Įkraunama...
Įkraunama...

Kur yra laisvų vietų lopšelyje

QUOTE(klopedija @ 2011 07 01, 06:09)
Į lopšelius paprastai priimi nuo metų, tik pageidautina, kad vaikas jau vaikščiotų.
Įstatymais numatyta galimybė lankyti nuo 0 m., bet, mano galva, tai nusikaltimas kūdikio atžvilgiu.
Patartina rašyti prašymą iškart, gavus gimimo liudijimą.
Taip.
Bet galima pradėti lankyti bet kada, jei tik vietų yra.

Tik gavus gimimo lidiujima, gerai skamba cool.gif Gautas jis seniai, bet gyvenama vieta keičiama db kai vaikam 2 m ir 3.5m.

Galima paskambinti į darželį ir paklausti kokia eilė tokio amžiaus vaikui ar reikia važiuoti?
Atsakyti
QUOTE(pupa999 @ 2011 07 01, 18:47)
Tik gavus gimimo lidiujima, gerai skamba  cool.gif 
Visi įstatymai ir tvarkos skamba gerai. O kokie prioritetai ir kaip elgtis, kiekvienas sprendžia savo galva.
Atsakyti
Laba. Gal kas bandėt pateikti elektroniniu būdu prašymą? Niekaip nesuprantu kaip reikia prisijungti prie to Kauno darželių puslapio, iškart reikia suvest vartotojo vardą ir slaptažodį, o neprisijungus duoda tik pasižiūrėt eiles
Atsakyti
o ką reiškia kai žiūri savivaldybės puslapyje laisvos vietos, kad laisva vieta iki 2011-08-31? Tai reikškia kad šiuo metu ta vieta laisva ir jei tarkim nueičiau aš ją gaučiau? Ar kaip?
Ir dar.Atsižvelgiama, kad priimami vaikai būtų Kauno miesto savivaldybės gyventojai, ir tik esant laisvų vietų priimami kitose savivaldybėse gyvenantys vaikai;Jei tėvų (globėjų) pageidaujamoje (-ose) švietimo įstaigoje (-ose) laisvų vietų nėra, siūloma kita švietimo įstaiga, kurioje yra vietų. Atsiradus laisvai vietai, vaikui teikiama pirmenybė lankyti pageidaujamą įstaigą. . Tai jei aš iš rajono dabar užregistruoju savo vaiką, tai vis per tuos du tarkim metus po manes užsiregistravę eis kaip su pirmenybe prieš mane? Ar tik iki manes užsiregistrave?
Papildyta:
QUOTE(jolantux777 @ 2011 07 14, 10:28)
Laba. Gal kas bandėt pateikti elektroniniu būdu prašymą? Niekaip nesuprantu kaip reikia prisijungti prie to Kauno darželių puslapio, iškart reikia suvest vartotojo vardą ir slaptažodį, o neprisijungus duoda tik pasižiūrėt eiles

