Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(Rrina @ 2006 10 10, 10:46)
pas mane pernai du bugieniai iššalo, nors ir uždengti buvo  verysad.gif

Nu va, "paguodei". Kaip jau bus, taip. Šiemt žiemą lengvesnę žada ax.gif liepė tik pamulčiuoti, apie dengimą nieko nesakė g.gif
Papildyta:
QUOTE(jolaxus @ 2006 10 10, 10:57)
labai patinka vazonai pilni žydinčių svogūninių gėlių wub.gif
pasodinau į nemažą vazoną gal 10 tulpių svogūnėlių ir pagal žurnaluose rastas rekomendacijas įkasiau darže su vazonu. Pavasarį trauksiu į dienos šviesą ir žadinsiu, kad papuošti namo prieigas pilna kupeta žiedų  ax.gif

O kaži tie vazonai nesusskils? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilioja @ 2006 10 10, 11:14)
...
O kaži tie vazonai nesusskils? g.gif

nu svarsčiau apie tai ir paėmiau keraminį ne plastmasinį, tai gal atlaikys g.gif tikiuosi kad atlaikys, o jei kartais suskiltų, tai svogūnėliai jau bus įsišakniję, su kastuvu į kitą indą perkelsiu smile.gif
Atsakyti
Labai fainai atrodo ta tuja vakarine kur iskarpyta thumbup.gif thumbup.gif ,bet vakariniu visokiu buna gal prisimeni tikslu pavadinima? Noreciau ir as kazko panasaus ar dar ne per velu sodinti tujas. Tiesa merginos kazka girdejau apie Amsieju gal kuri zinote apie ji ka jisai augina ar verta vaziuoti nes noriu kokiu nors neblogu slyvaiciu uzsiveisti. Paskutineje derliaus kraiteje rode slyvas tai dydis buvo kaip vistos kiausinis tikrai susidomejau atrodo ,,blu kardinal,, jei nemaisau. Isgyre visokeriopai g.gif Tiesa lelijos tai pas mane auga tikrai kaip piktzole ir kiekvienais metais ju padaugeja.Tiesa pasisodinau asparaga gal patarsite prie kokiu gelyciu ji ikomponuoti kazkaip jis niekur man netinka. g.gif
Papildyta:
Turbut ne tos pavadinimas nes net tokio rojaus soduose neradau, bet mes tai taip ji vadinam jei suprasit apie ka as cia rasineju blush2.gif
Atsakyti
Svekutės, kaip monete, ar dabar pasodinus svogūnines gėlytes, kitų metų pavasariui, nepradės dygti dabar? Juk oras tai šiltas.
Atsakyti
QUOTE(Noire @ 2006 10 10, 14:39)
Svekutės, kaip monete, ar dabar pasodinus svogūnines gėlytes, kitų metų pavasariui, nepradės dygti dabar? Juk oras tai šiltas.

nu čia jau loterija smile.gif kaip rašo viename gudriame straipsnyje smile.gif Paprastai tulpės sodinamos rugsėjo pabaigoje - spalio pradžioje, kai dirvos temperatūra 10-12 cm gylyje nukrenta iki 10oC. Svogūnėliai įsišaknija per 20-30 dienų. Tiek laiko turi praeiti, kol žemė įšąls. Per anksti pasodinti svogūnai ne tik įsišaknija, bet ir pradeda dygti, per vėlai - nespėja įsišaknyti. Abiems atvejais tulpės prastai žiemoja, pavasarį lėčiau auga, vėliau žydi, jas labiau puola ligos.
imk ir pataikyk tas 20-30 dienų smile.gif vat ir taikom:)
Atsakyti
Ačiū už atsakymą smile.gif bandysiu laimę šį savaitgalį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2006 10 10, 14:08)
nu čia jau loterija smile.gif  kaip rašo viename gudriame straipsnyje smile.gif Paprastai tulpės sodinamos rugsėjo pabaigoje - spalio pradžioje, kai dirvos temperatūra 10-12 cm gylyje nukrenta iki 10oC. Svogūnėliai įsišaknija per 20-30 dienų. Tiek laiko turi praeiti, kol žemė įšąls. Per anksti pasodinti svogūnai ne tik įsišaknija, bet ir pradeda dygti, per vėlai - nespėja įsišaknyti. Abiems atvejais tulpės prastai žiemoja, pavasarį lėčiau auga, vėliau žydi, jas labiau puola ligos.
imk ir pataikyk tas 20-30 dienų smile.gif vat ir taikom:)

