Dekui Jolaxus ir Reqila Jus cia pagrindines patarejos, o tai daug kur raso tik apie tuos maziukus silokiukus.
Sita staiga atejusi ziema varo neviltin, visai nesiorientuoju ar tas rozes dengt, ar dar ne? Zydi is sniegu. Nesamone kazkokia
QUOTE(Tina* @ 2006 11 04, 21:12)
Dekui Jolaxus ir Reqila Jus cia pagrindines patarejos, o tai daug kur raso tik apie tuos maziukus silokiukus.
Sita staiga atejusi ziema varo neviltin, visai nesiorientuoju ar tas rozes dengt, ar dar ne? Zydi is sniegu. Nesamone kazkokia
Siaip rozes reikia kelios savaites pries salcius nukirpt palienat 10-15 cm ilgio kotus, jos tada pasiruosia ziemai
mano irgi zydejo sestadieni nukarpiau, o ateinanti savaitgali planuoju eglisakiais apdengt. kai dengi eglisakiais, rozes nesusunta, o durpem apkasant lengiau susunta, tai as labiau eglisakius megstu
Turiu viena chrizantema, ar ja reikia pakirpti ir apdengti? Nu klausineju cia visko kaip neziniukas Visur, kur skaiciau, tai raso, kad i siltnami nest reikia ziemot
QUOTE(Tina* @ 2006 11 07, 00:25)
Turiu viena chrizantema, ar ja reikia pakirpti ir apdengti? Nu klausineju cia visko kaip neziniukas Visur, kur skaiciau, tai raso, kad i siltnami nest reikia ziemot
karališkos chrizantemos nežiemoja lauke, o tos paprastesnės gali ir peržiemoti. net nežinau ar jų yra specifinių rūšių, bet pas mane viena auga tokia, kaimynė davė, sako laukinė, daugiametė, tai pernai lengvai pridengiau nupjauta žole ir puikiai atžėlė pavasarį ir rudeniop gausiai žydėjo taip kad esu išbandžiusi jog kai kurios tikrai peržiemoja
jei šiek tiek abejoji, atgnybk kelmo dalį ir pasodinusi kokiam kibire įnešk į rūsį, o kitą dalį palik lauke - pavasarį žinosi kaip elgtis kitąmet
QUOTE(Vilioja @ 2006 11 07, 15:40)
Prisirinkau medėjančio bijūno sėklų. Bandysiu sėti. Gal teko kam nors su jomis "žasiti" - kaip pavyko?
su paskutiniuoju "Sodo spalvų" numeriu gavau visą žurnalą apie bijūnus, buvo ten kažkas ir apie sėją, pasidairyk spaudos skyriuose gal rasi naudingos info ten
[quote=Vilioja,2006 11 07, 16:40]
Prisirinkau medėjančio bijūno sėklų. Bandysiu sėti. Gal teko kam nors su jomis "žasiti" - kaip pavyko? Gal ir pavyks sudaiginti ,bet ar neatsibos laukti kol sužydės girdėjau kad tik po penkių metų žydės .O iš išskaidyto kelmo greičiau.
Prisirinkau medėjančio bijūno sėklų. Bandysiu sėti. Gal teko kam nors su jomis "žasiti" - kaip pavyko? Gal ir pavyks sudaiginti ,bet ar neatsibos laukti kol sužydės girdėjau kad tik po penkių metų žydės .O iš išskaidyto kelmo greičiau.
As sejus.Tik juos reikia set is rudens,nes seklos turi stratifikuotis.Pirmais metais mano isdygo tik vienas augaliukas.Plotelis paliktas..lauksiu, gal antra pavasari isdigs dar koks..
Aciu Jolaxus uz patarimus.
As tai laukiu naujo "Mano gelynas" numerio, bet kaip visada gerokai veluoja.
As tai laukiu naujo "Mano gelynas" numerio, bet kaip visada gerokai veluoja.
Reiketu set i lauka.Tik pries seja reikia pamirkyt,nugludint sonus,kad pradygimas butu lengvesnis.Tuomet galima pabandyt sumaisyt su smeliu ir trupuciu durpiu, sumaisyti ir palikti saldytuve iki pavasario.O tuomet paseti.Taip nesu bandziusi.
Sveikos,
klausykit, kaip jus ziemai apdengiate jaunus vaismedzius?
klausykit, kaip jus ziemai apdengiate jaunus vaismedzius?