Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(arnela @ 2007 02 09, 14:08)
Kaune laisvės al. [tik nr neatsimenu ]yra toks mokymo centras ,,RIGVEDA''.Įsivesk šį pav .internete ir susirasi kontaktus.Tai ten yra berods ir visų modulių mokymas ,ir dar 3modulis ,tai kompiuterinis apželdinimas.Kursai labai patogiu laiku ,kiek žinau šeštadieniais iš ryto .žodžiu rasi tel. nr .ir viską sužinosi thumbup.gif .SĖKMĖSMOKSLE. drinks_cheers.gif

AČIŪ,einu ieškoti thumbup.gif
Atsakyti
Klausimas apzaldintojoms, gal but visai ne i sita tema. Statomes nama, pavasari galvoju pradet formuoti sklypa apie nama, turime 12a. namas uzima 21% sklypo. Galvojau apie nama veja, ivairus spygliuociai, vienas kitas idomesnis krumas. Zodziu vyras pareiske, kad turedami nama neturesim savo svieziu salotyciu, svogunu laisku ar ridikeliu? Prizadejau nedideles kelias lysves, bet kur jas deti nezinau? I Pietvakariu puse, kur visi vitrininiai valgomojo ir sveitaines langais didziausia sklypo dalis, tai ten visai nesinori, kad per langa matytusi darzas. Ar yra kazkos variantas, kad ta darzeli kazkaip graziai paslepti. Gal galit ka patarti? Veliau pabandysiu nufotografuoti sklypo plana su namo ribom ir ideti.
Atsakyti
O kas pvz yra rytinėj pusėj .Labai sunku ką nors patarti ,kai nematai kur pvz yra namo langai ,ar namas yra sklypo viduryje ,ir t.t. .Gal rask tokią vietą rytų pusėj atitverk jį treliažu ,kad nešviestų per visus langus ir sodink .Dar gali daryti ne tradicines lysves ,o pvz apvalias ,arba dar kaip sugalvosi thumbup.gif
Atsakyti
Aš ir kaip turėjau daržiuką tai dariau nestandartines lysves,viena ilga kita trumpa,viena skersai kita išilgai.Tai kaimynai pagirdavo kaip gražu ir patys pradėjo panašiai daryti biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(gdaiva @ 2007 02 09, 15:44)
Klausimas apzaldintojoms, gal but visai ne i sita tema. Statomes nama, pavasari galvoju pradet formuoti sklypa apie nama, turime 12a. namas uzima 21% sklypo. Galvojau apie nama veja, ivairus spygliuociai, vienas kitas idomesnis krumas. Zodziu vyras pareiske, kad turedami nama neturesim savo svieziu salotyciu, svogunu laisku ar ridikeliu? Prizadejau nedideles kelias lysves, bet kur jas deti nezinau? I Pietvakariu puse, kur visi vitrininiai valgomojo ir sveitaines langais didziausia sklypo dalis, tai ten visai nesinori, kad per langa matytusi darzas. Ar yra kazkos variantas, kad ta darzeli kazkaip graziai paslepti. Gal galit ka patarti? Veliau pabandysiu nufotografuoti sklypo plana su namo ribom ir ideti.

Nemacius patarti labai sunku, esu zeldinus toki varianta, darza paslepem uz augalu juostos. Arciau darzo auksti krumai ir medeliai, o langu link zemesni augaliukai ir daugiametes geles. Visa tai susodinta banguotai. Po metu visai neblogai ziurisi, darzo praktiskai nesimato. Nors man labiau patinka dekoratyvios lysves su spalvotom darzovem. Juk tiek daug dabar spalvotu salotu, baziliku ir t.t. o jei i tarpelius dar pasesi kokiu medetku ar serenciu tai isvis fain.
Atsakyti
O ka musu apzeldintojos baigusios? man tikrai idomu? ax.gif ar sunku buvo mokytis?
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2007 02 09, 19:45)
O ka musu apzeldintojos baigusios? man tikrai idomu?  ax.gif ar sunku buvo mokytis?

