Įkraunama...
Įkraunama...

Košių receptai

QUOTE(zvaigzdute23 @ 2007 11 18, 00:40)
Is dalies su tavim sutinku, bet tik is dalies dar tik buvo prasideje masinis mikrobangiu pirkimas tada labai daug tokiu legendu ir spekiojimu buvo girdet, bet viskas nutilo tada kai pasirode mokslininku isvados jog mikrobangu krosneleje gamintas maistas nera blogas sie spinduliai kenkia salia stovint.

as tai kartais sildau maista mikrobangej, nemanau kad 20 sek labai pakenks
Atsakyti
QUOTE(edi75 @ 2010 04 05, 23:19)
Maniškė nelabai valgė grūdines košes, pabandžiau imaišyti moliūgo. Tikrai padėjo kerta gerai smile.gif

maniskis jau 3 savaites atsisako grudus valgyti verysad.gif pabandziau siandien ir as-sumaisiau moliuga au avizom ir vistiek nevalge doh.gif
Atsakyti
QUOTE(eling @ 2010 08 31, 14:57)
Svogūno įpjaustau labai nedaug viso proceso pradžioje, kad suvirtų - tokio saldumo duoda, skonio tikrai negadina  schmoll.gif
Papildyta:
Ir mano iš karto nevalgė, po pirmo šaukštelio, berods, manų košės, tai kaip pradėjo tampytis  doh.gif , lyg tuoj apsivemtų.... Bet po kiek laiko vėl daviau pabandyti, tiesą pasakius pagardinau ir žiupsneliu cukraus ir dar sviestuku, tai nuėjo!  biggrin.gif  Matyt, labai jau pripratus buvo prie tų užpilamų, bet po kiek laiko persiorientavom  ax.gif
Papildyta:
Šaltibarščius ir manoji labai mėgsta, ir visai smagiai rūgpienį iš šaukštuko valgo, tik įdedu vieną šaukštelį, jau žiojasi , kad dar įdėčiau (kad taip viską valgytų  rolleyes.gif ). Tikriausiai labai jau tas skonis patinka, o gal kažko labai vertinga ir reikalinga tam mažam organizmui yra, kad taip noriai valgo  smile.gif

Na, reikės ir mums rugpienio pabandyti smile.gif
Atsakyti
Su pienu verdu tarkuota morka, moliuga supjaustyta dideliais gabalais, paskui manu kruopos. Apsivalgymas thumbup.gif wub.gif Aj viska sublenderiuot ax.gif Ir yra tokia kudikiu tyrele bananai, obuoliai ir sausainiai, irgi likucius ten sudejau. Nu tiesiog thumbup.gif Aukle net paklause, kas cia per pudingas toks skanus? lotuliukas.gif
Tik nereik ereziju, kad manu kosej nieko vertingo, sakykim tai desertas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(spyglencija @ 2010 09 10, 08:04)
ir mes tokius valgom, dar brokolį kartu ir žuvies,super  patiekalas smile.gif

Ir mes pradejom makaroniukus valgyt, tuos pacius smulkiausius, ju net neblenderiuoju thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(neri25 @ 2010 11 02, 18:17)
Ir mes pradejom makaroniukus valgyt, tuos pacius smulkiausius, ju net neblenderiuoju  thumbup.gif

As i darzovienes irgi dedu vermiseliu, gerai juos usverdu, maisant jie pasismulkina dar, patinka maziui thumbup.gif

Mikrobangej sildau maista kartais, nebijom mes paniskai mikrobanges, naudojames ja.

Grudu dribsnius verdu ant vandens, o poto jau dedu ko sirdis geidzia: misinuko uztaisyto arba tik milteliu ibarstau priklausomai nuo tyokio kokio kietumo kose isviriau, dedu tyreles, arba paskutiniu metu dedu namie virtos uogienes, patinka labai. O kartais ir be nieko, turim tokios suoer skanios avizines koses parveztos is UK, nu tokia skani ant vandens virta be nieko valgo.

O kadangi cia receptu temute, pasidalinsiu savo darzovienes kuria vadinu Gelezies bomba receptuku lotuliukas.gif Cia tiek kas kankinasi su anemija, nes mes tik per 7men kancias ja issigydem siaip ne taip.

