Mum buvo uzsitesusi gelta, tai ir sake saulutej palaikyt nuoga geriaisia. Skaido bilirubina.

Sveikos mamytes,mano mazyliui 1.5men,siandien buvom pas daktarus,del uzsitesusios naujagimystes geltos.Bilirubino kiekis 127,siek tiek virs normos.Man pasake,kad tai -mamos pieno gelta?Gydytoja pasake nezinanti kas tai itakoja.Klausiu jusu,gal kam teko su tuo susidurt?Is kur ta pieno gelta atsirado?
.

oi,su tuo as buvau susidurusi,man tai buvo kosmaras.visa menesi,kas diena vaiksciojom davineti krauja,kad tikrintu bilurubino kieki kraujyje.man daktare patere neduoti savo piena o pirkti misinukus,as taip ir padariau.bilurubinas praejo,bet ir mano pienas dingo,nors as ji istraukdinejau
bet jei nori kad sumazetu bilurubino kiekis laikyk savo vaikeli ant saule arba yra tokia lempa,dabar neprisimenu kaip ji vadinasi!
jei dar turi klausimu,klausk,as nemazai su sita problema prisikentejau su mazyliu savo

bet jei nori kad sumazetu bilurubino kiekis laikyk savo vaikeli ant saule arba yra tokia lempa,dabar neprisimenu kaip ji vadinasi!
jei dar turi klausimu,klausk,as nemazai su sita problema prisikentejau su mazyliu savo
Isivaizduok,paklausiau daktares,gal as ka cia netaip darau,kad tas pienas prastas,ji manes tik del mazakraujystes paklause.liepe maitint,bet tarp maitinimu duot vandens ir arbateliu.O tavo maziukui greit praejo?Po lempom gimdimo namuos sviete.Musu skiepyt neleidzia dar delto kad dar sustipres atseit.

...ant saule arba yra tokia lempa,dabar neprisimenu kaip ji vadinasi!
As del sios problemos nieko negaliu patarti, tik noriu pasakyti, kad tokia lempa atrodo vadinasi - kvarco lempa, ijungus ja kambaryje - galima degintis, tokias lempas naudoja soliariume. Na, jei apie sita lempa eina kalba

QUOTE(REBECA @ 2006 10 04, 18:11)
Isivaizduok,paklausiau daktares,gal as ka cia netaip darau,kad tas pienas prastas,ji manes tik del mazakraujystes paklause.liepe maitint,bet tarp maitinimu duot vandens ir arbateliu.O tavo maziukui greit praejo?Po lempom gimdimo namuos sviete.Musu skiepyt neleidzia dar delto kad dar sustipres atseit. 

Dar paskaityk cia http://www.mamosdien...?id=sv-nd-gelta, gal rasi sau naudingos informacijos. Labai man jusu gaila, labai uzjauciu

mano mazylis sirgo daugiau negu menesi.padek po florosentine lempa,laikyk diena nakti.as zinau,kad tai kosmaras,bet po keliu menesiu is jo tik pasijuoksi.mus is ligonines isleido su gelta,o tada laksciau po ligonines del to.nemalonu ziureti kai vaikas rekia kai is jo ima krauja ir dar kasdien.
tau neleidzia daryti skiepu nes negalima,gali buti salutinis poveikis
man sake valgyti valtymu,varskes ir pan.
tik nepergyvenk,visi mazyliai gelta perserga
laikykis
jei dar turi klausimu,klausk

laikykis
QUOTE(meile0409 @ 2006 10 04, 18:57)
mano mazylis sirgo daugiau negu menesi.padek po florosentine lempa,laikyk diena nakti.as zinau,kad tai kosmaras,bet po keliu menesiu is jo tik pasijuoksi.mus is ligonines isleido su gelta,o tada laksciau po ligonines del to.nemalonu ziureti kai vaikas rekia kai is jo ima krauja ir dar kasdien.
laikykis

laikykis
Labai aciu tau uz atsakymus,gal dar kartais zinai kur ta lempa galima isisgyt?

florasentine lempa nebrangi,as nezinau kiek lietuvoje kainuoje,nes ten negyvenu.o lempa galima isigyti bet kurioje parduotuveje kur lempas pardavineja,ji dazniausia kabinama virtuveje,garazuose(kiek prismenu is lietuvos),atrodo taip:pailga trubele
padek ta lempa virs lovytes ir isrenk vaika kad ant odeles sviestu,taip kiaura para,arba laikyk ant tiesioginiu saules spinduliu.o jei ir tai neveikia teks duoti misinukus,o ne savo piena,bet iki tol kol gelta baigsis
sekmes
padek ta lempa virs lovytes ir isrenk vaika kad ant odeles sviestu,taip kiaura para,arba laikyk ant tiesioginiu saules spinduliu.o jei ir tai neveikia teks duoti misinukus,o ne savo piena,bet iki tol kol gelta baigsis
sekmes
QUOTE(Alisa2 @ 2006 10 04, 18:33)
Dar paskaityk cia http://www.mamosdien...?id=sv-nd-gelta, gal rasi sau naudingos informacijos. Labai man jusu gaila, labai uzjauciu 

Aciu uz adresa,radau si ta naudinga

Mes tai ligoninėj (po gimdymo) pragulejom savaite laiko... butent del geltos... bet viena para palaike inkubatoriuj po melynom lempom ir sekancia diena mes galejom vaziuoti namo... nes gelta buvo beveik dingusi... tai tikiuosi ir jums greit praeis kai palaikysi po melyna lempa (arba kaip ligoninej sake dienos sviesos lempos)... nes ten buvo ir melynu ir paprastu dienos sviesos lempos... sekmes jums...
QUOTE(REBECA @ 2006 10 04, 20:26)
Labai aciu tau uz atsakymus,gal dar kartais zinai kur ta lempa galima isisgyt?
.Gal dar kaina zinai?Aciu uz palaikyma 

LAbutis,
aš tai siūlyčiau nieko nepirkalioti savo nuožiūra. Jei daktarai tik buria, matau, jei teisingai, iš Panevėžio esat. Susisuk 118 ir paklausk Kauno Klinikų neonatologijos skyriaus numerio. Ten paskambinus, pasikviesk budinčią naujagimių gydytoją. Ten labai geros širdies vedėja dirba. Ir kiek galima daugiau išsiklausinėk. Netoli čia tas Kaunas. Paprašyk savo gydytojos siuntimo į Klinikas.
Aš pati su gelta nekovočiau vien tik pagal patarimus iš kitų mamų. Per daug rimta...
Mano vaikai turėjo geltas, po gimimo iš karto. Dėl mūsų kraujo grupių konflikto. Jiems abiems taikė fototerapiją, po 2 paras.