zinot,turim tokia beda del tustinimosi,mergyte labai steni,bet pati neprakakoja,kol jei nepadedi,bet ismatos kaip kosyte,ne kietos.Darom ir masaziukus ir kojytes lankstom,bet tik ji pradeda stenet,tai ir pravirksta,atrodo,kad uzpakaliukas uzklijuotas butu.Gal kam kas panasaus buvo?ka daret?
gydytoja sake, kad misinuko kiekis - vaiko pasirinkimas, kiek nori, tiek tegu valgo, bet va pertraukas tarp maitinimu reiktu islaikyti bent 3 val., nes misinukai yra sunkiau virskinami ir ilgiau islieka skrandyje nei MP, dazniau maitinant, sluoksniuojasi sviezias su apvirskintu, o tai sukelia virskinimo bedu. zodziu, skrandis turi istusteti. zinoma, ta taisykle negalioja maitinant MP. nors dukryte atsibudusi zirzia alkana, bandau patempt bent 2,5 val. tarp valgymu... taip mums buna maziau bedu su atpylinejimu.
Nu siaubas, paskaiciau cia jusu pasisakymus ir susinervinau visai...
Mnao pupai 5 savaites...paskutiniu metu smarkiai atpilineja, o valgom Aptamil 1. Cia tris kokias dienas buvo kad mazoji suvalgydavo po 150 ml misinuko (aisku ne kiekviena maitinima, budavo ir tik 50 ml), tai kai pasakiau daktarei liepe GRIEZTAI tiek neduoti. Tipo atpila del to kad persivalgo, o ir priaugo per sav 500 gr. (jei teisingai pasvere aisku). Tai dbr kelias dienas kankinuosi su mazaja, nes ;liepe duoti tik po 100 ml misinuko ir ne daugiau, jei ka geriau vandens 10-20ml.. mazoji zirzia, nemiega beveik dienomis, visad aktyvi ir nerami...o atpilineja ir toliau...nesamone kazkokia - juk jai reikia bent 120 ml pienuko, kai buvo 2 sav suvalgydavo jau po 100, o dbr neleidzia duoti daugiau...ka man daryti? neklausyti daktaru? vanduo pupai irgi negerai, nes jei jo isgeria is karto po misinio - atpila juodai ir net pro nosi, kartais net visai valandai praejus nuo maitinimo
Mnao pupai 5 savaites...paskutiniu metu smarkiai atpilineja, o valgom Aptamil 1. Cia tris kokias dienas buvo kad mazoji suvalgydavo po 150 ml misinuko (aisku ne kiekviena maitinima, budavo ir tik 50 ml), tai kai pasakiau daktarei liepe GRIEZTAI tiek neduoti. Tipo atpila del to kad persivalgo, o ir priaugo per sav 500 gr. (jei teisingai pasvere aisku). Tai dbr kelias dienas kankinuosi su mazaja, nes ;liepe duoti tik po 100 ml misinuko ir ne daugiau, jei ka geriau vandens 10-20ml.. mazoji zirzia, nemiega beveik dienomis, visad aktyvi ir nerami...o atpilineja ir toliau...nesamone kazkokia - juk jai reikia bent 120 ml pienuko, kai buvo 2 sav suvalgydavo jau po 100, o dbr neleidzia duoti daugiau...ka man daryti? neklausyti daktaru? vanduo pupai irgi negerai, nes jei jo isgeria is karto po misinio - atpila juodai ir net pro nosi, kartais net visai valandai praejus nuo maitinimo

QUOTE(aistullka @ 2008 02 21, 16:52)
Nu siaubas, paskaiciau cia jusu pasisakymus ir susinervinau visai...

