Įkraunama...
Įkraunama...

Nemokamas pienas mokykloje

QUOTE(arturaslietuvis @ 2007 11 14, 02:04)
1. tau tikriausiai svetima "absurdo" savoka wink.gif
2. ...deje pamirsta ismokinti pritaikyti zinias praktikoje :/
3. o kaip paaiskinti ta fakta, kad GM bulviu ir medvilnes kenkejai needa? gal taip, kad zmogus mutuojantis padaras nebiologine butybe?
4. nemoksline??? tada cia dar vienas mano issigalvojimas, kad mesa yra baltymas ir jai virskinti iskiriama rugstis, o bulves - angliavandenis ir jos virskinamos sarmineje terpeje. Ir gal galetu namu seimininkes pasakyti, kas gi nutinka, kai sarmas uzpilamas rugstimi??? smile.gif)) rezultate maistas lieka nesuvirskintas.
Cia man iskarto skamba mociuciu zodziai: viska valgyk kartu ir su duona, bus sociau" smile.gif) ir teisingai smile.gif) skrandyje nesuvirskintas maistas ilgiau laikysis ir ilgiau valgyti nesinores smile.gif)
5. o ar mokykloje mokina be kabinejimosi prie smulkmenu, perskaityti viska iki galo ir suvokti esme?

1. g.gif o tai ko čia tada tuos "absurdus" kalbėt?
2. neužmiršta biggrin.gif . kas nori, tas ir išmoksta
3. nu šiaip paaišįkinti labai paprasta biggrin.gif nes į juos yra įterptas genas, kuris "atstumia" kenkėjus. čia aš labai primityviai parašiau, bet esmė tokia. šiaip genetiką pastudijuok, jei įdomu. o į mus niekas jokių genų kol kas neįterpinėja, o suvalgius maistą svetimi genai irgi niekaip negali įsiterpt į mūsų genomą.
4. va va, aš ir sakau nemokslinė. čia tik interpretacijos, ir mokslinių faktų pritempimas prie nemokslinių teorijų. žmogus yra visaėdis gyvūnas ir neįrodyta, kad valgant įvairų maistą, jis nesivirškintų.
5. na esmė ir yra tame, kad tu netiesą rašai biggrin.gif . o gramatinių klaidų kiekis rodo žmogaus išprusimą.
QUOTE(-=migle=- @ 2007 11 14, 07:22)
Aš mokausi vidurinėje. Bet apie tai nelabai kas ką šneka. Nebent per biologiją paaiškina kas yra baltymai ir pan., bet tikrai ne ką jie blogo daro suvalgyti kartu su angliavandeniais.  ax.gif

to nemokina todėl, kad jie nieko blogo ir nedaro suvalgyti su angliavandeniais. čia jau kaip ir minėjau, tik 1 iš daugelio mitybos teorijų, kurios NEĮRODYTOS, todėl nori tikėk jomis nori ne.
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2007 11 14, 11:47)
1.  g.gif o tai ko čia tada tuos "absurdus" kalbėt?
2. neužmiršta  biggrin.gif . kas nori, tas ir išmoksta
3. nu šiaip paaišįkinti labai paprasta  biggrin.gif nes į juos yra įterptas genas, kuris "atstumia" kenkėjus. čia aš labai primityviai parašiau, bet esmė tokia. šiaip genetiką pastudijuok, jei įdomu. o į mus niekas jokių genų kol kas neįterpinėja, o suvalgius maistą svetimi genai irgi niekaip negali įsiterpt į mūsų genomą.
4. va va, aš ir sakau nemokslinė. čia tik interpretacijos, ir mokslinių faktų pritempimas prie nemokslinių teorijų. žmogus yra visaėdis gyvūnas ir neįrodyta, kad valgant įvairų maistą, jis nesivirškintų.
5. na esmė ir yra tame, kad tu netiesą rašai biggrin.gif . o gramatinių klaidų kiekis rodo žmogaus išprusimą.

to nemokina todėl, kad jie nieko blogo ir nedaro suvalgyti su angliavandeniais. čia jau kaip ir minėjau, tik 1 iš daugelio mitybos teorijų, kurios NEĮRODYTOS, todėl nori tikėk jomis nori ne.

manau, laikas uzbaigineti "proto bokstu dvikova" biggrin.gif
faktas tik tame, kad is mano puses buvo pateikti (irodyti ar neirodyti), bet konkretus faktai ir tikrai ne mano autorines teises ne mano smile.gif , o is tavo puses tik neiginiai ir neivieno fakto ar pazyzdzio, o tai rodo tik viena: ugdymo sistema pastatyt ant beprasmisko teoriniu ziniu kiekio kimsimo ir mokinio "sukirtimo" tikrinant zinias, egzaminuojant teorinio-filosofinio interpretavimo metodais.

