Tai ir taip labai gerai, kad pirmus metus ir pavyko išlaikyti per žiemą Jei nukirpsi iki šaknų,tai nebus iš ko atsprogti, nes naujos šakutės auga iš lapų pažastėlių. O tu ar matei, kad yra tokia tema pelargonijos? Gal ir ten rasi kokios informacijos
As galvojau, kad palergonijos tik kambary auga
Kai baigiasi šalnos - pelargonijos lauke geriau jaučiasi negu kambary. O pakabinamuose vazoneliuose arba loveliuose kaip gračiai atrodo svyrančios pelargonijos ir svarbiausiai kad jos labai atsparios sausrai
Bet ar jos nesiukslina? Jei cia tos tokios raudonais ziedukais, tai prie mano darbo nespeja ju ziedu sluot
Dabar jūs man paaiskinkit apie augaliuku pikiavima.Kiek jie turi uzaugti kad būtų galima pikiuoti.Ir cia aš apie petunijas ir lobelijas.Pasejau ,jau sudygo ,dar tik kelios dienos,bet kaip paziūrėjau ypač lobelijos ten ju tiek daug kaip jas reikes išpikiuoti ir po viena daigelį į vazonėli ar po kelis galima susodinti.Ir kiek žinau plėvele reikia nuimti kaip sudygsta,bet dar nevisos sėklytės sudygo,kaip žinoti kada jau nebereikės dengti.
TAME AŠ VISAI NAUJOKĖ,TAI PAPASAKOKIT KUO SMULKIAU.IŠ KARTO AČIŪ
TAME AŠ VISAI NAUJOKĖ,TAI PAPASAKOKIT KUO SMULKIAU.IŠ KARTO AČIŪ
Pikiuoti ne anksciau,nei sulaukiama 2 poras tikruju lapeliu(ne tu skilclapiu,kur esti,kai isdygsta).Matysi,kai sutvirteja,isaugina lapelius,tuomet atsargiai galima pikiuoti. Sejant reikia stengtis nepaset tankiai.Set,kad kiekvienas augaliukas turetu sioki toki ploteli augtimui.As kai pikiuoju,pikiuoju po 1vnt.Nebent i ta pati vazoneli skirtinguose kampuose.Dazniau i didesni inda pavieniais.Kurie neisgyvena,israunu-lieka didesnis plotelis.Veliau,dar labiau paaugusius isretinu vel(ne visus persodinu),tik kur per tanku,tuos atsargiai iskasu.
Lobelijos labai smulkios,tad galima ir ne po viena,mazais kupstukais.
Kita karta sejant pasistenkit set reciau.Geriau antra inda paimt.Neperlaistykit,nes uzpuls juodlige-deglige(kas kaip vadina).Lieti geriau pulverizatoriumi.Tokiu budu nepaskandinsit smulkiu augaliuku.
Lobelijos labai smulkios,tad galima ir ne po viena,mazais kupstukais.
Kita karta sejant pasistenkit set reciau.Geriau antra inda paimt.Neperlaistykit,nes uzpuls juodlige-deglige(kas kaip vadina).Lieti geriau pulverizatoriumi.Tokiu budu nepaskandinsit smulkiu augaliuku.
Jeigu laikysite uždengtą plėvelę - gali pradėti virsti jau sudygę augaliukai ( diegavirtė) . Likusios sėklytės sudigs ir taip. Petunijas išpikuoju po vieną augaliuką į dėžutę kas 3-4 cm.(kai būna pora tikrų lapelių). Vėliau sodinu į vazonėlius irgi po vieną. Lauke sodinamos kas 30cm. Lobelijos sodinamos po kelias (pundeliais) tada būna gražesni tankesni kupsteliai. Pikuodama smulkius augaliukus naudoju dantų krapštuką.
Nu tikrai zinot kad myliu augalus, galiu apie juos tupinet nuo ryto iki vakaro, bet kai kalba pasisuka apie pikiavima, tainet skaitant siurpas krecia taip jau nemegstu sito darbo todel ir neseju nebent svogunines
Mano vyras sako, kad vien pažiūrėjus gali utėlės užplti ,o man tai didžiulis malonumas. Krapštausi nuo ryto iki vakaro ir nebepuola jokios depresijos
Labai ačiū už patarimus,bet jau dabar mane siaubas ima,koks čia juvelyrinis darbas su tuo pikiavimu .O pas mane taip tankei sudygo,sėjau net nepagalvodama kad reikia rečiau.Bet jau kita kart žinosiu.
