QUOTE(FruitSalad @ 2011 11 24, 13:20)
Daug tokių pasisakymų perskaičiau - svarbu ne pažymys, o žinios. O tai kas, jei ne pažymiai geriausiai atspindi žinias? Kaip manot, kada didesnė tikimybė, kad žmogus turės daugiau specialybinių žinių - kai vos baigė penketais, ar kai baigė devynetais? Čia nereikia kalbėti apie kažkokias mažumas, kai vienas žmogus iš 100 turėdamas labai gerą vidurkį nieko neišmano apie savo dalyką, bet koks nors skolininkas yra to mokslo asas. Manau, kad tai yra retos išimtys, o ne taisyklės. O nusipirkti dešimtukus tinginiaujant tikrai labai mažai kas sau gali leisti ir manyčiau, kad retam universitete tokios nesąmonės vyksta.
Nesakau, kad pažymiai pats svarbiausias dalykas, kai kuriuose darbuose svarbiau yra asmenybinės savybės, darbo patirtis (pvz vadyboj kokioj), pažintys. Aš tik nesuprantu to posakio, kad pažymiai nesvarbu, svarbu žinios. O tai už ką pažymius rašo? Man panašu, kad čia yra saviguoda tų, kurie prasčiau mokėsi universitete, racionalizacija.
Nesakau, kad pažymiai pats svarbiausias dalykas, kai kuriuose darbuose svarbiau yra asmenybinės savybės, darbo patirtis (pvz vadyboj kokioj), pažintys. Aš tik nesuprantu to posakio, kad pažymiai nesvarbu, svarbu žinios. O tai už ką pažymius rašo? Man panašu, kad čia yra saviguoda tų, kurie prasčiau mokėsi universitete, racionalizacija.
Pirmūnų visokių būna, bet kai moko dažniausiai teoriškai, gali universitete nieko nesuprasti, bet jei turėsi gerą atmintį, gausi vien dešimtukus, bent jau daugumoje dalykų. O žmogus, kuris tikrai domisi savo dalyku ir pasirinkęs savo kryptį savarankiškai dirba, tikrai daug daugiau sugeba už dešimtukininką.