QUOTE (Tara @ 2004 10 23, 19:52) | ||
Negaliu sakyt, kad šitas skiepas blogesnis - jokios reakcijos nebuvo. Galima imti mokamus, o tik tą dalį,kur nuo H.influenza - nemokamą. Tiesa, tada bus du dūriai. O imant visą mokamą bus vienas dūris. Mes ėmėm pusę mokamo, darėm du dūrius (nors mano bernas jau didelis, dar nebuvom pasiskiepiję). |
tai ka reiskia tas 'h. influenza'??? ar tai skiepas nuo meningito ar dar koks zveris?
QUOTE (zdurela @ 2004 10 23, 21:08) |
tai ka reiskia tas 'h. influenza'??? ar tai skiepas nuo meningito ar dar koks zveris? |
Haemophilus influenzae gali sukelti meningitą,meningoencefalitą, plaučių uždegimą, pūlingą viduriniosios ausies uždegimą, sinusitą ir dar kokias tai baisybes.
Tai vat ir skiepijamės nuo to H.influenza
Skiepas nuo Hib aktualus vaikams iki 5 metu (informacijos saltinis - musu pediatre). Bet jis apsaugot gali tik nuo vienos rusies meningito. Dabar susipainiojau tarp jo rusiu, tai tiksliai negaliu pasakyt, nuo kurio. Bet rizika susirgt kitokiu islieka, nes nuo jo skiepu nera.
mus irgi paskiepijo nemokamai vakcina, i kuria ieina Hib
Mamos - jus viska zinot - mes tai visada skiepijomes mokama vakcina - jei neklystu ten tas H.Influenc.... ieina - tiesa?...
Naujas skiepu kalendorius patvirtintas 2004m rugsejo pabaigoje. Kiek pasikeite skiepu laikas (anksciau kokliuso, difterijos, stabliges, poliomielito ir H.influenza vakcina buvo skiepijama 3mėn., 4,5mėn., 6mėn. ir 18mėn., o dabar- 2,4,6,18 men). Be to, nuo siol H.influenza vakcina yra privaloma, todel nemokama. Taciau tik Aventis firmos. Kadagi siomis vakcinomis dar ne visos poliklinikos aprupintos, gali tekt pasiskiepyti ir mokama (apie 30lt) kitos firmos vakcna pries H.influenza. Ateityje turetu viskas susitvakyti...
QUOTE (mazule2 @ 2004 11 02, 19:37) |
Mamos - jus viska zinot - mes tai visada skiepijomes mokama vakcina - jei neklystu ten tas H.Influenc.... ieina - tiesa?... |
Yra mokama vakcina, kur ieina ir skiepas nuo H.influenza, ta atrodo pati brangiausia, bet yra irgi mokama truputi pigesne, kur neieina skiepas nuo H.influenza.
Dabar jau kompensuoja vakcina nuo H.Influensa.Kompensuojama vakcina yra Penta Act Hib- nuo penkiu infekciju.Isakymas galioja nuo s.m. rugsejo men.
Na mamos aš visai nesuprantu moku pinigėlius už vakciną sausio mėn. 137Lt , kovo mėn. 127,97Lt , o dabar skaitau kad ši vakcina turi būti kompensuojama...Tik nežinau kokios firmos , bet kai po naujų skiepijomės sakė naujai gauta vakcina, todėl brangesnė, o šiandien kai skiepijo sakė naujai gauta vakcina todėl pigesnė....Na ir dalykėliai.
na ir mane subalamutino visai su tom mokamom-nemokamom vakcinom.
kai pirmus kartus skiepijom nuo KDF, tai emem mokama, bet ta pigesne, kur hemofilus neieina (tada jos dar nekompensavo).
dabar jau reikia vel skiepyti nuo KDF, tai sakau ir nuo tos hemofilus tada tegu paskiepija.
gydytoja man taip issaiskino:
arba renkiesi visa vakcina nemokama (su tuo "bloguoju" nevalytu kokliusu),
arba visa mokama (t.y. ir uz hemofilus sumokesi).
ar tikrai taip? ar negalima paskiepyti nuo KDS mokama pigesne, o nuo hemofilus atskirai nemokamai?
kai pirmus kartus skiepijom nuo KDF, tai emem mokama, bet ta pigesne, kur hemofilus neieina (tada jos dar nekompensavo).
dabar jau reikia vel skiepyti nuo KDF, tai sakau ir nuo tos hemofilus tada tegu paskiepija.
gydytoja man taip issaiskino:
arba renkiesi visa vakcina nemokama (su tuo "bloguoju" nevalytu kokliusu),
arba visa mokama (t.y. ir uz hemofilus sumokesi).
ar tikrai taip? ar negalima paskiepyti nuo KDS mokama pigesne, o nuo hemofilus atskirai nemokamai?