Įkraunama...
Įkraunama...

Košių receptai

QUOTE(raiva @ 2010 08 17, 09:15)
o manoji nekramto, bandau duot rupesni maista, tai viska kaip per sieteli praskiria... nors obuoli, agurka grauzia, bet paskui praspjaudo gabaliukus...

reik pratint, bet labai neišgąsdink vaiko. gerai ir agurkas, ir obuolys - vis tik žandikauliukai dirba. Mėsytę aš dabar neblenderiuoju o malu. O kruopų dribsnius duodu neblenderiuotus, nors kai kurie dribsniai, tokie kaip Spelta yra rupesni, o Nordic'o avižiniai suverda, tai pamaišau, kad košėj būtų ir tokių ir tokių.
Atsakyti
Aš mėsą smulkiai pjaustau kai išverdu. Bet pjaustau dar šiltą-ji tokia minkšta kol būna. Nieko neblenderiuoju. tik šakute truputį pergnaibau. Kramto kuo puikiausiai. Mums 9 mėn. 4u.gif
Atsakyti
Aš irgi nieko neblenderiuoju o košių grudų visada duodavau neblenderiuotas, tik dar išpradžių pavirdavau keliom min ilgiau ir palaikydavau pabrinkt, daržoves irgi su šakute sutrinu o mėsytę supjaustau, jau gal apie mėnesį thumbup.gif
Atsakyti
klausiau savo pediatres del to nekramtymo, tai sako svarbu, kad nors grauzia kazka, o koses blenderiuot gali tekt ir ilgiau... nes mes ir taip "ne standartas" esam smile.gif tai mums svoris labai letai augo, o ir dabar 10 men tik 8 kg, nors valgo mergina kaip reikalas, tiesiog tokios jau mes esam 2.gif
Atsakyti
šiandienos atradimas:
tarkuota morka, tarkuota cukinija, smulkūs makaroniukai. Gatava paskaninta trupučiu sviestuko.
Maniškei patiko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jeta @ 2010 08 27, 17:08)
šiandienos atradimas:
tarkuota morka, tarkuota cukinija, smulkūs makaroniukai. Gatava paskaninta trupučiu sviestuko.
Maniškei patiko smile.gif

thumbup.gif

reiks pabandyti... O tarkuojate per burokinę tarką (ar dar smulkesnę) ?

Košytes stengiuosi dažniausiai pati virti. Jei tai daržovės, metu viską, ką tuo metu turiu - bulvytes, morkytes, svogūniuką, cukiniją ir pan. + jautienos faršą. Prieš maitinant patrinu per sietelį, o paskutiniu metu labai ir nesistengiu, tyčia palieku keleta stambesnių gabalėlių (kažkaip nenoriai mano pupa kramto gabalaičius). Dar grietinės įmaišau.

Na, o pirktines košes jau stengiamės išvis atsisakyti. Pradėjo ir manų košę valgyt, ir grikių, dar ryžių. Skaninu tyrelėmis, ar vaisiais, kuriuos tuo metu turiu, + sviestuku.
Papildyta:
Dar manoji labai mėgsta vištienos sriubytę - išverdu kokį kumpelį, tada ryžių, bulvių, svojūną įmetu. Viską pertrinu per sietelį, grietinės įmaišau, į rankas duonos riekutę ir liuks kaip eina! biggrin.gif Sriubytę darau tyčia tokią tirštesnę.
Atsakyti
QUOTE(eling @ 2010 08 30, 19:59)

*reiks pabandyti... O tarkuojate per burokinę tarką (ar dar smulkesnę) ?

**Košytes stengiuosi dažniausiai pati virti. Jei tai daržovės, metu viską, ką tuo metu turiu - bulvytes, morkytes, svogūniuką,

*aha per burokinę 4u.gif
**o svogūno galvytę dedat? paskui išimat ar ir ją susmulkinat? Neduodu aš svogunų g.gif
Atsakyti
Mano mažylės pietūs susideda iš dviejų dalių. Pirmiausia smulkiai supjaustau mėsytę, bulvės, morkos ir mažoji valgo rankomis. Tik greitai atsibosta, likusią dalį sutrinu blenderiu ir sumaitinu. Į košę dar dedu cukinijos, moliūgo, kopūsto, kalafijorų, brokolių, šparaginių pupelių vis kaitaliodama. Dar pridedu sviestuko arba alyvuogių aliejaus.
Pusryčiams ir vakarienei valgom užpilamas vandeniu košytes, jas maišau su tyrelėm. Labai gaila, bet mano virtų kruopų košių dar nevalgo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(pupytes @ 2010 08 30, 21:04)
Pusryčiams ir vakarienei valgom užpilamas vandeniu košytes, jas maišau su tyrelėm. Labai gaila, bet mano virtų kruopų košių dar nevalgo  schmoll.gif

o maniškė kaip tik tų užpilamų visai nevalgė. Tik mano virtas. labiausiai išgelbėjo avižiniai dribsniai Nordic. Nes pradėjau nuo kitokių avižinių dribsnių, tai labai sunkiai mums sekėsi įsivedinėti kruopienes, tačiau Nordic iškart mažei patiko smile.gif vėliau bandžiau grikinių dribsnių, ryžių ir niekaip netiko, kol pradėjau miksuoti. Viską maišiau Nordic avižiniai dribsniai + iš pradžių mažas kiekis pvz grikinių dribsnių, vėliau tas grikių kiekis didėjo ir didėjo, taip pamėgom ir kitas košes. Pabandykit ir jūs taip 4u.gif
Atsakyti
vakar bandziau duoti manu koses, tai nusipurte ir po antro saukstelio nebevalge. oj buna dienu,kad labai vargstu su valgymu, nieko nebenori...
Atsakyti
As i manu kose dedu trintu melyniu ar trinto kepto obuolio, ar banano - valgo. Dar valgom saltibarscius su bulvem - labai skanu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jeta @ 2010 08 30, 20:55)
**o svogūno galvytę dedat? paskui išimat ar ir ją susmulkinat? Neduodu aš svogunų  g.gif

Svogūno įpjaustau labai nedaug viso proceso pradžioje, kad suvirtų - tokio saldumo duoda, skonio tikrai negadina schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(pupytes @ 2010 08 30, 21:04)
Labai gaila, bet mano virtų kruopų košių dar nevalgo  schmoll.gif

Ir mano iš karto nevalgė, po pirmo šaukštelio, berods, manų košės, tai kaip pradėjo tampytis doh.gif , lyg tuoj apsivemtų.... Bet po kiek laiko vėl daviau pabandyti, tiesą pasakius pagardinau ir žiupsneliu cukraus ir dar sviestuku, tai nuėjo! biggrin.gif Matyt, labai jau pripratus buvo prie tų užpilamų, bet po kiek laiko persiorientavom ax.gif
Papildyta:
QUOTE(irmusyte @ 2010 08 31, 12:54)
As i manu kose dedu trintu melyniu ar trinto kepto obuolio, ar banano - valgo. Dar valgom saltibarscius su bulvem - labai skanu smile.gif

Šaltibarščius ir manoji labai mėgsta, ir visai smagiai rūgpienį iš šaukštuko valgo, tik įdedu vieną šaukštelį, jau žiojasi , kad dar įdėčiau (kad taip viską valgytų rolleyes.gif ). Tikriausiai labai jau tas skonis patinka, o gal kažko labai vertinga ir reikalinga tam mažam organizmui yra, kad taip noriai valgo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eling: 31 rugpjūčio 2010 - 13:48