Įkraunama...
Įkraunama...

Ar pažymiai svarbu?

QUOTE(laisla @ 2011 07 11, 23:45)
Įsidarbinant pažymiai turi reikšmę, tačiau priklauso kur dirbti ketini. Darbinaus švietimo įstaigoje - pažymiai buvo labai svarbūs, ir manau, kad vienas svarbiausių veiksnių, dėl kurių pasirinko mane. Todėl nereikia savęs guosti, sakant, jog jie nėra reikšmingi. Aš nepriimčiau su mažesniu nei geru vidurkiu.

o as priimciau. Gal nuo darbo pobudzio priklauso:) Vieni nuolat "kale" viska, diplomuose nuostabus pazymiai, o su darbais nesusitvarko. smile.gif O kiti, kuriu diplomai neatrodo labai ispudingai, puikiai darbuojasi. wink.gif

Kalbant apie pazymius, tai lyg savaime aukstus balus gaudavau - studijavau tai, kas patiko, norejau nemoketi uz moksla, o gauti stipendija... O galiausiai ir i magistrantura istojau... Darbdaviams buvo idomus tik pats diplomo turejimo faktas, o ne koks jis ir kas jame. smile.gif
Atsakyti
Manau jei nuoširdžiai mokaisi, nes tau tas dalykas patinka, paprastai pažymys nėra mažesnis nei vidurkis. Bet juk yra ir tokių žmonių, kurie siekia dešimtukų dėl sportinio intereso, nes jie taip nori... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laisla @ 2011 07 11, 22:45)
Įsidarbinant pažymiai turi reikšmę, tačiau priklauso kur dirbti ketini. Darbinaus švietimo įstaigoje - pažymiai buvo labai svarbūs, ir manau, kad vienas svarbiausių veiksnių, dėl kurių pasirinko mane. Todėl nereikia savęs guosti, sakant, jog jie nėra reikšmingi. Aš nepriimčiau su mažesniu nei geru vidurkiu.

Na čia absoliuti nesąmonė.. Parodykit man tą švietimo įstaigą.. lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Svarbiausia ŽINIOS, įdomu kaip direktorius sustatęs 5 mokytojas tyrinėja jų balų vidurkius ir priima tą, kuri baigus 10tukais, bet va tik gaila, kad tie 10tukai nupirkti... lotuliukas.gif
Laisla, absolitus BRIEDAS biggrin.gif
Atsakyti
Darbinantis svarbiausia turimos žinios, patirtis, o ne pažymiai.
Atsakyti
QUOTE(agarmis @ 2011 08 19, 21:06)
Na čia absoliuti nesąmonė.. Parodykit man tą švietimo įstaigą..  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Svarbiausia ŽINIOS, įdomu kaip direktorius sustatęs 5 mokytojas tyrinėja jų balų vidurkius ir priima tą, kuri baigus 10tukais, bet va tik gaila, kad tie 10tukai nupirkti...  lotuliukas.gif
Laisla, absolitus BRIEDAS biggrin.gif

Visiškai ne briedas, kaip tu sakai. Absoliuti tiesa. O kaip patikrinti - labai paprasta - ar mokeisi puikiai parodo diplomas SU PAGYRIMU bei dar toks daiktas kaip DIPLOMO PRIEDAS, kur aiškiai surašyta kiek buvo įvertintos, pvz., logikos, užsienio kalbos, specialybės dalykų ir t.t., žinios. Žinios tikrinamos pokalbio metu užduodant konkrečius klausimus darbo tema, kad ir pateikiant situacijas.
O dėl nupirkimo, tai toli gražu - man dar mokėdavo didžiausią stipendiją, ką jau kalbėti apie pažymių pirkimą...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laisla: 20 rugpjūčio 2011 - 21:22
tikrai nepervertinciau pazymiu svarbos g.gif bet pliusu tame tikrai daug: gerus studentus dazniaus pastebi ir isidemi destytojai, kurie kai kuriose specialybese rekomenduoja studentus darbdaviams, lengviau ateityje testi mokslus (niekada negali zinoti, ka ir kada sugalvosi toliau mokytis), o kokioj teisej dalis kontoru ziuri bent kai kuriu disciplinu pazymius - juk parodo tai zinias
Atsakyti
Mano darbdavė žiūrėjo diplomo priedą ir tai jai padėjo apsispręst mano naudai, nes vidurkis labai aukštas buvo smile.gif
Vėliau jau pati skambinau į universitetą ieškot mums padėjėjos studentės iš paskutinių kursų. Irgi atsiuntė "blizgančiais" pažymiais smile.gif
Aišku, yra atvejų, kai gali baigt penektukais ir dirbsi tėčio ar dėdės firmoj rolleyes.gif
Atsakyti
Manau, kad, jei žmogus, jaunuolis ar pradedantysis turi vidinio žavesio, užsispyrimo, pozityvų pasaulio suvokimą, daug matęs ir patyręs, tai yra daug svarbiau už popierėlį su skaičiukais ax.gif Nes neaišku, kaip tie skaičiukai buvo "uždibti" g.gif Palaikau ne pirmūnus thumbup.gif Dažnai jie turi tai, ko gyvenime labai reikia ax.gif Pati turiu diplomą su vien 10-kais, bet jo niekam nerodau lotuliukas.gif blush2.gif Einu kur reikia pasitelkus liežuvį ir žinias, o jei nepasiseka, vadinasi tai- ne man. Susiduriu su žmonėmis, kurie skatina savo vaikus sėsti į pirmą suolą, būti aktyviais ir visada mokytojui pritarti doh.gif Tokie gatavi įlysti mokytojui į smegenus, bet gauna už tai puikius pažymius. Švietimas- paklusnumo ir bukinimo sistema blush2.gif Laikausi savo nuomonės ir savo vaikų atžvilgiu. Net neverčiu jų mokytis blush2.gif Tikiuosi, jie neprapuls plačiam sviete su tokiu mano požiūriu doh.gif Aukštesnės studijos, mano nuomone, duoda diplomą, bet ne žinias....Tai, ko jums reikia, galite rasti visur plačiam sviete, net autostopu keliaujant į Paryžių....
Papildyta:
QUOTE(laisla @ 2011 07 11, 22:45)

