Lietuvos šiaurėj šiandien beveik visą dieną saulė švietė Per pietus apžiūrėjau gėlynus. O siaube, dygsta narcizai, ankstyvosios tulpės Tai jei spustels,jiems turbūt viskas
Reiks prašyt Vyriausybės kad kaip ir žemdirbiams kompensuotų mano "žiemkenčius"
O rytojui net iki +10 pranašauja
Mane irgi nerimas ir siaubas apemes vis nugirstu pliotku, kad dar -20 zada. Gal kas is rimtu saltiniu apie tai zinot? man tai sake tipo lenku sinoptikai speja, jie mums ir kaledas tokias ispranasavo ir neklydo
Nepergyvenkit gamta viską pati sureguliuoja, aš jau spėjau įsitikinti. Prieš pora metų kruša nudaužė jau pražydusius agurkus. Liko tik kotelis su šaknelėmis. Kaimynės išrovė ir pasėjo iš naujo, o aš (kadangi visada trūksta laiko) nieko nedariau. Pas kaimynes tik žydėt pradėjo, o pasmane buvo tiek agurkų, kad visas kaimynes ir drauges apdalinau.
QUOTE(Vilioja @ 2007 01 10, 09:28)
...Tai mano labai mėgztamas augalas, kurio niekaip negaliu prisijaukinti. Praeitą žiemą iššalo, pavasarį vėl pasėjau, persodinau, bet kai ši žiema tokia...
man rudenį kaimynė khifofijos "vaikiukų" davė krūvą, tai prikaišiojau gėlyne, dabar tai matosi gyvi, bet nežinia, kaip bus jei šaltukas užkabins... tik panašu, kad dar metelius kitus teks palūkėti kol pražys ar jops greitai suauga iki žiedų, gal kas žinot?
As irgi kasdien apeinu savo teritorija - liudna Rozes pumpurus, lapelius isskleidusios, tulpes pradejusios dygti.... Seku prognozes, kad speciau uzdengti, kai ateis dideiji salciai... Nors man jau nesitiki - siandien uz lango pas mane nuo ryto +11 laipsniu rodo, vakar, kai saulute sviete , tai vos ne pavasariu kvepejo... Nesinori grizti i ziemos glebi...
QUOTE(Vilioja @ 2007 01 10, 09:28)
Knifofija, sveika prisijungus (o gal tik persivardijus ) Labai gražiai pasivadinai. Tai mano labai mėgztamas augalas, kurio niekaip negaliu prisijaukinti. Praeitą žiemą iššalo, pavasarį vėl pasėjau, persodinau, bet kai ši žiema tokia...
Sveika Vilioja, as nepersivadinau, esu tikru tikriausia naujoke
O knifofija prisijaukinti labai lengva. Jos negalima visiskai uzdengti, lapai turi buti neuzdengti, o tik zeme aplinkui pamulciuota ir tik ne durpemis, nes nemegsta rugsties. Seni, dideli kelmai kad ir silta ziema issunta, taigi mazdaug kas tris metus reikia atsiskirti jauna daigeli, ir visada turesite
na ir aš nuvažiavau į sodą apžiūrėjau savo augaliukus.Taigi kaip pamačiau ,flioksai pražydo,saulutės su pumpurais ir tokie krumukiai jų vešlūs vasara tokie nebūna,astrai,šilagėlės jau nauji daigiukai matosi,hiacintai,tulpės sudygo.Žodžiu pavasaris ,tai kaip pašals be augaliukų liksiu.
O jei apie lenkų prognozes,tai jie sako kad žiemos nebus,ir dar du metus,mes jos nelabai matysim,na bent jau sniego kalnų tikrai.Taigi roges reikia rūsį palikti .Kaip sako juokas pro ašaras
O jei apie lenkų prognozes,tai jie sako kad žiemos nebus,ir dar du metus,mes jos nelabai matysim,na bent jau sniego kalnų tikrai.Taigi roges reikia rūsį palikti .Kaip sako juokas pro ašaras
Tai gal vasara reikia kokiu arbuzu uzsiset lauke. Zada kad bus karsta
aš jau pradėjau apžiūrinėti sėklų atsargas, sakau gal reikia pradėti sėti įstiklintam tambūre pats tas, nešalta, nešilta, daug šviesos, tik... diena gal dar per trumpa, nebent kokius ilgiau dygstančius augalėlius nors... kasmet bandau sau prisiekti, kad nebesėsiu, atsibosta su tais daigais stumdytis, pirkti ir už normalią kainą pilna būna, bet neatsispiriu ir vėl užsiimu