As tai palauksiu kol prades vezt daigelius visokius
QUOTE(jolita123 @ 2007 02 01, 18:25)
Jolaxus kas pas gelytes pas tave augo puode prie namo? ...
ten trys augalai: tas šviesiais lapais šlamutis, tamsiausias ir daugiausiai vietos užimantis - plektrantusas (iš margenių giminės, labai gražūs labai, antra pusė tokia tamsi beveik bordinė, pirkau mugėje), žydintis - žioveinis.
Plektrantusas dabar kambaryje žiemoja, truputuką spalvą prarado dėl šviesos trūkumo, bet šiaip viskas gerai, kitam sezonui vėl nešiu į lauką, dar ir padaugint planuoju apie kovo mėnesį, nes šakelėmis turėtų lengvai dauginti kaip ir visi margeniai
QUOTE(Tina* @ 2007 02 01, 23:51)
As tai palauksiu kol prades vezt daigelius visokius
aš ir sėklų prisipirkau ir į daigelius seilę varvinsiu ir neatsilaikysiu
Nors pastebejau, kad is seklu mano pacios isauginti ir pasodinti lauke augalai kazkaip geriau prigija, nei pirktiniai daigai. Gal juos reikia adaptuoti labiau?
QUOTE(Tina* @ 2007 02 02, 19:19)
Nors pastebejau, kad is seklu mano pacios isauginti ir pasodinti lauke augalai kazkaip geriau prigija, nei pirktiniai daigai. Gal juos reikia adaptuoti labiau?
taigis taigis...ir kokia išvada peršasi-reikia pačioms sėti
Pelargonijas sėti reikia gruodšio mėnesį, nors nieko tokio jei pasėsit vėliau. Surfinijų sėklų yra mažesnis spalvų pasirinkimas negu daigelių, todėl aš ir laikau motininius krūmus ir paskui, viršūnėles nuskynusi, durpėse įšaknydinu. Be to surfinijos sėkla kainuoja 1lt.(turiu galvoje mėgėjišką išfasavimą), o pavasarį mugėje ar turguje daigelis kainuoja irgi 1litą
Kaip manot, o pelargonijas motinines kada i dienos sviesa isnesti, ir kada jas atzeldinti naujai?
QUOTE(ginaja @ 2007 02 01, 15:16)
Bet jeigu parasyta, kad veisle atlaiko salcius iki -15C, nemanau, kad esant -30C rododendras nenusals net ir apdengtas. Pas mus daugiausia auginami rododendrai yra aklimatizuoti Lietuvoje ir atlaiko didesnius salcius. Ziuriu, pasirinkimas ju kiekvienais metais vis didesnis. O tai kad dengti nuo pavasario saules, kad nenudegtu, tai butina
Ka raso dar ne viskas, kartais paraso tokiu nesamoniu, o jau prekeiviai kai papasakoja, ju visi rododendrai nebijo saules ir atlaiko - 30
O motinines pelargonijas aš jau neščiau į šviesą. Nors už lango sniegas, bet augalai jau bunda, nes diena po truputį ilgėja
As irgi pelargonijas jau susitempiau is rusio, nes eme tisti tokie ilgi balti ugliai. Paciu laiku, nes kai kurie jau spejo ir peraugti , ir nugeibti...
Mergosh o shiaube mano pelargonijos... jos tokios ilgos isstypusios ir salotines spalvos, kaip dabar bus?
Buvo per šilta, todėl jos augo, o kadangi trūko šviesos , tai ir spalva tokia Dabar jas padėk kuo šviesiau. Truputį palaistyk, o kai lapai kiek pašaliuos - viršūnes nuskabyk ir sukišk į mažus indelius užpildytus žemėmis (pvz nuo jogurto ar mažus nuo grietinės) Ir daugiau augalų turėsi ir senasis labiau išsišakos
Papildyta:
Jei nenori dauginti, tai gali dabar pat nukarpyti tas išstypusias viršūnes ir ji pradės šakotis
Papildyta:
Jei nenori dauginti, tai gali dabar pat nukarpyti tas išstypusias viršūnes ir ji pradės šakotis
Aciu dideliausias. Dabar pat varau sustatyti jas ant palangiu. Svarsciau mesti lauk ar iki saknu kirpt kad per naujo augtu. Bandysiu kaip siulet padaryti. KUo daugiau tuo graziau juk pirmi metai jos pas mane