Įkraunama...
Įkraunama...

Vairavimo mokyklos ir instruktoriai

QUOTE(Migliuka @ 2007 02 04, 19:26)
Antra syki manau bus draisau, nes jau zinau kas tas 5 golfas. O aiksteles tai bijau, o ypac trisales sankryzos, nes vistiek nesuprantu kaip reikia orientuotis pastatant masina, kad po to atbuliniu tiksliai ivaziuotum tarp tu kugeliu  doh.gif

Ai nenusimink. Bus kitas kartas ir išlaikysi. Juk kam rūpi iš kelinto karto išlaikei? Svarbu turi teises ir važiuoji. mirksiukas.gif

O ta trišalė sankryža tai juk lengvas pratimas. Tik veidrodelius susireguliuok, kad žemę matytum. Tada važiuok palei dešinį kraštą, kol dešiniame veidrodėlyje pamatysi antrą kūgelį ir sustok. Tuomet pradėk judėti atgal ir suk vairą į dešinę tiek, kiek tau reikia, kad normaliai įvažiuotum. Jei matai, kad užvažiuosi ant linijos, tai pasuk vairą truputėlį į kairę, kad nukreiptum mašiną. Kai jau pakankamai patrauksi mašiną nuo linijos, vėl suk į dešinę, kol gražiai įvažiuosi. Ir sustok tada, kad pamatysi per dešinį veidrodėlį, kad mašina stovi lygiagrečiai su linija. Bet čia būtinai pažiūrėk ir į kairį veidrodėlį, kaip ten reikalai su linija. Jeigu tu stovi toli nuo dešinio krašto ir esi labai arti kairio, tai statyk mašina lygiagrečiai su kaire linija, o į dešinę nebekreipk dėmesio, nors realiai tau reikia stovėti kuo arčiau dešinio krašto, kitaip jau bus klaida. Na, tai jei jau stovi lygegriačiai linijai, tada ištiesink ratus ir važiuok gylyn, kol pamatysi priešais save iš kairės ir dešinės abi linijas. Sustok ir tuomet jau važiuok į priekį, ir susuk vairą iki galo, žiūrėk, kad gairelių nekliudytum.

Na, žodžiu daug čia prirašiau. Parašiau ne tik teoriją, bet ir kaip pasitaisyti. Tikiuosi ne per painiai.

Ale, mes čia visai uzurpavom kitą temą, bet kadangi norėjau parašyti atsakymą į konkretų pasisakymą, tai ką jau padarysi. Gal jūs, merginos, dalinkitės egzaminų įspūdžiais tam skirtoje temoje? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ada M: 04 vasario 2007 - 21:49
Kiek maciau tai ten tikrai pagrinde 5 golfai. Kazkaip man nebuvo sunku su ta masina vaziuoti kai ikirtau kaip reikia, na tik estakada nezinia vel kaip bus. o kaip ten yra, kad galima ant estakados kelis kartus uzgest? Cia kaip nekritines uzskaito ar kaip ?

Nenusimenu as, jau dabar visai atrodo pamirsau kad buvo jau man tas egzas smile.gif

Baime aikstelei nemanau kad isnyks, nes jaudulys labai daug daro ir kita masina be abejo prisideda smile.gif Per vaziavimus as viska gerai padarau aiksteleje, instruktorius mane jau viena palieka masinoje ir as vaziuoju, gatvej irgi viskas gerai, bet irgi tikimybe, kad pradesiu gryba pjauti is tu nervu yra smile.gif Dabar uzsiregistravau treciadienio ryte. Net instruktorius, kai pasakiau, kad reikia dar pavaziuoti pora kartu, klause ar verta (atseit uzteks vieno vaziavimo antradieni), atseit jis nieko manes naujo neismokys, jau paskutinius tris vaziavimus viskas gerai buvo (stovime vietoje, kaip instruktorius sako), dabar tik praktikos reikia, o jos igausi jau kai vazinesi su teisem, kai tik jas islaikysi biggrin.gif

Dabar dar apie aikstele: kai darai parkavimasi (statu ir istriza) reikia sustoti taip, kad trikampio langelio viduryje matytum paskutini kuoliuka ? Ar taip ? Nes as blogai sustojau butent del to, kad buvau isitikinus, kad as paskutinio kuoliuko turiu nematyti (na buti ka tik pravaziavus). Taip man budavo aiksteleje, bet tikriausiai del to, kad mazda, su kuria mokinausi yra ilgesne uz ta 5 golfa g.gif Taip ir atsiduriau per arti gaireliu blush2.gif
Papildyta:
Aciu Ada uz atsakyma smile.gif Dabar zinosiu smile.gif

Jo as irgi kai tik parasiau pamaciau kad susimaisiau ir ne toj temoj parasiau, dabar jau keliuosi i tam skirta tema smile.gif

Dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Migliuka @ 2007 02 04, 22:49)
o kaip ten yra, kad galima ant estakados kelis kartus uzgest? Cia kaip nekritines uzskaito ar kaip ?

