Megsta visas, ir pieniskas, ir darzoviu
Mūsų mažylio mėgstamiausia burokėlių sriuba, vasarą-šaltibarščiai
zirniu,pupeliu,pieniskos
Maniskis mieliausiai kerta perliniu kruopu ir burokeliu sriubas. kitu irgi nebrokina. Tik rauguntu kopustu neikisi
QUOTE(viilda @ 2008 12 16, 23:14)
O maniškė nemėgsta burokėlių sriubos,bet kaip raugintų kopūstų sriubytę skaniai valgo
maniškei irgi patinka raugintų kopūstų sriubytė bet skaniausia šaltibarščiai
Burokėlių ir pieniška makaronų sriubytės
Ryziu arba makaronu pieniskos
Mažasisi valga visas sriubas, labiausiai mėgsta trintas kad kuo mažiau kramtyt reikėtu
sriubu kazkodel visai nevalgo..
Maniskis megsta pievagrybiu,burokeliu kopustu,vistienos.O zirniu tai nebandyk virti,saukia kad smirda.
Trinta cukinijų sriuba
1,5kg. cukinijų,
1 svogūnas,
600 ml. sultinio,
600 ml. pieno,
druskos,
pipirų,
petražolių,
50 ml. grietinėlės.
Cukinijas nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Smulkintą svogūną truputį psakrudinkite su cukinijomis (į keptuvę galite įpilti šaukštą aliejaus), sudėkite į sultinį,uždenkite ir virkite, kol suminkštės. Sriubą perkoškite, daržoves sutrinkite smulkintuvu. Supilkite pieną ir maišydami kaitinkite, kol užvirs. Pagardinkite druska, pipirais. Įpilkite grietinėlės, apibarstykite smulkintomis petražolėmis ir pakaitinkite.
Vištienos sriuba su brokoliais
2 gabaliukai vištienos filė,
4 bulvės,
1 svogūnas,
2 šaukštai aliejaus,
800 ml. Vandens,
2 kubeliais sultinio,
100 g. brokolių,
100 g. tepamojo sūrelio,
druskos,
pipirų.
Vištienos filėir bulves supjaustykite kubeliais, susmulkinkite svogūną. Troškintuve įkaitinkite aliejų ir jame truputį patroškinkite vištieną, bulves ir svogūną. Įpilkite vandens, sudėkite sultinio kubelius ir virkite 10 minučių. Tada sudėkite pjaustytus brokolius, pagardinkite druska ir pipirais, pavirkite dar dvi minutes. Tada dėkite tepamąjį sūrelį ir pakaitinkite kol išsilydys. Išmaišykite ir patiekite.
Morkų sriuba
4 morkos,
300 g. faršo,
2 svogūnai,
2 pomidorai,
2 šaukštai sviesto,
500 ml. sultinio,
pusė aitriosios paprikos,
druskos.
Supjaustykite svogūnus ir morkas (arba stambiai sutarkuokite). Į troškintuvą įdėkite sviesto ir patroškinkite morkas, faršą ir svogūnus. Įdėkite smulkintą aitriąją papriką, pomidorus, druską, prieskonius, supilkite sultinį. Uždenkite ir virkite 15 min. Prieš patiekdami galite užbarstyti tarkuoto frementinio sūrio.
1,5kg. cukinijų,
1 svogūnas,
600 ml. sultinio,
600 ml. pieno,
druskos,
pipirų,
petražolių,
50 ml. grietinėlės.
Cukinijas nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Smulkintą svogūną truputį psakrudinkite su cukinijomis (į keptuvę galite įpilti šaukštą aliejaus), sudėkite į sultinį,uždenkite ir virkite, kol suminkštės. Sriubą perkoškite, daržoves sutrinkite smulkintuvu. Supilkite pieną ir maišydami kaitinkite, kol užvirs. Pagardinkite druska, pipirais. Įpilkite grietinėlės, apibarstykite smulkintomis petražolėmis ir pakaitinkite.
