![user posted image](http://i5.photobucket.com/albums/y181/Sonatabliu/Skanestai/PICT48431.jpg)
Varškės apelsinų pyragas
Tešla
50 g sviesto
2 v. š. grietinės
2 v. š. cukraus
1/8 a. š. druskos
½ a. š. kepimo miltelių
~ 4 - 5 v. š. miltų (kad tešla būtų elastinga)
Įdaras
400 g neriebios varškės
2 kiaušiniai
150 ml neriebios grietinėlės
5 v. š. cukraus
2 v. š. apelsinų likerio
1 a. š. vanilinio cukraus
1 apelsino tarkuota žievelė
Užpilas
100 ml apelsinų sulčių
2 v. š. cukraus
50 ml apelsinų likerio
2 a. š. kukurūzų krakmolo
Užminkyti tešlą, rankomis iškloti apvalios pyrago formos dugną ir sieneles. Padėti 10 min. į šaldytuvą.
Įdaro ingredientus sumaišyti mikseriu. Supilti įdarą į formą ir kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. (kol varškės iškeps). Išimti pyragą iš orkaitės ir leisti praaušti.
Tuo metu paruošti užpilą: sumaišyti sultis su cukrumi ir užvirti. Likerį sumaišyti su krakmolu ir maišant supilti į užvirusias sultis. Nuolat maišyti, kol sutirštės ~ 10 15 sek. Užpilti ant pyrago ir visiškai ataušinti.
P. S. apelsinų likerio galima ir nenaudoti tiesiog pakeiskite tuo pačiu kiekiu apelsinų sulčių. Tiesa, į įdarą įbėriau šiek tiek daugiau cukraus tiesiog paragavau, kad ne itin saldu... Ant tešlos pagrindo dar subėriau dvi skardines gerai nuvarvintų konservuotų mandarinų. Labai gaivu ir skanu
![rolleyes.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif)
![user posted image](http://i5.photobucket.com/albums/y181/Sonatabliu/Skanestai/PICT48471.jpg)