Baigiau Latviu zeldinimo kursus. Gavau dovanu 4u.gif Nu jau teko pasistengti, o beto destytojai kalbejo tik rusiskai, tai buvo problemu. O mokytis labai faina, zinoma jei tai sutampa su tavo pomegiais. As pries tai jau 10 metu auginau geles tai vienas malonumas buvo. Kurios apie augalus neturejo zalio supratimo toms buvo sunku. Ir jei zadi eiti mokytis gerai pasidomek. Nes jei moko tik braizyti tai nieko gero. Nes po tokiu zeldintoju daznai tenka pertvarkyti sodybas. lotuliukas.gif Kai priprojektuoja i 1 kvadratini metra koki 10 spygliuociu, (isivaizduok vaizdeli po 3 metu) arba vienam projekte maciau 5 kvadratinius metrus cigonu geles. Kai paaiskinau seimininkui, kad sodinama, kas 5cm sachmatiskai, kad vienas svogunelis kainuoja 1Lt, o be to visus rudeni reikia nukasti, tai greit atsoko fantazija. Bet projekte atrode fantastiskai, nupiesta su visom spalvom ir t.t. Arba pavesiniai augalai susodinti pietineje puseje. Nu manau tos kurios zeldina susiduria su nemazesniais kuriozais. lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 02 09, 21:59)
Baigiau Latviu zeldinimo kursus. Gavau dovanu 4u.gif Nu jau teko pasistengti, o beto destytojai kalbejo tik rusiskai, tai buvo problemu. O mokytis labai faina, zinoma jei tai sutampa su tavo pomegiais. As pries tai jau 10 metu auginau geles tai vienas malonumas buvo. Kurios apie augalus neturejo zalio supratimo toms buvo sunku. Ir jei zadi eiti mokytis gerai pasidomek. Nes jei moko tik braizyti tai nieko gero. Nes po tokiu zeldintoju daznai tenka pertvarkyti sodybas. lotuliukas.gif Kai priprojektuoja i 1 kvadratini metra koki 10 spygliuociu, (isivaizduok vaizdeli po 3 metu)  arba vienam projekte maciau 5 kvadratinius metrus cigonu geles. Kai paaiskinau seimininkui, kad sodinama, kas 5cm sachmatiskai, kad vienas svogunelis kainuoja 1Lt, o be to visus rudeni reikia nukasti, tai greit atsoko fantazija. Bet projekte atrode fantastiskai, nupiesta su visom spalvom ir t.t. Arba pavesiniai augalai susodinti pietineje puseje. Nu manau tos kurios zeldina susiduria su nemazesniais kuriozais.  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Idedu savo sklypo plana, vienas padarytas su projektu, bet netinka maniskiui, kad tik dekoratyvas, o nera svoguniuku.
user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(arnela @ 2007 02 09, 11:01)
3k VALIO  ,Pasirodo kad visai netikėtai radau bendraminčių-apželdintojų 4u.gif  4u.gif  4u.gif .Išdykėlei noriu pasakyti kad gerai ,kad esi apželdintoja , nes tuomet tikrai rasi sprendimą kaip į tą rąstą žemuoges susodinti  mirksiukas.gif ,ir tau tikrai nereikia mano patarimų .

Patarimus visada mielai išklausysiu thumbup.gif Kaip ir sakei - skiriasi visų stilius ir skonis, taigi galima pasisemti naujų minčių.
Aš baigiau žemkėj agronomiją ir VPF apželdinimą, o prieš pora metų Kaune "Rigvedoj" apželdinimo kursus. Šiaip tai užaugau "tarp dekoratyvinių augalų", nes tėvelis dirbo botanikos sode ir apželdinimo treste ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Knifofija @ 2007 02 09, 21:59)
Baigiau Latviu zeldinimo kursus. Gavau dovanu 4u.gif

Girdėjau, kad Latvių želdinimo kursai labai geri. Turėjo būti labai įdomu mokytis thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Papildyta:
O norinčiom lankyti kursus "Sodo spalvos" Žurnalo pakutiniam puslapyje būna skelbimai (Kaune ir Vilniuje)
Atsakyti
O klaipedoje nera sad.gif jau isnarsiau visus puslapius. Nu ka mes gyvenimam dykumoj, kam tos geles smile.gif
Atsakyti
Jo kokios jus visos mokytos , net pavydu o as mokiausi z.u buhalterijos. Kadangi tai buvo z. u man uzdave viena klausima kiek vista sudeda kiausiniu per metus. Koks mano buvo samprotavimastai mirsiu nepamirsiu. Metuose 365 dienos sestadienis, sekmadienis iseigines tai kokia 220. Prisimenu kaip zvenge komisija. Bet uz originaluma jie mane prieme. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Varau i sodyba padarysiu nuotrauku. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita123 @ 2007 02 10, 12:45)
Jo kokios jus visos mokytos , net pavydu o as mokiausi z.u buhalterijos. Kadangi tai buvo z. u man uzdave viena klausima kiek vista sudeda kiausiniu per metus. Koks mano buvo samprotavimastai mirsiu nepamirsiu. Metuose 365 dienos sestadienis, sekmadienis iseigines tai kokia 220. Prisimenu kaip zvenge komisija. Bet uz originaluma jie mane prieme.  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif Varau i sodyba padarysiu nuotrauku. biggrin.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Patiko smile.gif
Atsakyti