Taip, as ir neginsinu to fakto, kad zmogus visaedis, (4) bet baltymus ir angliavandenius reiktu valgyti darant bent 2 valandu pertraukele. Beje dar yra trecia grupe - zalios darzoves ir vaisiai, kurie palengvina virskinimo procesa, nes juose yra fermentu, enzimu. Cia tau dar vienas faktas is mokslines fantastikos wink.gif

Beje, nori tikek, nori netikek bet zeme visgi sukasi aplink saule ir tai niekaip nepriklauso nuo tavo tikejimo ar netikejimo wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arturaslietuvis: 14 lapkričio 2007 - 13:07
Nu del bulviu ir mesos tarsi pritariu (nes ir patys mesa ir zuvi tik su darzovem valgom), bet... kazko seneliai, viska valgydami kartu, sveikesni buvo (bent jau skrandzio ir sirdies ligomis maziau skundesi, mociute niekaip nesupranta, kodel as virtu lasiniu negaliu valgyti biggrin.gif ).
Del pieno produktu irgi taip galvojau, bet nedavus pusmeti gal ilgiau pieno dukrai pradejo luzineti nagai, slinkti plaukai... teko rinktis arba pieno produktai, arba maisto papildai. As uz piena (renkuosi bent raugintus gaminius - sako sveikiau tongue.gif ).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo #Mia#: 14 lapkričio 2007 - 13:25
QUOTE(#Mia# @ 2007 11 14, 14:22)
Nu del bulviu ir mesos tarsi pritariu (nes ir patys mesa ir zuvi tik su darzovem valgom), bet... kazko seneliai, viska valgydami kartu, sveikesni buvo (bent jau skrandzio ir sirdies ligomis maziau skundesi, mociute niekaip nesupranta, kodel as virtu lasiniu negaliu valgyti  biggrin.gif ).
Del pieno produktu irgi taip galvojau, bet nedavus pusmeti gal ilgiau pieno dukrai pradejo luzineti nagai, slinkti plaukai... teko rinktis arba pieno produktai, arba maisto papildai. As uz piena (renkuosi bent raugintus gaminius - sako sveikiau tongue.gif ).

nu va, Mia, -=migle=-, o as jau buvau vilti beveik prarades...
As taip pat pavydziu seneliams smile.gif Juk jie ir vandeni is sulinio gerdavo ir ora kvepavo neuztersta, mesa, darzoves ir vaisius savo augintus, be chemijos valge, o ir pabadaudavo karts nuo karto, kas taip pat laaaabai sveika wink.gif

Musu vaikai piena kaip ir megtu, bet vinam atsiranda berimai, kitam vidurius paleidzia, tai mes pasirinkom riesutus, dziovintus vaisius, ir amerikietiskus maisto papildus.
Tiesa, del plauku (kuo tikrai negalim skustis) daug ka lemia ir sampunai su kondicionieriais.

Beje, del lasiniu, ar zinai, kad juos valgyti daug sportuojantiems sveika? o ir kepti reikia ant kiaulienos tauku, o ne ant aliejaus ? nors keptas maistas taip pat nesveika biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(arturaslietuvis @ 2007 11 14, 14:20)
nu va, Mia, -=migle=-, o as jau buvau vilti beveik prarades...
As taip pat pavydziu seneliams smile.gif Juk jie ir vandeni is sulinio gerdavo ir ora kvepavo neuztersta, mesa, darzoves ir vaisius savo augintus, be chemijos valge, o ir pabadaudavo karts nuo karto, kas taip pat laaaabai sveika wink.gif

Musu vaikai piena kaip ir megtu, bet vinam atsiranda berimai, kitam vidurius paleidzia, tai mes pasirinkom riesutus, dziovintus vaisius, ir amerikietiskus maisto papildus.
Tiesa, del plauku (kuo tikrai negalim skustis) daug ka lemia ir sampunai su kondicionieriais.

