Paklausiu is smalsumo, nes ziuriu, kad pas mus(mes einam i darzeli Cicagoj) ta rudenelio svente kiek kitokia....Ta prasme, kad ne teveliai, o patys vaikuciai per pamokeles daro darbelius is darzoviu...Ir vaikai dirba noriai, ir tevai, pamate parodele, labai dziaugiasi
Jei tevelai darbelius namuose padaro, tai ka tada veikia vaikai per ta rudenelio svente??
QUOTE (Snega @ 2004 10 12, 21:28) |
Paklausiu is smalsumo, nes ziuriu, kad pas mus(mes einam i darzeli Cicagoj) ta rudenelio svente kiek kitokia....Ta prasme, kad ne teveliai, o patys vaikuciai per pamokeles daro darbelius is darzoviu...Ir vaikai dirba noriai, ir tevai, pamate parodele, labai dziaugiasi Jei tevelai darbelius namuose padaro, tai ka tada veikia vaikai per ta rudenelio svente?? |
Taip darbeli dareme,namie,bet vaikui buvo idomu,o siandien gryzau is rudenelio sventes,esu nustebinta .Daineles apie darzoves,kiekvienas vaikas buvo uzsikabines po skirtinga darzove,mysles irgi apie darzoves,vaidino rope,patys siubavo,medziais buvo,lapus barste ir tttt
Vakar maniškei darželyje buvo Rudenėlio šventė, tad aš jos ir klausiau, ką jie ten veikė. Na, mano penkiametė turį įprotį vis ką nors pamiršti, kad nereikėtų daug pasakoti. Bet aš sužinojau, jog viena auklėtoja buvo Dėdė Derlius. Ji buvo geltonais drabužėliais, ant kurių prisiūti lapai, buvo su kaštonų karoliais. Kita auklėtoja buvo Lietus. Dėdė Derlius vaikams užminė mįsles apie rudenį. Įminusiems dovanojo po obuolį. Maniškė gavo riešutų, bet negalėjo man paaiškinti, už ką. Visi apžiūrėjo gėrybių parodėlę, vaišinosi atsineštaisiais skanėstais. Žodžiu, pačių vaikų indėlis į šventę yra minimalus. Mano vaikystės darželyje patys vaikai ir Dėdę Derlių, ir kitus vaidmenis bent jau atlikdavo.
QUOTE (Snega @ 2004 10 12, 21:28) |
Paklausiu is smalsumo, nes ziuriu, kad pas mus(mes einam i darzeli Cicagoj) ta rudenelio svente kiek kitokia....Ta prasme, kad ne teveliai, o patys vaikuciai per pamokeles daro darbelius is darzoviu...Ir vaikai dirba noriai, ir tevai, pamate parodele, labai dziaugiasi Jei tevelai darbelius namuose padaro, tai ka tada veikia vaikai per ta rudenelio svente?? |
Va musu darzelyje irgi taip. Vaikai padaro parodele ir pastato spektakli.Siemet buvo "Grybu karas". Tai maniskis buvo lusis. Reikejo biski galvele pasukti,kaip tinkamiau aprengti,bet visa seimai nutarus padarem lusies kauke-karuna (cia pas mus tetis "dailininkas" kopijuoja nuo spalvinimo knygeliu ) ir viskas. O visus eksponatus parodelaei vaikai patys daro darzelyje
Man ši šventė ir pati bjauriausia darželyje, nu negaliu kaip nervuoja visokios nesąmonės iš daržovių, nemėgstu aš prie jų ten krapštytis O ir išvis, ta šventė mum papuola kaip tik tada kai tik ateinam į darželį po ligos ir kitą dieną ji būna To laiko ir taip ne marios, tai mesk visus darbus ir ruošk kažką, tarsi privalomi namų darbai, o jei nepadarysi tai vaiką nuvilsi, bet jei tai yra darželio veikla, tai ko jie verčia mus tuo užsiimti namuose? Suprantu kalėdiniai renginiai, na bet tokie "izdivalkiniai" man ne prie širdies
aš vat jau irgi padariau čipolinę turiu nuotraukytę, tik nemoku įdėti-reikėjo dviejų svogūnų, dviejų skiltelių česnako, gabalėlio juostelės ir adatėlių.. na dar markerio o rytoj pati šventė vyks...