Darzoviene "Gelezies bomba"

Vistu kepeneles
Bulve
Brokoliai
Spinatai
Patisonai
Melynasis svogunas
Petrazoles
Sviestas
Ekologiskas bulijonas

Kadangi mes jau dideli verdant darzoves idedu grudely ekologisko bulijono kuriame sumazintas druskos kiekis. Issiverdu atskirai kepeneles, niekad neverdu mesos kartu su darzovem, mesos sultinio nenaudoju darzovienei. Isverdu bulves, brokolius, patisonus, svoguna, baigiant virti suverciu spinatus ir isjungiu. SApinatus tereikia tik apiplikyti, taip juos lieka daugiausia gelezies. Mesos ir darzoviu mases blenderiuojant ar petrinant sakute priklausomai nuo to kaip jusu mazylai valgo deti susmulkintu petrazoliu ir sviestuko. Petrazoliu niekad nereikia virti, nes tik zalios jos yra vertingiausios gelezies issivanimo procese. Skanaus 4u.gif Mano sunus labai megsta sita zalia kose lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Rūtkė @ 2010 08 20, 10:19)
Aš irgi nieko neblenderiuoju o košių grudų visada duodavau neblenderiuotas, tik dar išpradžių pavirdavau keliom min ilgiau ir palaikydavau pabrinkt, daržoves irgi su šakute sutrinu o mėsytę supjaustau, jau gal apie mėnesį  thumbup.gif

Grudu kosiu niekad neblenderiuodavau, nuo 8men verdu dribsnius ir visad juos valgo taip kaip isvirti, puikiai ryja. Bandziau duoti rupia darzoviene, nu ryja, ziaumoja, bet turim tik 2 dantis, nelabai yra su kuom kramtyti, valgo ta darzoviene tada ilgai taikydamas ant tu dvieju dantu, atsala kose, suvalgo mazai, o jeigu ka nuryja per stambu - apsivemia doh.gif Pavalgysim kolei kas petrinta, laikas nuo laiko pasiterlioju su rupia, bet tik daly porcijos, kitaip jis lieka nedavalges, nes praranda kantrybe terliotis, o ir mano kantrybe issenka kai jis traukia tuos gabaliukus is burnos ir trina delniukuose lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(laizanika @ 2010 11 05, 14:58)
O kadangi cia receptu temute, pasidalinsiu savo darzovienes kuria vadinu Gelezies bomba receptuku  lotuliukas.gif  Cia tiek kas kankinasi su anemija, nes mes tik per 7men kancias ja issigydem siaip ne taip.

Darzoviene "Gelezies bomba"

Vistu kepeneles
Bulve
Brokoliai
Spinatai
Patisonai
Melynasis svogunas
Petrazoles
Sviestas
Ekologiskas bulijonas

Kadangi mes jau dideli verdant darzoves idedu grudely ekologisko bulijono kuriame sumazintas druskos kiekis.

Laizanika, labai aciu uz receptuka, reiks butinai isbandyti biggrin.gif
Tik noriu paklausti kas per ekologiskas bulijonas? Kazi kokios firmos, kur galima nusipirkti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(avvka @ 2010 11 05, 17:19)
Laizanika, labai aciu uz receptuka, reiks butinai isbandyti biggrin.gif
Tik noriu paklausti kas per ekologiskas bulijonas? Kazi kokios firmos, kur galima nusipirkti? ax.gif

As naudoju Marig Gold firmos bulijona.
Stai toky cia mazesnis drusko kiekis
user posted image

Ir dar toky naudoju, jis druskingesnis, maziau deti reikia.
user posted image

Siaip man juos parveza is UK, bet ju galima nusipirkti ir LT. Jais prekiauja internetineje parduotuveje www.assroti.lt. Cia jo yra dar dvieju rusiu, tos pirmosios mano nurodytos net nera, nesu jo macius net ekologikose parduotuvese, bet yra kitas sumazintu drusko kiekiu, skirtas veganams. Klaipedos Akropolyje yra ekologisku prekiu parduotuvele, ten prekiauja siais bulijonais:4u:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laizanika: 06 lapkričio 2010 - 23:57
QUOTE(laizanika @ 2010 11 06, 23:44)
As naudoju Marig Gold firmos bulijona.
Stai toky cia mazesnis drusko kiekis
user posted image

Ir dar toky naudoju, jis druskingesnis, maziau deti reikia.
user posted image

Siaip man juos parveza is UK, bet ju galima nusipirkti ir LT. Jais prekiauja internetineje parduotuveje www.assroti.lt. Cia jo yra dar dvieju rusiu, tos pirmosios mano nurodytos net nera, nesu jo macius net ekologikose parduotuvese, bet yra kitas sumazintu drusko kiekiu, skirtas veganams. Klaipedos Akropolyje yra ekologisku prekiu parduotuvele, ten prekiauja siais bulijonais:4u:

