Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(jolaxus @ 2007 02 13, 11:12)
o va mintis užėjo - pirmi metai turėsiu kanų, kaimynė rudenį gumbų "užfundijo", ar dar ne laikas juos sodinti rūsyje, kad jau daigintųsi?
žinau, kad ir tiesiai į gruntą sodina juos, bet anksčiau pasodinti greičiau pražįsta... kas turit patirties? g.gif  aišku galiu ir kanų temos gal kokios paieškoti, bet va čia ant seilės užėjo smile.gif

Kad jau labai rūpi ir turi laiko, sodink į nedidelius vazonėlius, laikyk šviesioje vietoje. Paskui perkelsi į gėlyną, tikrai anksčiau pražys. Arba sodink iškart į didelius vazonus ir juose augink per vasarą. Rudenį tik suneši į rūsį.
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2007 02 12, 19:49)
Aš supratau, kad viena diena kainavo 140 lt., o kursai truko 20 dienų, taigi tenka padauginti  g.gif

blink.gif

O mano tai vienas kanas ziemoja vazone, bet jo lapus nupjoviau, nes nudziuvo. Kazin ar atsigaus.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2007 02 13, 13:58)
blink.gif

O mano tai vienas kanas ziemoja vazone, bet jo lapus nupjoviau, nes nudziuvo. Kazin ar atsigaus.

atsigaus, as pernai eksperimenta dariau: buvo nudziuve keli, tai greiciau ataugu nupjautieji, nei paliktos dziuvenos
mano kanos per ziema sausose durpese vazone gyvena, tai dabr jau pradejo dygt
kas norit ir turit vietos galit sodint, kas ne dar galima gera menesiuka palaukt
Atsakyti
QUOTE(draugaite @ 2007 02 13, 13:05)
atsigaus, as pernai eksperimenta dariau: buvo nudziuve keli, tai greiciau ataugu nupjautieji, nei paliktos dziuvenos
mano kanos per ziema sausose durpese vazone gyvena, tai dabr jau pradejo dygt
kas norit ir turit vietos galit sodint, kas ne dar galima gera menesiuka palaukt

Kaip supratau kanas,jau dabar galima į vazonus sodinti namuose g.gif .Nusipirkau tuos gumbus,dabar guli rūsije,bet vat sode dar jiems vietos neparuošiau(kad atšilus orams galėčiau pasodinti)tai į kokio dydžio vazoną reikėtų jas pasodinti,kad augtų vazone.Ir ar žiemai jas reikia iškasti,pas kaimynus mačiau žiemą vasarą ten jie nei iškasa ,nei uždenge g.gif
Atsakyti
QUOTE(dėja @ 2007 02 13, 15:08)
Kaip supratau kanas,jau dabar galima į vazonus sodinti namuose  g.gif .Nusipirkau tuos gumbus,dabar guli rūsije,bet vat sode dar jiems vietos neparuošiau(kad atšilus orams galėčiau pasodinti)tai į kokio dydžio vazoną reikėtų jas pasodinti,kad augtų vazone.Ir ar žiemai jas reikia iškasti,pas kaimynus mačiau žiemą vasarą ten jie nei iškasa ,nei uždenge g.gif

Ziemai reikia iskast ir laikyt rusy
o vazonas turetu buti toks, kad gumba idejus is visu pusiu bent pora pirstu uzkist galima butu
Atsakyti
QUOTE(dėja @ 2007 02 13, 15:08)
...pas kaimynus mačiau žiemą vasarą ten jie nei iškasa ,nei uždenge g.gif

gal tau tik atrodo, kad jie ten nuolat gyvena, jei kasmet į tą pačią vietą sodinami smile.gif nors... kas ten žino, visokių gi stebuklų būna, ir karvės, kaip teko matyt per TV, ant sniego išgyvena lotuliukas.gif
Atsakyti
Kad jau užėjo kalba apie kanus, tai ir aš kyštelsiu smile.gif
Pernai turėjau po kelias sulipusias bulvytes bordo ir žalialapį, pavasarį sodinau į vazonus, vėliau susodinau į dirvą. Viskas liuks su jais buvo - bojojo, žydėjo...
Kai reikėjo iškasti rudenį, tai bordolapis gumbų daugiau beveik neprisiauginęs, o kai reikėjo žalialapį išlupti tai vos vos: kiek netyčia su kastuvu sužalojau, kviečiau pagalbą iš duobės iškelti, į garažą nunešti.... doh.gif įaugo ojojoi. Jei būtų vazone augęs, turbūt būtų suskaldęs biggrin.gif
Beje, kokioje temperatūroje juos laikote per žiemą? Ar +10 nepermažai? g.gif
Atsakyti
Kanoms uztenka 5-10 laipsniu silumos.
As kasmet vis prikasu 2-3 k. daugiau gumbu (priklauso nuo tresimo), ir pavasari nebeturiu galimybes visu vazonuose sudaiginti, tai siemet bandysiu kitaip. Radau tokia info: kanas daiginti galima ir dezese, tik butinai sviesoje. I deze ikloti pleveles, isdestyti gumbus ir karts nuo karto palaistyti vandeniu, laikyti saules atokaitoje. As visgi manau, kad ant dugno reiketu kiek nors zemiu ipilti g.gif .
Kanos labai jautrios pavasarinems salnoms - apsala lapai, o kol uzauga nauji, nelabai isvaizdziai kuri laika atrodo. As pernai daviau keleta kanu kaimynei, ir tikrai zinau, kad ji neiskase, labai idomu, koks bus ju likimas, nors pas mus siemet buvo max -5 laipsniai.
Jei kanu lapai nudziuvo, tai normalu, jos isleidzia ir lapus naujus, ir uglius, lygiai taip pat kaip bananai.
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2007 02 12, 20:49)
Aš supratau, kad viena diena kainavo 140 lt., o kursai truko 20 dienų, taigi tenka padauginti  g.gif

Teisingai supratai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 02 13, 12:12)

o va mintis užėjo - pirmi metai turėsiu kanų, kaimynė rudenį gumbų "užfundijo", ar dar ne laikas juos sodinti rūsyje, kad jau daigintųsi?
žinau, kad ir tiesiai į gruntą sodina juos, bet anksčiau pasodinti greičiau pražįsta...

Jei neturit tinkamų vazonėlių, tai kanas galima sodinti į plasmasinius indelius (tokius permatomus stačiakampius kur pardavinėja sufasuotus kivius ar vasarą braškes). Nežinau ar aiškiai parašiau. Daiginti reikėtų ne rūsyje, nes ten per vėsu, o kai išdiks - laikyti šviesioje vietoje. Šiose dėžutėse gali augti net iki birželio. O norint auginti per vasarą vazone, tai reikėtų sodinti į platų vazoną ir pasidomėti ar tai nėra aukštaūgė veislė.
Atsakyti
Vat vat ir as turiu kanu. Ziemoja jie pas mane sandeliuke kibiruose su svemio ir durpiu misiniu.
Galvoju, kad gal jau reikes jas zadinti?
Planuoju jas i kokias talpas deti su zemem ir nesti i viena kambari ant palangiu, kuriame siek tiek salciau ir niekas neguvena blink.gif g.gif
As tai jas iskasusi rudeni nupjoviau visus lapus, cia kazkur skaiciau, kad kitos su lapais paliko, o kam tie lapai? g.gif
Atsakyti
Ir reikėjo nupjauti, nes lapai žiemą imtų pūti.
Atsakyti