Įkraunama...
Įkraunama...

Vairavimo mokyklos ir instruktoriai

Perskaiciau visa tema (ir sena, ir nauja) ir vis tiek nesupratau: tai Vilniuj tik keli geresni instruktoriai? g.gif
tik nesakykit, kas nedurnas, tas ismoksta smile.gif ne is pirsto tos istorijos lauztos...
papasakosiu apie tokia mokykla Femina mobile:
jei neturit kur kisht pinigu, tai verciau nusipirkit KET knygute, atsisiuskit is neto testu ir uzsirasykit bet kur kokiems penkiems praktiniams vairavimams - naudos bus tiek pat (netgi daugiau) nei vaikscioti i tas paskaitas ir gadintis nervus.
Pasakysiu kodel:
1. i paskaitas galima eiti 2 kartus: kai aiskina sankryzas ir tadien, kai vietoj paskaitos atvaziuoja med.sesele ir per 5 min. nustato, kad esat sveikas.
visos kitos paskaitos - ket skaitymas dalimis. Nepaisant to, kad jie skelbiasi, jog paskaitos vyksta nuo 17:30 iki 20:30 val, destytojas leidzia sau veluototi 20 minuciu, o paskaita baigiasi apie 19:30.
2. o kai destytojas pavargsta, sedim ir sprendziam testus, kurie yra vienos testu atsviestos knygeles pavidale
3. prie kompu sprest be sansu, nes stovi tokie 4 kledarai (net muziejuj reiktu paieskoti) is kuriu 2 veikia, trecias - karts nuo karto uzsikuria
bet kokiu atveju jie visad uzimti (bent jau po pietu), nes kiekviena diena sedi ir is kitu grupiu mergaites
4. apie paskaitu vaizdine medziaga ner ka kalbeti: lenta, flomasteris ir keli magnetukai (ir tu reikalingu visu nera, bet cia ne esme smile.gif )
5. kai susimokesit pinigelius ir sudarysit sutarti, jums isduos KET knygele. Pasirodo, pabaigus kursus (uz kuriuos, be kitu fokusu, suplojat 900 Lt) ta knygele reikia grazinti (jos kaina spaudos kioske - 3-4Lt), nu, kam jie ja po to duos.. juk nusitrina gerokai... zodziu paimtu 3 litais daugiau uz kursus, kad tik nereiktu raudonuoti grazinant aplankstyta knygele
6. jokiu KET testu, komp.programu isirasyt neduos, net nesvajokit
7.na, ir prasideda 'linksmoji" dalis su instruktoriumi: ju yra NET du: teta Marija ir dede Gediminas.
8. Marijos nesirinkau del daugelio merginu skundu ir "maloniu" sios moteriskes apibudinimu. tolerancijos ir supratimoo - nulis
9. Gediminas.... nu, pasakyciau vyras, bet nedristu. I tai, kokia jo seksualine orientacija nesigilinsiu, ejau mokytis vairuoti. Butent - mokytis vairuoti, o ne ziureti i jo aktorinius sugebejimus, izeistos mergaites ozius ir gejiskus "as su tavim nedraugausiu". jam taip ir buvo pasakyta po to kai vienasyk atsisake (del neaiskiu priezasciu) ka nors aiskinti. taip vazinejau bent 4 pamokas: vaziavau kaip norejau, jis tik sake kur sukti. zodziu, nesipleciant.... nieko jis neismoko.
10. pirma vairavimo pamoka tik aiskina, kas kur automobilyle yra, kitas devynias - sukam ratus is esmes tuo paciu marsrutu (jauciu, jau uzsimerkus tuo Zalgirio-Kareiviu-Antakalnis-Tuskulenu-Zalgiris galeciau pravaziuoti)
11. Berods, triskat vaziuojant tuo marsrutu uzsukam i aikstele: trecia karta supratau, kad reikia atbulini, sonini ir istrizai pastatyt, nes kai pirma atvaziavus taip ir nepaaiskino, kur cia ir po ko reikia vaziuoti, tik sako: "kol gairele bus lango kampe", "kol gairele pravaziuosit"... tiesiog super informatyvu.
jau supratau, kaip reik vaziuoti, bet deja, baigesi 10 pamoku
12. ir neduok die ka nors ne taip perjungsit, iskart gausit morala: "kai masina suluh, tai jus taisysit?" ir t.t. ir pan.
13. aisku paskutine pamoka gausit pasiulyma dar pavairuoti, nes dar egzamino laikyt negaletumet su tokiu vairavimu.
P.S. cia ne mano vienos, lankiusiu Femina mobile paskaitas, pastabos.
Vieninteli pliusa galiu duot siai mokyklai - uz (jau) naujus automobilius

