Įkraunama...
Įkraunama...

Nemokami skiepai nuo H.Influenzae

QUOTE(epika @ 2007 01 23, 20:28)
Ar zinote, mamytes, kad skiepu vakcina 2/4/6 men., uz kuria reikedavo moketi, jau NEMOKAMA ir ja skiepijami visi.
  Taip pat perskaiciusi "Tavo vaike" (berods 12 men.) apie vakcina nuo rotaviruso siandien vakcinavau savo maze. Tiesa, jie vis dar mokami (230 Lt *2 k). Bet turbut vis geriau, nei matyti savo brangenybe sergant.

Kiek zinau, vaikai iki 6men. Roto virusu neserga, tad gal tik tada ir skiepyti?
O jums juk 4ri men.. Ar gydytoja nieko nekomentavo?

Atsakyti
Nuo rotaviruso vaikai turi but paskiepyti iki 6men. Skiepijama per 2kartus su 4 savaičių pertrauka. Mus skiepys 4mėn ir po to 5mėn. Mes prisiregistravę šilainių šeimos centre tai ten tas skiepas po 250lt tai viso 500lt.
Mums mokėt už 2mėn skiepą neteko, kadangi 2mėn suėjo gruodžio gale o skiepo to valyto nebuvo. Tai teko laukt iki sausio vidurio. Skiepijo ta valyta vakcina, bet kiek žinau nuo valytos reakcijos nebūna, o mums buvo. Vaikas 2 dienas klykė nesavu balsu. Tai pagalvojau, o iš kur žinot, kad paskiepijo ta tikrai valyta?
O kad tiems kurie skiepijo "nevalyta vakcina" ir aš girdėjau, kad turės ir toliau tokia skiepyt, nes reik kažkaip pabaigt ir tą "blogąją" vakciną (čia gi Lietuva ir viską taupo, nesvarbu kad vaikų sąskaita) Bet čia nežinau ar teisybė, nes tik gandus girdėjau.
Atsakyti
Na mes kaip tik kita savaite einam skiepytis, tik i Seskines poliklinika, tad viska ir suzinosim, nors praeita menesi, skiepytoja smile.gif sake, kad jau tikrai bus nemokama ir labai tikiuosi, kad mums nepanaudos likusios nevalytos vakcinos.
Taip pat issiaiskinsiu ir su Roto bei vejaraupiu skiepais. Kazkodel musu gydytoja ju nesiulo, viska siais laikais reikia susizinoti patiems... unsure.gif
Atsakyti
Ta vakcina tik neseniai pasirode ir mokama 2*230 Lt., todel daugelis nenori jos, o vaikai serga nuo 3 men. ir iki metu pavojingiausia, nes tuomet nemoka papildomai gerti skysciu ir dazniausiai tenka guldyti i reanimacija. verysad.gif Galima vakcinuoti iki 24 savaites. Nuo pirmos vakcinos iki antros turi buti 4 sav. pertrauka. Patikimumas, kiek teko issiaiskinti, 98 proc. O jei lankys darzeli, tai tikimybe, kad parsines kleckas liga -- labai didele: tada biuletenis, vaiko izoliacija, vaistai, sergantis vaikas ir t.t. O jei dar ir kt seimos nariai suserga? Geriau nerizikavom.
Papildyta:
Kiek man sake gydytoja, nuo vejaraupiu skiepijama sulaukus metu. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo epika: 27 sausio 2007 - 10:37
Na mes jau trecia skiepa gavom nemokamai thumbup.gif Bet kazkaip idomiai mums ten paaiskino del tu skiepu,todel, kad mes jau du kartus skiepijomes su mokamais,tai trecias buvo nemokamas, o jeigu butu cia pirmas skiepas tai reiketu moket huh.gif na nors tiek mes gavom jau nemokama skiepuka...
Atsakyti
QUOTE(epika @ 2007 01 27, 11:40)
Ta vakcina tik neseniai pasirode ir mokama 2*230 Lt., todel daugelis nenori jos, o vaikai serga nuo 3 men. ir iki metu pavojingiausia, nes tuomet nemoka papildomai gerti skysciu ir dazniausiai tenka guldyti i reanimacija. verysad.gif  Galima vakcinuoti iki 24 savaites. Nuo pirmos vakcinos iki antros turi buti 4 sav. pertrauka. Patikimumas, kiek teko issiaiskinti, 98 proc. O jei lankys darzeli, tai tikimybe, kad parsines kleckas liga -- labai didele: tada biuletenis, vaiko izoliacija, vaistai, sergantis vaikas ir t.t. O jei dar ir kt seimos nariai suserga? Geriau nerizikavom.
Papildyta:
Kiek man sake gydytoja, nuo vejaraupiu skiepijama sulaukus metu.  g.gif

