aš pernai pietinėje pusėje buvau pasėjusi egiptinę lobiją, tačiau kai pavasaris šaltas ir ilgas buvo, tai gal pavėlavau pasėti, nes ji išaugo sulapojo labai vešliai, bet nespėjo žiedų net sukrauti. tačiau lapija tikrai buvo vešli ir vos pora augalų uždengė poros metrų pločio terasos kraštą ir nusivyniojo per stogą. Tik va nuotraukų neturiu Bet šiaip ta lobija mane dėl to ir užkabino, kad aprašyme buvo pažymėta, kad ji nebijo sausros, o pernykštė gi vasara oho kaip šildė, o šitas augalas nė trupučio nenukentėjo. Aišku paliedavau kaip ir visus augalus, tačiau tikrai nesimatė, kad jai atokaita gyvenimą gadintų, plius ir augo ji tikrai prastoje žemėje prie pamato
Gal kas galit pasakyt, ar tinka rododendrams kadagiu kaiminyste? Kokius spygliuocius be pusaiciu, dar salia saves pakencia rododendrai?
Aha man irgi idomu kas jiems i draugija tinka, pas mane kolkas jie auga vieni palei nuo kaimynu skiriancia tvora, o savo pusej jie tuju prisodine.
QUOTE(vida777 @ 2007 01 30, 18:21)
Gal kas galit pasakyt, ar tinka rododendrams kadagiu kaiminyste? Kokius spygliuocius be pusaiciu, dar salia saves pakencia rododendrai?
Tinka kadagiai, magnolijos, hebes, pieriai ir visi kiti augalai kurie megsta rugscia dirva.
Norejau paklausti ar ziemai pirdengiat rododendrus ar ne
As tai pridengiau, bet mano dar nera dideli.
Aš manau, kad rododendrus reikia dengti priklausomai nuo rusies. Vienos rusis atlaiko salti iki -15 C, kai kurios iki -30C. Skirtumas yra. As uzpernai pasodinta rododendra nedengiau, ziema, kaip pamenat oi-oi kokia buvo Tai pumpurai nusalo ir vasara jis nezydejo. Rudeni galvojau, kad apdengsiu, kai salciai prasides. Salciu nesulaukiau tai taip ir nesusiruosiau apdengti. Tai stovi po sniegu.
Dar norejau pasakyti, kad mano tris rododendrai auga su kadagiais ir virzais. Sodinau rudieni, pavasari paziuresiu kaip jiems seksis tokioj kaiminystei.
Dar norejau pasakyti, kad mano tris rododendrai auga su kadagiais ir virzais. Sodinau rudieni, pavasari paziuresiu kaip jiems seksis tokioj kaiminystei.
As tai saviskius apvoziau dezemis ir apkasiau sniegu: man tas staigus saltis taip baisiai atrode po tokios siltos ziemos ir labai gaila graziu, ispampusiu pumpuru...
QUOTE(ginaja @ 2007 01 31, 13:55)
Aš manau, kad rododendrus reikia dengti priklausomai nuo rusies. Vienos rusis atlaiko salti iki -15 C, kai kurios iki -30C. Skirtumas yra. As uzpernai pasodinta rododendra nedengiau, ziema, kaip pamenat oi-oi kokia buvo Tai pumpurai nusalo ir vasara jis nezydejo. Rudeni galvojau, kad apdengsiu, kai salciai prasides. Salciu nesulaukiau tai taip ir nesusiruosiau apdengti. Tai stovi po sniegu.
Rododendrus butina dengti jei jie pasodinti sauletoje vietoje, jei auga pavesyje joks dengimas nebutinas, nebent butu -30C Jie daugiau nudega nuo saules nei nusala.
QUOTE(ginaja @ 2007 01 31, 13:55)
Mano rododendrai su virziais draugauja jau du metai
ir dar japonine lanksva auga
Sveikos, noreciau suzinoti kur galima nusipirkti pigiu ir graziu augalu (lauko)sodinimui prie namo. As situose reikaluose naujoke.
o kokiam mieste??