Įkraunama...
Įkraunama...

Košių receptai

QUOTE(babajoska @ 2010 07 04, 12:56)
O dar draugė aiškina, kad mėlynės neskanios šaldytos, ar kas bandėt?
4u.gif

as pernai uzsisaldziau melyniu, atsildzius skonis toks pat kaip svieziu, bet va teko girdeti kad neskanios buna saldytos zemuoges, atsildzius sako buna kartoko skonio.....
Atsakyti
QUOTE(sabatini @ 2010 07 04, 20:51)
as pernai uzsisaldziau melyniu, atsildzius skonis toks pat kaip svieziu, bet va teko girdeti kad neskanios buna saldytos zemuoges, atsildzius sako buna kartoko skonio.....

va tik dabar man dasilo kodel mano uzsaldytos zemuoges buvo karcios ir as jas ismeciau.melynes,braskes,serbentai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(babajoska @ 2010 07 04, 11:56)
Sveikos, o gali išgulėti moliūgas per žiemą kaip bulvės? Noriu lietuviškų iš turgelio nusipirkti ir pasidėti, nes esu labai blogos nuomonės apie maximos daržoves. Ar į kamerą dėti, ar užtektų vėsiam sandėliuke laikyti? ax.gif
Ir patarkite, prašau, man, žaliai mamytei kaip uogas šaldyti: sutrinti su cukrumi santykiu 1:1? Ar galima stikliniame stiklainiuke? neskils? turiu šiek tiek tų mažų indelių nuo pirktinių tyrelių, ar tinka jie? Ar juos reikia sterilizuoti?
4u.gif

as moliugus islaikau per ziema, bet turi buti nepazeista oda ir virsuneje reikia palikti per gera sprindi koto, bei padejus sandeliuke apacia geriau kad butu ne ant grindinio o pavyzdziui ant kokio kardono ar dezutes pagrindo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(slyfka @ 2010 06 30, 12:39)
Makaronai mėsytės padaže

morka (ir ne tik, tinka bet kokios daržovės)
kiaušinio trynys (galima ir nedėti)
jautiena

smulkūs makaronai (labiausiai mėgstam vamzdelius)

daržoves išvirt su mėsyte ir viską sublenderiuot, kad gautūsi tyrelė, galima įdėt šaukščiuką grietinės, arba mišinuko, arba natūralaus jogurto. Šiuo padažu užpilu makaronus ir niam niam kaip skanu, ir pati valgau, gaunasi bendri pietūs biggrin.gif

wub.gif net seile nutyso
atrodo turetu but skanu
reieks pasiulyt maziukei savo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(smiltute11 @ 2010 06 19, 13:15)
nu as ir visas didziasias maximas rimi vis praeinu kaip nerandu taip nerandu g.gif

as ir pries keleta menesius nei maximoj, nei IKI nerasdavau
Papildyta:
QUOTE(babajoska @ 2010 07 04, 11:56)
Sveikos, o gali išgulėti moliūgas per žiemą kaip bulvės? Noriu lietuviškų iš turgelio nusipirkti ir pasidėti, nes esu labai blogos nuomonės apie maximos daržoves. Ar į kamerą dėti, ar užtektų vėsiam sandėliuke laikyti? ax.gif
Ir patarkite, prašau, man, žaliai mamytei kaip uogas šaldyti: sutrinti su cukrumi santykiu 1:1? Ar galima stikliniame stiklainiuke? neskils? turiu šiek tiek tų mažų indelių nuo pirktinių tyrelių, ar tinka jie? Ar juos reikia sterilizuoti?
4u.gif

kaip ir sake, melynes skanios.
geriau butu plastmasiniuose saldyti. melynes, vysnias, braskes, tiesiog taip, be jokio cukraus.
o zemuoges norint saldyt, lyg sake, kad reikia sutrint ir su cukrum, tada nekarcios.