Graži vaikams ta rudenėlio šventė būna... deja mes šiemet nesiruošėme, kaip tik susirgome... O jau kad laukė, kad laukė, kalbėjo tik prasidėjus rugsėjui, kad bus Rudenėlio šventė... kiekvienais metais gi būna
O pernai tokį kaštoninį namuką su ežiukų šeimynėle buvome padarę
Šalia namo pastatėme "tikrą" klevą, padėjome tą šeimyną, mažajai ežytei kaspiniuką įrišome... čiki atrodė tikrai:)
Turiu nuotraukyčių, bet idėt nemoku:)
O pernai tokį kaštoninį namuką su ežiukų šeimynėle buvome padarę
Šalia namo pastatėme "tikrą" klevą, padėjome tą šeimyną, mažajai ežytei kaspiniuką įrišome... čiki atrodė tikrai:)
Turiu nuotraukyčių, bet idėt nemoku:)
Man Audrių reikia aprengti bulve
Neturiu supratimo kaip tą padaryti
Laukiu pasiūlymų
Help !!!!!!
Neturiu supratimo kaip tą padaryti
Laukiu pasiūlymų
Help !!!!!!
Sunkoka
Aš sugalvoju tik karūnėlę ant galvos su nupiešta bulve. Ir kokius rusvus treningiukus ar ką. Gal atsiras dar mamyčių kurios pasiūlys kokią genialią mintį.
Aš sugalvoju tik karūnėlę ant galvos su nupiešta bulve. Ir kokius rusvus treningiukus ar ką. Gal atsiras dar mamyčių kurios pasiūlys kokią genialią mintį.
QUOTE(Gosh @ 2004 10 17, 16:03)
Man ši šventė ir pati bjauriausia darželyje, nu negaliu kaip nervuoja visokios nesąmonės iš daržovių, nemėgstu aš prie jų ten krapštytis O ir išvis, ta šventė mum papuola kaip tik tada kai tik ateinam į darželį po ligos ir kitą dieną ji būna To laiko ir taip ne marios, tai mesk visus darbus ir ruošk kažką, tarsi privalomi namų darbai, o jei nepadarysi tai vaiką nuvilsi, bet jei tai yra darželio veikla, tai ko jie verčia mus tuo užsiimti namuose? Suprantu kalėdiniai renginiai, na bet tokie "izdivalkiniai" man ne prie širdies
Tokios šventės, tas namų darymas tai rodo, kad tėvai įtraukiami į vaikų gyvenimą darželiuose. Tėvai, vaikai ir auklėtojos bendradarbiauja.
Nelengva kartais būna tikrai, ir laiko trūksta.
Aš jau kokį mėnesį prieš tai galvojau ką čia tokio reiks padaryti. ir medžiagų darbeliams iš visų prisiprašinėjau. Ir namie padarėm darbelį, ir dar visokių įdomesnių gėrybių vaikas į darželį nuvilko.
Vaiko darželyje visa savaitė buvo paskirta tai šventei. Jie ten piešė ta tema, mįsles minė, patys darbelius darė. Vieną dieną kepė obuolių pyragą (įspūdžių begalė, ir receptą neblogai įsiminė). Kitą dieną susinešė įvairių vaisių ir daržovių. Auklėtojos supjaustė visko į lėkštutes, o vaikai užrištomis akimis ragavo, turėjo pasakyti kas tai. Vaikam labai patiko, o ir man tokia jų veikla prie širdies.
QUOTE(edvina @ 2005 10 22, 10:17)
begaVaiko darželyje visa savaitė buvo paskirta tai šventei. Jie ten piešė ta tema, mįsles minė, patys darbelius darė. Vieną dieną kepė obuolių pyragą (įspūdžių lė, ir receptą neblogai įsiminė). Kitą dieną susinešė įvairių vaisių ir daržovių. Auklėtojos supjaustė visko į lėkštutes, o vaikai užrištomis akimis ragavo, turėjo pasakyti kas tai. Vaikam labai patiko, o ir man tokia jų veikla prie širdies.
Labai sauni ideja del vaisiu ragavimo uzristomis akimis Butinai pasinaudosim savo darzely