Sonatina daug klausimų atsirado, tavo patiekalus dabar pagrinde darau tai tų klausimų atsiranda labai daug
Delikatesines tai nera saldžios garstyčios? Aš vakar tik delikatesines radau, gal kartais turi nuotraukyti saldžių garstičių buteliuko? (čia grybų patiekalui)
Kiek garstyčių dėti į itališkas salotas? Kiek tu maždaug dėjai?
Padariau vakar varškės tinginį tai reikėjo ji dėti į šaldymo kamerą ar ne? aš ka visa naktį laikiau šaldytuve, biški buvau įdėjusi koncervuotų persikų tai turbut nuo jų labai šlapias gavosi? norėjau nufotografuoti, bet pleveles niekaip nemoku nuimti, bijau jį sugadinti, tik iš formos išemiau ir su plevele lekštei pjaustau
alex, tikiuosi kiti patiekalai patiks labiau
mutante, taip aš ir perku delikatesines garstyčias, nes tokių, kad būtų parašyta "saldžios" neradau O garstyčių dėk kokį šaukštą ir ragauk
Tinginį gali ir prireikti prieš išimant iš formos palaikyti šaldiklyje, kad būtų tvirtesnis - viskas priklauso nuo sviesto, kurį naudojai, riebumo
mutante, taip aš ir perku delikatesines garstyčias, nes tokių, kad būtų parašyta "saldžios" neradau O garstyčių dėk kokį šaukštą ir ragauk
Tinginį gali ir prireikti prieš išimant iš formos palaikyti šaldiklyje, kad būtų tvirtesnis - viskas priklauso nuo sviesto, kurį naudojai, riebumo
Tortellini apkepas su cukinijomis ir pomidorais
4 porcijoms
500 g cukinijų
Druskos
200 g pievagrybių
4 v. š. aliejaus
500 g tortellini (koldūnų rūšis)
500 g pomidorų
2 svogūnai
2 česnako skiltelės
Šviežiai maltų juodųjų pipirų
4 a. š. čiobrelių lapelių arba kapotų šalavijų
200 g tarkuoto fermentinio sūrio
Cukinijas supjaustyti šiaudeliais. Pievagrybius supjaustyti riekėmis. Keptuvėje įkaitinti 2 v. š. aliejaus ir 2 3 min. patroškinti grybus.
Tortellini išvirti pasūdytame vandenyje, gerai nuvarvinti. Pomidorus nulupti ir supjaustyti kubeliais. Svogūnus ir česnakus susmulkinti. Puode pakaitinti likusį aliejų ir jame pakepinti svogūnus bei česnakus. Tada sudėti pomidorus ir kartu troškinti 2 3 min. Pagardinti druska ir pipirais.
Apkepo formoje pakaitomis sluoksniais dėti tortellini, grybus, cukinijas, pomidorų bei svogūnų mišinį, sūrį. Viršutinis sluoksnis turi būti pomidorų bei sūrio.
Kepti ~30 min. iki 200º C įkaitintoje orkaitėje.
P. S. kadangi vakar remontavo šaldytuvą ir daug produktų šaldiklyje atitirpo, teko gelbėti... Tai vietoje tortellini išviriau paprastus koldūnus su mėsa, vietoje pievagrybių naudojau šaldytus baravykus... Ir viską dariau daug paprasčiau apkepinau svogūną aliejuje, sudėjau baravykus, patroškinau ~5 min., sudėjau cukinijas, dar patroškinau kelias minutes, tada sudėjau susmulkintus konservuotus pomidorus, įspaudžiau česnako ir dar pakaitinau kelias minutes. Tada į formą dėjau pusę koldūnų, pusę troškinio, pusę sūrio ir taip dar kartą. Gavosi tikrai labai neblogai
Padariau Itališkų salotų, bet jų labai daug gavosi, dėjau visko pagal receptą , kur mes tiek suvalgysim
Sonatina, o kokį sviestą pati perki, nes vakar parduotuvėje prie sviesto tryniausi ilgai ir galvojau kokį paimti, paimiau vidutinė kaina (brangiam pagailėjau pinigų, pigaus nesinorėjo)
Sonatina, o kokį sviestą pati perki, nes vakar parduotuvėje prie sviesto tryniausi ilgai ir galvojau kokį paimti, paimiau vidutinė kaina (brangiam pagailėjau pinigų, pigaus nesinorėjo)
bonda, ačiū Malonu, kad žuvis patiko
mutante, aš daug kartų rašiau, kad proporcijas pasiskaičiuokite prieš darydamos patiekalus Nes internete dažnai nenurodoma, kiek porcijų gausis, o be to, ir kiekvienoje šeimoje valgytojų kiekis skiriasi...