Vištienos sriuba su brokoliais
2 gabaliukai vištienos filė,
4 bulvės,
1 svogūnas,
2 šaukštai aliejaus,
800 ml. Vandens,
2 kubeliais sultinio,
100 g. brokolių,
100 g. tepamojo sūrelio,
druskos,
pipirų.
Vištienos filėir bulves supjaustykite kubeliais, susmulkinkite svogūną. Troškintuve įkaitinkite aliejų ir jame truputį patroškinkite vištieną, bulves ir svogūną. Įpilkite vandens, sudėkite sultinio kubelius ir virkite 10 minučių. Tada sudėkite pjaustytus brokolius, pagardinkite druska ir pipirais, pavirkite dar dvi minutes. Tada dėkite tepamąjį sūrelį ir pakaitinkite kol išsilydys. Išmaišykite ir patiekite.
Morkų sriuba
4 morkos,
300 g. faršo,
2 svogūnai,
2 pomidorai,
2 šaukštai sviesto,
500 ml. sultinio,
pusė aitriosios paprikos,
druskos.
Supjaustykite svogūnus ir morkas (arba stambiai sutarkuokite). Į troškintuvą įdėkite sviesto ir patroškinkite morkas, faršą ir svogūnus. Įdėkite smulkintą aitriąją papriką, pomidorus, druską, prieskonius, supilkite sultinį. Uždenkite ir virkite 15 min. Prieš patiekdami galite užbarstyti tarkuoto frementinio sūrio.
stai tokia:
Trinta sriuba su mėsos kukulaičiais
nedidelio svogūno;
morkos;
300 g šparaginių pupelių;
skiltelės česnako;
šaukšto sviesto;
pusės stiklinės grietinės;
pusės šaukštelio smulkintų krapų;
druskos;
kario;
2 stiklinių vandens.
Smulkiai supjaustykite svogūną,morką ir šparagines pupeles.Puode svieste patroškinkite svogūną. Kai jis pagels, suberkite kitas daržoves ir smulkintą česnako skiltelę.Užpilkite vandeniu ir virkite, kol daržovės suminkštės. Sriubą suplakite plakikliu (jeigu bus per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens ir užvirinkite). Paskaninkite kariu ir druska.Įpilkite grietinės ir išmaišykite.Kai sudėsite mėsos kukuliukus, sriubą apibarstykite krapais.Patiekite su bandele.
Mėsos kukuliukai
200 g maltos kalakutienos;
kiaušinio;
3 šaukštų manų kruopų;
pipirų, druskos;
2 šaukštų alyvų aliejaus apkepinti.
Maltą mėsą sumaišykite su kiaušiniu, manų kruopomis ir prieskoniais. Suformuokite graikinio riešuto dydžio kukulaičius. Įkaitinkite aliejų ir mėsos kukulius apkepinkite. Taip paruoštus sumeskite į sriubą.
Trinta sriuba su mėsos kukulaičiais
nedidelio svogūno;
morkos;
300 g šparaginių pupelių;
skiltelės česnako;
šaukšto sviesto;
pusės stiklinės grietinės;
pusės šaukštelio smulkintų krapų;
druskos;
kario;
2 stiklinių vandens.
Smulkiai supjaustykite svogūną,morką ir šparagines pupeles.Puode svieste patroškinkite svogūną. Kai jis pagels, suberkite kitas daržoves ir smulkintą česnako skiltelę.Užpilkite vandeniu ir virkite, kol daržovės suminkštės. Sriubą suplakite plakikliu (jeigu bus per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens ir užvirinkite). Paskaninkite kariu ir druska.Įpilkite grietinės ir išmaišykite.Kai sudėsite mėsos kukuliukus, sriubą apibarstykite krapais.Patiekite su bandele.
Mėsos kukuliukai
200 g maltos kalakutienos;
kiaušinio;
3 šaukštų manų kruopų;
pipirų, druskos;
2 šaukštų alyvų aliejaus apkepinti.
Maltą mėsą sumaišykite su kiaušiniu, manų kruopomis ir prieskoniais. Suformuokite graikinio riešuto dydžio kukulaičius. Įkaitinkite aliejų ir mėsos kukulius apkepinkite. Taip paruoštus sumeskite į sriubą.