QUOTE(euromergele @ 2006 10 10, 15:24)
as irgi be zhodzhiu...........
kazi pasakykit man, mielosios, jeigu pakite spermatozoidai (nepasakysiu nei vieno mokslinio zodzio del ko, ba ne tas galvoj ir matyt nelabai domejausi), ar nustatoma kad tai pataisoma ar jau beviltiska kaip nors genetiskai? gal cia ir nesamones kalbu..bet nebeturiu as ko tirti savyje..viska ishsityriau, daba lyg reiketu dar syki vyra tirt.
ispunktavo man gi 9 kiausialastes, tiksliau tiek buvo apvaisinamuju, is ju apsivaisno ICSI keliu 8, kadangi kaip sake per pirma IVF'a letai dalinosi, si karta isodinimas buvo 4 diena, kai atejau isodinimui, gydytoja ir embriologe pranese, kad liko tik du embrionai, kiti nustojo dalintis, kaip jos padare isvada de prastos spermatozoidu kokybes....tada buvau labai pasimetus..asaros pradejo riedet begulint prasisketus ir is po apacios besiklausant ju, bet lyg tada sake, negalim pasakyti ar kazkas atsitiko (beje labai daug sake liaukocitu buvo, bet anot ju tai negalejo turet itako apvaisinimui, vadinas patys spermatozoidai kazkokie nekokie) ar tai jau genetiski pakitimai neatitaisomi. eisim kazko klaust zinoma..ale gal turit minciu kokiu?
Papildyta:
zinau ir tau liudna...ir man liudna..ir del saves..ir del taves..ir del kitu....kartais renkuosi tyla...bet isgyvenu viska kartu su visom jumis........ et tvajmatj
Liudna.
Manyciau, vyro spermiukai turi buti istirti, galbut reiketu genetiku konsultacijos?
Beje, jei spermoj gana nemazai leukocitu, tai sprematozoidai gali buti ir kazkiek pakenkiami (cia tik mano mastymas), nes siaip leukocitai yra gana aktyvios fermentiskai lasteles, kuriu fermentu ir kitu iskiriamu biologiskai aktyviu medziagu pasekoje tie spermatozoidai gali nukenteti. Taciau, jei yra stiprus arba labai isisenejes uzdegimas seklidese ir pazeistas vienas is spermiuku formavimosi etapu, tai gali ir genetiskai nukenteti tie grikiukai.
Esme dabar - tirt ir gydyt vyra, euromergele.
Juk su tavim lyg ir viskas ok, tik kad grikiuku problemas turite.
Isivaizduoju, kad vaziuoja stogas.
Jis turetu vaziuoti, nes kitaip adaptacija butu pakankamai sunki.
Po 4 nesekmingos IUI, as ne tik raudojau, grieziau dantim, bet ir taip keikiausi... :censored:
Galbut ir genetiku konsultaciju reiketu? Ir pas speca androloga... Nors juk buvot...
Ar maisau kazka?