Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

labas rytas, aš rudenį į namo laiptinę su vazonu pastačiau durnaropes, jas kažkas man apskabė, o dabar pamačiau, kad iš žemės lenda nauji lapai. Laiptinėje tamsoka, todėl nežinau ką man su jom daryt, patarkit?
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2007 01 22, 09:46)
labas rytas, aš rudenį į namo laiptinę su vazonu pastačiau durnaropes, jas kažkas man apskabė, o dabar pamačiau, kad iš žemės lenda nauji lapai. Laiptinėje tamsoka, todėl nežinau ką man su jom daryt, patarkit?

Tuoj atsals ir viskas susitvarkys thumbup.gif
Atsakyti
O mano tulpes pasirodo irgi nosis iskisusios, ne per giliai uzkasiau lotuliukas.gif
Atsakyti
Knifofija, lyg minėjai, kad esi auginusi tulpes, tai gal gali patarti ką man daryti su savo tulpių vazonu, kuris žiemojo iki šiol darže įkastas, bet jos jau apie 1.5 cm buvo sudygę. Vakar laukdama šalčių užpyliau jas puriom durpėm ir nežinau ar verta palikti, nes žiūriu žada po kelių dienų šalčius žemiau minus 10 ir šaltukas bent savaitę jau žada laikytis.....
Turiu galimybę įnešt visą vazoną į nešildomą stiklinį tambūrą, gal verta taip padaryti ir tegul jos toliau auga ir ruošiasi žydėt? Bijau, kad tų didesnių šalčių nepakels, kad ir pridengtos o gal ir sušust gali, nes daigeliai jau gražiai žali buvo.... g.gif Tambūras vakarinėj pusėj, šviesos turėtų gauti kaip ir ne mažiau nei darže... įkalbinėju save ir abejoju.... help, patarkit unsure.gif taip norėjau kupetą tulpių vazone turėti pavasariop ir še kad nori kokia žiema pasitaikė doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 23 sausio 2007 - 08:58
Labas, noriu paklasuti del dengimo magnolijos, siandien uzdesiu durpem ir iki pirmu saku apvyniosiu agro plevele, o kiek sluoksniu riekia vinioti ta plevele???
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 01 23, 09:51)
Knifofija, lyg minėjai, kad esi auginusi tulpes, tai gal gali patarti ką man daryti su savo tulpių vazonu, kuris žiemojo iki šiol darže įkastas, bet jos jau apie 1.5 cm buvo sudygę.  Vakar laukdama šalčių užpyliau jas puriom durpėm ir nežinau ar verta palikti, nes žiūriu žada po kelių dienų šalčius žemiau minus 10 ir šaltukas bent savaitę jau žada laikytis.....
Turiu galimybę įnešt visą vazoną į nešildomą stiklinį tambūrą, gal verta taip padaryti ir tegul jos toliau auga ir ruošiasi žydėt? Bijau, kad tų didesnių šalčių nepakels, kad ir pridengtos o gal ir sušust gali, nes daigeliai jau gražiai žali buvo.... g.gif Tambūras vakarinėj pusėj, šviesos turėtų gauti kaip ir ne mažiau nei darže... įkalbinėju save ir abejoju.... help, patarkit unsure.gif  taip norėjau kupetą tulpių vazone turėti pavasariop ir še kad nori kokia žiema pasitaikė doh.gif

Jei turi galimybe inesti tulpes, nesk kuo greiciau, butu gerai, kad patalpoje butu apie -1 -3 laipsnius ir sviesu. 4u.gif Durpes tulpems peilis jos visiskai nepakencia rugscios dirvos, blogai zydes ir susmulkes svogunai. Pavasari pabarstyk aplinkui truputeli medzio pelenu, arba kokiu dolomitmilciu. Visi augalai kurie augina gumbus arba storas saknis nepernesa rugscios dirvos bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 01 23, 20:22)
Jei turi galimybe inesti tulpes, nesk kuo greiciau, butu gerai, kad patalpoje butu apie -1  -3 laipsnius ir sviesu. 4u.gif Durpes tulpems peilis jos visiskai nepakencia rugscios dirvos, blogai zydes ir susmulkes svogunai. Pavasari pabarstyk aplinkui truputeli medzio pelenu, arba kokiu dolomitmilciu. Visi augalai kurie augina gumbus arba storas saknis nepernesa rugscios dirvos  bigsmile.gif

Ir kodėl anksčiau apie tai neskaičiau. O tai vakar nusipirkau durpių ir visus išdygusius tulpių daigelius apibarsčiau doh.gif Galvojau, geriau bus, o išėjo, kaip visada... Dabar lauksiu pavasario ir barstysiu pelenais g.gif
Atsakyti
O as irginorejau durpem pabarstyt, gerai, kad atsilaikiau doh.gif O kas cia per vyniojimas magnolijos plevele? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2007 01 23, 23:32)
O as irginorejau durpem pabarstyt, gerai, kad atsilaikiau  doh.gif O kas cia per vyniojimas magnolijos plevele?  unsure.gif

Magnolijas dengti rausvaziedes, o baltosios (cobus) nereikia dengti, ji daug atsparesne. Jei pirkot is Murauskienes (augintoja is Silutes) tai dengti tikrai nereikia, o joms zeme galite pamulciuoti durpemis. Jos rugsciamegiai augalai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 01 23, 21:22)
Jei turi galimybe inesti tulpes, nesk kuo greiciau, butu gerai, kad patalpoje butu apie -1  -3 laipsnius ir sviesu. 4u.gif Durpes tulpems peilis jos visiskai nepakencia rugscios dirvos, blogai zydes ir susmulkes svogunai. Pavasari pabarstyk aplinkui truputeli medzio pelenu, arba kokiu dolomitmilciu. Visi augalai kurie augina gumbus arba storas saknis nepernesa rugscios dirvos  bigsmile.gif

Ačiū kuo stipriausiai, spėju, kad per parą dar nespėjo nei nušalti nei prisigerti durpių rūgštybės mano tulpiukai.... g.gif Tiesa durpės ten buvo neutralizuotos, tai gal dar viskas stos į vietas. kaip gerai, kai yra protingų patarėjų 4u.gif
Atsakyti
Mes magnoliją pirkom pavasarį iš Amšiejaus. Labai daug klausinėjau apie ją ir apie perkamas slyvas, kad dabar (o skleroze doh.gif ) nebeprisimenu, ką dėl dengimo sakė. Apdengiau dėl visa ko... Esu skaičiusi, jei pirmą žiemą peržiemoja, viskas bus thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos,noriu paprieštarauti dėl durpių,visą laiką pilu ant tulpių durpių sluoksnį,ir kiekvienais metais jos išauga gražios,nesusmulkėjusios.Gal kalbat apie durpes rododendrams ar kitiems augalams kurie mėgsta rūgščią dirvą,tai ir spec durpės joms yra,ai bet gal ir aš ne viską žinau blush2.gif
Atsakyti