1kūbinis m durpinės žemės (normrlaus drėgnumo) sveria apie 0,7-0,8t. (o šlapios svers apie toną). Savivartis KAMAZas veža apie 5t (kaupinas) Tik apie kainas neturiu jokio supratimo.
O kokiodydžio ir gylio tavo tvenkinys? Mūsų sodyboje yra 2: vienas 8 arų 4 metrų gylio, o kitas (juokiamės kad tai mano) apie 1,5 aro ir 1,5m gylio. Šitam auga kelių spalvų vandens lelijos
QUOTE(arnela @ 2007 02 07, 20:35)
Nenusimink po truputį viskas stos į savo vietas svarbu kad yra norų ir turi įsivaizdavimą kaip viskas atrodys .O kad būtų ramiau mėgink vatmano lape nusipiešti įsivaizduojamą tvenkinį ir ,,apsodink'',t.y.nusipiešk tuos augalus ir gėlytes kurie ten turėtų augti .Pamatysi kaip palengvės ,o ir pavasariui atėjus nereikės;parintis'' .Sėkmės kūryboje
Augalus vestis per siena nebera jokiu apribojimu. Juk mes jau Europoe Sajungoje. Apribojimai buvo taikomi iki musu istojimo. As keliauju po visa svieta. Ir tikrai zinau. Anksciau augaliukus slepdavome ir net lapus nuskabydavom kad tik nesimatytu, o dabar be jokio rupescio.Bet jei salis nepriklauso ES tada jau problemos. Siemet veziausi is Peterburgo augaliuku, tai prisiminiau senus laikus Siaip Olandijoje nieko gero neisigysi, brangu. Tik jokiu budu nepirk tulpiu jas parduoda pavasari, bet praktiskai supelijusios ir visokiu ligu prisirinkusios. Kai pamaciau autobuse moteriskes prisipirkusias, paaiskinau. Bet taip ir buvo su kuriom dar teko bendrauti sake, kad tulpes suzydo ir numire. Tik pinigu ismetimas. Nors teko matyti labai retu spalvu amariliu, bet as jais nesidomiu, tai ir nepirkau. Ir siaip pavasari sodinamu svoguniniu augaliuku galima isigyti. Kadangi as tingine, tai nemegstu rudeni iskasineti, tai ir neperku tokiu.
Ačiū labai už info. .Aš taip irgi galvojau juk esam ES .O kita vertus aš neturėjau galvoje svogūninių gėlių ,nes jų ir pas mus pas rimtus augintojus yra .Aš audžiu mintį apie kitus retus augalus pvz žilakrūmius ,apie kuriuos klausiau forumiečių ,tik niekas nieko man neatsakė , matyt kol kas mažai kas žino apie šiuos visžalius augalus ,o man jų labai reikia .Tai va kokią problemėlę turiu
QUOTE(jolaxus @ 2007 02 07, 13:40)
manau čia keletas esminių motyvų: gebėjimas laisvai bendrauti užsienio kalba, patirtis kelionėse, sugebėjimas sau kelionę organizuoti gana profesionaliai ir žinoti kur ir ko važiuoji, ką tiksliai ketini aplankyti, aišku ir kaina turi įtakos ir laisvė, kai nesi pririštas prie visos grupės programos. Kaip kam patogiau
Tikra tiesa. pati dirbu turizmo srity ir zinau, kad ir agenturos ne visada profesonaliai suorganizuoja keliones, o ypac kai jos buna specifines. NETAIKAU siai kelionei. Griztam prie savo augalu temos, nes tuoj kas nors sugrazins
Žinot merginos kokia šiandien kilo idėja? Pikiavau žemuogių daigelius ir sugalvojau, kad pavasarį jų prisodinsiu į seną išpuvusį obels kamieną. Vyras nupjovė vėtros išverstą obelį, o aš paprašiau kad nesupjaustytų kamieno. Sakiau ką nors į jį pasodinsiu
QUOTE(jolita123 @ 2007 02 07, 18:42)
... Kokia kaina ir kaip ja parduoti masinom ar tonom. NOrs kas ten svers tonom Nezinau kur rasyti jei kuri zinot informuokite. Dekoju is anksto .
