Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(jurg_ili @ 2007 01 31, 21:27)
Sveikos, noreciau suzinoti kur galima nusipirkti pigiu ir graziu augalu (lauko)sodinimui prie namo. As situose reikaluose naujoke. mirksiukas.gif

štai čia apie medelynus ššiek tiek
Viniuje kiekvieną pavasarį ir visą vasarą prekiauja prie didžiųjų prekybos centrų, prie Senukų, Statybų alėjos, Mados, Rimi, Dažniausiai tai būna Kika flora prekybos aikštelės. Jei gana gerai žinai ko nori tai pavasarį sek reklamą - būna sodinukų mugės organizuojamos. Dar mūsų kompanjonė Regila daug augalų gali pasiūlyti mirksiukas.gif
iš patirties galiu pasakyti, kad reikia paskaitinėti žurnalus, maždaug įsivaizduoti ko nori, nes apsilankius medelynuose ar mugėse akys raibsta, labai sunku apsispresti jei neturi bent kokios vizjos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 01 vasario 2007 - 08:04
Vat man taip ir buna doh.gif - dar nesu pirkeja su protu. Prisisodinu visko, o paskui ziuriu, kad nesamone. Bet juk visko reikia doh.gif Na bet as dar pasitaisysiu smile.gif
Atsakyti
Žiūrėjau augaliukų kainas medelynuose, tai akivaizdžiai juo toliau nuo didžiųjų miestų, juo pigiau.
Atsakyti
hmm biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2007 02 01, 13:04)
Vat man taip ir buna  doh.gif - dar nesu pirkeja su protu. Prisisodinu visko, o paskui ziuriu, kad nesamone. Bet juk visko reikia  doh.gif Na bet as dar pasitaisysiu  smile.gif

nu jo, jei ne su sodinukais tai su sėklomis - numyniau šiandien į vieną sodininkų parduotuvę per pietus ir prisipirkau sėklų už 20 Lt blush2.gif
pirkau heliotropo, piliarožės, Airijos varpelių, orchidinės raktažolės, pelargonijos tamsiai vyšniniais lapais sėklų
vėl pavasaris su daigų puodeliais laukia doh.gif

QUOTE(Gritė @ 2007 02 01, 13:50)
Žiūrėjau augaliukų kainas medelynuose, tai akivaizdžiai juo toliau nuo didžiųjų miestų, juo pigiau.

tikrai taip drinks_cheers.gif ypač kai daugiau reikia ir tikrai žinai ko reikia ir kur yra tai verta pavažiuoti

QUOTE(Aukselis4 @ 2007 02 01, 13:51)

reikia gi nuo kažko pradėti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 01 vasario 2007 - 13:23
QUOTE(Knifofija @ 2007 01 31, 19:41)
Rododendrus butina dengti jei jie pasodinti sauletoje vietoje, jei auga pavesyje joks dengimas nebutinas, nebent butu -30C Jie daugiau nudega nuo saules nei nusala.

Bet jeigu parasyta, kad veisle atlaiko salcius iki -15C, nemanau, kad esant -30C rododendras nenusals net ir apdengtas. Pas mus daugiausia auginami rododendrai yra aklimatizuoti Lietuvoje ir atlaiko didesnius salcius. Ziuriu, pasirinkimas ju kiekvienais metais vis didesnis. O tai kad dengti nuo pavasario saules, kad nenudegtu, tai butina drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos, noreciau suzinoti kur galima nusipirkti pigiu ir graziu augalu (lauko)sodinimui prie namo. As situose reikaluose naujoke. mirksiukas.gif

As tai kasmet lankausi zemes ukio parodoj, Kaune Akademijoj, nusiperku augaliuku pigiau ir auga puikiai, jei geliu nepasiseju tai geliu daigelius irgi ten perku.
4u.gif
Atsakyti

O galima ir turguje pasidairyti pavasari, pas bobutes smile.gif
Atsakyti
As tai sau pazadejau, kad nesesiu daugiau is seklyciu, nes vis tiek neisauginu nieko gero del prieziuros stokos, nes laiko truksta. Bet ziuriu kazkaip vel prie seklu stendu traukia ax.gif
Atsakyti
Jolaxus kas pas gelytes pas tave augo puode prie namo? Net nezinojau kad palargoniju yra seklu pardavime. O kada seti pvz. surfinijas ir verbenas?
Jau sakiau daugiau jokiu seklu man gaunasi dvigubai brangiau. Dabar man ideja tokia sove o jeigu nusipirkti surfinija palauzyti sakeliu ir i vandenuka. Ar pavyktu pasidauginti? g.gif
Parsiveziau is kaimo toki lovy kur anksciau zmones lasinius sudydavo medini pakelsiu as ji ant kelmu ir prisodinsiu gelyciu. Patarkite kokias sodinti kad gautusi graziai , nes lovys mano 2m o plotis kokia0.80 cm. taip pat medine backute tai ar tokias pacias kompozicijas daryti ar skirtingas nes numatoma vieta vienas nuo kito netoli.
Atsakyti
nu va geras pavyzdys užkrečiamas ax.gif tongue.gif apsilankiau žalioj stotelėj ir sėkliukių papirkau bigsmile.gif vėl palangės bus nukrautos lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita123 @ 2007 02 01, 18:25)
Dabar man ideja tokia sove o jeigu nusipirkti surfinija palauzyti sakeliu ir i vandenuka. Ar pavyktu pasidauginti? g.gif

as taip pernai ir dariau: nusipirkau senukuose 3 daigelius, paauginus, viesunes nuskabiau, paskui vel... ir vasara turejau du metrinius lovelius pilnus surfiniju, tik ne i vandenuka, o i zeme kisau
ir siemet taip darysiu. ir genejimas, ir dauginimas tuo paciu thumbup.gif
Atsakyti