Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas naktį nusispardo. Ką darote?

Aš nekreipiu dėmesio. Jei verkia, tada užkloju. Dabar jau patys užsikloja
Atsakyti
manoji irgi nusispardo, bet ji nenori su jokiom pižamom ar giedrutėm miegoti , tai kai užmiega aprengiu doh.gif bet kojinytes tai per miegus kartą sugebėjo nusimauti.... Bet padėtis po truputį gerėja, nes būna , kad naktį man sako: Nu mamyte, man šalta, užklok doh.gif
p.s nepulkit voveriuko, juk jo pasiūlytas būdas yra toks pats kaip ir dar kelių prieš tai siūliusių mamyčių 4u.gif
Atsakyti
Aš saviškę rengiu taip, kad kojytės būtų uždengtos: turiu tokį didelį šliaužtą ir labai juo džiaugiuos. Kad ir nusispardo, nesušąla labai. O jei naktį mįginu užkloti, tai kojas į viršų sukelia ir vėl visa išlipa ant antklodės. Ir taip piktai! biggrin.gif
Jei rengiu pižamą - maunu ir kojinytes. Tiesa nelabai jų nori, bet susitariam...kartais... Sako, kad kai vaikas sušąla, jis prabunda. O maniškė ledinėm kojom parpia sau laiminga g.gif
Atsakyti
Kažkada pati šį klausimą supermamoj buvau iškėlusi ir gavau atsakymą, kuriuo iki šiol džiaugiausi. Mano bemiegės, o mažiaus šaltos naktys pasibaigė, kai jį pradėjau migdyti specialiame miegmaišyje. Žiemai turim storą, vasarai -- ploną medvilninį. Tai iki šiol mielai pastarajame miega -- jis nemažas, judesių nevaržo, o dar su tokiais mielais meškinais thumbup.gif Maniškis su juo net įsigudrina po kambarį pakeliauti. biggrin.gif Man atrodo, kad tokį ir pasisiūti įmanoma -- apačia kaip maišas, viršuje išėmimai galvytei ir rankoms, per pilvą užtrauktukas. Na, jei maniškis tokiame nemiegotų, tai žiemai tikriausiai ieškočiau specialios šiltos pižamos su pėdutėmis g.gif
Atsakyti
QUOTE(merepopins @ 2005 10 05, 15:10)
Kažkada pati šį klausimą supermamoj buvau iškėlusi ir gavau atsakymą, kuriuo iki šiol džiaugiausi. Mano bemiegės, o mažiaus šaltos naktys pasibaigė, kai jį pradėjau migdyti specialiame miegmaišyje.

O kur pirkai? ax.gif
Mazajai gal pries pusmeti pirkau Bhs parduotuveje, baigia isaugti. Dabar dairiausi kito, nebera blink.gif
Siuti, deja, nemoku biggrin.gif

Tiesa, TindiRindi turi ziedus ant lovytes virbu su segtukais antklodei. Girdejau atsiliepimu, kad nelabai suveikia, buvau jau uzsikabinusi uz sitos idejos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Song: 05 spalio 2005 - 14:31
QUOTE(voveriukas36 @ 2005 10 03, 17:53)
Kad išspręsti šitą problemą reikia baigti du aukštuosius.

biggrin.gif
Nu vat-aš nors ir baigus tuos du aukštuosius, bet turbūt ne tos krypties doh.gif

O jei į temą, tai bent kol kas, kol mano vaikas visai mažas, tai užkišu viršutinius kaldrytės kraštukus po čiūžinuku-ir tada dažniausiai nenusispardo..O jei nusispardo, tai nekloju, nes vieną naktį taip pabandžiau, tai pradėjo pykt ir pabudo visai nelaiku, teko maitint, o jau buvom atpratę nuo naktinių valgymų..Žodžiu uždedu nakčiai storesnį šliaužtą, be to kambary nešalta-apie 21 laipsnis..

