Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

Tai ka dabar daryt ... g.gif nebezinau kuri grazesne...
Dar klausimelis. Noriu pasisodinti,kad nelabai matytusi kaimyno tvora obelaiciu tokiu kur auga iki 2m. kaip kolonos(man ju forma primena tujas) Gal patarit pas ka kreiptis, kad uzsisakyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgita&P: 20 vasario 2007 - 21:29
Musu kaimynai patvori irgi tokiom obelaitem apsisodino.
Atsakyti
Noriu pasiūlyti Ju-ju pasidaryti sąrašiuką gėlyčių ,kurias norėtum matyti savo gėlyne ,nes beveik kiekvienas turi savo mėgstamas gėles ir augalus .Po togal būtų galima patarinėti ,kaip jas derinti tarpusavyje. 4u.gif ,nes sunku taip siūlyti pradedant nuo nulio nebent visai neturi mėgstamų augalų Ir dar...Ar tai turėtų būti alpinariumas ar rabate ,ar laisvos formos gėlynas ,ar gėlynas pagal takus, ir t.t. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2007 02 20, 22:27)
Žinoma kad gražu, tik paskui vasarą tą gėlyną tikriausiai apsodino kitom gėlėm. Ar nebus per brangus toks nuosavas gėlynas?

Siaip tai as su naslaitem nedraugauju schmoll.gif Man labai sunkiai einas juos sudaiginti, o kai karta gavosi,ishskiriau jom atskyra vieta, pasodinau matyt i pavesi, labai silpnai augo, .. vyras pjaudamas zole, nepastebejo, pamane, kad apaugusi nuo kurmiarause ir uzvaziavo ant ju doh.gif Tada mano vargai vargeliai su naslaitem baigesi verysad.gif Maniau siemet pirksiu daigus... bet vel pirkau seklas, vel daiginsiu, i sodinsiu i nauja gelyna...ziuresim kas gausis blink.gif
Papildyta:
QUOTE(Jurgita&P @ 2007 02 20, 22:28)
Tai ka dabar daryt ... g.gif nebezinau kuri grazesne...
Dar klausimelis. Noriu pasisodinti,kad nelabai matytusi kaimyno tvora obelaiciu tokiu kur auga iki 2m. kaip kolonos(man ju forma primena tujas) Gal patarit pas ka kreiptis, kad uzsisakyti.

Mes turim koloniniu obelu thumbup.gif Pirkom mugej prie senuku. Siemet bus 2 metukai. Pagal viska turetu jau zydeti siemet...labai laukiam bigsmile.gif Pardavejas dave paragauti obuoliuku, tikrai labai skanus. Pas drauge, viena obelis tokia, jau dave pirmus vaisius thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ju-Ju: 20 vasario 2007 - 22:08
As tai sau prisizadu, kad per ziema modeliuosiu, galvosiu - bet kolkas jokiu modeliu nesudariau. Teks paskubet biggrin.gif

Tiesa noriu paklaust ar melisas reikia sudaigint, ar tiesiai i zeme lauke bert?
Atsakyti
QUOTE(arnela @ 2007 02 20, 23:05)
Noriu pasiūlyti Ju-ju pasidaryti sąrašiuką gėlyčių ,kurias norėtum matyti savo gėlyne ,nes beveik kiekvienas turi savo mėgstamas gėles ir augalus .Po togal būtų galima patarinėti ,kaip jas derinti tarpusavyje. 4u.gif ,nes sunku taip siūlyti pradedant nuo nulio nebent visai neturi mėgstamų augalų Ir dar...Ar tai turėtų būti alpinariumas ar rabate ,ar laisvos formos gėlynas ,ar gėlynas pagal takus, ir t.t. 4u.gif

Pilnai sutinku drinks_cheers.gif Bet dar viskas svajoniu stadijoj...sniegas guli dar, seklos gelyciu dar pakeliuose... .Siaip turim beveik apvalu gal kokio 2.5-3 m skersmes vietele gelynui. Galim aishku daryti ir netaisiklingos formos. g.gif
Noreciau ideti daugiameciu, ir vienmeciu , kad butu galima padaiginti (man labai patinka) ....kad butu nelabai reiklus , nes vieta sauleta. O laistyma garantuoju nors visa diena thumbup.gif
Atsakyti
Aš asmeniškai labai abejingai žiūriu į našlaites nors jos ir gražios .Pasėjau tiesiai į žemę ,galvojau išdygs -gerai ,neišdygs irgi neblogai ,bet išdygo ir antrais metais sužydėjo ,o jau grožis žiedų ...Žinoma kas mėgsta jas galima sugalvoti derinukus iš kelių spalvų našlaičių . bigsmile.gif Jos pačios pasisėja jei neskubėsi nužydėjusių nupjauti ,po to tik reikia praretinti ir viskas.Tik jei nori kad gėlynas žydėtų nuo pavasario iki rudens tuomet vien našlaičių nepakaks 4u.gif .
Atsakyti
Našlaitės šiaip man irgi labiau asocijuojasi su kapais, bet kai šiemet žydėjo net sausio mėn blink.gif , tai visai ir pamėgau aš jas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgita&P @ 2007 02 20, 22:28)
...Dar klausimelis. Noriu pasisodinti,kad nelabai matytusi kaimyno tvora obelaiciu tokiu kur auga iki 2m. kaip kolonos(man ju forma primena tujas) Gal patarit pas ka kreiptis, kad uzsisakyti.

esu skaičiusi gal maždaug 2005-ųjų kažkuriose "Sodo spalvose" berods Pasvalio rajone yra kažkoks ūkininkas, kuris tokias kolonines obelaites augina. bet aišku ir mugėse pavasarį ko gero tikrai galima rasti, manau, kad tikrai tų augintojų turėtų būti ne vienas

QUOTE(Smiltis @ 2007 02 21, 09:41)
Našlaitės šiaip man irgi labiau asocijuojasi su kapais, bet kai šiemet žydėjo net sausio mėn  blink.gif , tai visai ir pamėgau aš jas  wub.gif

aš pernai pasisėjau daugiamečių našlaičių, jos žydi smulkiais tokių klasikinių violetinių atspalvių žiedukais, susodinau gėlyne "upeliu" laukiu pavasario kaip atrodys kai sužydės. tiesa ir pernai jos jau žydėjo vasaros pabaigoje, bet gal dabar pavasarinis žydėjimas bus gausesnis. Tik abejoju kaip jų žaluma vasarą atrodys ar bent kiek dekoratyvumą išlaikys ar reikės kitomis gėlėmis maskuoti... g.gif
Atsakyti
O mane sinoptikai nervina doh.gif , iki -30 pranašaudami g.gif pernai tiek nuostolių apturėjau, gražiausi narcizai iššalo. Šiemet daug kas iki Naujųjų dygt ir vegetuot buvo pradėję. kas dabar bus g.gif
Atsakyti
Knifofija,maloniai nustebau kad esi šiaulietė bigsmile.gif O kuriam rajone jūs gyvenat? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilioja @ 2007 02 21, 09:08)
O mane sinoptikai nervina doh.gif , iki -30 pranašaudami g.gif pernai tiek nuostolių apturėjau, gražiausi narcizai iššalo. Šiemet daug kas iki Naujųjų dygt ir vegetuot buvo pradėję. kas dabar bus g.gif

Vat aš irgi kažkaip prisibijau. Gal reikia uždengti su eglišakiais. Kaip patartumėt? g.gif Pas mus dabar -9 . Bet pranašauja kad dar šals unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 21 vasario 2007 - 10:37