Tikiuosi, kad sutaupysiu kazkam nervu ir pinigu.

Ir labai tikiuosi, kad kas nors parekomenduosit gera instruktoriu , kuris normaliai isaishkintu ir pamokytu, nes dabar jauciuosi nei tai mokiusis, nei tai nesimokius... unsure.gif
Butu malonu gauti kokiu kontaktu i AZ smile.gif Aciu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo majaliza: 13 gruodžio 2006 - 15:10
Tiesiog be komentaru unsure.gif Aciu uz nuotaikinga ir nuoseklu pasakojima lotuliukas.gif
Atsakyti
Labai gerai mane nuteikei, susitariau su Marija del vairavimo pamoku g.gif dabar net baisu pasidaro blink.gif paziuresiu kas bus, o sestadieni laikau egza
Atsakyti
QUOTE(Zanetux @ 2006 12 12, 11:30)
mergytės, jei aš pvz sausį ar vasarį nueinu į Zebrą, užsirašau, tai kada man reikia išreikšt pageidavimą, kad noriu su Linu mokytis važinėt? ax.gif

Na kai aš ėjau tai jokio pageidavimo išreikšt nereikėjo, nes apskritai mokino tik šitas instruktorius. O mokytis teko su dviem mašiniukais - Polo ir Golfu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(alleksandra @ 2006 12 13, 16:15)
Labai gerai mane nuteikei, susitariau su Marija del vairavimo pamoku  g.gif  dabar net baisu pasidaro  blink.gif paziuresiu kas bus, o sestadieni laikau egza

idomi ten situacija.... vieni bega is gedimino pas marija, kiti - atvirksciai g.gif nes tolko - nei ten, nei ten. Daug arogancijos, nulis tolerancijos.
buciau jau po keliu pamoku isejus, jei ne sumoketi pinigai....
supratau, kad jeigu neishsiaishkini, tai tos mokyklos - tikra loterija.

Koki egza laikai?
bet kokiu atveju,
SEKMES! wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo majaliza: 13 gruodžio 2006 - 17:01
QUOTE(majaliza @ 2006 12 13, 18:00)
Koki egza laikai?
bet kokiu atveju,
SEKMES! wink.gif

Laikau vairavima regitroje biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(alleksandra @ 2006 12 13, 20:49)
Laikau vairavima regitroje  biggrin.gif

Linkiu lengvo barankos sukimo ir paraso su irasu "islaikytas"! wink.gif smile.gif

o tai koks instruktorius iki Marijos buvo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo majaliza: 14 gruodžio 2006 - 09:28
As labai dziaugiuos, kas SM paskaitinejau sita tema ir issirinkau Zebra thumbup.gif puiki mokykla, viskas ten mokantis atrodo paprasta ir aisku biggrin.gif praktika mokiaus pas Lina, nes pas moteri nenorejau smile.gif ir teorija, ir praktika islaikiau is pirmo karto, nors prie vairo iki tol nebuvau sedejus, o papildomu vairavimu irgi neemiau, uzteko tu 10 smile.gif tai manau irodo, kad ten tikrai gera mokykla cool.gif
Atsakyti
Tikrai gera, bet man papildomų reikėjo tongue.gif O moters instruktorės nė nesutikau unsure.gif
Tavo postas labiau įrodo, kad ir pati esi imli tokiem mokslam, o ne tik mokykla gera 4u.gif O gal geras mėnulis buvo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(majaliza @ 2006 12 14, 10:27)
Linkiu lengvo barankos sukimo ir paraso su irasu "islaikytas"! wink.gif smile.gif

o tai koks instruktorius iki Marijos buvo?