Nenusimenu as, jau dabar visai atrodo pamirsau kad buvo jau man tas egzas  smile.gif

Baime aikstelei nemanau kad isnyks, nes jaudulys labai daug daro ir kita masina be abejo prisideda smile.gif

Dabar dar apie aikstele: kai darai parkavimasi (statu ir istriza) reikia sustoti taip, kad trikampio langelio viduryje matytum paskutini kuoliuka ? Ar taip ? Nes as blogai sustojau butent del to, kad buvau isitikinus, kad as paskutinio kuoliuko turiu nematyti (na buti ka tik pravaziavus). Taip man budavo aiksteleje, bet tikriausiai del to, kad mazda, su kuria mokinausi yra ilgesne uz ta 5 golfa  g.gif Taip ir atsiduriau per arti gaireliu  blush2.gif

Daug kartų užgesti yra specifinė pasikartojanti klaida. 6 užgesimai ir ate, nors kartais ant estakados ir 7 kartus bando.

Yep! biggrin.gif Ir aš pamiršau, kad laikiau egzą, nes ant stataus susimoviau ir per mažai man įspūdžių liko iš egzamino, per trumpas buvo. biggrin.gif

Jei aikštelę mokėsi puikiai, tai ir jaudulys tau nepakiš kojos. mirksiukas.gif

O dėl parkavimo. Mane tai kitaip mokino. Vienas instruktorius mokino pagal gaireles orientuotis, žiūrėt ten kokiam lange tas stulpelis pasirodo, bet aš niekad beįsikirtau to sistemos. Nu nesąmonė. stovėdavau vietoje susukusi vairą kigi galo. Jei netiksliai nutaikiau tą stulpelį, tai iškart sukuosi ir nepataikau. O kaip pasitaisyt iš tos situacijos, tai ir nežinojau... Žodžiu nieko gero.

O kitas intruktorius kitaip mokino. Jis mokino: pirmiausia reikia važiuoti į priekį, ištiesint mašiną, jei ne tiesiai ir žiūrėti į dešinį veidrodėlį. Kai pamatai tenai pirmą stulpelį ir sustoji. Tuomet judi atgal, suki vairą į dešinę ir stengiesi tą stulpelį apvažiuoti. Gali pasižiūrėti ir į veidrodėlį ir atgal per langą, vat kai darai tą manevrą, t.y. apvažiuoji stulpelį ir iškart įsuki į stovėjimo vietą. Na, o ką toliau daryti, manau, tikrai žinai. wink.gif Vat man patinka šitas būdas, nes nereikia to stulpelio niekur ant lango nutaikyti, o važiavimas ir vairo sukimas jo metu leidžia reguliuoti mašiną kaip tik nori ir lengvai pasitaisyti. Be to man atrodo šitą būdą bus netaip jau sunku ir gyvenime pritaikyti. Ech dar nebandžiau pastatyt mašinos aikštelėje..... ax.gif

Atsakyti
O kas Vilniuje kokį gerą instruktorių gali parekomenduoti?
Atsakyti
Autoklasė- Algis arba Henrikas( naugarduko- algirdo gatvių kampas).Griežti, reiklūs, bet net mane baigia išmokinti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(maziulele @ 2007 02 04, 22:24)
o juk kazkas sake, kad regitroj pagrinde visi 5 golfai g.gif na as tai irgi su tokiu mokausi thumbup.gif

duagiausia golfai, bet pvz man tai labai sekėsi, laikiau penkis kartus, tai tris iš jų pakliuvo opelis doh.gif frusty.gif gun_rifle.gif golfas tik vieną kartą. Nors su opeliu ir išlaikiau, kaip sakant perlipau per save yess.gif hihihi.gif
Atsakyti
O kuom blogiau opelis uz golfa ? Bet jie visi dyzeliai kiek zinau ar ne ? Nes man ta masina taip geso, tai galvoju gal benzas buvo ?
Atsakyti
[quote=Ritka-Banditka,2007 02 01, 20:51]
Tai va, IS LAI KIAU!!!!!

4u.gif SVEIKINU, ŠAUNUOLĖ thumbup.gif
Atsakyti
Ritka-banditka, sveikinimai Tau.
Ir visos kitos sekite jos pavyzdžiu, juokitės sau iš nesėkmių, ir viskas bus gerai. tongue.gif
Atsakyti
As per daug irgi nesijaudinu, kad neislaikiau, ka padarysi, nervai visa kita. O va siandien aiksteleje vaziavau su instruktorium, tai tas sako: Ko tu dar is manes nori ? lotuliukas.gif Na visas figuras gerai padarau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kastyte @ 2007 02 05, 17:35)
Ritka-banditka, sveikinimai Tau.
Ir visos kitos sekite jos pavyzdžiu, juokitės sau iš nesėkmių, ir viskas bus gerai. tongue.gif

Ot tai aciu uz pasveikinimus! Zydrei irgi wink.gif Na o Migliuka, tikiuosi jau nebesijaudins taip labai, nes antra karta jau lengviau, o jei jau net instruktorius sako "ko tu dar is manes nori?", na tai jau cia tikrai reiskia, kad esi visiskai ready drinks_cheers.gif
Treciadieni lauksim ziniu! wink.gif drinks_cheers.gif Kas dar artimiausiu metu laikot? ax.gif
Atsakyti
negi klaipedoj niekas nelanko vairavimo kursu? kur gerai paruoshia? 4u.gif
Atsakyti