QUOTE(Motušė @ 2007 02 23, 12:47)
Tik dabar pažiūrėjau kad lobelijas pasiėmiau svyrančias. Tokių į dirvą sodinti netinka? Jos labiau į lovelius ir vazonus?
Pažiūrėjau savo namuko nuotraukas darytas rugpjūtį. Negražiai labai tie nužydėję bijūnai atrodo. Reikės šią vasarą nupjaut ir tikėkimės, kad pavyks užmaskuot likusius stagariukus kitomis gėlytėmis.
Nesuprantu kodėl taip pykstate ant tų bijūnų
Tokios nuostabios gėlės
Kai peržydi, žiedus reikia nukarpyti, o lapus tik rudenį, nes augalas turi pasiruošti kitų metų žydėjimui.
Pas mane visa gyvatvorė aplink mašinų stovėjimo aikštelę padaryta. Prieš juos sodinu kartais spriges, kartais tagetes (serenčius), kartais gazanijas.
Tik visos šios gėlytės neturi būti pakištos po bijūnais, o bijūnai aprišti kad plačiai neišsivartytų. Pavasarį, kol bijūnai dar nesudygę, ten žydi krokai, hiacintai ir tulpės. Aš visai patenkinta tuo gėlynu, bet čia, matyt, skonio reikalas
Papildyta:
QUOTE(Motušė @ 2007 02 23, 12:47)
Tik dabar pažiūrėjau kad lobelijas pasiėmiau svyrančias. Tokių į dirvą sodinti netinka? Jos labiau į lovelius ir vazonus?
Nieko blogo jei pasodinsite į dirvą, tik krūmeliai bus ne tokie kompaktiški, o labiau išsiskleidę.
Papildyta:
Oi, parašiau ir nepaskaičiau, kad po to jau visos aptarėte, bet gal nesupyksit labai, kad ir aš įkišau savo trigrašį