Na nesinervink, grožiui kenkia

O kas kiek laiko ji valgo ir kiek maitinimų per parą susidaro ir dar kiek sveria? Šiaip laikoma kad 2-4 mėn.vaikas turėtų suvalgyti maždaug 1/6 savo kūno svorio. Mažesnių vaikų normų nežinau. Aš savo mažių maitinu Nestle NAN HA1, ten parašyta 3-4 savaitėm - 120ml., 5 kartus per parą, 2 mėnesį 150 ml. taip pat 5 kartus per parą. Aš taip ir duodavau, tiesiog atskaičiuodavau valandas, kad tie penki maitinimai normaliai išsidėstytų, gavosi mišinukas kas 4 valandas, su ilgesne pertrauka naktį. Vaikutis priprato, sotus patenkintas, svoris auga normaliai.
Musu mazytei 3.5 men ir ji valgo 6 kartus i para po mazdaug 110 ml, kartais daugiau
QUOTE(moniciukas @ 2008 02 05, 18:24)
zinot,turim tokia beda del tustinimosi,mergyte labai steni,bet pati neprakakoja,kol jei nepadedi,bet ismatos kaip kosyte,ne kietos.Darom ir masaziukus ir kojytes lankstom,bet tik ji pradeda stenet,tai ir pravirksta,atrodo,kad uzpakaliukas uzklijuotas butu.Gal kam kas panasaus buvo?ka daret?
Mano abu vaikai augo su tustinimosi problemomis- pradeda ardytis, rekti, nepadeda net zindymas- kisu ausu krapstuka suvilgyta aliejuke ar vazeline ir spaudziu kojytes prie pilvo. Ir ramu. Mazylis dar neisaugo ir to amziaus, bet del dickes galiu pasakyt drasiai- prades maitintis kietu maistu(tyreles, kosytes ir t.t.), viskas susitvarkys. Net nezinau, kodel taip buna(ir ne taip jau retai),gal nuo pieno sudeties priklauso

QUOTE(gggiedrex @ 2008 02 27, 16:52)
Musu mazytei 3.5 men ir ji valgo 6 kartus i para po mazdaug 110 ml, kartais daugiau
o mums 3 mėn ir mes jau nuo antro mėn valgom po 150 ml

o dėl tuštinimosi bėdų tai gali būt kad jums netinka mišinukas

QUOTE(ohoho @ 2008 03 04, 00:51)
Mano abu vaikai augo su tustinimosi problemomis- pradeda ardytis, rekti, nepadeda net zindymas- kisu ausu krapstuka suvilgyta aliejuke ar vazeline ir spaudziu kojytes prie pilvo. Ir ramu. Mazylis dar neisaugo ir to amziaus, bet del dickes galiu pasakyt drasiai- prades maitintis kietu maistu(tyreles, kosytes ir t.t.), viskas susitvarkys. Net nezinau, kodel taip buna(ir ne taip jau retai),gal nuo pieno sudeties priklauso
. Gauna MP 

Maniske atviksciai - viskas buvo l.gerai, kol nepradejome ragauti darzoviu ir vaisiu tyreliu bei kosiu... Kas 3-ys dienos, kas 2-i, kas 4-ios...Laukiu, gal kas pasikeis, sake,kad organizmui reikia priprasti, jis truputi sustreikuoja. Siandien jau pyliau i kose alyvuogiu aliejaus... gydytoja patare.

p.s. man kazkada irgi sove i galva ausu krapstuka pavilgyta aliejukyje ikisti, padejo ( cia kai 4 d. nieko), bet paskui galvoju - o jei dazniau tai darant vatyte nusimautu? nekas...

Girdejau, kad termometra kisa i sikniuka, bet man kazkaip su tuo gyvsidabriu.. irgi ne prie sirdies.
oi su tuo maistelio kiekiu ir mum buvo galvosukis.Musu mazulis visada valgydavo daugiau nei ant pakuotes rekomenduoja.daktarai siule duoti maziau,bet vaikas isireikalaudavo ir viskas.Priaugdavo normaliai,net ne per daug,tai jam matyt tiek maistelio noredavosi.O soskiuka duodavom,kad zisti butu ka.As manau reik pagal maziuka ziureti-jei suvalgo daugiau nei atrodo reikia,bet gerai jauciasi,neatpylineja gausiai,vadinasi viskas