Dekui uz atsakyma.
Tikrai nepagailesiu pinigeliu skiepui, nes po to daug daugiau ju reikes isleisti vaistams, o kurs dar sugadinti nervai ir pergyvenimas del maziaus.
Kam kankintis, jeigu galime apsisaugoti.
Atsakyti
Nelabai suprantu nemokamas skiepas,bet kokia tvarka jis leidžiamas. Mes norėjom bet sakė šiuo metu nėra. Dabar aiškina kam priklauso, o kam ne. Jei valstybė kompensuoja tai ar ne visiems nemokamas ax.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(virugie @ 2007 01 28, 00:10)
Nelabai suprantu nemokamas skiepas,bet kokia tvarka jis leidžiamas. Mes norėjom bet sakė šiuo metu nėra. Dabar aiškina kam priklauso, o kam ne. Jei valstybė kompensuoja tai ar ne visiems nemokamas ax.gif    blush2.gif

o jus 6 men. nesiskiepijot?mes deja mokejom uz visus isvalytus skiepus.Nuo vasario 1 d.man sake,kad visi isvalyti skiepai bus kompensuojami valstybes ir uz juos nebereikes moketi.Tik klausimas kyla,o kur des tuos neisvalytus dabar g.gif ,juk ligoninese ju manau liko....
Atsakyti
Ir man idomu, kur juos des g.gif , todel svarbu ziureti kokio pavad vakcina iraso i skiepu pasa: isvalyta ar ne, tada lengviau sukontroliuoti.
As visada paziuriu, kokia ampulyte ima g.gif , nes gydytojais nelabai galima pasitiketi schmoll.gif Musu gyd aiskino, kad dabar visus skiepys isvalyta vakcina, nesvarbu kokia buvo pradeta.
Atsakyti
QUOTE(epika @ 2007 01 28, 20:36)
Ir man idomu, kur juos des  g.gif , todel svarbu ziureti kokio pavad vakcina iraso i skiepu pasa: isvalyta ar ne, tada lengviau sukontroliuoti.
As visada paziuriu, kokia ampulyte ima  g.gif , nes gydytojais nelabai galima pasitiketi schmoll.gif  Musu gyd aiskino, kad dabar visus skiepys isvalyta vakcina, nesvarbu kokia buvo pradeta.

ir man būtų įdomu žinot kur juos padės. Nes įtariu kad mūsų vakcina buvo nevalyta, o tvirtino priešingai. Atsiverčiau skiepų knygutę ten nerašo ar valyta ar ne. Nu jei bus panaudoję savo likučius mano vaikui ... gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurate26 @ 2007 01 28, 12:14)
o jus 6 men. nesiskiepijot?mes deja mokejom uz visus isvalytus skiepus.Nuo vasario 1 d.man sake,kad visi isvalyti skiepai bus kompensuojami valstybes ir uz juos nebereikes moketi.Tik klausimas kyla,o kur des tuos neisvalytus dabar  g.gif ,juk ligoninese ju manau liko....

Mes skiepijomės, bet dabar vyksta diskusijos kad tie kurie nemokėjo už skiepus ir negaus valytos vakcinos nors ji nemokama. Pagal ką bus skirstoma. ax.gif
Atsakyti
Is tikruju tai niekas nieko neturetu skirstyti, o visiems skirti ISVALYTA vakcina. Mamytes nepasiduokit kitokiems gydytoju isvedziojimams gun_bandana.gif , nes valstybe VISIEMS kompensavo skiepus, tai kodel turetumete rinktis senuosius, jei geresni jau nemokami g.gif clap.gif
Atsakyti