Papildyta:
QUOTE(takupaj @ 2010 04 17, 15:34)
oi,mano madam irgi varskytes nemegsta,ima is burnos rankyte ir tepa ant staliuko doh.gif bandysim su spinatais-gal patiks bigsmile.gif

na spinatai manau tikrai nepaskanins biggrin.gif
Atsakyti
as kosytes eksperimentuoju ir paivairinu, na turiu galvoje darzovines, gal kam patiks:
I - zali zirneliai, kelios bulvytes, morkyte, spinatai ir mesyte kokia turite, paskaninu sviestuku ir trupuciu druskos.
II - sparagines pupeles kelio, virto kiausinuko trynio puse, bulvytes, morkyte, moliugas ir tinkama mesyte, na pagardinimui tas pats, kaip -ame.
III - makaroniukai, bulvyte , morkyte, burokeliu kambliukai keli, norima mesyte.
Tad vaikiukas valgo net ausys linksta, o pirktines visokias darzovines isbandem, nevalgo, spajuan is tolo.
Taigi, gal kas pasinauodsite, skanaus 4u.gif
Atsakyti
gal galit patarti kokius vaisius ir darzoves galima saldyti zemai Taip norisi ko daugiau vaikialiui savo ekologisko maisto islaikyti per ziema
Atsakyti
QUOTE(anzelikal @ 2010 07 13, 00:13)
gal galit patarti kokius vaisius ir darzoves galima saldyti zemai Taip norisi ko daugiau vaikialiui savo ekologisko maisto islaikyti per ziema

labute, na jei mano patirtis pravers as is darzoviu saldu moliugus - gabaliukais, cukinijas - tarkuoju per burokine; jaunu burokeliu kambliukus - supjaustau, rabarbarus- supjaustau; butinai morkas - sutarkuoju; spinatus - sudedu i maiselius; tik va nepasitvirtine nei slyvoe, nei kriauses nei vysnios schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2010 07 13, 08:19)
labute, na jei mano patirtis pravers as is darzoviu saldu moliugus - gabaliukais, cukinijas - tarkuoju per burokine; jaunu burokeliu kambliukus - supjaustau, rabarbarus- supjaustau; butinai morkas - sutarkuoju; spinatus - sudedu i maiselius; tik va nepasitvirtine nei slyvoe, nei kriauses nei vysnios schmoll.gif

kai as paklausiau vyro ar galima saldyti rabarbarus tai labai juokiesi is manes O norejau paklausti cukinijas nebandiet saldyti gabaliukais ar tik tarkuotas? O tas tarkuotas dedat i saldymo indelius ar i maisialius dar nelabai supratau ka reiskia kambliukus ?
Atsakyti
QUOTE(anzelikal @ 2010 07 13, 09:02)
kai as paklausiau vyro ar galima saldyti rabarbarus tai labai juokiesi is manes O norejau paklausti cukinijas nebandiet saldyti gabaliukais ar tik tarkuotas? O tas tarkuotas dedat i saldymo indelius ar i maisialius dar nelabai supratau ka reiskia kambliukus ?

cukiniją visada šaldau pjaustytą kubeliais mirksiukas.gif kartais net cielus griežinėlius. taip kad pjaustyk kaip nori mirksiukas.gif dedu į paprastus maišelius 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(anzelikal @ 2010 07 13, 09:02)

galima ir gabaliukais cukinijas saldyti, maiseliuose viskas normaliai, tik kartais atlauzti sunku
Papildyta:
QUOTE(georgiana @ 2010 07 13, 08:19)

sveika smile.gif o maniske labai kirto vysnias, tik siemet truputi patingejau, tai neturesiu, senu tik
Atsakyti
QUOTE(Anema @ 2010 07 14, 19:59)
galima ir gabaliukais cukinijas saldyti, maiseliuose viskas normaliai, tik kartais atlauzti sunku

as visada sudedu ant lekstes ir idedu i kamera, po to istraukiu ir sudedu i maiseli ar dezute, tada nesulipma, taip darau ir su braskem, bei kitais, lipti linkusiais vaisiais, ugom ar darzovem ax.gif
Atsakyti