Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

Ant pokelio parasyta 2-3 men seti, nors siule ir anksciau,bet kazkaip neuzsikabinau. Ten parasyta idealiai butu pasodinti po medziu. Dabar pagalvojau kad turim sena kriause, kuria apglebiam trise. Jos vargses net liemuo persuktas. Manau apie ja ir pasodinsiu ,ji prie mano prudo. Pirmoje temoje skaiciau, kad ikastas stulpas medinis o virsuje prikalta virvuciu. Kurios kabo yvairiais ilgiais. Kazkas pasodino pupeliu vijokliniu, yik gaila, kad nebuvo nuotraukos. Dar kazkur skaiciau galima tinklu apsukti tada augaleliui lengviau butu kopti aukstyn.Tik neaisku kaip atrodys. Na pavasary pasigirsim visos, ka nudirbome. Palinkekite man sekmes gal priims i nauja darba, vyksta svarstymas. Labai jaudinuosi. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 02 22, 20:41)
kobejas sekite kuo greiciau. Siaip jas reikejo paseti sausio menesi.

rojaus sodai apie kobėjas g.gif na gal visgi ne mirtinai vėluoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 02 22, 10:01)
kai tiek turi, toliau jau galima sužvejoti smile.gif kokia jo pavardė ir koks tiksliai rajonas?

Radau radau thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Ir adresa ir telefona bigsmile.gif Gaila emailo nera, dar sudomino U formos kriauses. Gana dekoratyviai atrodo ax.gif
Atsakyti
Sveikutės, hi.gif patarkit, prašau, ką tiktų sėti/sodinti šalia bijūnų? Prie namo sienos susodinta eilė bijūnų. Jie žydi gegužės pabaigoj/birželį? Nužydėjus, ilgainiui jų stiebai tampa nebeišvaizdūs. Ką čia sugalvoti, kad visas tas pasienis neatrodytų nykiai?
Namuką nusipirkom neseniai. Žinau, kad šį sezoną dar grandiozinių pokyčių nesiimsiu daryti. Tiesiog norsi aptvarkyti tai ką radau.

Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2007 02 22, 21:13)
...Tiesa, prisiminiau kaip mačiau papuoštą elektros stulpą su atrama: iš storesnės ir plonesnės ašutinės virvės nupintą voratinklį. Man patiko  thumbup.gif

QUOTE(Ju-Ju @ 2007 02 22, 21:18)
g.gif  idomiai cia, idomiai ... nelabai isivaizduoju ax.gif

o aš bandau įsivaizduoti rolleyes.gif turbūt tai tiesiog tarp stulpo atramų (na tokio, kur išsikėtęs iš dviejų stulpų kaip trikampis stovi) pritvirtintas iš virvių nupintas voratinklis. Tikrai turėtų įspūdingai atrodyti. O dar jei kaip nors pačiame tinklo viduryje vietoj voro pakabinti kokį vazoną su surfinijomis ar pan. thumbup.gif

QUOTE(Motušė @ 2007 02 23, 02:42)
Sveikutės, hi.gif patarkit, prašau, ką tiktų sėti/sodinti šalia bijūnų? Prie namo sienos susodinta eilė bijūnų. Jie žydi gegužės pabaigoj/birželį? Nužydėjus, ilgainiui jų stiebai tampa nebeišvaizdūs. Ką  čia sugalvoti, kad visas tas pasienis neatrodytų nykiai?...

dauguma bijūnų žydi birželio mėnesį. Pas mane yra vienas krūmas dar tik antra vasara bus, bet aš jo lapus nupjaunu tik rudeniop, man jie visai gražiai atrodo per vasarą kad ir po žydėjimo ax.gif Aš jį esu šalia jauno gluosnio ant aukšto koto tokio pasodinusi, tai daugiau nieko nekomponuoju, tačiau jei turėčiau tokią eilę palei namą tai svarstyčiau pasėti iš priekio kokių žemų, beveik kiliminių augalėlių, kurie žydėtų kone visą vasarą, ir sudarytų žydintį kiliminį foną tiems krūmams. Tarkim, tai galėtų būti pajūrinis laibenis, lobelija, arba net tas klasikinis ir visam sezonui patikimas žemaūgis serentis
Atsakyti
QUOTE(Jurgita&P @ 2007 02 23, 00:17)
Radau radau  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  Ir adresa ir telefona  bigsmile.gif Gaila emailo nera, dar sudomino U formos kriauses. Gana dekoratyviai atrodo  ax.gif