reikia eiti www. kaunas. lt, tada šone pasirenkat paslaugos---- švietimas---- priėmimas į ikimokyklinio ygdymo įstaigas. Ten spaudžiate užsisakyti paslaugą,pasijungiate per internetinę bankininkystę ir pildot prašymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgel @ 2011 07 18, 11:47)
o ką reiškia kai žiūri savivaldybės puslapyje laisvos vietos, kad laisva vieta iki 2011-08-31? Tai reikškia kad šiuo metu ta vieta laisva ir jei tarkim nueičiau aš ją gaučiau? Ar kaip?
Ir dar.Atsižvelgiama, kad priimami vaikai būtų Kauno miesto savivaldybės gyventojai, ir tik esant laisvų vietų priimami kitose savivaldybėse gyvenantys vaikai;Jei tėvų (globėjų) pageidaujamoje (-ose) švietimo įstaigoje (-ose) laisvų vietų nėra, siūloma kita švietimo įstaiga, kurioje yra vietų. Atsiradus laisvai vietai, vaikui teikiama pirmenybė lankyti pageidaujamą įstaigą. . Tai jei aš iš rajono dabar užregistruoju savo vaiką, tai vis per tuos du tarkim metus po manes užsiregistravę eis kaip su pirmenybe prieš mane? Ar tik iki manes užsiregistrave?
reikia eiti www. kaunas. lt, tada šone pasirenkat paslaugos---- švietimas---- priėmimas į ikimokyklinio ygdymo įstaigas. Ten spaudžiate užsisakyti paslaugą,pasijungiate per internetinę bankininkystę ir pildot prašymą 4u.gif
Deja, tai reiškia, kad nuo numatytos dienos ateis vaikas ir "pagal nutylėjimą" į tą vietą nieko nepriima. Nes gi neišeina vaiką priimti, o paskui išmesti.
Daug niuansų, sunku išsamiai paaiškint.
Tarkim, grupės komplektuojamos pagal gimimo metus. Jūs užregistravot vaiką į tam tikro amžiaus grupę. Jei neatsiranda pretendentų pagal amžių, jūs patenkat į tą grupę, jei atsiranda, deja... unsure.gif
Tiksliau: http://ep.kaunas.lt/...p/5/?itemID=163
Atsakyti
Labai ačiū Jurgel, pati nebūčiau niekaip prisikasus biggrin.gif
Atsakyti
Ai as tai nesvietanai pikta ant valdzios, kad truksta vietu lopsely doh.gif Mano 5 -metis eina i Garliavos darzely, o antra vaika 2.5 metu bus, ruosiaus irgi i ta pati lopsely-darzely nuo sio rugsejo leist. Uzrasiau 2010 pavasari i eile. Nu ir nepatenka pasirodo jis doh.gif Tai ka dabar daryt. Nervas jama zinokit devil.gif Mano darbas kitam mieste visai. Tai as vesiu viena vaika i Garliavos darzely, kita kazkur, kur gausiu vieta , jei gausiu dar doh.gif Nes jei kazkur kauno mieste, tai vel vaika reik peregistruot is rajono i miesta. Ai durniu laivas ... doh.gif Tai kada man tuos vaikus reiks kelt, kad isveziot visus po skirtingas vietas ir dar paciai mint i kita miesta. O ir beda, kad darzai tik iki 18 val dirba, tai skubet baisiai reiks, kol susirankiosiu tuos vaikus unsure.gif pasiguodziau vadinas. I darba nuo rugsejo, o kur vaika kisiu neaisku unsure.gif
Atsakyti
jei vienas is vaiku lanko darzeli antra privalo priimti i ta pati darzeli 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(smiltute11 @ 2011 08 09, 07:44)
jei vienas is vaiku lanko darzeli antra privalo priimti i ta pati darzeli 4u.gif

neprivalo, o tiesiog suteikia prioriteta pries kitus. bet jei tu prioritetuotu atsiranda daugiau, tai taip ir gaunasi..
bet is tiesiu tai absurdines situacijos, o ypac su Kauno raj. vaikais
Atsakyti
QUOTE(www.rrr @ 2011 08 08, 23:07)
Ai as tai nesvietanai pikta ant valdzios, kad truksta vietu lopsely  doh.gif  Mano 5 -metis eina i Garliavos darzely, o antra vaika 2.5  metu bus, ruosiaus irgi i ta pati lopsely-darzely nuo sio rugsejo leist. Uzrasiau 2010 pavasari i eile. Nu ir nepatenka pasirodo jis  doh.gif  Tai ka dabar daryt.
Eit į Kauno rajono savivaldybę. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Saldu444 @ 2011 08 09, 09:11)
neprivalo, o tiesiog suteikia prioriteta pries kitus. bet jei tu prioritetuotu atsiranda daugiau, tai taip ir gaunasi..
bet is tiesiu tai absurdines situacijos, o ypac su Kauno raj. vaikais

vad butent kad privalo, tai pati pirmumo teise is patirties kalbu direktore pasake nepatenkat o i prioitetus neziurim, pasaiskambinus i savivaldybe gavau visai kitoki atsakima
Atsakyti
Priėmimo tvarką ir prioritetus nustato savivaldybės taryba. Todėl ta tvarka gali skirtis. Kaune vienaip, rajone kitaip.
Atsakyti