Beje, del lasiniu, ar zinai, kad juos valgyti daug sportuojantiems sveika? o ir kepti reikia ant kiaulienos tauku, o ne ant aliejaus ? nors keptas maistas taip pat nesveika biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Nu pabadauti gal ir sveika, bet valgyt taip skanu...
Maniskei pienas visiskai tinka, tik prisiskaicius nusprendziau "daryti tvarka" biggrin.gif , dabar leidziu... Ir susitvarko po truputi. O papildais as biski netikiu, nes reiktu daznokai darytis pilnus tyrimus, kad juos parinkti ir neperdozuoti.
O lasinius tai valgom, bet ne virtus schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(#Mia# @ 2007 11 14, 15:33)
Nu pabadauti gal ir sveika, bet valgyt taip skanu...
Maniskei pienas visiskai tinka, tik prisiskaicius nusprendziau "daryti tvarka"  biggrin.gif , dabar leidziu... Ir susitvarko po truputi. O papildais as biski netikiu, nes reiktu daznokai darytis pilnus tyrimus, kad juos parinkti ir neperdozuoti.
O lasinius tai valgom, bet ne virtus  schmoll.gif

biggrin.gif biggrin.gif sutinku wink.gif

o matai, kaip yra del tu papildu. papildai, papildams nelygu. reikia labai pasidometi ju sudetimi ir jei joje yra stimuliatoriu ar daug sinetiniu vitaminu, tada tikrai teks darytis tytymus. Bet jei firma "teisinga", tai papildas ir yra kaip maistas, tik "isgrynintas. Jo perdozuoti neimanoma, o ir kurso, kaip tokio nera. Juk negalima kazkaip zalingai sau, perdozuoti tarkim obuoliu, ar duonos. Su tokiu nerdozavimu organizmas be vargo susitvarko naturaliai wink.gif biggrin.gif:D:D
Atsakyti
QUOTE(arturaslietuvis @ 2007 11 14, 13:03)

faktas tik tame, kad is mano puses buvo pateikti (irodyti ar neirodyti), bet konkretus faktai ir tikrai ne mano autorines teises ne mano smile.gif , o is tavo puses tik neiginiai ir neivieno fakto ar pazyzdzio, o tai rodo tik viena: ugdymo sistema pastatyt ant beprasmisko teoriniu ziniu kiekio kimsimo ir mokinio "sukirtimo" tikrinant zinias, egzaminuojant teorinio-filosofinio interpretavimo metodais.

Taip, as ir neginsinu to fakto, kad zmogus visaedis, (4) bet baltymus ir angliavandenius reiktu valgyti darant bent 2 valandu pertraukele. Beje dar yra trecia grupe - zalios darzoves ir vaisiai, kurie palengvina virskinimo procesa, nes juose yra fermentu, enzimu. Cia tau dar vienas faktas is mokslines fantastikos wink.gif

Beje, nori tikek, nori netikek bet zeme visgi sukasi aplink saule ir tai niekaip nepriklauso nuo tavo tikejimo ar netikejimo  wink.gif

faktai tik tada yra vadinami faktais, kai jie yra įrodyti ilgalaikiais tyrimais, o ne hipotezių krūva. tu šiuo atveju nei vieno fakto savo postuose nepaminėjai, tik nuomonę, kuri dargi tikrai nėra teisinga.

skrandžio sultys yra labai rūgščios (ph 1-2), o šarminės terpės skrandyje nėra. bet žmogaus virškinimas yra prisitaikęs suvirškinti angliavandenius su baltymais kartu, nes virškinimo eigoje, rūgštingumas mažeja ir tada sudorojami ir tie produktai, kuriems reikia ne tokios rūgščios terpės. beje, baltymai pilnai suskaidomi yra ne skrandyje, o dvylikapirštėj žarnoj.

vaisiai ir daržovės gerina virškinimą ne dėl fermentų ir enzimų (jų yra visuose produktuose), o dėl ląstelienos, kuri skatina peristaltiką.

ir ne prie ko čia tikėjimas ir netikėjimas. yra objektyvios žmogaus anatomijos ir fiziologijos žinios, kurios visiems žmonėms labai praverstų. tada mažiau būtų perėjūnų, kurie pirštų savo iš piršto laužtas teorijas, hipotezes ir kitokias parapsichologines tiesas biggrin.gif