Jo...gamta visai sublūdo. Jei net kaštonai dabar žydi doh.gif O va savo tulpikes ir praeitą savaitgalį ir užpraeitą savaitgalį susodinau blush2.gif Gal vis dėlto bet su keliom rūšimis pataikysiu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita123 @ 2006 10 10, 10:51)
Labai fainai atrodo ta tuja vakarine kur iskarpyta  thumbup.gif  thumbup.gif ,bet vakariniu visokiu buna gal prisimeni tikslu pavadinima? Noreciau ir as kazko panasaus ar dar ne per velu sodinti tujas.

Ir man įdomu buvo sužinoti, kokia tai tujos veislė, bet pasakė tik rūšį, vakarinė tuja ir tiek. Ji buvo tokia neišvaizdi, toks didelis, didelis kupstas, pati net į mašinos bagažinę nepajėgiau nunešti
biggrin.gif

Klausykit, o kaip manto, ar rododendrą dar verta sodinti, ar jau vėlu. Tiesa, aš jo dar neturiu, garsusis Florexlit'as jo dar neatsiunte doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilioja @ 2006 10 10, 09:47)
Žiemoja lelijos ir vargo nemato. Net rytų lelijos pas mane sėkmingai praeitą žiemą atlaikė. O vat kauleniai iššalo - ir paprastas, ir skiepytas ant kamieno.

Aš pasisodinau bugienį  (Ilex ferox argentea)  (

Eikit sau, as tai lelijas balkone lovy auginu, ziema kaldrom apkaisau. O kad lauke ziemetu. As kalbu apie rytu ir azijines, ne tas paprastas morkvines. O jus ka turit mintyse? unsure.gif

O bugienio tai ir as labai noriu. Girdejau, kad lepus.

O gamtos anomalijos tai nerealios. Mano kreivasakis riesutukas uzaugino zirginius, blinde kaciukus pavienius, o geriausia tai, kad zydi dupmplainis. Stai foto:
Papildyta:
Vilioja, bugienis atrodys taip http://images.google... fero...lėlių wub.gif
Papildyta:
Dumplainio seklytes surinktos is parduotuvej pirkto vaisiaus smile.gif is pradziu auginau kambary, paskui istremiau i lauka, o ten jis pradejo gana sparciai augti ir bujoti. Patiko.
Atsakyti
O ar galima tulpes ar kitas svogūnines gėlytes sodinti pavasarį? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(MamyteVK @ 2006 10 09, 18:24)
Sveikos,

noriu dar kartą paklausti, ar kuri nors auginate Argentinines kortaderijas?
Jei taip, tai pasidalinkite patirtimi. Man svarbiausia, kaip jos žiemoja  g.gif .

Pernai aš pasisėjau ir auginau. Rezultate - iššalo. Manau reikia labai gerai apkloti. Šiais metais vėl auginu. Gal ši žiema nebus tokia žiauri g.gif Ar žinai, kad ji pražysta antraisiais metai. Man ji irgi labai graži wub.gif
Atsakyti
QUOTE(nengamo @ 2006 10 11, 09:21)
O ar galima tulpes ar kitas svogūnines gėlytes sodinti pavasarį? ax.gif

Galima - gladioles lotuliukas.gif (nesupyk, mano jumoro kai kas kai kada nesupranta lotuliukas.gif )
Atsakyti