Man pikiuoti irgi labai patinka. Knisinejies kaip koks juvelyras, atsargiai kruopsciai. Malonumas nerealus. Man tai nervai labai nusiramina toki darba dirbant
Merginos, žinokit beveik sėdžiu ant lagaminų gal kas krausit juos kartu, daigelius išpikiavę? Nesu nė karto ten buvusi, bet slaptą viltį vis puoselėjau ir programa tokia turininga, tiek visokių objektų numatyta aplankyti, nu taip mane užkabino, kad negaliu
GĖLIŲ PARADAS OLANDIJOJE
(2007 m. balandžio 18 23 d.)
Lietuvos floristų asociacija kartu su kelionių organizatoriumi Pegaso kelionės kviečia vykti į Noordwijke vyksiantį gėlių paradą. Kelionės metu taip pat aplankysime Kaukenhofą didžiausią ir nuostabiausią gėlių parką, kur 28 ha plote žydi apie 7 milijonai pavasario gėlių (tulpių, hiacintų, narcizų ir kt.). Kelionės dalyviams bus išduodami Lietuvos floristų asociacijos pažymėjimai
PROGRAMA
1 diena
Anksti ryte išvykstame iš Lietuvos. Kelionė per Lenkiją. Vakare atvykstame į Vokietijos pasienį.
nakvynė viešbutyje, pusryčiai
2 diena
Per Vokietiją vykstame Olandijos link. Trumpa ekskursija Braunšvaige. Vakare atvykstame į Olandijos pasienį.
nakvynė pensione, pusryčiai
3 diena
Vykstame į Amsterdamą. Ekskursinė programa. Karališkoji rezidencija, Dam aikštė su žymiuoju laisvės paminklu, Singel kanalo gėlių turgus, viena seniausių deimantų apdirbimo įmonių. *Plaukimas laivu Amsterdamo vandens kanalų labirintais, pasivaikščiojimas egzotiskomis gatvelėmis. *Vaškinių figūrų muziejus. Nakvynei atvykstame prie Hagos.
nakvynė Formule 1 viešbutyje, pusryčiai
4 diena
Vykstame į GĖLIŲ PARADĄ, žygiuojantį paspuošusiais Olandijos miestais ir kaimeliais. Ši gelių eisena tęsiasi apie 20 mylių. Kiekvienais metais tūkstančiai turistų skuba pasigrožėti vietinių gėlininkų išmone, skoniu ir fantazija. Vykstame į *Kaukenhofą didžiausią ir nuostabiausią gėlių parką, kur 28 ha plote žydi apie 7 milijonai pavasario gėlių (tulpių, hiacintų, narcizų ir kt.). 100 Olandijos firmų kasmet dalyvauja apsodinant Kaukenhofą pagal naujus projektus. Pavakare išvykstame iš Olandijos į Vokietiją.
5 diena
Iki pietų atvykstame į Vokietijos sostinę Berlyną. Ekskursija *Berlyno botanikos sode ir botanikos muziejuje. Botanikos muziejus vienitelis tokio tipo muziejus Centrinėje Europoje. Jo ekspozicijai priklauso ir Berlyno botanikos sodas. Sodas, kuris užima 126 akrus ploto, vienas didžiausių is svarbiausių pasaulyje. Jame galima rasti 22 000 skirtingų augalų rūšių. Sode yra 16 šiltnamių kompleksas, kuriame eksponuojami tropinio ir subtropinio klimato augalai. Vakare išvykstame į Lietuvą.
nakvynė autobuse
6 diena
Pavakare grįžtame į Lietuvą.