Na va, siandien buvo pirma pamoka pas Marija... nereali moteris thumbup.gif nors vairavmo pamoku turejau n ir instruktore tai jau ketvirta doh.gif nes teises vis svajoju nuo 2002 m issilaikyti (tada baigiau kursus) bet vis atsirasdavo reikalu ir nutrukdavo tos pamokos, siais metais susiemiau ir atrodo susiradau tai ko reikejo, griezta bet teisinga instruktore smile.gif nei vienas is 3 instruktoriu per visas pamokas nepapasakojo tiek kiek suzinojau per viena pamoka g.gif toks jausmas, kad tai man pirmoji pamoka blush2.gif is masinos islipau issiziojusi rolleyes.gif
Taip, moteris griezta, zodzio kiseneje neiesko... bet tikrai super thumbup.gif
Bet dar pagalvosiu ar sestadieni eisiu laikyti, norisi dar tu pamoku
Atsakyti
QUOTE(alleksandra @ 2006 12 14, 21:22)
Na va, siandien buvo pirma pamoka pas Marija... nereali moteris  thumbup.gif  nors vairavmo pamoku turejau n ir instruktore tai jau ketvirta  doh.gif  nes teises vis svajoju nuo 2002 m issilaikyti (tada baigiau kursus) bet vis atsirasdavo reikalu ir nutrukdavo tos pamokos, siais metais susiemiau ir atrodo susiradau tai ko reikejo, griezta bet teisinga instruktore smile.gif nei vienas is 3 instruktoriu per visas pamokas nepapasakojo tiek kiek suzinojau per viena pamoka  g.gif toks jausmas, kad tai man pirmoji pamoka  blush2.gif  is masinos islipau issiziojusi  rolleyes.gif
Taip, moteris griezta, zodzio kiseneje neiesko... bet tikrai super  thumbup.gif
Bet dar pagalvosiu ar sestadieni eisiu laikyti, norisi dar tu pamoku

Paantrinsiu ir aš. Kas dėl Femina mobile pačios mokyklos, tai su teorijos pamokom yra nesąmonių, bet šiaip, aš kai norėjau, tai ir prie kompo pasėdėjau, ir normaliai dėstytojas išaiškindavo viską, ko tik paklausdavai ir kas neaišku. Be to, jis moko tik to, kas egze bus. Nes kam papildoma informacija užsikrauti.
O Mariją pasirinkau dėl to, kad mano draugė pas ją mokėsi, ir puikiai viską išmoko. Iš jos atsiliepimų supratau, kad ne šilkinė mėmė ji, bet man ir reikėjo, kad žmogus su charakteriu būtų, jog mano charakterį perspjaut galėtų biggrin.gif
Tai vat, ji ir užrėkt sugeba, ir pasakyt ką stipriau, bet tikrai ne be pagrindo. Man dabar net keista, kai paklausau, kokia sistema vadovaujantis moko kiti instruktoriai, kad neaiškina, nepabraižo schemos, kaip "žaliam" mašiną priparkuot idealiai, ir apskritai, su Marija išvažinėjom visą Vilnių praktiškai, ir prie Regitros buvom, kas labai naudinga man buvo per egzaminą, nes žinojau jau kai kuriuos kelius ir ženklus, ypač prie Gariūnų.
Marija gali nepatikti tiems, kas labai nemėgsta, kai juos griežčiau moko, kartais toną pakelia. Bet man tai labai veiksminga, nes jei su manim minkštai elgiamasi, tai ir aš pliurza tampu, reikia kietesnės rankos biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 15 gruodžio 2006 - 09:12
QUOTE(himalaia @ 2006 12 15, 09:10)
Be to, jis moko tik to, kas egze bus. Nes kam papildoma informacija užsikrauti.

Nežinau apie kokią papidomą kalbi, bet daugiau informacijos apie vairavimą kai ruošies ne tik egzaminą laikyt, bet ir iš tiesų važinėt vargu ar gali pakenkt unsure.gif Na svarbu ir mum baisiai beveik visom pasidaro tas egzaminas, bet kad ir kaip skambiai atrodytų ne egzaminui gi mokomės.
Atsakyti