Įkraunama...
Įkraunama...

Šuniukų baimė

QUOTE(Radvyle @ 2009 03 10, 21:29)
lifto neteko išmėgint  biggrin.gif  Na fejerverkų bijom  g.gif  Daugiau šiaip nieko...

Balionai virš ozo gana žemai skraido ir dar šnypščia. Kaip dideli pripūsti pikti katinai  lotuliukas.gif
Stengiuosi nekreipti dėmesio, bet sunkiai išeina. Mato ji, kad man neramu dėl tos jos baimės doh.gif

nu gal nieko tada, fejerverkų ir maniškė pribijo, nes buvo išlėkus į lauką per Naujaką doh.gif , tai mes Naujakui dabar ruošiamės biggrin.gif šuo į vonią, ten duslesni garsai, šalia gera muzikytė ir sėdėk sau. Ir gerai visiems smile.gif Jums aišku sunkiau, dažnai gi tie balionai skraido doh.gif bet gal įmanoma bent muziką įjungti?
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2009 03 10, 22:33)
nu gal nieko tada, fejerverkų ir maniškė pribijo, nes buvo išlėkus į lauką per Naujaką doh.gif , tai mes Naujakui dabar ruošiamės biggrin.gif šuo į vonią, ten duslesni garsai, šalia gera muzikytė ir sėdėk sau. Ir gerai visiems smile.gif Jums aišku sunkiau, dažnai gi tie balionai skraido doh.gif bet gal įmanoma bent muziką įjungti?

Aš užuolaidas užtraukiu, kad nematytų doh.gif Bet gi apsiramina ir vėl lenda prie lango, žiūrėt ar dar yra, ar jau nebe tos pabaisos doh.gif

O vonioj pas mus fejerverkai dar labiau girdisi doh.gif Sėdėjo per Naujaką ji dvi valandas prie manęs prisispaudusi, kol viskas nutilo doh.gif
Atsakyti
Kai šuo kažko bijo-jokiu būdu negirkit, už ką giriat, jis supras, kad kai tai matau ir labai bijau-esu tikras šaunuolis ir savo baimę rodys dar labiau. Negalima skatinti baimės. Girdami būtent tai ir dasit, kaip ir guosdami. Už ką guodžiat-kad nesąmones daro? Jei šuo labai ėdrus-šerkit kai mato balioną, jokiu būdu neleiskit skandalint namie-fu griežtas ir į vietą. Balionas turi sietis su teigiamais motyvais, pats balionas, ne baimė jį pamačius, gerai aportiruojančiam šuniui-aktyvus žaidimas, maistas.
Šūvio baimė yra silpnos nervų sistemos požymis, veilinius šunis draudžiama veisti su tokia baime. Išbėgimas į lauką per naujaką ne prie ko, normalus šuo ramiai elgiasi kai jam vos ne ant galvos sprogdini, maniškis buvo ant petardos užlipęs ir bijoti nepradėjo. Pratinti galima kaip ir su balionais, bet reikia žinoti, kad ta baimė vis vien jau bus visam gyvenimui ir žinoma nepaleidinėti šuns per naujus metus, lietų su griausmais, prie šaudyklų.
Dar dėl baimių ir gyrimų. Mano tarnybinė kalė kai buvo maža bijojo lagaminų, jei būčiau ją gyrus ir guodus, tikriausiai dabar iš baimės saltus darytų pamačius lagaminą. Ji tvirtas šuo pagal charakterį, tai kai tik pamatydavo lagaminą ir pradėdavo baimę rodyti gaudavo nemenką plaiukštelėjimą tarp ausų ir griežtą timtelėjimą "negalima". Per pora dienų nustojo taip elgtis. Bet pas ją tai daugiau buvo elgseninis elementas, tad inojau ką darau. Jūs su savo šunimi žinoma taip nedarykit, bet šuns baimės rodymas neturi sietis su teigiamomis emocijomis, tik su abejingumu ar griežtumu.
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2009 03 11, 09:13)
Šūvio baimė yra silpnos nervų sistemos požymis, veilinius šunis draudžiama veisti su tokia baime.

Manoji bijo ne pačių šūvių, o to mirgėjimo danguje. Turim sodybą miške, per medžioklės sezoną dažnai girdi ji šūvius ir iš viso į juos nereaguoja
Papildyta:
QUOTE(zay @ 2009 03 11, 09:13)
Kai šuo kažko bijo-jokiu būdu negirkit

Iki šiol ji iš manęs sulaukdavo griežto paklausimo ar baigsi? ir ko kvailioji?