Pasvalio rajone? Gal pasidalintum informacija blush2.gif jei nenori ant visos Lietuvos, parašyk AŽ. Man Pasvalys - ranka pasiekiamas....
Atsakyti
Dėkoju Jolaxus smile.gif Kaip tik jau buvau tam tikslui nusipirkusi serenčių ir lobelijų sėklų biggrin.gif Dar nusipirkau aubrečių.
Tik dabar pažiūrėjau kad lobelijas pasiėmiau svyrančias. Tokių į dirvą sodinti netinka? Jos labiau į lovelius ir vazonus?
Pažiūrėjau savo namuko nuotraukas darytas rugpjūtį. Negražiai labai tie nužydėję bijūnai atrodo. Reikės šią vasarą nupjaut ir tikėkimės, kad pavyks užmaskuot likusius stagariukus kitomis gėlytėmis.
Sunku suderinti gėlių augimo ir žydėjimo laiką, kad vienos kitoms netrukdytų. Gal kas žinote kur rasti tokios informacijos, kur būtų gėlių sąrašėlis pagal jų žydėjimo laiką, poreikį šviesai.
Galvoju, kad bijūnų kerai kol augs ir nužydės stelbs šalia pasodintas gėlytes. Norisi kad viskas būtų susodinta kompaktiškai. Dabar galvoju, gal šalia tų kerų net neverta nieko sėti/sodinti iš anksto. Gal geriau vėliau ką nors šalia jų, jau nupjovus įkišti į dirvą? Kilo mintis miške kokių puvėkų susirasti, kokių nors storų žievių atplaišų ir jas panaudoti kaip indus gėlytėms. Tada nurėžus bijūnus tiesiog sutemčiau arčiau jų stagarų ir būtų maskuotė? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Motušė @ 2007 02 23, 13:47)
Dėkoju Jolaxus smile.gif Kaip tik jau buvau tam tikslui nusipirkusi serenčių ir lobelijų sėklų biggrin.gif Dar nusipirkau aubrečių.
Tik dabar pažiūrėjau kad lobelijas pasiėmiau svyrančias. Tokių į dirvą sodinti netinka? Jos labiau į lovelius ir vazonus?
Pažiūrėjau savo namuko nuotraukas darytas rugpjūtį. Negražiai labai tie nužydėję bijūnai atrodo. Reikės šią vasarą nupjaut ir tikėkimės, kad pavyks užmaskuot likusius stagariukus kitomis gėlytėmis.
Sunku suderinti gėlių augimo ir žydėjimo laiką, kad vienos kitoms netrukdytų. Gal kas žinote kur rasti tokios informacijos, kur būtų gėlių sąrašėlis pagal jų žydėjimo laiką, poreikį šviesai.
Galvoju, kad bijūnų kerai kol augs ir nužydės stelbs šalia pasodintas gėlytes. Norisi kad viskas būtų susodinta kompaktiškai. Dabar galvoju, gal šalia tų kerų net neverta nieko sėti/sodinti iš anksto. Gal geriau vėliau ką nors šalia jų, jau nupjovus įkišti į dirvą? Kilo mintis miške kokių puvėkų susirasti, kokių nors storų žievių atplaišų ir jas panaudoti kaip indus  gėlytėms. Tada nurėžus bijūnus tiesiog sutemčiau arčiau jų stagarų ir būtų maskuotė? ax.gif