Sviestą dažniausiai perku Ventos, o paprastą tinginį. jei noriu, kad būtų kietas, darau berods su Dvaro sviestu...
mutante, aš daug kartų rašiau, kad proporcijas pasiskaičiuokite prieš darydamos patiekalus Nes internete dažnai nenurodoma, kiek porcijų gausis, o be to, ir kiekvienoje šeimoje valgytojų kiekis skiriasi...
Sviestą dažniausiai perku Ventos, o paprastą tinginį. jei noriu, kad būtų kietas, darau berods su Dvaro sviestu...
Sonatina, primink kuriam patiekalui galima naudot Rududu, nes stovi šaldytuve skardinė jau gal pusę metų, žiūriu jau greit galiojimas baigsis, reikia sunaudot
O dabar mano orkaitėj kepa kukuliai su sūreliu, tikiuosi bus skanu, nes atrodo labai liuks
O dabar mano orkaitėj kepa kukuliai su sūreliu, tikiuosi bus skanu, nes atrodo labai liuks
Martyna, Rududu gali naudoti visur, kur reikia virto kondensuoto pieno , pvz.:
Vapsvų lizdeliai
Pyragaičiai su kondensuotu pienu
Šokoladiniai momentai
Tortas Napoleonas
Vapsvų lizdeliai
Pyragaičiai su kondensuotu pienu
Šokoladiniai momentai
Tortas Napoleonas
turejau namie 3 pernokusius bananus. kadangi jiems grese "sakes", tai sumasciau iskepti bananiniu blynu. cia kazkas rase, kad kiek kepa, tiek tie blynai juoduoja... na va, tai as buvau garantuota, kad man tie blynai tikrai bus pilki, nes patys bananai jau buvo -prarade prekine isvaizda... ale nieko, gavos kaip ir visi bynai - gelsvi... tai ir suprask, nuo ko ten tie bananai juoduoja
Papildyta:
siaip blynai labai skanus drauge net nesuprato is ko... sako kvepia bananais, skonis bananu - a bananu nerasta tiesa, as tik kepimo milteliu nedejau, bet vistiek gavosi purus
Papildyta:
siaip blynai labai skanus drauge net nesuprato is ko... sako kvepia bananais, skonis bananu - a bananu nerasta tiesa, as tik kepimo milteliu nedejau, bet vistiek gavosi purus
QUOTE(Sonatina @ 2006 10 03, 14:04)
lanaa, jau ruošiausi klausti, ar nors skanūs buvo O kokiu būdu trynei bananus? Mikseriu, blenderiu ar tiesiog šakute? Nes skaičiau, kad trinant ne šakute pajuoduoja...
tryniau, tai blenderiu... bet masiau tesla ilgokai, nes vaikas vis apie stala ir spinteles zujo, tai vis tekdavo ji nukrapstyt... tai jei galvot, kad nuo metalo ir ilgai stovedami bananai oksiduojas, tai tikrai turejo man ta tesla pajuoduot... zodziu malonus x failai ir dar skanus
sveikutės
jungiuosi ir aš prie Sonatinos receptų gerbėjų pulko
aš gaminau "sagutes" - man labiau šiltos patiko, nei ataušusios tačiau šeimynai visokios tiko, labai mergaitei patiko, net nešėsi į darželį ( mes ne Lietuvoje, tai priešpiečius reikia atsinešti)
dar labai mano šeimynai patinka "silkė pataluose", bet aš šiek tiek kitaip gamindavau, tai išbandžiau ir Sonatinos - liuks
jungiuosi ir aš prie Sonatinos receptų gerbėjų pulko
aš gaminau "sagutes" - man labiau šiltos patiko, nei ataušusios tačiau šeimynai visokios tiko, labai mergaitei patiko, net nešėsi į darželį ( mes ne Lietuvoje, tai priešpiečius reikia atsinešti)
dar labai mano šeimynai patinka "silkė pataluose", bet aš šiek tiek kitaip gamindavau, tai išbandžiau ir Sonatinos - liuks