Šiaip dar buvo baisu mums sniego seniai. Tai ėjom pažiūrėti kas čia per daiktas ir paragaut biggrin.gif Dabar viskas ok.
Atsakyti
QUOTE(Radvyle @ 2009 03 11, 09:14)
Manoji bijo ne pačių šūvių, o to mirgėjimo danguje. Turim sodybą miške, per medžioklės sezoną dažnai girdi ji šūvius ir iš viso į juos nereaguoja

gerai tu sakai g.gif gi visus metus vis papyškina, griaustiniai būna ir nieko, tai gal tikrai tos neįprastos šviesos išgąsdina g.gif
Atsakyti
As irgi turiu panasia problema. Mano suo paniskai bijo kitu sunu ir zmoniu. Jei vaiksto be pavadelio pamato zmogu pribega prie jo ir seka o kaip tik atisuka bega. Su sunimis kitaip, net neprieina prie ju aplenkia kiek gali daugiau. Net ir paciu maziausiu jorku ir kitu bijo. Net neisivaziduoju ka daryt. verysad.gif
Atsakyti
šiuo atveju gali pdėti tik aktyvi socializacija, kryptinga ir tikslinga. reikia eiti į šunų dresūros aikšteles, kur jauni maži šuniukai susirenka, vedžiojimui susirasti draugų. prašyti žmonių, kad pašertų, pritūpę kalbintų.
Atsakyti
Aciu uz patarimus. Taip reikes ir daryti. Aciu smile.gif Tikiuosi greitai siu baimiu atsikratysim.
Atsakyti
Nepykit, bet atgaivinu temelę blush2.gif

Turiu tokį klausimėlį: kaip padedat savo augintiniams išverti baimę fejerverkams per naujus metus? g.gif
Pernai šventėm kartu, tai maniškis slėpėsi už mūsų dėl didelio garso kambaryje, buvo labai išsigandęs. Nors kai dabar vaikštom lauke ir pavieniai fejerverkai šaudo, jis visai nekreipia dėmėsio... Tačiau rytoj tokia situacija, kad jam teks pabūti vienam. Baisu, kad šuo bus labai išgasdintas g.gif Gal kokių vaistukų galima raminančių prieš išeinant duoti? (bet ir tai atrodo kažkoks kraštutinis variantas)
Žodžiu laukiu Jūsų nuomonių ir patarimų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wwwes: 30 gruodžio 2012 - 17:22
Tai, kad tema jau pilna patarimų. Ką gi dar galima sugalvoti? Neišveši gi šuns į bunkerį po žeme ar ausų kištukų nesukiši biggrin.gif
Uždarai toliau nuo langų, jungi muziką, palieki šviesą ir viskas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2012 12 30, 18:35)
Tai, kad tema jau pilna patarimų. Ką gi dar galima sugalvoti? Neišveši gi šuns į bunkerį po žeme ar ausų kištukų nesukiši biggrin.gif
Uždarai toliau nuo langų, jungi muziką, palieki šviesą ir viskas g.gif

Na aš jau perskaičiau šitą temą. Patarimai labai abstraktūs. Gal kas pasidalintų konkrečia patirtimi. Gal ką naujo pasakytų biggrin.gif
Nuo langų toliau uždaryti nepavyks, nes vieno kambario butas ir šuo gyvena jame "laisvai". Tačiau užtrauksim ruletus. Paliekam šviesą visada kai išeinam vakare. Dėl muzikos, apie tai nepamasčiau, bet jos vistiek garsiai nepaliksi, kad užgožtų fejerverkų sukeliamą triukšmą. Todėl vis sukasi mintis, kad panikai sumažinti gal kokių nors medikamentų būtų galima įsigyti, kad mažiau blaškytųsi g.gif
Atsakyti
QUOTE(wwwes @ 2012 12 30, 17:58)
Na aš jau perskaičiau šitą temą. Patarimai labai abstraktūs. Gal kas pasidalintų konkrečia patirtimi. Gal ką naujo pasakytų  biggrin.gif
Nuo langų toliau uždaryti nepavyks, nes vieno kambario butas ir šuo gyvena jame "laisvai". Tačiau užtrauksim ruletus. Paliekam šviesą visada kai išeinam vakare. Dėl muzikos, apie tai nepamasčiau, bet jos vistiek garsiai nepaliksi, kad užgožtų fejerverkų sukeliamą triukšmą. Todėl vis sukasi mintis, kad panikai sumažinti gal kokių nors medikamentų būtų galima įsigyti, kad mažiau blaškytųsi  g.gif

Tuomet apie tai reikėjo galvoti iš anksčiau. Baimę slopinantys natūralūs papildai nepadės per vieną vakarą, reikėjo tuo rūpintis maždaug dar prieš 3 mėn. smile.gif O juk neduosi dabar kokio stipraus migdomojo ar pan. Muzika tikrai yra gerai, nesigirdės taip smarkiai ir šuo nesijaus toks vienas, tik ji turi būti pakankamai garsi. Aišku, jei grįšite labai vėlai, tik kitą dieną ar pan., tai negerai, jei kas nors jau norės miego, policijas gali kviesti doh.gif biggrin.gif
Geriausia, kai šuo švenčia kartu smile.gif Aš niekada nepalikdavau ir būdavo ramu, tik ir aš šiais metais pagedau, paliksiu ir aš šiemet blush2.gif
Atsakyti