Keista, kad pas Jus nužydėję bijūnai nudžiūsta. Gal juos labai nukepina saulė? g.gif Gal drėgmės permažai? Mes nukarpom nužydėjusius žiedus, o krūmeliai taip ir lieka iki sezono pabaigos. tiesa, mes palaistom ir pavėsiuko jie vidurdienį gauna.
O kas dėl gėlių augimo ir žydėjimo laiko, tai nesunku susidaryti kalendorių: paieškokite literatūroje, internete, ant sėklų pokelių dominančių gėlių žydėjimo laiko, jų aukščio ir pnš., ir susirašykite, susigrupuokite tuos laikus. Pamatysite, kas su kuo ir po ko žydi, kuri kurią užgožti gali.
Atsakyti
QUOTE(Motušė @ 2007 02 23, 13:47)
Galvoju, kad bijūnų kerai kol augs ir nužydės stelbs šalia pasodintas gėlytes. Norisi kad viskas būtų susodinta kompaktiškai. Dabar galvoju, gal šalia tų kerų net neverta nieko sėti/sodinti iš anksto. Gal geriau vėliau ką nors šalia jų, jau nupjovus įkišti į dirvą? Kilo mintis miške kokių puvėkų susirasti, kokių nors storų žievių atplaišų ir jas panaudoti kaip indus  gėlytėms. Tada nurėžus bijūnus tiesiog sutemčiau arčiau jų stagarų ir būtų maskuotė? ax.gif

Gritė gal ir teisingai sako, tikrai ir pas mane bijūnai gražiais krūmais stovi iki rudens, tik aišku per karščius taip pat laistomi smile.gif
o dėl gėlių žydėjimo laiko ti bendras principas toks, kad dauguma vienmečių žydi beveik visą sezoną, o daugiametės žydi trumpiau ir labai įvairiai - vienos pavasarį, kitos rudeniop, čia jau tikrai be pasidomėjimo kiekvienu augalu neišsiversi, tai ir yra apželdinimo menas sudėlioti taip, kad gėlynas būtų gražus bet kuriuo metų laiku wink.gif beje, aubretės - daugiametės, suželia labai gražiu kilimu, tačiau irgi žydi pavasarį-vasaros pradžioje, o paskui žaliuoja kilimas, taigi jei ketintum komponuoti su kažkuo planuok, kad vasarą jos bus žaliu kilimu. o lobelijas kad ir svyrančias manau galima sėti į gėlyną, tiesiog jos drieksis kilimėliu neturėdamos kur kaboti ir tiek mirksiukas.gif man tai laibenis labai patinka - nors ir senovinis gal kiek pabodęs, bet iki vėliausių šalnų žydi, kaip išbujoja iš menko daigiuko, net neįtikėtina, kad vienas augalėlis tėra wub.gif
Atsakyti
Tie bijūnai ne nudžiūva. Kaip tik labai išsikeroję smile.gif Tik labai negražiai atrodo. Pagriuvę net nuo vešlumo smile.gif Gal kur patvory ir nieko būtų, bet jie senųjų šeimininkų buvo susodinti fasadinėj namo pusėj.
Papildyta:
Ir dar garbaus amžiaus kaimynė praėjusią vasarą mane pamokė kad juos nupjauti reikia. blush2.gif Patikėjau.
Atsakyti
QUOTE(Motušė @ 2007 02 23, 14:22)
Tie bijūnai ne nudžiūva. Kaip tik labai išsikeroję smile.gif Tik labai negražiai atrodo. Pagriuvę net nuo vešlumo smile.gif Gal kur patvory ir nieko būtų, bet jie senųjų šeimininkų buvo susodinti fasadinėj namo pusėj.

tai tiesiog parišti juo galima kokius kuolelius įkasus pakraščiu, o priekyje - kitos žydinčios gėlės. Na bet čia tau spręsti, tiesiog kai iškeroję ir seni tai ir išpjovus gana sudėtinga daug vietos maskuoti reikia g.gif
įsijautėm mes čia į tavo problemos sprendimą biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Motušė @ 2007 02 23, 14:29)
Papildyta:
Ir dar garbaus amžiaus kaimynė praėjusią vasarą mane pamokė kad juos nupjauti reikia. blush2.gif Patikėjau.

o ta kaimynė pasiūlė primityvų sprendimą, nepagalvojus kad norisi ne tik atsikratyti, bet ir kad gražus vaizdas liktų po to cool.gif
Atsakyti
Nu gi ačiū už dėmesį blush2.gif Kokios problemos pas kitas?
Tik iš manęs ne kokia patarėja. Tikiuosi tik kol kas smile.gif
Atsakyti