lotuliukas.gif lotuliukas.gif Tik švietimo įstaigoj darbinantis pažymiai ir svarbūs lotuliukas.gif Ten nelaikomi nei mokėjimo bendrauti testai nei pasirengimas psichologinis... g.gif Gerbiu pedagogus, ir užjaučiu tuo pat metu....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rūta Mėta: 03 rugsėjo 2011 - 17:50
svarbu, kad butu derinys, intravertas moksliukas gali mazai, bet pasauli ismaises elementariu bendrojo issilavinimo ziniu neturintis asmuo - irgi ne dovanele
Atsakyti
QUOTE(razinka999 @ 2011 09 03, 21:04)
svarbu, kad butu derinys, intravertas moksliukas gali mazai, bet pasauli ismaises elementariu bendrojo issilavinimo ziniu neturintis asmuo - irgi ne dovanele

100 proc. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Pažymiai yra svarbu ne visada. Tikrai žinau tokių įmonių, kuriose būtinas aukštas vidurkis ir geros žinios. Ir juose atlyginimai ne su 3, o su 4 nuliais. Todėl sakyti, kad ai, nesvarbu tas vidurkis, tikrai negalima. Tačiau daugumai įmonių vidurkis yra dzin. Kartais po priėmimo į darbą paklausia, o tu ką nors baigei? Jie puikiai supranta, kad švietimo sistema nieko neišmoko, o žiūri, ką žmogus veikė studijų metu. Be to ir žmonės ne vienodi. Du mano draugai vilkosi studijų metu gale, bet patys dėjo pastangas išmokti kuo daugiau to, ką nedėsto, bet kas reikalinga. Dabar jie tikrai gerai uždirba, kai kiti "pirmūnai" darbą sunkiai rado.
Atsakyti
Daug tokių pasisakymų perskaičiau - svarbu ne pažymys, o žinios. O tai kas, jei ne pažymiai geriausiai atspindi žinias? Kaip manot, kada didesnė tikimybė, kad žmogus turės daugiau specialybinių žinių - kai vos baigė penketais, ar kai baigė devynetais? Čia nereikia kalbėti apie kažkokias mažumas, kai vienas žmogus iš 100 turėdamas labai gerą vidurkį nieko neišmano apie savo dalyką, bet koks nors skolininkas yra to mokslo asas. Manau, kad tai yra retos išimtys, o ne taisyklės. O nusipirkti dešimtukus tinginiaujant tikrai labai mažai kas sau gali leisti ir manyčiau, kad retam universitete tokios nesąmonės vyksta.
Nesakau, kad pažymiai pats svarbiausias dalykas, kai kuriuose darbuose svarbiau yra asmenybinės savybės, darbo patirtis (pvz vadyboj kokioj), pažintys. Aš tik nesuprantu to posakio, kad pažymiai nesvarbu, svarbu žinios. O tai už ką pažymius rašo? Man panašu, kad čia yra saviguoda tų, kurie prasčiau mokėsi universitete, racionalizacija.
Atsakyti