Kaina: 825 Lt
Į kainą įskaičiuota:
kelionė komfortabiliu autobusu, 4 nakvynės viešbučiuose su pusryčiais, grupės vadovo ir gido paslaugos, ekskursinė programa, kvalifikacinis pažymėjimas, draudimas
Papildomos išlaidos:
10 Eur Plaukimas laivu Amsterdamo vandens kanalais
16 Eur Vaškinių figūrų muziejus
5,5 Eur Kaukenhofo gėlių parkas
13 Eur Berlyno Botanikos sodas ir botanikos muziejus
Papildomos informacijos teirautis tel. 8 5 240 1087 arba mob. tel. 8 659 70578
Lina Vedeckienė, UAB Pegaso kelionės projektų koordinatorė
info@pegasokeliones.lt, www.pegasokeliones.lt
GĖLIŲ PARADAS OLANDIJOJE
(2007 m. balandžio 18 23 d.)
Lietuvos floristų asociacija kartu su kelionių organizatoriumi Pegaso kelionės kviečia vykti į Noordwijke vyksiantį gėlių paradą. Kelionės metu taip pat aplankysime Kaukenhofą didžiausią ir nuostabiausią gėlių parką, kur 28 ha plote žydi apie 7 milijonai pavasario gėlių (tulpių, hiacintų, narcizų ir kt.). Kelionės dalyviams bus išduodami Lietuvos floristų asociacijos pažymėjimai
PROGRAMA
1 diena
Anksti ryte išvykstame iš Lietuvos. Kelionė per Lenkiją. Vakare atvykstame į Vokietijos pasienį.
nakvynė viešbutyje, pusryčiai
2 diena
Per Vokietiją vykstame Olandijos link. Trumpa ekskursija Braunšvaige. Vakare atvykstame į Olandijos pasienį.
3 diena
Vykstame į Amsterdamą. Ekskursinė programa. Karališkoji rezidencija, Dam aikštė su žymiuoju laisvės paminklu, Singel kanalo gėlių turgus, viena seniausių deimantų apdirbimo įmonių. *Plaukimas laivu Amsterdamo vandens kanalų labirintais, pasivaikščiojimas egzotiskomis gatvelėmis. *Vaškinių figūrų muziejus. Nakvynei atvykstame prie Hagos.
nakvynė Formule 1 viešbutyje, pusryčiai
4 diena
Vykstame į GĖLIŲ PARADĄ, žygiuojantį paspuošusiais Olandijos miestais ir kaimeliais. Ši gelių eisena tęsiasi apie 20 mylių. Kiekvienais metais tūkstančiai turistų skuba pasigrožėti vietinių gėlininkų išmone, skoniu ir fantazija. Vykstame į *Kaukenhofą didžiausią ir nuostabiausią gėlių parką, kur 28 ha plote žydi apie 7 milijonai pavasario gėlių (tulpių, hiacintų, narcizų ir kt.). 100 Olandijos firmų kasmet dalyvauja apsodinant Kaukenhofą pagal naujus projektus. Pavakare išvykstame iš Olandijos į Vokietiją.
5 diena
Iki pietų atvykstame į Vokietijos sostinę Berlyną. Ekskursija *Berlyno botanikos sode ir botanikos muziejuje. Botanikos muziejus vienitelis tokio tipo muziejus Centrinėje Europoje. Jo ekspozicijai priklauso ir Berlyno botanikos sodas. Sodas, kuris užima 126 akrus ploto, vienas didžiausių is svarbiausių pasaulyje. Jame galima rasti 22 000 skirtingų augalų rūšių. Sode yra 16 šiltnamių kompleksas, kuriame eksponuojami tropinio ir subtropinio klimato augalai. Vakare išvykstame į Lietuvą.
nakvynė autobuse
6 diena
Pavakare grįžtame į Lietuvą.
Kaina: 825 Lt
Į kainą įskaičiuota:
kelionė komfortabiliu autobusu, 4 nakvynės viešbučiuose su pusryčiais, grupės vadovo ir gido paslaugos, ekskursinė programa, kvalifikacinis pažymėjimas, draudimas
Papildomos išlaidos:
10 Eur Plaukimas laivu Amsterdamo vandens kanalais
16 Eur Vaškinių figūrų muziejus
5,5 Eur Kaukenhofo gėlių parkas
13 Eur Berlyno Botanikos sodas ir botanikos muziejus
Papildomos informacijos teirautis tel. 8 5 240 1087 arba mob. tel. 8 659 70578
Lina Vedeckienė, UAB Pegaso kelionės projektų koordinatorė
info@pegasokeliones.lt, www.pegasokeliones.lt