štai čia rasi kelis telefonus, kurie parduoda durpes, apsimetusi potencialia pirkėja paskambink ir žinosi
QUOTE(Besotė @ 2007 02 07, 19:31)
kaip gerai,kad jus radau liuksiska temele
tai junkis, girkis ką nuveikei ir kokie ketinimai
QUOTE(jolita123 @ 2007 02 07, 20:18)
...Teisingai Jolaxus dar ziemom mes fantazuojam. Tik man svajonese kotai viskas graziau atrodo
QUOTE(arnela @ 2007 02 07, 20:35)
Nenusimink po truputį viskas stos į savo vietas svarbu kad yra norų ir turi įsivaizdavimą kaip viskas atrodys .O kad būtų ramiau mėgink vatmano lape nusipiešti įsivaizduojamą tvenkinį ir ,,apsodink'',t.y.nusipiešk tuos augalus ir gėlytes kurie ten turėtų augti .Pamatysi kaip palengvės ,o ir pavasariui atėjus nereikės;parintis'' .Sėkmės kūryboje
pritariu arnelai svajonėse matom rezultatą o ne procesą dabar susodini augalėlius, kažką padarai, vaizdo lyg ir neišgauni, tačiau nereikia pamiršti, kad tai, kas dabar užima vos vieną kitą dešimtį kvadratinių centimetrų, tas po metų kitų užims kvadratinį metrą. Dėl to svajonės ir gražesnės, nes jose matom tai, kas jau suaugę ir gražu, o tenka pradėti nuo jaunų augalėlių
QUOTE(išdykėlė @ 2007 02 08, 00:16)
Žinot merginos kokia šiandien kilo idėja? Pikiavau žemuogių daigelius ir sugalvojau, kad pavasarį jų prisodinsiu į seną išpuvusį obels kamieną. Vyras nupjovė vėtros išverstą obelį, o aš paprašiau kad nesupjaustytų kamieno. Sakiau ką nors į jį pasodinsiu
gera mintis, tik ją reikia skoningai realizuoti... dabar svarstau, gal nesupratau ar tu ketini į nupjautą kamieną kažkur jį padėjus sodinti ar į likusį kelmą? rastui galima ieškoti tinkamos vietelės, o kelmui vietos aišku neparinksi, bet irgi gerai atrodyti turėtų o ieškant vietos rastui siūlyčiau jo daugiau niekuo neapkrauti, nebent padėti šalia kokio medelio, šalia pastato ar pan. , kad žiūrint į tokią kompoziciją akiai nereikėtų rinktis kas pagrindinis akcentas, o ka tik fonas, kad iš karto būtų aišku
Nežinau, ar bus naudingas toks patarimas, gal jau žinote, bet parašysiu. Pasipiešti augaliukus geriausia ant didelio formato milimetrinio popieriaus lapo. Kai mokiausi, visą sodybos planą taip nupiešėm
Literatūroj susižiūri koks plotis suaugusių augaliukų, kokiais atstumais rekuomenduotina sodinti ir viską centimetriukais, milimetriukasi pasipieši... tada puikiai matosi, kas kur ant ko "lipti " ateityje gali, kas per toli gali būti.... Taip viską - takelius, vandens telkinius, alpinariumus susidėlioti lengva
Literatūroj susižiūri koks plotis suaugusių augaliukų, kokiais atstumais rekuomenduotina sodinti ir viską centimetriukais, milimetriukasi pasipieši... tada puikiai matosi, kas kur ant ko "lipti " ateityje gali, kas per toli gali būti.... Taip viską - takelius, vandens telkinius, alpinariumus susidėlioti lengva
Aš supratau ,kad nori į rąsta sodinti gėles .Tai aš vėl lendu su savo patarimais ,žiūrėdama iš prof. pusės Jei tavo visa aplinka kaimiško stiliaus tuomet viskas gerai .Bet jei visa aplinka modernistinė ,pvz namas modernus ,daug dekor. plytelių ar pan.. tai tas rąstas atrodys tokiu svetimkūniu , kad norėsis jį vilkti kažkur į kampą ,su visom gėlėm noriu pasakyti kad ir gėlytes ir naujai kilusias įdėjas ,reikia derinti prie jau esančios aplinkos Sėkmės
QUOTE(Gritė @ 2007 02 08, 10:13)
As taip savo rododendrus sodinau, panasiai skaiciavau.
QUOTE(Tina* @ 2007 02 08, 13:27)
As taip savo rododendrus sodinau, panasiai skaiciavau.
Ir gerai išėjo?
Aš tai dar tik teorijoj "gudri", bet praktikos jau bandysiu nuo pavasario
QUOTE(arnela @ 2007 02 08, 11:22)
...Tai aš vėl lendu su savo patarimais ,žiūrėdama iš prof. pusės ...
tu lįsk lįsk su profesionalės patarimais, mes gi čia ir susirinkom kad pasitarti, jei būtumėm žinovės tai kaži ar blaškytumėmis
Ox ,tuomet dar vienas pasiūlymas .Jei turi vadinamą ūkinę zoną ,ten kur garažas ,ar šiltnamis tai ten tavo rąstui ir vieta .O jei į jį pasodinsi ne gėles o pvz kokį mairūną ,arba žemuoges arba kitokių prieskoninių augalų tai bus ir originalu ir naudinga