Įkraunama...
Įkraunama...

Ar pažymiai svarbu?

Pritariu ! Manau, kad bet koki destoma dalyka reikia ne iskalt, o suprast... tiek socialiniuose, tiek tiksliuosiuose moksluose thumbup.gif
Atsakyti
Taip, reikia ne iškalti, o žinoti viską 10 smile.gif

Tos, kurios sako, kad jie nesvarbūs - matyt buvo prastos studentės. Neįsivaizduoju kaip turint kad ir praktinių žinių nesugebėti gauti bent 8-9.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laisla: 29 gegužės 2009 - 22:50
Neteigciau taip grieztai. kai kurie egzaminai buna grynai papunkciui isvardinimas, kas skaidrese parasyta pie viena ar kita tema. Tai cia jokios praktines zinios ir sugebejimas mastyti nepades, jei neiskalei schmoll.gif
Atsakyti
Manau, kad žinios yra svarbiau už pažymius. Būna atveju, kai pažymiai priklauso ne nuo studento pastangų ar žinių, o nuo dėstytojo "malonės".
Atsakyti
Manau, kad pažymiai yra svarbūs, o kai kurių žmonių nuomonė, kad jei tarkim stoji į privatų universitetą užsienyje ar Lietuvoje (tarkim į ISM), tai visai nesvarbu, kokie bus mokyklos baigimo ir vėliau balai studijuojant rodo tik paties guodimąsi, kad et, praslysiu, gal niekas niekad nepaklausk, kaip mokiausi. Bent man asmeniškai malonu pasakyti, kad už tam tikrus valstybinius egzaminus surinkau daugiau nei 80 balų, nepaisant to, kur stoju. Gal darbdavys niekada nepaklaus - kaip sekėsi studijose, bet nenorėčiau raudonuoti ir sakyti, kad vos ne vos tempiausi gale, noriu pasakyti, kad buvau viena geriausių studenčių ax.gif

Žinoma būna atvejų, kai balai labiau priklauso nuo dėstytojų nuotaikos, bet tikrai ne visus studijų metus smile.gif
Atsakyti
Pažymiai svarbu gal dėl savęs pačios, diplomą gi duoda visiem (kas sugeba baigt).
Atsakyti
pazymiai svarbu jei toliau tesi studijas
Atsakyti
Ne visur. Kai kur norinciu stoti i magistrantura tiek nedaug, kad konkurso nera. nors manau, kad i kokia verslo vadyba ar pan. yra, tada pazymiai svarbus smile.gif
Atsakyti
manau pazymiai svarbu norint studijuoti toliau,o ieskant darbo tikrai niekas nereikalauja ivertinimu g.gif
Atsakyti
Dazniausiai nesvarbu, bet esu maciusi viena darbo skelbima Lryte, kad reikalingas zmogus baiges univera 9kais, 10tukais ir butina pateikti diploma prieda su pazymiais doh.gif . Va tokiu dalyku as nesuprantu, todel kad pilna studentu (tarp ju buvau ir as) kurie mokosi ir dirba, tam, kad greiciau isigyti patirti darbine, todel nesigauna mokintis vien tik labai gerai. Na bet kam ko reikia, jei darbdavys galvoja, kad kalikai bus geri darbuotojai tai kodel ne. Aisku pasitaiko ir tokiu geniju kur ir dirba ir mokosi desimtukais, bet tokiu mazuma unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wizija: 22 kovo 2010 - 16:56
nemanau, kad labai svarbu.
Atsakyti
Na, kiekvienas darbdavys yra skirtingas ir galbūt ir kandidatus vertina labiau pagal save. Pvz. vieni nemėgsta ISM, TVM, o aš dirbau vienoj vietoj, kur vadovas buvo baigęs TVM ir jam ten labai patiko mokytis,labai patenkintas kokybe buvo ir viskuo ir jis net pirmenybę teikė baigusiems tenai, nei tarkim paprastą VU ekonomikos fakultetą. Dar vienas yra giminėje pas mus, kuris turi savo įmonėlę ir tuo pačiu yra universiteto dėstytojas, labai jis ten "išprotėjęs" dėl mokslo, jis net nemėgsta imt darbuotojų, kurie yra dirbę studijų metu, nes, pasak jo,tokie negali normaliai atsiduot studijom ir kažko išmokti. Kiti gi atvirkščiai, nori, kad darbuotojas būtų kuo daugiau dirbęs, keliavęs - turintis patirties, tobulinęs užsienio kalbas, o tie pažymiai ne taip ir svarbu. Manau nėra vieningo atsakymo, kiekvienas darbdavys yra žmogus su savo požiūriu, nuomone ir sprendžia kas jam svarbiau pagal save. Taip pat ir nuo specialybės priklauso, jei kokiuose pardavimuose, klientų aptarnavime svarbiau charakteris, iškalba, "naglumas" , charizma, tai tarkim medicinoje ar sudarant ekonometrinius modelius ar panašiai kažin ar išeis apsieit be tų pačių sausų ir neįdomių teorinių žinių smile.gif
Atsakyti