QUOTE(arturaslietuvis @ 2007 11 14, 14:41)

o matai, kaip yra del tu papildu. papildai, papildams nelygu. reikia labai pasidometi ju sudetimi ir jei joje yra stimuliatoriu ar daug sinetiniu vitaminu, tada tikrai teks darytis tytymus. Bet jei firma "teisinga", tai papildas ir yra kaip maistas, tik "isgrynintas. Jo perdozuoti neimanoma, o ir kurso, kaip tokio nera. Juk negalima kazkaip zalingai sau, perdozuoti tarkim obuoliu, ar duonos. Su tokiu nerdozavimu organizmas be vargo susitvarko naturaliai wink.gif biggrin.gif:D:D

lyginti maisto papildus ir vitaminus su natūraliais produktais yra mažų mažiausiai nelogiška.
o perduozuoti galima labai lengvai, kokia ta firma bebūtų. 1 ) visi vitaminai, papildai yra pagaminti su papildomu balastu, kurį perdirbt turi kepenys, todėl gavus daugiau negu reikia yra labai apsunkinamas jų darbas. 2) patys vitaminai taip pat jei jų perdaug, šalinasi filtruojami kepenų ir inkstų, todėl yra apkraunamas jų darbas ir naudojamas rezervas.
Atsakyti
Gal rimtai, baikit šitą žodžių karą ax.gif . Abu turi daug žinių - matom ir suprantam. Abu turi savas teorijas - na juk negali mąstyt visi vienodai 4u.gif Tai gal jau užteks? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(-=migle=- @ 2007 11 14, 18:46)
Gal rimtai, baikit šitą žodžių karą  ax.gif  . Abu turi daug žinių - matom ir suprantam. Abu turi savas teorijas - na juk negali mąstyt visi vienodai  4u.gif Tai gal jau užteks?  4u.gif

aš neturiu jokių savų teorijų schmoll.gif . čia elementariausios žmogaus fiziologijos žinios, kurios net 9 kl mokykloj dėstomos.

visi mąstyt vienodai negali, bet yra paprasti elementarūs dalykai, kuriuos kiekvienas žmogus turėtų žinot, kad nepasikabintų paskui ant visokių šarlatanų, prekybos agentų ir kitokių kabliukų.

pieno produktai - labai sveika. tai būtina mūsų mitybos dalis. tiesiog yra nedidelis procentas žmonių, kurių organizmas negamina fermento laktazės, todėl jie negali gerti gryno pieno. bet jie gali naudot rauginto pieno produktus.

dar reikėtų žinot, kad vartojant su pienu nepasisavinama iš kito maisto dalis o su angliavandeniais tikrai galima
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2007 11 14, 19:00)
aš neturiu jokių savų teorijų  schmoll.gif . čia elementariausios žmogaus fiziologijos žinios, kurios net 9 kl mokykloj dėstomos.

visi mąstyt vienodai negali, bet yra paprasti elementarūs dalykai, kuriuos kiekvienas žmogus turėtų žinot, kad nepasikabintų paskui ant visokių šarlatanų, prekybos agentų ir kitokių kabliukų.

pieno produktai - labai sveika. tai būtina mūsų mitybos dalis. tiesiog yra nedidelis procentas žmonių, kurių organizmas negamina fermento laktazės, todėl jie negali gerti gryno pieno.  bet jie gali naudot rauginto pieno produktus.

dar reikėtų žinot, kad vartojant su pienu nepasisavinama iš kito maisto dalis o su angliavandeniais tikrai galima

Tiesiog turėjau omeny kad 2 žmonės abu pakankamai protingai šneka smile.gif , tad neverta ginčytis, nes abu laikysitės savo nuomonės. 4u.gif Kaip yra iš tiesų - nežinau (gi sakau, nemoko manęs mokykloj to doh.gif ). Tad pati nieko tokio protingo nepasakysiu. biggrin.gif Tik gal sakau užtenka tų punktų ir pan. Nes tema ne apie mitybą, o apie (kaip pati suprantu) ar vaikas mokykloje gauna pieno? Tad gal šia tema ir bendraukim 4u.gif (Nors visai įdomu skaityt, kai kiekvienas savo tiesas įrodinėjat doh.gif Aš pasisakau: man pieno nieks neduoda schmoll.gif (mokykloj ta prasme rolleyes.gif )
Atsakyti
QUOTE(-=migle=- @ 2007 11 14, 21:56)

Aš pasisakau: man pieno nieks neduoda  schmoll.gif (mokykloj ta prasme  rolleyes.gif )

o mano sūnui duoda. bet sakė, nelabai kas jį geria mokykloj unsure.gif . jis ir pats retai ten geria, nors namie litrais pieną maukia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2007 11 14, 23:10)
o mano sūnui duoda. bet sakė, nelabai kas jį geria mokykloj unsure.gif . jis ir pats retai ten geria, nors namie litrais pieną maukia  biggrin.gif

o kažkas šioj temoj pasakojo apie miau produktus, tai keista, kad neduoda, nes manau kad tokius produktus vaikai mielai valgytų mastau.gif
Atsakyti