Labai aciu!! Kaip tik siandie ruosiuosi vaziuoti i "Assorti" bigsmile.gif Buciau tikrai praejus pro sali, o dabar butinai isbandysiu biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, supermamos smile.gif. Gal truputi ne i tema paklausiu, bet noreciau patarimo - kada Jus spejat tas darzoviu koses isvirti? Kaip suprantu, duodamos svieziai isvirtu darzoviu koses? Mano kukuliui 9 men, bet diena praktiskai nemiega, arba miega 2 kartus po 0,5val, vienas buti ir zaisti kategoriskai nenori... vaikstyneje tiek laiko, kiek prireikia kosei paruosti neisbuna-pradeda zirzti... Tai man ir kilo klausimas- ar cia as tokia netikus seimininke, ar cia mano kukulis toks...smile.gif
Atsakyti
QUOTE(odris @ 2010 11 15, 12:14)
Sveikos, supermamos smile.gif. Gal truputi ne i tema paklausiu, bet noreciau patarimo - kada Jus spejat tas darzoviu koses isvirti? Kaip suprantu, duodamos svieziai isvirtu darzoviu koses? Mano kukuliui 9 men, bet diena praktiskai nemiega, arba miega 2 kartus po 0,5val, vienas buti ir zaisti kategoriskai nenori... vaikstyneje tiek laiko, kiek prireikia kosei paruosti neisbuna-pradeda zirzti...  Tai man ir kilo klausimas- ar cia as tokia netikus seimininke, ar cia mano kukulis toks...smile.gif

darzoves juk labai trumpai reikia virti lotuliukas.gif mesa va tai verda ilgai. as tai darau taip: kai mazius atsikelia iskart issitraukiu is kameros 150 g gabaliuka mesytes ir imetu ja i karsta vandeni, kad greiciau atitirptu. po 5min jau supjaustau mesa ir uzdedu virti.tuo metu pasodinu maziuka i maitinimo kedute ir ten jis zaidzia ( mes vaikstynes nenaudojam) . iki kol reiks nugraibyti putas speju nusiskusti ir susipjaustyti darzoves- uztrunku kokias 5 min. mesa palieku ramybeje virti ir einu zaisti su mazyliu. uztrukau 10 min- tai per tiek laiko nenusibos maziukui vienam pabuti, tuo labiau, kad jau 9 men vaikas didelis ir turi tureti daugiau savarankiskumo. jau kai mesa baigia virti sudedu darzoves ir po 5-8min isjungiu ir palieku karstame vandenyje blansiruotis. taip sveikiau, nezuva vitaminai. tam reikalui maziukas net ant ranku gali buti, jei jau nenori vienas zaisti. o blenderiuoju kai maziukas uzmiega- tik 2min! per visa 1 val 15 min laika ,kol mesine kosyte bus baigta maziukas mano vienas buna tik 10 min! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(eglieska @ 2010 11 15, 19:14)
darzoves juk labai trumpai reikia virti  lotuliukas.gif  mesa va tai verda ilgai. as tai darau taip: kai mazius atsikelia iskart issitraukiu is kameros 150 g gabaliuka mesytes ir imetu ja i karsta vandeni, kad greiciau atitirptu.  po 5min jau supjaustau mesa ir uzdedu virti.tuo metu pasodinu  maziuka i maitinimo kedute ir ten jis zaidzia ( mes vaikstynes nenaudojam) . iki kol reiks nugraibyti putas speju nusiskusti ir susipjaustyti darzoves- uztrunku kokias 5 min. mesa palieku ramybeje virti  ir einu zaisti su mazyliu. uztrukau 10 min- tai per tiek laiko nenusibos maziukui vienam pabuti, tuo labiau, kad jau 9 men vaikas didelis ir turi tureti daugiau savarankiskumo. jau kai mesa baigia virti sudedu darzoves ir po 5-8min isjungiu ir palieku karstame vandenyje blansiruotis. taip sveikiau, nezuva vitaminai. tam reikalui maziukas net ant ranku gali buti, jei jau nenori vienas zaisti. o blenderiuoju kai maziukas uzmiega- tik 2min! per visa 1 val 15 min laika ,kol mesine kosyte bus baigta maziukas mano vienas buna tik 10 min!  thumbup.gif

Na supratau...vadinasi as letapede ir nemoku kelis darbus is karto daryti... verysad.gif Ir vien pagalvojus apie toki dienos tempa darosi silpna lotuliukas.gif . O pagalvojus apie tokius metus...tyliu... doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti