai nori buti, o be to as kazkaip ir nelabai pasitikiu dar tokiais, na aisku maniskis nesliauzioja , tai gal dar ir ramesnis siuo atzvilgiu tongue.gif
Atsakyti
Siandien pati dariau varske mazyliui. Gavosi daug skanesne nei pirktine. Ir kaip paprasta ja pagaminti mirksiukas.gif
Uzkaitinu pienuka, tada ipilu truputi kefyro ir maisau kol sutrauks. Paskui ispyliau i sieteli, kad nulasetu. Stai ir viskas. Sia varskyte imaisiau i rytine kose.

Gal kas pamegins savo mazyliui irgi drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(eglieska @ 2010 11 15, 17:14)
darzoves juk labai trumpai reikia virti  lotuliukas.gif  mesa va tai verda ilgai. as tai darau taip: kai mazius atsikelia iskart issitraukiu is kameros 150 g gabaliuka mesytes ir imetu ja i karsta vandeni, kad greiciau atitirptu.  thumbup.gif

Kai nusiperku mesos supjaustau ja mazais gabaliukais, kiek reikia pietums vaikui. Tada visus gabaliukus suvinioju i plevele po viena ir dedu i saldikli. Kai verdu pietus- istraukiu ta gabaliuka ir vsio, nieko apipjaustyti ar nupjaustyti nereikia. Labai patogu.
Na as vaikui kol kas verdu atskirai, ne bendrai su visa seima.
Atsakyti
QUOTE(kaktuselis @ 2010 11 22, 13:42)
Siandien pati dariau varske mazyliui. Gavosi daug skanesne nei pirktine. Ir kaip paprasta ja pagaminti  mirksiukas.gif
Uzkaitinu pienuka, tada ipilu truputi kefyro ir maisau kol sutrauks. Paskui ispyliau i sieteli, kad nulasetu. Stai ir viskas. Sia varskyte imaisiau i rytine kose.

Gal kas pamegins savo mazyliui irgi drinks_cheers.gif
Papildyta:
Kai nusiperku mesos supjaustau ja mazais gabaliukais, kiek reikia pietums vaikui. Tada visus gabaliukus suvinioju i plevele po viena ir dedu i saldikli. Kai verdu pietus- istraukiu ta gabaliuka ir vsio, nieko apipjaustyti ar nupjaustyti nereikia. Labai patogu.
Na as vaikui kol kas verdu atskirai, ne bendrai su visa seima.

as taip pat susidedu mazom porcijytem thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(agnee @ 2006 12 21, 15:28)
sveikos, mazei 10 menesiu su trupuciu stengiuosi viska duoti ka patys valgom. parasysu mazes megstamiausia patiekala 

i troskintuva dedu sluoksni bulviu, sluoksni kalakuto farso, tarkuotu morku ir vel bulviu ( i puoduka vandens idedu a. sauksteli tomato ir majonezo, ismaisius uzpilu ant kepsnio ir i orkaite valandziukei.

na man tai cia ziauru 10 men vaikui tomatas su majonezu doh.gif pykit, nepykit schmoll.gif
Atsakyti