Su vyresnėle panašiai būdavo, kartais naktį keldavausi užklot, nors aišku ir nusiklojus pagulėdavo, o kai pradėjo didesnėj lovoj miegot, tai kartais ir ant žemės rasdavau doh.gif
Na, nuo keturių metų klostyt tikrai nebereikia-net atvirkščiai-kartais įeinu nuklot prieš eidama miegot, nes būna ir galvą pakišus po kaldra ir visa sukaitus doh.gif
Atsakyti
Kam tinka būdas rišti kaldrytės kampus, iš tikro džiaugiasi ir vaikas miega šiltai.Bet, manoji kol užmiega apkeliauja lovą tris kartus, ir kartais randu gulinčią skersai, kitam lovos gale ar dar kaip nors. Paguldau normaliai, po pusvalandžio vėl kitame gale. Tai net nebandžiau rišti, jei užkišu kampus po čiužiniu, per tris sekundes išropoja ir atsiduria ant kaldros. Todėl kai atšala, eina miegoti kaip kosmonautas su kombinzonu ir visai gerai biggrin.gif .
Atsakyti
Kas liečia brošiūras, tai iš tikro kartais kai paskaitai, jėgos apleidžia. Na pavyzdžiui teko matyti leidinuką " Ko reikia naujagimiui"(ar tai naujagimio kraitelis), gerai dar neparašė, kad naujagimiui reiktų Ferrario, o šiaip daug visokių "gerų dalykų" jam iš karto kaip ir reiktų. Kas liečia raištelius, tai aišku nereiktų guldyti vaiko su čiulptuku ant virvutės, nors kai kurios mamos taip daro, kad čiulptukas nepasimestų, nei vieno pasismaugusio matyti neteko, bet tai jau rizika. O pririšta kaldra raišteliais ar kilpomis geriau nei sloga ar dar blogesnės komplikacijos.
Atsakyti
mano mazius nuo tada, kai pradejo dygti dantukai, t.y. nuo 10men., pradejo maltis po lovyte - jei paguldydavau viename gale ant sono tai daznaiusiai po uzmigimo rasdavau visai kitoje puseje ir kniubscia tongue.gif . per nakti jis prabunda keleta kartu ir pakeliauja po lova kaskart - tai koks gali buti uzklojimas. tarp kitko, miega jis atskirame kambaryje nuo 7 men biggrin.gif uzklojimo prblema issprendziau paprasciausiai (panasiai kaip ir daugelis cia pasisakiusiu mamu) - rengdavau pagal kambario temperatura pizama (overroll, ar kaip ten rasosi angl.), t.y. su ilgomis rankovemis ir pedutemis. vasara plonas trikotazas, vesiau - body's po apacia, dar atvesus - 'puko' (kur treningai dazniausiai siuvami - virsus lygus trikotazas, apacia velta medvilne), dar saltesniam sezonui turiu dabar populiarios medziagos storus pukuotus naktinukus (taip as ta rubeli vadinu). priklausomai nuo temp. svyravimu galima apmauti kojinytes po apacia ar virsun (jei vaikas neturi mados is neturejimo ka veikti nusimovineti kojiniu), juk svarbiausia vaikui nesusalti kojyciu - tada ir miegas geresnis thumbup.gif
tik pagalvok, jei sumastys vaikas nakti pasivartalioti miego busenoje ir kojytes susipins miegmaisyje - prabudimas garantuotas. as turiu miegmaisi su rankovytemis, bet naudojau ji tik iki tol, kol jis pats gerai vartytis pradejo tongue.gif
o ciulptuko problemele dar ir dabar egzistuoja pas mus - turi vieninteli kuri pripazista nuo 4 men. ir kito neikisi cry.gif (laimingos mamos, kurios turi po kelis ir nakti pasiulo vis kita, jei vieno neranda). jei lovyteje prie saves randa, tai susigrabalioja ir toliau miega (jo reikia tik uzsimigdymui), o jei isskrides per virbus buna, tai mama 'saukiasi' doh.gif
o sisip su miegeliu jokiu problemu neturime thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Germante @ 2005 10 05, 20:57)
Buciau labai dekinga, jei parasytum, kur tuos miegmaisius pirkai. Mano mama zada pas mane i svecius atvaziuoti neuzilgo, tai paprasyciau kad nupirktu.

Lietuvoj dar nedaug kur yra pirkt schmoll.gif doh.gif nebent padėvėtuose. Mes gavom iš Vokietijos tokį pat thumbup.gif tik gaila-išaugom doh.gif šiaip pasisiūti galima lengvai smile.gif tai maišas medžiaginis, tik per petukus knopkytės, o šonuose - raišteliais susiriša smile.gif labai patogu, visą žiemą naudojom ir nepavyko iš jo išlyst bei sušalti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2005 10 06, 17:58)
Lietuvoj dar nedaug kur yra pirkt schmoll.gif doh.gif nebent padėvėtuose. Mes gavom iš Vokietijos tokį pat thumbup.gif tik gaila-išaugom doh.gif šiaip pasisiūti galima lengvai smile.gif tai maišas medžiaginis, tik per petukus knopkytės, o šonuose - raišteliais susiriša smile.gif labai patogu, visą žiemą naudojom ir nepavyko iš jo išlyst bei sušalti smile.gif

Pasirodo ne taip jau lengva ju rasti ne tik Danijoje. Teks vis delto tos drauges is Vokietujos prasyti.

Apie pasisiuvima irgi galvojau, bet nezinau kokia medziaga butu tam tinkama.
Atsakyti
Miegmaišių esu mačiusi Flagman parduotuvėje, Akropolyje. Jų buvo ne tik įvairių dydžių, bet ir spalvos - melsvos ir rausvos. Bet čia buvo pernai. Kaip yra šiemet, tai nežinau.
Atsakyti